bratu romeo Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salut Azi am schimbat bujiile la freelander td4. Am curat egr. Galeria de admisie este plina de funingine, slam, cum vreti sa-i ziceti, stratul are mai mult de 2 mm . Galeria este din material plastic asa ca arderea cu flacara si cu aer comprimat este exclusa. Ce metoda recomandati? Exista vreo posibilitate de curatat admisiiel de are de pe blocul motor fara sa bagi funinginea in capul supapelor ? Multumesc Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Re: galerie admisie freelander td4 Nimeni nu a curatat galeria de admisie de la Freelander Nimeni nu a curatat o galerie de admisie de plastic, pentru ca pentru cele din aliaj exista metode. Atunci o sa incer sa o curat eu , dupa cum ma pricep, inclusiv galeriile din chiulasa Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Re: galerie admisie freelander td4 Nimeni nu a curatat o galerie de admisie de plastic, pentru ca pentru cele din aliaj exista metode. Cred ca asta este mai plauzibila. Apropo cit este una noua? EGR de ce nu il obturezi cu un kit? Poate nu vei mai avea atitea probleme. Parerea mea. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: galerie admisie freelander td4 Se scoate si se spala foarte usor cu benzina ... iese ca noua. EGR-ul se blocheaza cu o flansa facuta dintr-o cutie de bere ... bei o bere la cutie :x ... tai cu foarfeca o flansa din tabla cutiei (dar fara gaura prin care sa treaca fumul :grin:) ... desfaci intrarea in EGR si pui flansa ... si gata. Intre timp mai consumi niste beri :2dr ... poate au nevoie si vecinii de niste tabla de aluminiu sa-si blocheze EGR-ul. Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2010 (editat) Re: galerie admisie freelander td4 Am incercat cu benzina La diesel nu functioneaza. Stratul de "funingine" se inmoaie cu benzina si devine o pasta lipicioasa . Nu merge nici cu spary de "engine cleaner" Nu merge nici cu solutie de la spatoriile auto, acelea de curat motoare Blocarea EGR nu este o optiune deoarece: 1. EGR nu actioneaza in toata gama de turatii. During certain running conditions the EGR system directs exhaust gases into the inlet manifold to be used in the combustion process. The principal effect of this is to reduce combustion temperatures, which in turn reduces Nitrous Oxide (NOx) emissions. 2. NU stiu unde se duc gazele daca blochezi EGR. The exhaust gases are supplied to the EGR valve through an EGR pipe connected to the LH end of the exhaust manifold. It's important to not seal off the crankcase ventilation hoses because the crankcase builds pressure that must be vented! Some people vent the hoses into a catchcan. Do not vent the hose onto the ground because you'll have an oil slick under the car and on the road. This is like dumping used oil onto the road - this contaminates the ground/groundwater 3. Blocarea EGR nu imbunatateste functionarea motorului, ba dimpotriva. The EGR valve is controlled by an EGR solenoid, on the front of the cylinder block, which modulates a vacuum supply from the brake servo vacuum pump. The EGR solenoid is controlled by the ECM. The ECM uses the input from the air flow meter MAF to monitor EGR operation, using the principle that an increase in EGR decreases the intake air flow. Editat Octombrie 29, 2010 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: galerie admisie freelander td4 La diesel nu functioneaza. Stratul de "funingine" se inmoaie cu benzina si devine o pasta lipicioasa . Ba functioneaza perfect ... eu le-am facut ca noi ... dar intra multa benzina, cand s-a murdarit o schimbi ca-si pierde capacitatea de a dilua ... Despre EGR ... fiecare cu parerea lui ... tu cum alergi mai bine, cand tragi aer curat de afara sau atunci cand si fumezi in acelasi timp ? Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: galerie admisie freelander td4 Nu e chiar pentru td4 dar ce scrie aici se poate aplica la orice motor To clean the system, it's best to remove the entire intake manifold and EGR system but you can get away with just cleaning the intake manifold, EGR cooler, and EGR valve. You MUST remove the components from the engine when cleaning them. Do not clean them on the car or use de-carbonizing chemicals to clean the intake manifold. If a large piece of carbon breaks off and gets stuck in a valve or turbo, it will result in severe engine damage! The liquid or solids can also go into a cylinder and cause hydrolock. Dealers used to do "on car cleaning" until they realized that some engines were damaged from this. If you didn't get the message - you must remove the parts from the car to clean them! Remember that the pistons are almost touching the cylinders in a diesel engine due to the high compression, so even a small amount of standing liquid may cause engine damage. http://www.myturbodiesel.com/1000q/a4/clean-intake-manifold-VW-TDI-carbon.htm Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate