Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie - cherokee 2.5i sau 4.0?

geosemar09

Postări Recomandate

Re: cherokee 2.5i sau 4.0?

Cea mai grava difrenta este ca impozitul la 4.0L te cracaneaza. In rest toate sunt pentru 4.0L! Toti iti vor spune ca motorul e mult mai tare, ca mecanica e mai rezistenta, etc.

Eu as merge pe 4.0L inmatriculat pe vreun bunic sau unchi pensionar sau veteran.

PS: Nu am Cherokee dar citesc aici de ceva vreme fiind interesat.

• Like 1
Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt nou in ale off-ului si trebuie sa ma gandesc la toate. Cele mai accesibile si mai usor de intretinut am vazut ca sunt jeep-urile, plus ca un prieten a avut un grand de 5.2L care m-a impresionat.

Eu ma gandesc la ceva mai micut, gen cherokee, dar unul de 4.0L, care cred ca este o.k. are impozitul enorm si nu cunosc pe nimeni care sa fie veteran sau pensionar, iar inmatriculat pe bulgaria parca nu ma incanta.

Motorul de 2.5L am inteles ca este cam puturos pentru cat de greu este, iar piesele de schimb nu se prea potrivesc cu cel de 4.0L, care piese se gasesc mai usor din cate am auzit.

Sigur este ca imi voi lua un cherokee, dar nu sunt decis ce model.

Sfaturi???

Link spre comentariu

Buna seara !

Definitiv 4.0.

Cherokee nu e greu, dar intre cele doua motoare e diferenta foarte mica la consum. In sensul ca 2.5 mananca mult, nu ca 4.0 ar manca putin. Iar in teren, caii si cuplul in plus vor fi intotdeauna un avantaj.

Piesele nu se cam potrivesc deloc, fiind doua motoare complet diferite...

Atentie la versiunile cu cutie automata, sa schimbe corect la cald si la rece, etc. Cutiile automate au joja, au filtre, deci necesita intretinere. Si daca gasesti motorul non-HO, e mai bine chiar.

Pe de alta parte, non-HO gasesti doar pana in 1991, ceea ce inseamna si ABS Bendix, din pacate, in anii 1990 si 1991. Regula este: fara Bendix pe masina...

Pentru lamurire, non-HO are cativa cai in minus, dar cuplul incepe mai de jos. HO are cai ceva mai multi, dar cuplul maxim mai sus, ceea ce se va simti tot mai mult pe masura ce cresti diametrul rotilor...

Si vezi ca 5.2 e in alta liga, ca si 5.9 de altfel...

Asta pana conduci un 7.5 sau mai mare...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

am avut cherokee cu motor de 2.5......s-a descurcat onorabil......acum am un Grand...cu motor de 4.0......e altceva....consumul la mine e un pic mai mare decat la Cherokee-ul de 2.5 datorita tractiunii 4x4permanente si a cutiei automate.....dar sezatia pe care o ai cand atingi acceleratia...nu o gasesti la motorul de 2.5

Link spre comentariu

salut tuturor. eu posed ciuruki cu fantomaticul motor de 2,5 benzina. motorul este bun, fiabil si nu am probleme cu el. in varianta standard a masinii se descurca de minune (drum forestier sau sosea). n am facut coonsumuri diferentiate dar haleste cam 16/100 oras cu drum intins. limitarile lui apar cand incepi sa spui pa configuratiei standard. dupa ce inalti masina, pui roatili mai mari (33 la mine) plus niste vreo 100 de kg de trolii rooff rack si alte fieratanii, usor, usor incepe sa dea kix si moteurul. n am remarcat sa consume mai mult dar:

- pierzi putere rau de tot (in teren greu numai 4x4 low altfel mori)

- pe sosea max 100, la vale si cu vantul din spate. mergi cu 100 intr a 3 a, daca bagi a patra sau a cincea te opresti incet incet.

- cuplul ii ramane dar nu se compara cu cel de la 4.0L (desi eu i am pus ambreaj centrforce double clutch si probabil asta a contribuit la mentinerea transferului de cuplu)

- piesele se gasesc greu, 2,5 fiind un moteur probabil atipic totusi pe jeep.

- nu are cip derci tunning canci (il mai jonglezi din admisie si evacuare dar subtire.

In rest e ok. acum ca sa revin cat de cat la tractiunea normala, i am schimbat rapoartele de dif de la standard 3.55 la 4.88. acuma il cos la loc si o sa va spun daca sunt diferente semnificative (eu sper ca da). cred ca ideal ar fi sa ai motorul de 2,5 oficial in talon si intre 2 itp uri sa porti unul de 4. cu riscurile si complicatiile aferente. oricum, totul se reduce la chiftele. cu moteurul de 2,5 am platit pe anul asta vreo 6 bulioane. cel de 4 costa niste zeci de bulioane. astfel incat cam la 2 ani mai cumperi tomberonul odata. eu unul mi l as lua (dori) pe cel de 4 litri dar....nici nu vreau sa iinvestesc in bunastarea statului romanesc. bafta si multa minte in alegere.

mcbun2

jeep cherokee xj 1994 de tarla

nissan pathfinder 2007 de orash

Link spre comentariu

Salut,

Eu am un 4.0 cu motor HO, dar fara ABS, preparat putin de dealuri si e si masina mea de zi cu zi. Sunt foarte multumit de masina asta, si daca o sa mai o si trec pe bunica-miu care nu plateste taxe locale atunci am scapat de orice grija.

Am pus si gaz pe ea si consuma un 15% (media) din calculele mele. Dupa kilometraj nu ma pot lua ca e in mile si am si roti de 31'. Dar am calculat distantele dupa gps si cam asa mi-a iesit.

Pe benzina cu gumele de acum imi ia cam 13% media.

Dar cu siguranta ca motorul asta merita toti banii. Eu stiu alte masini cu motoare pe jumate care consuma la fel.

Vei fi multumit de un 4.0 daca te hotarasti sa-l iei.

• Like 1
Link spre comentariu

Subscriu la ce a spus @Heavy D si colegii. Am avut si eu unul de 4,0 HO cutie automata , inaltata 3,5" cu roti pe 31' si cam toate cele trebuincioase pe ea. Am fost foarte incantat de ea. Problemele pe care le-am avut , s-au intamplat numai din cauza mea, respectiv am stricat cutia de viteze pentru ca am sarit cu ea si la cadere a flexat foarte mult si a retezat conductele de ulei fapt care a dus la pierderea uleiului fara sa stiu. Ulterior am schimbat cutia si am modificat traseul conductelor in asa fel incat sa nu mai patesc la fel. Motorul l-am spart pentru ca am fost cam neatent si a tras apa pe admisie neavand snorkel. In rest s-a comportat excelent si foarte rar am ramas impotmolit pe undeva in conditiile in care nu m-am dus la plimbare cu ea, nici n-am fost prea cuminte si i-am dat talpi in teren fara nici cea mai mica retinere. In momentul in care imi voi reveni financiar tot un Cherokee de 4,0 o sa-mi iau . Cu inmatriculatul pe BG n-ai de ce sa-ti faci probleme.

Asa ca treci la treaba ! Bafta !

• Like 1
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Re: Sfat achizitie - cherokee 2.5i sau 4.0?

Nu am deschis topic nou, vreau sfaturi pentru achizitie!

Un prieten din gasca de off-road vrea sa treaca la Jeep. Vreau o masina mai mare, unde sa incapa toata familia confortabil! Ii trebuie fiabilitate si o intretinere usoara! S-a oprit la 2.5 din UK! Ce parere aveti?

Unul standard:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260745902513&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Unul gata modificat:

http://cgi.ebay.co.uk/CHEROKEE-JEEP-2-5-TD-SPORT-SOMETHING-DIFFRENT-/280633409275?pt=Automobiles_UK&hash=item41570dfefb

Probleme specifice? La ce sa se uite? Exista modele care au blocant?

Multumesc!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

salut,

parerea mea ca daca vrei offroad adevarat iti iei un wrangler , patrol , land cruiser sau ptr cei cu buzunaru mai adanc un G.

pentru un 80% strada si 20% offroad sa zicem e misto jeepul

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

salut,

parerea mea ca daca vrei offroad adevarat iti iei un wrangler , patrol , land cruiser sau ptr cei cu buzunaru mai adanc un G.

Pe bune ?

Ia urmareste putin posturile lui HeavyD.....iti face impresia ca masina lui n-ar fi buna de off-road ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?52414-Bara-fata-si-troliu-proiecte-finalizate

Link spre comentariu

sincer nu vreau sa jignesc pe nimeni

sunt nou pe forum dar la offroad nu chiar.

din cate am vazut majoritatea au probleme cu plantetarele si cu bara de directie. eu la patrol nu am reusit inca sa indoi bara, planetare nu are afara.

si a lui heavyD e facuta dragut dar ar fi bun un scut in fata care sa protejeze bara de directie.

Transsylvania Offroad

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ Forte:

Ambele sunt diesel, cu motorul ala fantomatic italian, VM-ul de 2.5. Asta ar fi primul element comun care poate genera probleme. Incepand cu supraincalzirea la greu, injectorul de tact, calculatorul motorului, tije de culbutori care sar de la locul lor, etc.

Prima are bateria dusa, deci ar trebui luat si asta in calcul. Si ulterior, stresul cu codul patefonului din bord, care cod nu este de gasit.

In rest, exceptand faptul ca sunt cu volanul pe dreapta, par OK ambele. Daca se va merge in teren mai des, la cel de-al doilea se scutesc eventuale investitii in manopera liftarii si in componentele aferente. Daca a fost facuta corect liftarea, asta ramane de vazut.

O mentiune legata de Cherokee. Nu este o masina de familie. Nu e prea mare, nu e prea comoda. Poate un Grand Cherokee ar fi mai indicat daca se va calatori mai des cu toata trupa din dotare. Si spiralele de pe spate aduc un plus in confort.

@ mihai_ct:

Cherokee are probleme cu pozitia prea joasa a barii de directie, daca o lasi acolo unde a pus-o constructorul. In cazul masinii mele, nu este nevoie de scut. Cat despre planetare, inca n-am rupt nimic, dar asta se datoreaza probabil si motorului subtire pe care-l am deocamdata pe masina. Ca 33"-urile sigur nu le menajeaza, asta e clar oricum.

Treaba cu ruptul sau indoitul unor componente, pleaca exclusiv de la talentul celui care a construit masina si ulterior o conduce. Cand ajungi sa rupi o cruce de cardan, ori n-ai schimbat-o la timp cu cea care trebuie, ori nu ai avut atata indemnare incat sa eviti bolovanul in care ai dat cu cardanul.

Dar consider totusi ca in 5% din cazuri situatia respectiva este inevitabila. Adica, daca e sa se rupa ceva, se va rupe pana la urma.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

salut,

E cel putin amuzanta afirmatia "mai bine un wrangler" in contextul postului ce l-ai facut mai jos legat de directie si planetare...

Partea din fata (directie, punte) a unui TJ e 100% identica cu a unui XJ..

Mai stiu eu lume care iese si rupe si indoaie...nu mersi...inca nu mi-am facut masina de rally-raid in padure.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

wrangler pe simplu motiv ca e scurt si pare mai robust.

si un prieten de a meu o avut cherokee 4.0 si lo dat pe un wrangler.

oare de ce ?

Transsylvania Offroad

Link spre comentariu

Poate a vrut neaparat sasiu si masina scurta.

Daca amicul tau a dat Cherokee pe Wrangler nu inseamna ca unul sau altul e mai bun.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

BUNA SEARA.As da un sfat celor care sunt atasati de JEEP si familie.OBLIGATORIU GRAND si OBLIGATORIU DIESEL .Benzinarele te duc la faliment oricine ai fi . Despre NATURA-este clar- DIESEL

PA

Link spre comentariu

Setea de benzina o potolesti cu GPL :x Si cu stratul de ozon zic unii ca e mai prieten gazul asta.

Piese de 2.5 gasesti nu mai greu decat la alte modele, bani sa ai. Am fost la un service in bucuresti si mi-au facut lista de piese necesare si nota de plata foarte repede si usor :grin: tu tre sa vii doar cu banutu' :cr1:

La piese mici si mai usoare gen bare, senzori motor, electrice etc pot fi comandate din ungaria, germania si uk. Livrarea variaza de la 10 la 50 euro, depinde de greutate si marime.

Bafta!

P.S. Anul asta am platit impozitul vreo 900-950 ron (zicea cineva mai jos ca in 2010 a fost in jur de 600)

Link spre comentariu

setea de GPL este convenabila fata de diesel pina in 3.0l dupa care nu prea mai este o afacere ca sa nu mai spunem cum arata un mototr care a functionat 100000km pe GPL.dac vine vb de GC care poate fi de 4.7l atunci din afacere pt tine devine afacere pt altii.

eu am avut o masina cu motor de 4.0l si nu era nici o afacere plus ca iti ocupa destul loc in porbagaj iar daca nu renunti la el pt a avea o butelie mare trebuie tot timpul sa fi atent si sa iti faci socoteala unde pleci daca gasesti statii GPL ca altfel treci pe benzina si ustura cumplit.

dar daca vrei putere atunci esti obligat la un motor mare si atunci convine GPL fata de diesel,daca pui in balanta aceeasi capacitate.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

merge GPL-ul dar daca motorul e de 4000 tot consuma, iar daca alegi 2.5 trbuie sa te gandesti pe unde vrei sa intri cu masina sa stii daca poate trage motorul sau nu

• Like 1
daihatsu rocky 2800cc normal aspirat
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

toata lumea se plange de consum mare la mot de 4l....cat consuma in teren un Patrol cu mot de 2.8?......cat consuma un G- class cu mot de 2.8?sau mot de 2.3?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Pana una alta toate motoarele consuma mult in teren.....acum tre s ate gandesti daca iti permiti diferenta aceea de consum intre 2.5 si 4.0. Orice motor vei alege nu va merge cu apa:grin:.

Eu am avut pana acum 2 cu motor de 4.0 si inca nu m am speriat asa tare!!!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare