drag Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 stie cineva ce inseamna butonul de pe schimbatorul de viteze de la masinile automate OVERDRIVE? mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Re: overdrive? un fel de viteza a 5-a :grin: cand e cuplat (starea normala) face ca pe autostrada, de exemplu, turatia motorului sa fie mai mica la aceeasi viteza de deplasare -> economie de combustibil (daca nu ma insel e ceva gen raport 1 : 1 motor:cutie viteze) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Re: overdrive? din ce am citit, in offroad este bine sa fie dezactivat pentru a nu praji convertorul..sau ceva de genul Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator costinell Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Re: overdrive? Explica aici despre ce este vorba foarte bine http://www.associatedcontent.com/article/927329/what_is_the_overdrive_button_for_an.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Re: overdrive? Explica aici despre ce este vorba foarte bine http://www.associatedcontent.com/article/927329/what_is_the_overdrive_button_for_an.html cred ca face o confuzie cu butonul AT ... e putin diferit de overdrive AT creste turatia la care se face schimbarea vitezelor ... indiferent de treapta overdrive este numai pentru ultima treapta de viteza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 (editat) Re: overdrive? Buna seara ! Inainte de a intelege gresit semnificatia acestui termen, cititi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_%28mechanics%29 Si in caz ca tot nu ati inteles sau e mai greu cu engleza, este vorba de un raport subunitar suplimentar, in cutie sau in afara ei (la masinile old-school), comandabil mecanic/electric/hidraulic sau prin combinatii din cele trei. Si exista si pe automate, si pe manuale. Mai precis, exista odata... Tipu' din link-ul lui costinell vorbeste multe degeaba acolo. Direct Drive = Priza directa = unu la unu = axul de iesire din cutie se roteste exact cu turatia motorului Overdrive = raport subunitar = 0.85 la unu (de exemplu) = axul de iesire din cutie se roteste cu turatie mai mare decat a motorului. Pe generatiile noi, unde avem cutii si cu opt trepte, ultimele doua sau trei pot fi subunitare, si nu mai avem buton separat. Deh, motoare de randament mai bun, plus cerintele noilor norme de poluare... Scopul este sa coboare turatia motorului, pastrand o viteza constanta de deplasare, rezultand economie de combustibil, poluare si uzuri mai mici, etc. A nu se confunda cu switch-ul de "Converter Lock", care are cam acelasi scop, dar o face altcumva. Stima, Dragos Editat Octombrie 25, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 (editat) Re: overdrive? La mine la terrano daca apas butonul overdrive si se aprinde martorul de O/D off nu trece de a treia. Practic anuleaza a parta si a cincea. Teoretic se foloseste la pantele mai line unde vrei sa tii motorul in a treia pentru ca din cauza traficului, (coloana etc.) ar trece frecvent din a treia in a parta si invers (nu am folosit niciodata). O alta aplicatie si asa am folosit, si gasesc util, este la coborare panta pentru frana de motor in a treia, dar e bine sa nu il apesi la viteze mari. Celalalt buton, A/T, la mine are doua pozitii. unul cu care pleaca cu a doua de pe loc, reprezentat de o steluta, si care e util pe polei, si unul "sport" care schimba in treapta superioara doar cand ajunge la rosu turometrul, si e chiar funny in depasiri. Editat Aprilie 7, 2013 de Astral vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: overdrive? Buna seara ! @ ised8u: Ca sa tii automata in treapta a treia, ajunge s-o pui pe pozitia 3, presupunand ca este disponibila din constructie. Daca nu este, O/D off si asta este... A/T selecteaza intre programele de gestionare a cutiei, si bine face daca iti ofera si aceste posibilitati. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Re: overdrive? Perfect de acord cu ised8u. Nu trece de treapta a 3-a, cel putin la diesel. La V6 nu am incercat. La V6 il folosesc doar atunci cand trag rulota pe o panta mai lunga ca sa nu mai schimbe de tampita intre 4 si 3. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcncata Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Re: overdrive? stie cineva ce inseamna butonul de pe schimbatorul de viteze de la masinile automate OVERDRIVE? Salve Drag, Dar un de gasesti tu acest buton de OVERDRIVE la G 463, caci eu unul nu dau de el. Multumesc, Catalin - Galati. http://www.scoala-navigatie.ro :ti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bassai Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: overdrive? Mai sincer sa fiu am citi un manual de pajero din 93 care are over drive si zice ca se foloseste in oras de obicei anuland ultima treapta adica a 4-a ramanand doar 3 asa cum ziceau unii mai sus si se foloseste doar pt a fi mai sprintena masina acolo unde ai nevoie adica plecari de la semafor etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: overdrive? Salve Drag, Dar un de gasesti tu acest buton de OVERDRIVE la G 463, caci eu unul nu dau de el. Multumesc, Catalin - Galati. pe ot tpyota hillux surf si pe un mitsubishi shogun, ambele di 92-93 si ambele cu volan dreapta mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladhaliga Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: overdrive? Vad ca nu am mai discutat nimeni de mult pe aici...dar am o curiozitate...poate ma lamureste careva. Am un Pajero'93 2,5 d, cutie automata cu overdrive. Am testat astazi de mai multe ori si schimba 5 trepte. Cand e in ultima nu mai variaza turatie in fct de acceleratie ca la primile 4. Pana la urma e cu 3,4,5 trepte cutia asta? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate