VadimD Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 (editat) Hi, am posibilitatea sa cumpar de la o cunostinta un Toyota 4runner din 1995, cu motor de 2498 cmc, in stare buna de functionare, deci proprietarul e un pasionat, interiorul e relativ uzat, insa exteriorul arata bine. Pe partea tehnica, are 177000 km, iar Omu a schimbat cam tot ce a putut ca s-o tina in stare buna de functionare, mai putin motorul, care e ok. E un pasionat, l-am vazut mesteriind la ea, etc. Ce ma intereseaza este cum e masina? Am gasit pe forumuri ca ar fi complet instabila (se rastoarna usor), ca motorul de 2,5 nu duce suficient sau ca la crash test in State a fost o catastrofa. Ce stiti? Mersi frumos! Inca ceva legat de motor: am inteles ca la motorul de 2,4 are 112 CP (cod motor 22R-E). E oare suficient sa traga bine? Editat Octombrie 21, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 Din cat am inteles eu motoarele de 2,4 au avut bube,adica sistemul de racire deficitar(radiatorul) si mai crapau din cand in cand (chiulasele). Mai bine te indrepti direct spre un 3.0 KZN 185.Parerea mea.Proprietarul din Anglia al masinii mele a avut inainte un Surf 2.4 si asta i s-a intamplat.A trebuit sa-i schimbe chiuloasa si radiatorul cu un model mai nou. Dar sunt multi posesori de Surf/4Runner pe aici si poate si detinatori ai modelului 2.4 asa ca poti primi sfaturi mai precise si cu date. Succes la cumparaturi P.S. Eu am adus-o din Anglia si trebuie sa spun ca e o placere sa o conduci . RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alegros Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 Am si eu motorul 22 re pe masina din avatar si sunt multumit de cum trage cat despre chiulasa si sistemul de racire sunt cele din fabricatie... adica de acum 20 de ani!!!!....si daca iti vine sa crezi zilele trecute i-am schimbat bateria originala Panasonic care, surpriza, avea aceeasi varsta...20 ani!!!!!:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VadimD Postat Octombrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 Salut, deci sa va spun despre ce este vorba: Toyota 4runner 1995, motor 2488cmc, putere 112 parca, caroserie stare buna, interior cam uzat, insa ma gandesc ca mi-l pot face in tara k lumea destul de usor. Acum la partea tehnica, asta ma ingrijoreaza. Eu am vazut masina, mi-a aratat tot ce a lucrat, tot ce a schimbat, in rest mi-a zis ca e ok, si cred asta pt ca omul e un Pro. Totusi 100% nu vreau sa merg pe incredere. Intrebare: UNDE pot gasi pe cineva care sa se uite la ea inainte s-o cumpar? Ce service imi recomandati (sa nu fie de mari fite), cu oameni pasionati, care sa stie unde sa se uite? Sau un particular meserias si pasionat? Desigur contra cost. Mul;tumesc, Vadim Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fyn11 Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 @adrian - sunt multi posesori de 2.4 diesel, cea la care se refera Vadim e 2.4 benzina. Si eu sustin ca 2.4dieselu' e de evitat, cat despre cele pe benzina nu stiu, ca nu prea am vazut; sunt persoane -'doctori' in toyota care pot sa-ti dea mai multe detalii despre motor cat si despre mecanici buni la care sa apelezi. Daihatsu Rocky 2.8td since '85 Mitsu Pajero 3.2did since '08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Muntean Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 sa umbli pe la mecanici e o chestia as ca sa-ti confirmi probabil ceea ce sti deja sau ce ti sa spus ,garantie nu poate sa-ti dea nimeni daca stai logic sa gindesti la o masina de 15 ani ,idea e in felul urmator motoru sa fie cit mai uscat cit mai putine transpirati de ulei distributia ca e pe lant ca e pe curea sa fie schimbata + role,role intinzatoare pompa apa,radiatoru marit si nou daca se poate daca nu macar curatat foarte bine(ai sa te miri ce scoti din iel)o chiuloasa nu se poate deforma numa daca motoro e supraincalzit in repetate ori si asta datorita diferentelor de material dintre bloc motor adica bloc motor fonta chiuloasa aluminiu si cu cit e mai lunga chiuloasa cu atit o deformezi mai repede ,bunaoara nissanu de 2,8 are problema asta find 6 in linie.Acolo unde transpira cu ulei schimbat garnitura, semering, filtrele .Bineinteles turbina daca scoate ulei ar trebui facuta revizie sau schimbata,in rest masina la categoria ei e foarte robusta si motorasu ala de 2,4 isi va face trebusoara ,eu am o vorba a-ntiia nu moare niciodata.Eu am avut si motoru asta si am fost multumit:h5,cit despre instabilitate nu stiu cine tia zis dar o masina cu care sa fi sigur in teren ar trebui sa aiba anumite transformari, in rest masina este destul de legata si stabila nu-i o masina de concurs.sa ai noroc la ea daca o cumperi!!! Editat Octombrie 22, 2010 de Muntean complectare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VadimD Postat Octombrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 Iata ce stie sa faca un 4 runner :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: Sfat achizitie - Toyota 4runner 1995 am si eu motorul 22 re, pe land cruiser din 91, si trage multumitor, adica poti sa mergi cu ea si pe asfalt, comparativ cu dieselul de 2.4, cu care ai o problema daca vrei sa faci o depasire,sa nu mai vorbim daca dai de un deal mai inclinat ca si consum undeva la 12-15,si in teren merge si pina la 20,cu cauciucuri de 31 in rest motorul este foarte simplu,distributia pe lant,nu are turbo,masina este totusi o Toyota, din perioada cind inca asta mai insemna ceva daca vei fi fericit sau nu cu masina depinde foarte mult de ce vei face cu ea,se preteaza la un offroad usor fiind penalizata de faptul ca este lunga si nu are punte rigida pe fata Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate