teo pes Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 se apropie 60mii ce facem ? , eu nici macar bujiile nu le am schimbat , :grin: umblam in distributie? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gestme Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Salut,parca o ai de noua masina,in carte nu da nimic? Si eu as fi curos pentru ca la mine arata 63.000 km in bord(nu stiu daca sunt de fapt 163.000 si s-a dat peste cap kilometrajul,masina fiind din 2002)si e bine de stiut unde trebuie sa umblam. "Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Din cate stiu la cam orice masina 60K inseamna kit distributie nou. Deseori kitul de distributie include si pompa de apa. Daca ai luat masina noua ar trebui sa ai cartea de service unde spune ce se schimba si la ce intervale. Cu Kitul de distributie nu te joci, e prea scumpa distractia daca ti se rupe cureaua. Eu stiu, mie mi s-a rupt la Supernova desi era inca in garantie si s-au indoit 5 supape din 8. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Da asta nu e pe lant? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tibles Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Din cate stiu la cam orice masina 60K inseamna kit distributie nou. Deseori kitul de distributie include si pompa de apa. Daca ai luat masina noua ar trebui sa ai cartea de service unde spune ce se schimba si la ce intervale. Cu Kitul de distributie nu te joci, e prea scumpa distractia daca ti se rupe cureaua. Eu stiu, mie mi s-a rupt la Supernova desi era inca in garantie si s-au indoit 5 supape din 8. motorul de niva pe benzina are distributie pe lant:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? se apropie 60mii ce facem ? , eu nici macar bujiile nu le am schimbat , :grin: umblam in distributie? Distributia este pe lant! Exista 2 feluri de distributie pe lant : Una cu intinzator mecanic care se regleaza manual cat se poate daca bate lantul daca nu se schimba patinele Una cu intinzator hidraulic care se poate aerisi. Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? cert e pe lant la motorul de lada (nu stiu de lada dunarea sau cele noi cele ce nu sunt 4x4)am vazut ca mai e ceva cu lant dublu sau simplu , in carte nu da nimic de mentenanta motor , intinzatorul mecanic si cel hidraulic nu a tinut cont de anul de fabricatie , ni s a inoculat ca limba rusa i urata si grea , acum suportam consecintele prostiei asteia na !si stiti ca o niva cheala noua la moscova n magazin e putin peste 6 mii de euroi? la noi taxe tata ca suntem europeni , adaosuri ... chestii , ne trag astia cortina sa credem ca dincolo i stepa de la kiev tata , asa a zis si napoleon si hitler ei s au dus ! blunzii s tot acolo ! nu mi da simtome , nu caraie nu baraie dar.... mie mi place sa intreb unde nu stiu si nici nu mi e rusine, dupa ce desfac sa nu stau cau masina desfacuta sa ma uit ca bou n teava si dupa sa ma informez , un coleg de chin cu niva care a mai aerisit .. ce deasta i siteul asta facut de oameni astia (sa le dea D sanatate )sa ne spuna cum se face sa avem ceva habar cand desfacem hai ma baeti sa ne strangem si noi sa facem un gratar undeva ! ia sa deschid eu ceva aici , ma lasati domn administrator?:hl VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? In manualele gasite pe net se zice ca intinderea lantului de distributie se verifica la fiecare 10 000 km Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? In manualele gasite pe net se zice ca intinderea lantului de distributie se verifica la fiecare 10 000 km :al ai ? stai ca le am listate , la 10 mii? stiu ca i tractor da nici de brazda ! vad ! nu zic da l in colo ca se duce filetul la siruburile de la capac pana la 100 de mii tot desfacand! :ha: VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Teo daca lantul nu bate totul e ok. Nu ai ce sa verifici , numai in cazul in care incepe sa bata incepi investigatiile! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 (editat) Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Cred ca ai dreptate cu suruburile, dar eu am citat doar ce zicea in manuale. Cam toate. Lantul presupun ca nu se schimba in conditii normale, ca in carte nu zice nimic. Asta ar trebui sa insemne ca lantul tine cat tine si masina. Patina de intindere insa e alta chestiune, ma gandesc ca se schimba cand intinderea nu mai are efect. Am intalnit situatia asta la un Honda Dominator la 70 K km, moment la care patina era total uzata. Regimul de turatii la astea e cam dublu fata de cel al masinilor noastre. Bujiile la majoritatea masinilor aflate in garantie se schimba la 20 K km. Ma surprinde ca in cartea de garantie a masinii tale nu ai un grafic al operatiilor de intretinere, pana si Daciile au asa ceva. Sunt la a treia masina la care am cartea de garantie si in fiecare figureaza programarea operatiilor functie de numarul de kilometri. Am gasit si pentru Lada in o varianta, dar din pacate era portugheza si am obosit ghicind. Editat Octombrie 17, 2010 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Verifica rulmentii rotilor, capetele de bara, pivotii, eventualele jocuri in caseta de directie, nivelul uleiului in aceasta si in transmisie (grupuri fata/spate, cutia de viteze si reductor), starea placutelor de frina si a sabotilor, starea filtrelor (aer, ulei, benzina), electrolitul in baterie, tensiunea de incarcare a alternatorului, starea lichidului de racire a motorului (nu de alta, dar vine iarna), starea burdufelor de protectie ale planetarelor fata, starea amortizoarelor (eventuale scurgeri), bucsele amortizoarelor fata/spate si as putea continua. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Verifica rulmentii rotilor, capetele de bara, pivotii, eventualele jocuri in caseta de directie, nivelul uleiului in aceasta si in transmisie (grupuri fata/spate, cutia de viteze si reductor), starea placutelor de frina si a sabotilor, starea filtrelor (aer, ulei, benzina), electrolitul in baterie, tensiunea de incarcare a alternatorului, starea lichidului de racire a motorului (nu de alta, dar vine iarna), starea burdufelor de protectie ale planetarelor fata, starea amortizoarelor (eventuale scurgeri), bucsele amortizoarelor fata/spate si as putea continua. :tk nu cred ca ai fost atent la intrebare ! ce ai enumerat tu o fac o data pe luna avand elevator , altfel umpleam si eu hala de pinioane ,voltmetru permanent in habitaclu, baterie fara intretinere ,filtrele toate la 15mii,apa n motor nici la vapoare daca a gasit cineva ..undevaaa... cartea de intretinere poate o vedem aici! :hl VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? ia legatura cu atila ferencz (@niva) este cel mai in masura sa te indrume.se simte tot mai mult lipsa unui moderator tehnic la sectiunea Lada Niva.tot mai multi avem nevoie de :hl .eu il propun pe @niva.cine este pentru?ev deschiderea unui topic pe aceasta tema cu :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gestme Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? ia legatura cu atila ferencz (@niva) este cel mai in masura sa te indrume.se simte tot mai mult lipsa unui moderator tehnic la sectiunea Lada Niva.tot mai multi avem nevoie de :hl .eu il propun pe @niva.cine este pentru?ev deschiderea unui topic pe aceasta tema cu :tk Pentru,numai omul sa vrea si sa aiba timp sa modereze. "Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Pentru,numai omul sa vrea si sa aiba timp sa modereze. Si eu sunt de acord,se pare ca omul este bazat. "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiu182 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Buna vorba cu "daca nu se strica lasa-l in pace" :wink: Frontera 2.0i Skoda Octavia 1.9 tdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: Ce intretinere facem la 60000 km? Buna vorba cu "daca nu se strica lasa-l in pace" :wink: asaaa!!??? :ha: si cand o cadea umblu cu motoru n roaba! :banana VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate