Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

nou posesor de frontera A

clood

Postări Recomandate

Re: nou posesor de frontera A

Deja am frontera, si intentionez s-o tin 2-3ani, deocamdata pentru off road soft, dar cine stie unde ajung :) iar daca gasesc un diferential fata HD atunci il schimbi, nu cred ca costa foarte mult.

Frontera A 2.0L - pentru inceput
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru raspunsuri, raman la diferential stock, si verific rulmenti periodic(ca de acolo vine slabiciunea), si unde ma duc eu cu MT-uri se descurca masinuta.

ps: eu am si blocant spate :)

Link spre comentariu

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat ? Am din nou probleme cu masina , mai precis cutia de viteze . Presupun ca din cauza rulajului fara ulei suficient in cutie , mi s-a spart un rulment care a cam facut ravagii pe-acolo . E povestea mai veche cu simeringul de la cutie care imi pierdea ulei . Ma rog nu mai stau sa povestesc acum . Ideea e ca vreau sa cumpar o cutie si am gasit la 550 lei dar persoana vad ca nu mai raspunde acum la tel , si am mai gasit una la 500 lei dar e de pe un motor de 2,2 . Aveti idee daca s-ar potrivi la un 2.0 ?

Link spre comentariu

Din cate stiu sunt niste diferente ... Cutia de 2,2 are compartimente separate pentru ulei la C.V. si C.T., pe cand la 2,0 este acelasi compartiment si pentru cutia de viteza si cutia de transfer. Mai difera si rapoartele din cutia de viteza si C.T.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Se pare ca imi picura ulei din diferentialul spate, la un surub ce prinde capacul mai este pus o bucata de tabla, se pare ca bucata aia mica de metal acopera ceva gaura, ca de acolo picura... defapt 1 picatura pe zi.

Ce ulei intra in diferentiale(fata/spate)?

Am gasit pe net ca pentru motor ar fii 10W40, la fel si in cutia de viteza, si in diffuri 75W90, e corect?

(Pentru Frontera A, 95' C20NE 2L)

Link spre comentariu

Eu stiam de 80W90 in ambele grupuri daca nu are LSD pe spate. Daca are LSD pe spate trebuie 80W90 pt. LSD( scrie pe bidon).

Pentru motor si cutie de viteze respectiv cutie de transfer, da, este indicat 10W40.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Scuza-mi exprimarea... in caz ca are LSD se va folosi ulei 80W90 special pt. LSD( ex. Valvoline 80W90 Limited Slipp"). Uite aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59607-Frontera-A-2.3-TD-I/page2

Link spre comentariu

Pentru differentialul normal(adica fara LS) merge 80W90 sau 75W90 sau trebuie sa fie special pentru diferentiale?

Acum problema mea este, de ce picura acolo..., ca nui de la garnitura, la surubul din mijloc jos care prinde capacul mai este o bucatica de tabla prinsa de surub, ca o saiba, cred ca acopera o gaura.. sau o crapatura, azi ma duc la service.

Editat de silent
Link spre comentariu

Nu cred si nu stiu sa exista ulei special pentru diferential normal( deschis).

Uleiurile cu indicativul "GL" stiu ca sunt pentru transmisii, cutii de viteza, diferentiale, etc.

Daca un ulei 80W90 sau 75W90 respecta norma API GL-5 este exact ce iti trebuie.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Va salut! Am si eu o nelamurire. Am verificat uleiul la grupul pe spate si era la nivel dar am observat o usoara scurgere pe la simeringul de la grup (unde vine cardanul). Scurgerea este cam de o picatura/zi, asa ca am inceput sa caut simeringul mai sus mentionat de alti colegi. M-am dus la SKF in Bucurestii Noi si am gasit-48x80x10- romanesc Fartrec 6 lei si am luat si 48x80x8-SKF cu marginile metalice; am citit ca cel original are cotele 47.62x80,26x6,8. As vrea sa va intreb daca mai trebuie sa fac ceva ajustari (adica sa ii mai strang arculetul, si sa ii mai adaug ceva pe exterior) cand am sa montez simeringul cumparat de mine si pe care ar trebui sa il montez pe cel romanesc din cauciuc sau pe cel SKF cu marginile metalice. Astept un raspuns!:tk:h5

Link spre comentariu

Salut,

Parerea mea este sa montezi SKF-ul deoarece ar trebui sa fie mai rezistent si asta conteaza fiindca am inteles ca e relativ greu sa schimbi acest simering.

Ma intereseaza si pe mine un pret pentru SKF daca se poate fiindca am si eu aceeasi problema, din pacate...:grin:

Multumesc.

Link spre comentariu

Buna dimineata! Pretul pentru simeringul SKF este de 26,09 ron si il aduc pe comnda. Si eu ma gandeam sa pun tot SKF-ul dar nu stiu ce fel de simering este acolo pt ca cel romanesc este de cauciuc iar SKF-ul este metalic. O sa vad cand desfac. Ma intereseaza sa stiu daca mai trebuie sa ii fac ajustari cum am scris mai sus.

Link spre comentariu

Salut! Nivelul la grup se verifica desfacand busonul din spatele grupului (partea dinspre rezervor), iti trebuie un inbus patrat, (la mine s-a potrivit cel de la criket) iar dupa ce l-ai desfacut, uleiul trebuie sa fie la buza de jos a gaurii.

Link spre comentariu

Referitor la simering, cu ocazia intalnirii " Frontera Fest 2011" am avut sansa sa ma uit si pe sub alte frontere. Ce am observat la o una din 97' cu motor 2.2 16v este ca avea alt tip de simering sau avea cel putin o "protectie" metalica pe care eu nu o am. La mine se poate observa cauciucul, la masina aia nu, avea ceva in plus si mi s-a parut foarte interesant ca nu avea scurgeri deloc, ceea ce confirma ca sistemul acela e mai bun. Acum nu stiu daca asa e simerungul ala, daca as putea pune si eu la fel, daca nu cumva mie efectiv imi lipseste "protectia" aceea... ma rog, sper sa aflu :grin:

In orice caz multi fronteristi se plang de scurgerile de ulei pe la simeringul de la grupul spate.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

sal man uite mica plimbare prin padure de care iti ziceam poate ne vedem odata cand nu pleci in weekend ca asa de unu singur e un pic boring:)

[video=youtube;lSkD-5Zvn84]

Uite si unu mai fara pixeli :wink:

Editat de Astral
  • Like 1

Frontera 2.0i

Skoda Octavia 1.9 tdi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare