Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fiabilitate cruci cardanice

proof

Postări Recomandate

De circa 2-3 luni mi-a aparut o vibratie in caroserie, in treapta 1 si 2 la viteze intre 25-30 km/ora. In celelalte trepte si viteze de croaziera totul ok.

Verific transmisia si constat jocuri in crucile cardanice(ambele) ale cardanului dintre cv si ct.

Crucile cardanice in cauza nu au 1 an de functionare si nici in conditii de offroad hard. Sunt marca TOYO made in Japan si le-am achizitinat cu vreo 130 lei/buc in urma cu un an si ceva de la Alpadrino.

Japonezii cred ca au devenit chinezi:dr3

De voie de nevoie am comandat 2 cruci cardanice de 24 mm si astazi m-am bagat sub veverita si le-am inlocuit, am dat pe ele 30 lei/buc si sunt made in France, o sa vedem cat or sa mearga.

CONCLUZIA: nu tot ce este scump sau japonez este si bun calitativ.:uameni

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...

Re: Fiabilitate cruci cardanice

Crucile cardanice le-am cumparat de la un magazin de piese auto din Cluj, care este specializat pe Lada Niva. L-am gasit pe net, are si catalog online.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Fiabilitate cruci cardanice

Crucea are la pastila diametrul de 23.8 mm la cardanul cu gauri de 8mm la flansa si de 25mm la cardanul cu gauri de 10mm la flansa.

Daca montati cruce mai mica sau mai mare e normal sa nu tina.

Trepidatii pot sa apara si cand e intepenita o cruce,tu o verifici pe masina si nu are nici un pic de joc...zici ca totul e ok.

Daca dai cardanul jos o sa constati ca ai o cruce intepenita care merge foarte greu(au ruginit acele).

Sa luati si asta in calcul cand mai apar trepidatii in transmisie.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare