deadnoise Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Salut la toata lumea. Am o nelamurire. In cazul in care pun pe masina niste anvelope mai mari, sa zicem, 265/75/16 diferenta intre acestea si cele stock este de 9.31%. Se poate calibra vitezometrul cu noile anvelope din tester? Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Re-Calibrare Vitezometru La tot ce am citit eu pana acum despre asta nu vad cum......ce poti face e sa dezactivezi(daca-i activata) functia "odometer error warning" din BCU ca sa nu-ti flaseze daca apar diferente intre afisaj si si ce stocheaza BCU. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Re-Calibrare Vitezometru Incearca sa pui o intrebare celor care rescriu soft-uri pentru ECU (dar la o firma serioasa de tuning). Gandind teoretic, daca soft-ul ii spune calculatorului ca la o rotatie completa a rotii masina parcurge x metri, se poate, practic...nu stiu. Cred ca ar costa "vreo 2 lei" si nu stiu daca merita. Daca e pe cablu, un fel de reductor cred ca ar fi solutia, dar iar e prea complicat. Parerea mea, asa ca nu ma injurati. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Re-Calibrare Vitezometru cel mai simplu e sa te verifici cu GPS-ul si sa tii cont de abatere(sa nu te ia radaru:wink:....poate vei mai folosi si alt tip de roti.....am mai studiat problema, dpdv teoretic din ce e prin RAVE legat de speedometer si odometer din tester nu ai cum sa recalibrezi NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Re-Calibrare Vitezometru In primul rind nu poti sa pui mai mari de 245/75/16 fara sa tai din masina. In al doilea rind nu cred ca merita sa-ti bati capul cu diferenta de viteza. Ia-ti cu tine gps-ul si calculeaza-ti diferenta la orice viteza. Oricum cu anvelope mai mari nu vei merge cu mai mult de 130 km/h. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Re-Calibrare Vitezometru Taiatul nu reprezinta o problema..este in plan:wink: Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Re-Calibrare Vitezometru daca te plictisesti rau... da' rau de tot... desfaci bordul scoti ceasurile desfaci ceasurile scoti epromul in care sunt constantele vitezometrului si kilometrajului pui epromul in programator citesti softul modifici constantele lipesti epromul la loc ...te rogi sa nu fi bulit si altceva in program si poate merge :wink: pe scurt nu merita din tester nu mere ...sunt prea putine masinile la care poti modifica constanta de viteza ....si daca poti ...asta se face in calculatorul de ABS ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Re: Re-Calibrare Vitezometru ....revin cu o varianta mai simpla ....scoti ceasurile desfaci tabloul de bord si muti acul vitezometrului mai sus(pe la 20 )...asta ca sa nu iei radare .....si ultima traznaie ...cumperi un indicatior de viteza de bicicleta( fiecare dupa buget) si il montezi si calibrezi pe masina- ''jucariile'' alea sunt destul de precise daca sunt calibrate corect ....... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Re: Re-Calibrare Vitezometru Salut la toata lumea. Am o nelamurire. In cazul in care pun pe masina niste anvelope mai mari, sa zicem, 265/75/16 diferenta intre acestea si cele stock este de 9.31%. Se poate calibra vitezometrul cu noile anvelope din tester? E prea mare bataie de cap sa recalibrezi vitezometrul ... cel mai simplu, daca vrei sa ai doua seturi de anvelope - una de joaca/noroi si una de strada e sa folosesti un " Tyre Match Box" de la marks4wd.com - trimit si in Romania. Uite site-ul http://www.marks4wd.com/products/tyre_match_box/speedo-correction.html °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Re: Re-Calibrare Vitezometru Taiatul nu reprezinta o problema..este in plan:wink: Desi la masinile offroad nu am nici pe departe experenta ta sau a colegilor care ti-au raspuns mai sus, ma bag si eu in discutie. Ai deschis topicul cu o intrbare punctuala, la care ar fi normal sa raspund punctual. INSA, trag concluzia ca intentionezi sa folosesti masina cu rotile mari pe sosea si vin cu un raspuns oarecum offtopc: Cred ca eroarea vitezometrului o sa fie cea mai mica problema a ta. Dincolo de aspectele tehnice discutate suficient pe forum si pe care sunt convins ca le-ai luat in calcul (planetare HD, schimbare rapoarte cutie, taiat in caroserie s.a), la schimbarea rotilor cu altceva mult mai mare apar probleme de eficienta la franare. Acest aspect nu stiu daca s-a discutat pe forum. Asta e motivul principal pentru care RAR nu iti da voie si politia iti ia talonul pt. asa ceva. La viteze mici nu se simte dar la 100-140 km/h, cu masina incarcata e altceva. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Re: Re-Calibrare Vitezometru ... la schimbarea rotilor cu altceva mult mai mare apar probleme de eficienta la franare. ... Problema asta se poate rezolva prin modificarea corespunzatoare a sistemului de franare: Discuri mai mari Etrieri+placute mai mari Printre altele, franele sunt primele testate la RAR in cazul modificarilor de acest gen si, o discutie cu un inginer de acolo poate clarifica multe aspecte, inclusiv ceva indicatii in ce priveste modificarile in asa fel incat masina sa se incadreze in parametri acceptati. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate