mvAgusta Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 (editat) Ziua buna Domnilor, Eu sunt Alex, motociclist la baza, aventurier in adancurile sufletului. Proud owner of this.....Nissan terrano1 3.0i V6. http://www.pro-bike.ro/forums/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=253868 Intrucat nu stiu prea multe despre masina si nici pe aici nu am gasit discutii prea serioase pe tema ei(masina indestructibila :dr1??) as vrea sa imi povestiti sau sa ma avertizati despre potentialele atuuri sau defecte. Looking forward to your posts, :tk P.S. Dau la schimb info despre motociclete... :grin: Editat Octombrie 27, 2010 de Astral Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Daca este motorizarea de 2.7 putini utilizatori de terrano 1 am intalnit sa nu aiba probleme la cutia de viteze. Motorul este foarte bun si daca cauti bine pe aici gasesti piese pentru masina la un pret bun in caz de nevoie. P.S. Dau la schimb info despre motociclete... :grin: sper ca e o gluma...daca nu, ai inceput cu stangu` https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Salut, Motorul este 3.0 v6. Si referitor la sfaturi despre motoare nu vad dc ar fi tratata ca o gluma. Asa cum eu caut info despre aceasta masina asa poate cauta si altii info despre motoare.... Alex Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ceva info as putea sa-ti dau eu. Va trebui sa ne spui codul motor sa nu trancanim degeaba. Si mie mi s-a spus ca masina asta se va incapatina sa se deplaseze si in 3 roti. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 (editat) Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Salut, Motorul este asa cum am spus 3.0 V6 (VG30E). Momentan lucrez la niste overfendere metalice (e ok sa le fac din metal sau mai bine le abandonez de pe acum) Intentionez sa schimb suspensiile spate(le-a cam venit vremea) ce recomandari aveti luand in considerare calitate-pret(mai avantajoase la pret :hl) Mentionez ca masina este inaltata deci nu caut niste amortizoare stock(cred), momentan am 35x12,5x15. Ma gandeam ca ar fi cazu sa schimb si rapoartele prin cutie..... Merci, Alex P.S. O sa revin cu poze imediat ce o sa imi pun amprenta asupra masinii, schimbul de ulei si 2 curele nu se pune .... Editat Octombrie 26, 2010 de mvAgusta Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Am intrebat de cod motor pt. ca 3.0 V6 sunt 2 motoare diferite (VG30I). Eu pot sa-ti recomand sa schimbi distributia si cind faci asta sa schimbi si simeringurile de la axele cu came si vibrochen. Sa te pregatesti de etrieri si discuri de frina. Treaba cu overfenderele e in functie de ce regim de utilizare va avea masina. Dar oricum multa lume vrea sa mai usureze masinile si in plus unele din cauciuc sunt mai simplu de montat, curatat si nu trag dupa ele aripa toata. Presupun ca despre LSD ai citit destule. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari LSD .... nu am invatat lectia asta. :ban Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari LSD .... nu am invatat lectia asta. :ban Nici acum nu-i tarziu..... Iti recomand : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39963 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=40250 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=44924 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ahh .. diferentiale, pot spune ca am ceva habar de functionarea acestora, dar link-urile date sunt interesante asa ca o sa le rasfoiesc cu interes.... :tk Dar de amortizoare... cine imi recomanda ce :hl, saptamana viitoare trebuie sa iau o decizie. Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari poti sa pui niste poze cu masinuta ? :tk Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Merci pentru poza adaugata :2dr Dar cu prima ocazie cand o sa imi pun amprenta asupra masini, macar o iesire prin noroi si sa ii fac eu o poza, atunci o sa pun o poza cu masina MEA... Poza respectiva e poza facuta de cel de la care am cumparat-o ... Dar promit sa ma revansez ... :sc Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Noiembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Salutare... Prima vizita la "doctor" prima reteta de medicamente. De cand m-a vazut mi-a pus gand rau,mi-a zis ca am parkinson, si toate incheiturile o sa aibe nevoie de transplant. I-am multumit si am zis ca o sa revin pentru analize. La anazile a luat o foaie de hartie si mi-a notat urmatoarele: - bucsi bara stabilizatoare fata - bucsi bieleta - bucsi bascula superioara st+dr - semicaseta directie - bucsi bascula inferioara st+dr - pivot superios st+dr - bucsi tendoane superioare+inferioare spate - amortizor spate - vas expansiune (:bleah) - bara conexiune directie - bucsi suport trapez st+dr - capat bara directie st+dr Cine imi poate recomanda o farmacie care da compensate .... :2dr:2drx2 Macar voua va urez o seara buna, Alex P.S. Mai in gluma mai in serios de unde recomandati sa cumpar cele enumerate mai sus ...?! Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Eu zic sa te mai gindesti la diagnosticele alea. Si eu trebuia sa schimb toate bucsile la bascule si cind am vazut ca taie cu flexul bucse in firea ei am zis stop si am anulat inlocuirea. Bucsile originale inca erau in forma corecta si nu prezentau reduceri de elasticitate. Daca le schimbam si pe restul de 4 buc. mai stateam la service 5-6 ore si mai plateam si o gramada de manopera. Am dus piesele inapoi si am luat ulei de banii aia. Restul sunt neaparat de schimbat. Furnizori sunt destui, doar tel. si net sa ai. Vezi ca la bielete s-ar putea sa-ti trebuiasca si suruburile alea lungi ca sigur sunt roase. Sa nu dai 150 lei pe unul (original), mult mai ieftin iesi daca le faci la un strungar. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaic Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Al Padrino,dar nu te grabi,mai bine repeta si in alta parte constatarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Noiembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ti se pare vreun diagnostic suspect.....? Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaic Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Este greu de crezut ca toate necesita schimbare urgenta.In tot cazul este foarte buna si o a doua opinie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyel Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari La ce probleme ti-a gasit ar trebuii sa mearga masina ca o moara cu ciocanele. Interesant .... Mai are ceva intreg pe sub ea? Cunosc doua persoane cu terano 1. 1- 2.7 td, 350k km chinuita ca hotii de cai la care dupa trei ani de sex nu a picat nici macar o bieleta antiruliu si D-zeu stie ce i-o fi facut fostul propietar. Tot respectul. 2- 3.0 benzina ca a ta. careia inca ii mai functioneaza si sistemul de gestiune a rigiditatii amortizoarelor. Cei drept troaca asta a fost menajata de zici ca e scoasa din cutie ieri. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ca tot am o problema in ton cu titlul, (sper sa nu se supere initiatorul) m-am hotarit sa schimb uleiul din cutia de viteze. Am citit un buletin service emis de nissan prin '96 referitor la probleme de ungere la 2 tipuri de cutii. Conform manualului ar trebui introdusi 3.6L de ulei. Conform buletinului 5.1L. De unde stiu tipul cutiei si daca intra in grupa vizata? A mai auzit cineva de problema asta la Terrano? Diferenta de lichid e destul de mare, ma gindesc sa nu fac mai rau daca ii pun 5.1L fara sa fie cazul. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mvAgusta Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari La ce probleme ti-a gasit ar trebuii sa mearga masina ca o moara cu ciocanele. Interesant .... Mai are ceva intreg pe sub ea? Cunosc doua persoane cu terano 1. 1- 2.7 td, 350k km chinuita ca hotii de cai la care dupa trei ani de sex nu a picat nici macar o bieleta antiruliu si D-zeu stie ce i-o fi facut fostul propietar. Tot respectul. 2- 3.0 benzina ca a ta. careia inca ii mai functioneaza si sistemul de gestiune a rigiditatii amortizoarelor. Cei drept troaca asta a fost menajata de zici ca e scoasa din cutie ieri. Succes. Pot sa zic ca avea joc imens in directie, spatele intra in balans la 60km/h la prima denivelare. Intradevar nu toate erau URGENT de inlocuit, dar am luat in calcul varsta masinii, venirea iernii si dorinta mea de a nu o mai desface in iarna. Si din punctul meu de vedere daca o piesa cedeaza(una ce as fi putu sa o schimb) poate antrena o avanlasa de probleme(o stiu din experienta:sc). @camsonat Asta nu e topicul meu, este topicul posesorilor de Terrano de preferat 1 :2dr Proud owner: MvAgusta F4 750 Corse, MvAgusta F4 990, MvAgusta Brutale 910, Suzuki GSXR Srad 750 Streetfighter, Honda CRF, BMW R11 1932, Aprilia Leonardo 150, Nissan Terrano 3.0 V6, Renault Megane and a verry understanding not yet wife Proud ExOwner: Bmw 318is, Opel Frontera, Skoda Fabia, Peugeot 607, Oltcit, Suzuki GS 500, Looking forward to: Bimota Tesi 3D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ok, se pare ca suntem foarte putini. In cazul asta voi face exact cum ma taie capul, si anume voi pune 5L de ulei in cutie.:x '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Ok, se pare ca suntem foarte putini. In cazul asta voi face exact cum ma taie capul, si anume voi pune 5L de ulei in cutie.:x Cutia de viteze nu cumva are 2 busoane pe aceeasi parte aliniate pe verticala cu o anumita distanta intre ele? Eu stiam ca ala e nivelul de ulei necesar,busonul superior. Gresesc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Salutare... Prima vizita la "doctor" prima reteta de medicamente. De cand m-a vazut mi-a pus gand rau,mi-a zis ca am parkinson, si toate incheiturile o sa aibe nevoie de transplant. I-am multumit si am zis ca o sa revin pentru analize. La anazile a luat o foaie de hartie si mi-a notat urmatoarele: - bucsi bara stabilizatoare fata - bucsi bieleta - bucsi bascula superioara st+dr - semicaseta directie - bucsi bascula inferioara st+dr - pivot superios st+dr - bucsi tendoane superioare+inferioare spate - amortizor spate - vas expansiune (:bleah) - bara conexiune directie - bucsi suport trapez st+dr - capat bara directie st+dr Cine imi poate recomanda o farmacie care da compensate .... :2dr:2drx2 Macar voua va urez o seara buna, Alex P.S. Mai in gluma mai in serios de unde recomandati sa cumpar cele enumerate mai sus ...?! salut Cam aceleasi probleme le-am avut si eu si a trebuit sa schimb urmatoarele: toate bucsile puntii fata care au fost in jur de 250-300 ron le-am luat de la al padrino. pivoti superiori/ inferiori in jur de 60ron bucata de la un magazin online. bara de conexiune am avut-o de la o masina donatoare( am vazut pe net la 150ron daca imi aduc bine aminte). caseta de directie . semicaseta a fost inlocuita si ea( in jur de 100-150ron) . Pt a reduce uzura i-am facut un suport. Toate operatiile de inlocuire le-am facut in garaj cu un minim de scule. Bafta la cumparaturi si spor la treaba. EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari @Sefulika, cutia mea are doar un buson dispus lateral si e pozitionat la "ora 3" privind cutia din fata. In buletinul service de la Nissan scrie ca s-au constatat carente de ungere in treptele 1;2 si 3 si impun schimbarea carcasei cutiei cu modelul nou care are busonul cu 24,8mm mai sus. http://www.wightman-crane.com/madkiwi/TSB97-009.pdf Tot n-am aflat ce se poate intimpla rau daca pun mai mult ulei decit ar trebui? '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Supraumplerea poate aduce pierderi de putere , incalzire exagerata , evacuarea uleiului pe la aerisitoarele cutiei , scurgeri pe la diverse simeringuri , cel mai critic fiind pe partea ambreiajului . La o cutie in buna stare , acestea sint putin probabile , in afara de pierderea de putere , care e sigura in limita a unor procente din necesarul initial de putere care se pierdea in angrenare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Re: Nissan Terrano 1 - sfaturi, recomandari, intrebari Am schimbat uleiul de la cutie si am pus 3,5L. Parca mai intrau pina la buson 100ml. Uleiul scos din cutie era bun de pus pe piine in loc de miere, curat lacrima si cu viscozitatea bunicica. Magnetul surubului de golire n-avea mare lucru pe el. In schimb uleiul din motor Mobil1 5w30 dupa 1 an si 6.000 Km, era precum pipilica de fluid si destul de colorat. Acum am pus 10W40. Sper ca la anu' sa scot un ulei inca viscos. Multumesc pentru lamuririle de mai sus. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate