chris.alfa Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 salutare, de joi sunt un proaspat posesor de cherokee (fab.1999 2.5 td) sper ca am facut alegerea buna eram in dilema sa aleg intre un pajero din 96. acum sa vedem ce si cum. as fi incantat sa primesc sfaturi si sugestii pentru piese si intretinere. 1 cherokee 2.5td '99 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO L Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: inca un cherokee in gasca sa-l noroiesti sanatos ! LJ 7O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: inca un cherokee in gasca sa il stapinesti sanatos,cit despre sfaturi o sa primesti negresit dar nu de la mine ca si eu sunt invatacel in bransa Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianmario Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: inca un cherokee in gasca Sa-l stapanesti sanatos (noroiesti). Cat despre alegere, fiecare masina are partile ei bune si rele. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: inca un cherokee in gasca Buna seara ! Bine ai venit printre noi, cei dependenti de 4x4 ! O sa ne dam silinta sa-ti transmitem si tie acest "virus"... Pe scurt, motorul are probleme de incalzire in sarcina si dupa, tinde sa arda garnitura de chiulasa si chiulasele. Problema asta se poate preveni, dar implica un volum mai serios de munca. Cam asa: - radiator full-aluminiu si cat mai MARE. - ventilator electric MARE cu ghid de aer (neaparat). - eventual pompa de apa electrica, pentru after-cooling, adica racire dupa iesirea din sarcina, ca atunci moare VM-ul. - eventual radiator pentru uleiul motorului, preferabil cu termostat. - izolare termica galerie evacuare. - nervuri in capota pentru evacuarea aerului cald din jurul motorului. Mai sunt probleme ocazionale cu ECU, cu injectorul de tact (injectorul no. 1), mai gasesti cate un furtun de vacuum plesnit, diversi senzori se mai strica sau au contact prost in cuple, etc. Daca vrei performante ceva mai bune din partea motorului, se poate manipula la debit, se poate mari intercoolerul, se poate adapta o turbina mai mare (mai desteapta). Dar atunci, trebuie neaparat facuta treaba cu racirea, descrisa mai sus. Ca sa mearga mai curat, se poate anula EGR-ul, daca tii neaparat. In rest, tehnica e simpla, diagnosticabila usor, si ieftin de intretinut, daca faci totul la timp si nu lasi problemele sa se adune. Acum, ca ai luat masina, vezi de uleiuri, lichide de servo, filtre, jocuri la directie (caseta, capete de bara, pivoti, telescop directie), integritatea bucsilor de la brate, eventuale scurgeri din punti, motor, cutie sau reductor din motive de semeringuri. Vezi stare bujii incandescente, deasemenea. Poti face un test de compresie al motorului, alt test al injectoarelor (presiune deschidere, forma jet de injectie), ca sa vezi cum stai si sa planifici in avans anumite investitii, daca e cazul. Dupa rugina cred ca te-ai uitat (praguri, aripi, lonjeroane). Piese gasesti si aici pe forum, la vanzatorii autorizati (Hodea4x4, worldscape), te mai pot ajuta si cei care renunta la cate ceva de pe masina lor, la rubrica "Vanzari". Sau eu, daca vrei vreun link pentru ceva direct din USA sau din Germania. In caz de probleme, suntem aici cu totii, descrie eventuala problema si situatia in care apare aceasta, si vedem cum facem sa te ajutam. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chris.alfa Postat Octombrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: inca un cherokee in gasca multumesc mult pentru primirea calduroasa si ptr sfaturi. Dragos am sa te contactez in cazul in care incep sa fac unele modificari. acum sa il inscriu e primul lucru azi plec in Slovacia sa ii fac actele ca in tara asta ma omoara astea. sa auzim numai de bine. Cristi cherokee 2.5td '99 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: inca un cherokee in gasca Eu am avut multe satisfactii de la un 25 td.Am reusit sa-l termin cu apa in admisie (din prostia mea).Neaparat radiator mare cu ventilator electric cu difuzor aer si nu opri motorul dupa ce il chinui ,in rest da-i bocanci.SUCCES.Era sa uit ADMISIA CAT MAI SUS NEAPARAT. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: inca un cherokee in gasca imi cer scuze daca sunt off toppic dar am cautat peste tot si nu am gasit aceasta informatie. @HeavyD am inca o rugaminte la tine pt care iti multumesc deja anticipat,cu ce se izoleaza galeria de evacuare si de unde pot cumpara acest produs, si ce avantaje-dezavantaje aduce anulare egr-ului si daca trebuie sa aduc si alte modificari pt aceasta anulare. stima Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: inca un cherokee in gasca Buna seara ! @ hdragos: Pentru izolat galeria de evacuara, ar trebui sa gasesti in magazinele de tuning auto o banda ignifuga, numita tehnic "exhaust wrap". Cu banda asta se infasoara fiecare din iesirile de la chiulasa ale evacuarii, cu coliere de metal serios (inox de preferat, ca nu e asa de sensibil la caldura ca otelul de rahat din colierele standard). Si mai departe, si teava comuna, pana la flansa unde incepe teava de esapament in sine. Se mai gaseste si pe ebay, in diverse latimi si lungimi. EGR delete are doua aspecte. Unul legat de poluare, celalalt de functionarea mai corecta si curata a motorului. Daca o lasi stock, motorul va arde si o parte din gazele de evacuare care sunt readuse in admisie. Ca rezultat, motorul va iesi mai curat la noxe, dar se va "murdari" pe dinauntru. Daca o anulezi, cresc noxele (doar pe aparat, nu vizibil), dar nu o sa mai ai depuneri si alte mizerii prin motor, pe scaunele supapelor, etc. Deci motorul va arde mai curat, mai complet, ca sa zic asa. Nu necesita alte interventii, ECU stie ce are de facut acolo. Stima, Dragos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geosemar09 Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Re: inca un cherokee in gasca Sa-l stapanesti sanatos. Curand voi intra si eu in gasca asta selecta. Pana atunci testez terenul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate