gigi_kent86 Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 (editat) Buna seara dragi colegi forumisti, Indraznesc din nou sa apelez la experienta voastra pentru a-mi da seama ce masuri trebuiesc luate in urmatoarea situatie : Am observat de ceva timp la Samurai-ul meu ca daca iau brusc piciorul de pe acceleratie in timpul mersului se aude un "clanc" in partea spate a masinii. Nu am dat importanta. De curand mi s-a rupt si culisanta care leaga grupul spate de cruce si apoi de cardan si in consecinta am dat tot cardanul spate jos. Dupa aceasta actiune in timp ce eram pe sub masina zic ia sa vad daca pare totul ok aici si ma apuc sa misc de locul unde se prinde cardanul de grupul spate si ce sa vezi din nou acelasi "clanc" si un pic de joc la grup. In principiu o sa ajung in weekend la Marius Turagmes pentru ca am ajuns la concluzia ca trebuie sa dam bordul jos deoarece nu baga destula caldura (iarna e aproape) si sa curatam si pe acolo. O sa-i cer si lui parerea in privinta problemei cu acel "clanc". Intrebarile mele ar fi : 1. De la ce poate fi acel "clanc" care sunt sigur ca e legat si de jocul de la grupul spate ? (Rulmenti dusi ?) 2. Operatiunea de dat bordul jos si curatat radiatorul va rezolva problema caldurii (in conditiile in care masina baga caldura dar nu atat de tare pe cat mi-as dori) ? Si inca ceva : M-am chinuit cu ceva chei de prin gospodarie sa desfac dopurile pe unde se scurge si se pune uleiul ( unde merge cheie patrata) la grupuri, cutie si reductor dar din pacate doar la grupul fata am reusit sa le desfac pe amandoua si sa schimb uleiul. Am stricat ambele chei in sensul ca le-am invartit in jurul axei lor pana le-am rupt si dopurile respective nu s-au miscat cu toate ca am folosit si un spray special pentru degripare. Aveti idee un as putea gasi o cheie din aceia patrata ca sa pot schimba si eu uleiul peste tot si ce metode sa aplic pentru a putea desface dopurile ? Multumesc anticipat. Editat Octombrie 12, 2010 de gigi_kent86 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai La Samuraiul meu a fost aceeasi problema cu caldura. Dupa ce am demontat aeroterma am descoperit pe radiatorul de incalzire un stat de 2 cm de pamant/frunze. Dupa ce am curatat toata instalatia merge perfect caldura, asta iarna la -20 stateam in tricou in masina (si e si soft top). Nu e nevoie sa dai bordul jos complet pt scoaterea aerotermei. Si daca tot umblii la aeroterma trebuie sa desfunzi si cele doua gauri care dau spre compartimentul motor, pe unde se scurge apa, si care de obicei sunt pline de pamant. Un alt lucru bun ar fi sa pui o sita sub locul pe unde intra aerul in interior, astfel vei impiedica frunzele sa mai intre acolo. Toata treaba la mine a durat cam o zi, cu pauze de :xcaci erau 35 de grade afara. Spor la treaba! ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Grupul trebuie sa aiba un mic joc de citeva grade "de la mama lui" , asa ca mai bine pui pe cineva care stie "cu ce se maninca" sa vada daca e mare sau nu. De busoanele de la grupuri s-a mai vorbit pe aici.Poti sa incerci sa le incalzesti si daca nici asa nu ies poti suda piulita peste ele. Si scapi de problema cheii patrate, deformarea busonului,etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_kent86 Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Sunt convins ca e plin de frunze pe acolo. O sa curat trainic si o sa acopar si locul pe unde intra aerul sa impiedic acumularea de mizerie pe viitor. La partea cu grupul jocul e cam de jumatate de centimetru (asa e normal ?) dar nu am inteles de ce face acel zgomot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Din cate vad pe vitara mele, ambele au legat de aerisitorul din grup si fata si spate, un furtun care, cel din spate merge pana aproape deasupra rezervorului, si cel din grupul fata urca pana aproape de alternator, sub capota motor. Incearca sa ii pui furtune cat mai lungi, pentru a pastra in continuare aerisirea ca e f importanta, sa nu cumva sa le astupi, ca e mai nasol. Eu am acelasi zgomot, dar nu cred ca e din grup, deoarece iam schimbat uleiul si tot se aude, si jocul il are oricum, cum ti s-a mai zis. La mine zgomotul e din crucea cardanica a cardanului spate, imediat langa grup. Spor! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Salut. Si eu am facut ieri o verificare de rutina la masina pe dedesubt pentru ca ultima iesire a fost cu mult noroi, lovituri, smucituri si am ramas cu niste vibratii la mers. Grupul spate si fata pot spune ca a avut din totdeauna un clanc. Eu cred ca e normal pana intr-o limita si chiar o sa ma uit in manualul de service sa vad daca se dau ceva unghiuri limita de joc acolo. Am observat in plus insa ca am joc la culisanta cardanului spate lucru care nu mi se pare normal avand in vedere ca in fata acest joc lipseste cu desavarsire. Legat de problema busoanelor eu am folosit levierul de la setul de chei tubulare pe 3/8". Probabil ca o astfel de scula mai de calitate cu levierul un pic mai lung te-ar putea salva. Altfel singura varianta ramane cea a lui PYZ :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_kent86 Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai O sa verific minutios situatia la grup in weekend si o sa postez ce am gasit . Sper sa nu fie dusi rulmetii de la grup pentru ca e nasoala... Si munca si bani :T. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jean Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai O problema asemanatoare am avut-o si eu la y60-ul meu RD28T, cu un zgomot ciudat in partea din spate .(un "clantanit" repetat in momentul in care intre 70 si 90 km/h luam brusc piciorul de pe acceleratie, asta dupa ce am pus masina pe body si am inaltat-o din arcuri si amortizoare) Dupa ceva studiu ce nea Luigi am observat ca toba mediana nu o mai prinsesem la locul ei de cutie in niste cleme, iar daca ciocaneam in ea , cam ala era zgomotul la o amplitudine mai mica ce aparea in momentul cand deceleram brusc. Acum am eliminat toba mediana si am ramas decat intr-un rezonator. Ghici ce ???: Zgomotul a disparut. Mai apare un zgomot de genul acela insa infim tot la decelerare brusca la peste 70km/h insa pare unul firesc... Bafta! Jean Y60 scurt - RD28T Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai La mine a aparut un "clanc" dupa ce am pus pe spate arcuri de Damas.Asta se intimpla la a accelerari sau frine de motor mai pronuntate.Foile de arc se bat inre ele; cele 3 prinse cu bride, cu a patra (specifica la Damas)cea care este intoarsa in jos si lucreaza doar cind ai greutate pe masina.In rest mult mai bine cu arcurile de Damas. Incearca sa pui pe cineva sa miste masina inainte si inapoi, cuplata in viteza intii si cu motorul oprit si vezi de unde vine zgomotul,exact. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_kent86 Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Cand o folosesc 4x2 - cu tractiune spate fara fata cuplata face clanc cand iau piciorul de pe acceleratie fara sa apas ambreiajul. Cu 4x4 cuplat la fel. Am dat cardanul spate jos si nu mai face. Daca misca insa de grupul spate stanga-dreapta (cardanul spate e tot dat jos) se aude acel "clanc" si la miscarea cu mana. Deci e clar ca e de la grupul spate. Acum sa vedem ce o fi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_kent86 Postat Octombrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Re: Zgomot ciudat grup spate Samurai Am rezolvat ambele probleme teoretic :grin:. Pentru caldura a fost dat bordul jos si curatat raditarul de caldura si pot spune ca diferenta este uriasa . Am caldura de stau in pielea goala :banana . Deasemeni am cumparat o tabla de aluminiu perforata de 50x10 cm de la Hornbach pe care am lipit-o cu silicon deasupra gaurilor de aerisire aflate intre parbriz si capota pentru a preveni eventualele disconfort-uri viitoare :y . Si jocul de care ziceam la grup e in limite normale dar mai trebuie investigat dupa spusele lui Marius Turagmes. Clanc-ul de care ziceam se pare ca a fost de la flansa care mi s-a rupt recent la cardanul spate deoarece am schimbat-o impreuna crucea si zgomotul a disparut cel de la grup fiind insesizabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate