Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

nou posesor de frontera A

clood

Postări Recomandate

Salut pe toata lumea cu ocazia asta !

Ma numesc Claudiu sunt din Bucuresti zona Titan si am achizitionat o frontera sport 2.0 , 95 , X20.SE , de la o persoana care si-a cam batut joc de masina . Pretul a fost acceptabil , din cauza asta m-am incumetat . 2100 eur . Iar pe urma au inceput problemele :ha: ! La bord nu functiona litrometrul , scaun stg sofer varza , frane spate inexistente , joc caseta directie . singurele lucruri bune erau ca nu bate nimic iar pe dedesubt e ok . 4x4 functioneaza perfect pe ambele . Intre timp am dus-o la mecanicul meu care mi-a inlocuit sonda litrometrica achizitionata de pe ebay.uk , ceasurile de bord ( pt ca acul de la benzina era distrus ) , am inlocuit discurile de frana spate cu unele noi pt ca alea vechi erau terminate + placute , ferodouri si cablu frana mana drt deoarece era blocat . As dori sa achizitionez si o caseta de directie dar stau in dubii pt ca nu stiu daca s-ar potrivi de la un alt tip de 2.0 . Voi ce sfaturi mi-ati da ? Si as mai avea o problemuta ! Mecanicul mi-a inlocuit si o cruce cardanica care avea joc . dupa ce a inlocuit-o a inceput sa piarda ulei din cutie .Stiti cumva ce cote are acel simering ? Este exact la primul cardan dinspre cutie ! Pana sa-l schimb am cumparat din Selgros ulei 80-90w de la catrol ca sa completez pierderea . Credeti ca e bun ? :hl

Astept un raspuns si toata stima !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: nou posesor de frontera A

Salut Claudiu, felicitari pentru achizitie, si eu mi-am luat frontera sport de curand si parca suntem trasi la xerox :) in sensul ca in afara de litrometru si eu am avut aceleasi probleme dar sau rezolvat, eu am schimbat toate discurile de frana :) (daca tot am facut o treaba - ca e grea hardughia si tre sa opreasca :wink:).

Cat despre caseta si eu am un pic de joc dar deocamdata merge.

La cutie o sa te surprinda, intra ulei de motor; daca este cutie manuala trebuie bagat 5W - 30.

Sa o folosesti cu placere si poate ne vedem la o iesire pe langa Bucuresti caci si eu sunt aproape de tine, stau la intersectia pantelimon cu iancului.

Numai bine si sa ne mai auzim! (pune si tu o poza cu masina poate ne vedem prin trafic)

Frontera 2.0i

Skoda Octavia 1.9 tdi

Link spre comentariu

Salutare !

Sigur voi pune poze cu jucaria dar sa ajung acasa . Acum sunt la munca . am uitat sa mai mentionez ce am mai facut la masina . Am schimbat distributia pt a fi mai sigur ca nu voi avea probleme , inlocuit aqmortizoare fata desi nu trebuia . cand franam datorita lipsei frana spate , masina era ca o barca . Se lasa mult de fata , fiind si grea . Dar nui nimic , le pastrez pe cele vechi . Am inlocuit si anvelopele de 255 cu unele de 235 pt ca mi se pusese pata pe cele de la goodrich dar erau prea scumpe cele de 255 . Cam atat deocamdata .Cand ajung acasa voi atasa si niste poze . PS . deocamdata circul cu cealalta masina , un vw passat 1.9 tdi , din cauza consumului . Afara imi ia 10 iar in oras mi-a luat 11-12 . Acum ultima oara mi-a luat 15 si am constatat ca o roata din spate era infranata datorita etrierului . s-a rezolvat si sper sa revin la 12 .

Gata si pozele , deocamdata doar doua ptr ca nu am avut spatiu suficient . Pe viitor voi mai pune .

http://img209.imageshack.us/img209/3739/002xvl.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/822/001yfx.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

atentie cu uleiul din cutie! nu este 80-90, ci este ulei de motor 10w40

la grupuri (diferentiale) si sa fie neaparat 80-90 GL 5

simeringul de la diferentialul spate, partea din-spre cardan este 48x80x8 de la skf 23 lei si pe original dimensiunea este 47,62x80,26x6.8 si este este 190 lei!

Editat de kriu

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

merci mult , nici nu prea am mai mers cu masina din cauza asta . uleiul care-mi curge are culoare rosie , e subtire si miroase a valvolina ! ciudat ptr ca uleiul de motor are un altfel de miros . iar uleiul rosu in general este de servodirectie dar nu miroase a valvolina . oricum voi cumpara acum simeringul , dupa care voi inlocui tot uleiul din cutie !:tk

kriu , eu as fi avut nevoie de cotele simeringului din fata dinspre cutie nu din spate , sau sunt aceleasi cote si-n fata si-n spate ?

Editat de Astral
Link spre comentariu

scuze, nu am fost foarte atent la care simering te-ai referit...

cred ca nu are aceleasi cote...

daca tot nu folosesti masina, scoate-l de acolo si vezi caci scrie pe el. sigur o sa aiba niste cote ciudate care nu le gasesti decat pe original, dar rotunjesti si tu zecimalele si o sa gasesti SKF de 10 ori mai ieftin!

Link spre comentariu

cred ca il au sigur!

49 fiind exteriorul simeringului trebuie sa fie cam la fel

37 fiind interiorul poate sa fie si 36 pentru ca intra mai fix, si nu este rau chiar si 35

9 fiind grosimea lui, poate sa fie si 7 si 8 (si 10 daca are loc acolo)

orice reprezentanta skf ti-l aduce in maxim 2 zile daca au cei de acolo bunavointa... le este cam greu sa faca factura pe 20 lei...:uameni

bafta!

Link spre comentariu

Nu chiar 37 ! 37 am spus eu ptr ca diametrul cardanului e 38 , iar interiorul simeringului masurat cu sublerul tot 38 a dat . Am fost in tg. Vitan ptr ca a fost Duminica dar nu l-am gasit pe acolo . Ma duc maine chiar la SKF in Buc.Noi . Cu ocazia asta inlocuiesc si un burduf planetara . Mentionez ca comanda a fost data sambata dimineata la un magazin piese , cu promisiunea de a avea piesele luni , dar nu ma bazez prea tare pe simering . A costat 30 ron simeringul + 30 ron burduful .

Link spre comentariu

Sal,vad ca esti din Titan,inseamna ca suntem vecini..Eu stau pe la Potcoava poate ne vedem sa facem un schimb de experienta..Mi-am luat si eu,de vreo 3-4 saptamani Frontera A,aceeasi culoare,dar lung.felicitari,oricum,pt achizitie si s-o stapanesti sanatos.:br

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Multumesc , la fel si ti-e iti urez , f tare :banana Observ ca incepe sa se mareasca gasca de Fronteristi din zona ! Pai o sa ne vedem cu siguranta daca locuesti demult acolo , poate ne si cunoastem din vedere pt ca am invatat acolo la 199 ! Lasa si tu un nr de tel sau cauta nr noastre pe aici prin forum ! :h5

Link spre comentariu

De origine sunt buzoian, dar in bucuresti stau in victoriei. Momentan nu i-am dat de cap la a mea, m-a lasat computerul de bord si/sau imobilizatorul, dar o rezolv eu ;). Imediat cum o repar (2 sapt maxim, vin si eu sa ne vedem cu totii :D )

Haide sa ne cunoastem cu totii mai bine pe mess si sa ne laudam cu ursuletii nostri! id. meu este jadesnake2008@yahoo.com (nu radeti de id va rog ca l-am facut in 2002 cand eram mai micut :2dr)

Editat de Astral
Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Ursuletul meu ma enerveaza ! Am cautat azi de am disperat simering de la cardan partea din fata , cote exacte 49X37X7 ! Nu am gasit pe nicaieri . Am luat intr-un final , 49X36X7 . Vreau sa zic ca nu e bun . Intra f fortat . Am mai facut o comanda pt maine de 49X37,5X7 . Sper ca acesta sa fie bun . Voi reveni cu detalii daca va fi ok . As dori sa stiu daca stiti cumva ce cantitate de ulei intra in cutie . Eu am luat 3 litri de aral bluetronic 10W40

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare