Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

musso body lift-distantiere

Vizitator new kid in town

Postări Recomandate

salut! am gasit pe un site australian de offroad o modalitate de lifting prin montarea unor distantiere din aluminiu intre caroserie si sasiu. un vanzator renumit in zona are distantierele respective in lista sa de produse,cred omologate. ca si tehnica,se pare ca e o solutie fara a afecta trenul de rulare,nemaifiind necesare,cred eu,alte interventii,din ceea ce se vede,nefiind comentarii in materie.

1.acest sistem nu face decat o cosmetizare a masinii facand posibila montarea de pneuri marite;

2.se face,banuiesc cu costuri minime.

intrebare:

cum afecteaza aceasta ridicare de pe sasiu anumite comenzi,cum ar fi ,levierul cutiei de viteze,lungimea racordurilor de frana,ridicarea centrului de greutate,toate elementele de legatura intre habitaclu si sasiu?

am sa atasez niste fotografii in legatura cu acestea cand am sa prind miscarea...:old

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: musso body lift-distantiere

Depinde de cat vrei sa inalti. De exemplu, 5 cm (2") merge fara probleme, fara alte modificari. Si da, este doar pentru a-ti monta cauciucuri mai mari. Care fiind mai inalte, ridica si sasiul, inclusiv cardanele si fuzetele, deci maresc garda la sol.

Costurile in general sunt nesemnificative, fiind necesare desfacerea suportilor existenti, posibil desprinderea furtunelor de frana din cleme, ridicarea caroseriei de pe sasiu, introducerea suportilor noi.

Referitor la tinuta de drum, nu cred ca vei simti vreo diferenta, poate doar daca iti place sa faci raliu pe asfalt.

O alta modalitate de a ridica masina este cu arcuri de Discovery '89-'98 si apoi fata din barele de torsiune. Atentie la bare, daca deja este ridicata mult risti sa le rupi. Poti schimba barele cu bare HD, de pe acelasi site.

De ex. Korando il pot ridica doar din bare cam cu 7 cm fara probleme.

Dupa aceea, normal, ca sa ridici si fuzetele iti trebuie cauciucuri mai inalte.

Bafta!

Link spre comentariu

asa vad si eu rezolvarea problemei.aici am ridicat chestiunea la fileu doar pentru ca nu mi se parea viabila,si ai dreptate,ar fi o solutie pentru un road runner.:h5pt mine nu ar avea decat utilitatea ca ridica un pic capota motorului si poate reusesc sa-i bag un motor de sprinter,un cdi,dar mai studiez. motor + chip+filtre si snorkel +evacuare,sa am vreo 160 cp.

Editat de new kid in town
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Depinde de cat vrei sa inalti. De exemplu, 5 cm (2") merge fara probleme, fara alte modificari. Si da, este doar pentru a-ti monta cauciucuri mai mari. Care fiind mai inalte, ridica si sasiul, inclusiv cardanele si fuzetele, deci maresc garda la sol.

Costurile in general sunt nesemnificative, fiind necesare desfacerea suportilor existenti, posibil desprinderea furtunelor de frana din cleme, ridicarea caroseriei de pe sasiu, introducerea suportilor noi.

Referitor la tinuta de drum, nu cred ca vei simti vreo diferenta, poate doar daca iti place sa faci raliu pe asfalt.

O alta modalitate de a ridica masina este cu arcuri de Discovery '89-'98 si apoi fata din barele de torsiune. Atentie la bare, daca deja este ridicata mult risti sa le rupi. Poti schimba barele cu bare HD, de pe acelasi site.

Bafta!

Salutare,

nu este chiar asa de nimic!!

dupa ca ai ridicato carozeria 5cm prin distanzieri ( body lift) trebuie sa:

1) MODIFICAT 5C PRINDERE LA BARA FATA SI SPATE

2) REPOSIZIONAT RADIATOARE ( COBORAT DE 5 CM)

3) PROLUNGIT FURTUN DE RESERVOR SI AERISIRE

4) MUTATI DIN POSIZIE SAU PROLUNGITI FURTUNI FRANA FATA

5) MUTATI SAU PROLUNGITI FURTUNI APA LA RADIATOR INTERIOR

6)MUTAT SAU PROLUNGIT CABLU DE MASA LA CAROSERIA

7) MUTAT SAU PROLUGIT CABLU DE PLUS LA BATERIA

8) MUTAT SAU PROLUNGIT CABLURI DE FRANA DE MANA

9) DA CA ESTE AUTOMATA TREBUIE MODIFICAT TIJA DE COMANDA

10) DA CA ESTE MANUALE FARA CABLURI TREBUIE MODIFICATA TIJA DE LA MANETA

Si inca mai multe amanunte si nimicuri

toata lucrare dureaze 2 zile si costa 400 de euro

cu stima

maurizio

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Maurizio, esti primul si singurul care spune de aceste modificari pentru un body lift de 5 cm. Cel putin din ce am studiat eu, problemele incep de la 3 toli incolo.

Nu vreau neaparat sa te contrazic si stii ca nu sunt genul de Gica Contra, nici nu mi-am inaltat masina ca sa vorbesc din experinta, dar toate informatiile pe care le-am gasit spun ca la 5 cm nu ai astfel de probleme.

In primavara-vara vreau sa o inalt pe a mea, va tin la curent.

Link spre comentariu

ok ! intradevar trebuiesc facute citeva chesti: bara fata spate re pozitionate;furtunele de la radiator si calorifer ;furtun alimentare rezervor ;frine spate + cabluri fina de mina ;cutia de viteze( exceptie doar cele cu cabluri);scut fata reconstruit ( daca a avut!). Si are mai fi si altele ,doar pentru 5 cm!!!!

Link spre comentariu

hai sa recunoastem ca 5cm nu sunt de colea. am mai studiat problema,e adevarat ca sunt niste modificari de facut,cred ca Maurizio o zice din experienta,astept rezultatele lui u2_2,ar fi relevanta o experienta practica,dar am ajuns la concluzia personala ca acest gen de lifting este f inspirat la capitolul calitati evolutive ale masinii,dat fiind ca centrul de greutate aici nu sufera ridicari masive,el fiind situat undeva in zona sasiului,pe acesta fiind montate motor cutie,punti,toate elementele grele ale masinii,iar cokpitul fiind aproape neglijabil in economia problemei ca si influenta.nu l-as fi asteptat pe u2_2 sa faca aceasta ca apoi cu rezultatele la vedere sa o fac si eu, dar revin in tara abia la vara viitoare,asa ca pierd pole position-ul. astept vesti despre aceasta. pana atunci am gasit un thread la englezi despre tuning motor,realizat numai din niste setari:op,dar asta va fi un alt topic.

P.S. acolo a suscitat multe opinii,dar se pare ca a avut efect in bine.

Link spre comentariu

Maurizio, esti primul si singurul care spune de aceste modificari pentru un body lift de 5 cm. Cel putin din ce am studiat eu, problemele incep de la 3 toli incolo.

Nu vreau neaparat sa te contrazic si stii ca nu sunt genul de Gica Contra, nici nu mi-am inaltat masina ca sa vorbesc din experinta, dar toate informatiile pe care le-am gasit spun ca la 5 cm nu ai astfel de probleme.

In primavara-vara vreau sa o inalt pe a mea, va tin la curent.

Salutare,

nu te supara dar..... esti genul tipic care vorbeste dar..... nu stie!

ca prietene te spun ca ai gresit !!!

la ridicare de 5 cm necesita ce te am spus si inca mai multe nimicuri.....

sa stii ca eu vorbesc NUMAI de ce am facut sau de ce stiu, nu de ce am auzit. body lift pana acum ( in 35 de ani de activitate) cred ca am facut cateva sute...... cred ca pot sa vorbesc!

inca o chestie: aiu grigia de unde ai informatile ca asta cel putin sunt gresite.

ciao

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

sa inteleg d-le Maurizio ca pot comanda masina cu body liftul inclus. nu de alta dar timpul meu o sa fie scurt,desi mi-ar place sa lucrez personal se pare ca voi avea de carat pe sosea si lansat apoi in franta sau italia (depinde cum si cu cine, ne intelegem la pretul winterizarii/parcarii) velierului imediat ce vin in europa. sunt unele zone unde masina si peridocul vor merge pe un plan cu o inclinare mare,cam 25%. de aceea sunt atent la stabilitatea masinii. eu ziceam ca la o liftare de 5cm din caroserie sau punti si cu cauciucuri de 33" am rezolvat problemele.

Link spre comentariu

Salutare,

nu te supara dar..... esti genul tipic care vorbeste dar..... nu stie!

ca prietene te spun ca ai gresit !!!

la ridicare de 5 cm necesita ce te am spus si inca mai multe nimicuri.....

sa stii ca eu vorbesc NUMAI de ce am facut sau de ce stiu, nu de ce am auzit. body lift pana acum ( in 35 de ani de activitate) cred ca am facut cateva sute...... cred ca pot sa vorbesc!

inca o chestie: aiu grigia de unde ai informatile ca asta cel putin sunt gresite.

ciao

maurizio

Nu ma supar, ce-ti veni? Doar eu am spus ca nu am facut asta inca, si ca este doar ce am citit.

Link spre comentariu

sa inteleg d-le Maurizio ca pot comanda masina cu body liftul inclus. nu de alta dar timpul meu o sa fie scurt,desi mi-ar place sa lucrez personal se pare ca voi avea de carat pe sosea si lansat apoi in franta sau italia (depinde cum si cu cine, ne intelegem la pretul winterizarii/parcarii) velierului imediat ce vin in europa. sunt unele zone unde masina si peridocul vor merge pe un plan cu o inclinare mare,cam 25%. de aceea sunt atent la stabilitatea masinii. eu ziceam ca la o liftare de 5cm din caroserie sau punti si cu cauciucuri de 33" am rezolvat problemele.

salut.

poti sa comandi masina pregatita cum vrei tu.

dai un pm sau mail si vorbim de tot.

ciao

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

am putut sa vad si sa ma dau cu un musso cu body lift de 2" aici in australia,masina agentului nostru. el foloseste masina pentru vanatoare si tractat barca,e ok. dar a mai facut un lifting,pe fata din reglajul barilor de torsiune iar pe spate din arcuri,da bine miscarea,cu telescoape heavy duty. totusi va supun atentiei un aspect,mie mi s-a parut pozitia pivotului superior cam fortata,adica nu-i da destul libertate de miscare,si se pot uza si bucsile basculei superioare mai repede. daca se muta pivotul superior de deasupra basculei ,dedesubt,oare aceasta nu relaxeaza si pivotul si bucsile,facandu-le sa lucreze in toata libertatea lor? problema asta cred ca e bine sa fie aprofundata,ce credeti?

Link spre comentariu

am putut sa vad si sa ma dau cu un musso cu body lift de 2" aici in australia,masina agentului nostru. el foloseste masina pentru vanatoare si tractat barca,e ok. dar a mai facut un lifting,pe fata din reglajul barilor de torsiune iar pe spate din arcuri,da bine miscarea,cu telescoape heavy duty. totusi va supun atentiei un aspect,mie mi s-a parut pozitia pivotului superior cam fortata,adica nu-i da destul libertate de miscare,si se pot uza si bucsile basculei superioare mai repede. daca se muta pivotul superior de deasupra basculei ,dedesubt,oare aceasta nu relaxeaza si pivotul si bucsile,facandu-le sa lucreze in toata libertatea lor? problema asta cred ca e bine sa fie aprofundata,ce credeti?

AH.

ai nimerit in plin o problema de la geometrie roti fata la musso!!! bravo!!

toate masinile mele au cel putin mutat pivot superioare SUB BASCULA!!!!

fac si diverse alte modificari in caz de folosinta mai grea....

1) Prelungitore la pivot bascula superioare ( 4 cm in plus )

2) modifica la grup fata ( semiplanetare mai scurte , planetare mai lungi )

3) modifica la positie bascule sup si inf. ( plus 5 cm)

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

multumesc ,d-le Maurizio! pentru restul de modificari chiar e nevoie de experienta dvs! cred ca toate punctele suplimentare ale dvs plus niste amortizoare ,acelea cu arcuri pe ele ,pe fata ca si pe spate,ca se "lipeasca" masina de drum,cu un motor de 3.2 lucrat si el,mai mult la anduranta,si visul oricui pentru o masina de raid este realizat. mai am o nebunie,cu placa lipita de sasiu si dublu circuit de compensare ruliu cu mercur. normal ca mai trebuie un compresor montat pe masina,asta si pentru ruliu si pentru diferentiale,cele cu blocare manuala,in fond nu trebuie mereu blocante,mai ales la viteze mari in teren accidentat. mai ramane sa formezi un pilot apoi,ceea ce va dura ceva timp... acum imi sparg creierii cu o turbina naravasa si visez la musso-ul meu. va multumesc pentru adaugiri,am mai invatat ceva...:banana

Link spre comentariu

multumesc ,d-le Maurizio! pentru restul de modificari chiar e nevoie de experienta dvs! cred ca toate punctele suplimentare ale dvs plus niste amortizoare ,acelea cu arcuri pe ele ,pe fata ca si pe spate,ca se "lipeasca" masina de drum,cu un motor de 3.2 lucrat si el,mai mult la anduranta,si visul oricui pentru o masina de raid este realizat. mai am o nebunie,cu placa lipita de sasiu si dublu circuit de compensare ruliu cu mercur. normal ca mai trebuie un compresor montat pe masina,asta si pentru ruliu si pentru diferentiale,cele cu blocare manuala,in fond nu trebuie mereu blocante,mai ales la viteze mari in teren accidentat. mai ramane sa formezi un pilot apoi,ceea ce va dura ceva timp... acum imi sparg creierii cu o turbina naravasa si visez la musso-ul meu. va multumesc pentru adaugiri,am mai invatat ceva...:banana

este bine sa visezi!! da la vize nasc si realizari mari!

pt rallyraid nu tb blocanti manuali dar autoblocanti.

pt musso se poate face o modificare cu 2 turbo mici , uno fiecare 3 cilindri.

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

maurizio __________________

ESTOTE PARATI

asa e,dar cele mai mari realizari se nasc din miscare... stiu pe cineva la darza f experimentat,asa ca n-am sa visez decat pana in februarie.

Link spre comentariu

maurizio __________________

ESTOTE PARATI

asa e,dar cele mai mari realizari se nasc din miscare... stiu pe cineva la darza f experimentat,asa ca n-am sa visez decat pana in februarie.

:tk

Te facum un musso uimitor!!!!:y

sper ca poti sa te dai cu el la off road sa arati ce poate masina!!!:ypu

ciao

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Bafta!

Asta am facut eu la Musso meu:grin:, mi-a fost recomandat de catre un fermier englez care este fericitul detinator a 5 Musso si care la randul lui a ridicat 3 dintre ele folosind arcuri de Discovery pe spate iar pe fata ridicate din bare. Si tot el mi'a vandut si un set de arcuri noi de Discovery:wink:, asa ca acum cateva luni cand m'am intors inapoi in tara, am montat arcurile, insa...rezultatul a fost umpic peste asteptarile mele, adica masina sta putin ridicata de spate, iar gandul asta ma macina de fiecare data cand ma urc in ea...

Voi masura maine distanta de la janta pana in aripa, la fiecare roata in parte, pt a avea date concrete, si poate ma puteti sfatui daca e ok asa, sau daca mai pot strange barele pe fata. V'as fi recunoscator pt asta:cl

Link spre comentariu

Daca nu-ti mai trebuie arcurile de Musso le-as vrea eu, sunt un pic mai inalte decat ale mele.

In alta ordine de idei, daca nu se ridica destul fata cu barele originale poti sa-ti comanzi bare HD, astea sigur vor suporta momentul superior de torsiune si nici nu sunt foarte scumpe.

Link spre comentariu

Asta am facut eu la Musso meu:grin:, mi-a fost recomandat de catre un fermier englez care este fericitul detinator a 5 Musso si care la randul lui a ridicat 3 dintre ele folosind arcuri de Discovery pe spate iar pe fata ridicate din bare. Si tot el mi'a vandut si un set de arcuri noi de Discovery:wink:, asa ca acum cateva luni cand m'am intors inapoi in tara, am montat arcurile, insa...rezultatul a fost umpic peste asteptarile mele, adica masina sta putin ridicata de spate, iar gandul asta ma macina de fiecare data cand ma urc in ea...

Voi masura maine distanta de la janta pana in aripa, la fiecare roata in parte, pt a avea date concrete, si poate ma puteti sfatui daca e ok asa, sau daca mai pot strange barele pe fata. V'as fi recunoscator pt asta:cl

la ridicare punte spate mult cu arcuri mai lungi sa intempla ca masina nu mai flexeaze pt ca atinge tendone spate ( superior) pe reservor.

la ridicare asa mult fata cu barile de tursione sa intempla ca bascula superioare este deja la tampon si nu mai flexaze... tr sa ramana macar 1 cm intra tampon si bascula , asta insemna cam 5 cm max ridicarea.

da ca vrei mai mult : OBLIGATORIO niste modificari

1) body lift

2) tendoni spate modificati si sup si inf

3)basculae fata

4) mutat positia pivoti

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

salutare la toata lumea,

daca tot se vorbeste de lift... stie cineva care e maximul de lift pt korando 1997 2.9d?

10cm..20cm..etc si cum? si aici la cum m-ar interesa full kit pt ridicare?

adica ..bucse poliuretan ,bari,arcuri ,amortizoare,furtune,tija comanda cutie...etc.

stie cineva de un astfel de kit? eu am gasit cite ceva de la IRONMAN. barile HD sint

produse si de ssangyong (din catalog) ..nu stiu daca sint la fel de bune ca si cele

de la IRONMAN sau alti producatori . Adica pe scurt kit complet de lift maxim pt korando

exista? daca nu ,macar din bucati ? ma intereseaza o solutie testata .

Salutari

Cristi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare