Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Suzuki GV - motor Mazda `98 - s-a oprit

Postări Recomandate

Ajutor,

Dețin o Grand Vitara diesel cu motor de mazda din anul '98

Dupa un an de circulat fara probleme rulam pe un drum cu 40 km pe ora si masinei ii s-a oprit motorul. Dupa 3 luni de plimbari prin service nimeni nu stie ce are masina. Concluziile fiecarui service sunt ca ar fi pompa de injectie sau ECU dar ca nu stiu exact si nici nu stiu repara. Mentionez ca am fost la toate service-urile suzuki din ardeal Sibiu, Deva, TG Mures, Cluj si acum mașina se afla la Oradea. Cel de acolo acum imi cere o pompa de injecție similara sa o în cerce. Dar nu știe sigur dacă asta e problema.

Un sfat mi-ar fi de mare ajutor. Un service bun, o solutie, orice

Multumesc

Editat de Astral
IMI...ITI....ISI....NU SE SCRIU NICIODATA CU CRATIMA !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Suzuki Grand Vitara

Din pacate ai descris problema cam sumar si e cam greu de dat un raspuns.Motivele din care s-ar opri un tdi sunt destule,dar refuz sa cred ca prin zona Ardealului nu gasesti un bun mecanic de dieseluri sau/si eventual un bun electronist.In ceea ce priveste serviceurile de la reprezentantele suzuki din tara eu nu prea am incredere pt ca cel putin prin moldova si bucuresti habar nu au de nimic.

Eventual in disperare de cauza daca imi dai mai multe detalii pe pm pot incerca sa discut cu al meu mecanic care poate ajuta eventual cu vreo idee.

In mod normal ar trebui ca,calculatorul masinii sa semnaleze problema aparuta generind un cod de eroare(aici recunosc ca nu stiu daca se poate face diagnoza si cu motorul oprit)

Oricum pompa de inalta presiune e destul de scumpa http://www.unixauto.ro/Unix_CikkekLista_Form.aspx?cTipAzon=P11518&cMegnNr=10394

Singura posibilitate sa verifici cu o pompa noua e o treaba pur romaneasca sau o "tiganie" mai exact:daca masina e intr-un service mai mare care se are bine cu distribuitorii de piese pot cere piesa respectiva cu specificatia ca daca nu se potriveste o returneaza,o testeaza daca problema e de acolo scoti banii daca nu serviceul o da frumusel inapoi la distribuitor si asta e.Figura am facut-o si eu odata dar a trebuit sa il "ung" pe seful de service.La foamea care e acum in tara nu vad de ce nu ar merge.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Nu am gasit un service care sa aiba calculatorul compatibil cu motorul de mazda care e pe masina. Am un prieten care are calculatoare pentru toate masinile dar nu repara. Diagnoza o am si sunt cateva erori 60-64 care sunt toate legate de pompa de injectie. Solenoidul si ceva circuite in scurt. Dar parca e motor de avion cand ma duc la cate un service. Eu ce am descoperit asa la cat ma pricep ar fi si o masa lipsa la pompa. Masa cred ca e generata de ECU. Sper sa gasesc pe cineva care sa cunoasca motoarele acestea.

Un lucru bun e ca dupa 2 saptamani mecanicii renunta si spun ca nu stiu si nu cer bani. Mai rau e ca cresc costurile legate de platforma.

Link spre comentariu

Cristi, nu dispera, mereu exista o solutie.

Daca vrei iti dau pe pm numarul de tel al unui mecanic de aici din sibiu,foarte meserias, serios si corect.

Si pt electronica cunosc un tip super. O intrebare nu strica si alba nu e departe de sibiu:wink:

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Nu am gasit un service care sa aiba calculatorul compatibil cu motorul de mazda care e pe masina. Am un prieten care are calculatoare pentru toate masinile dar nu repara. Diagnoza o am si sunt cateva erori 60-64 care sunt toate legate de pompa de injectie. Solenoidul si ceva circuite in scurt. Dar parca e motor de avion cand ma duc la cate un service. Eu ce am descoperit asa la cat ma pricep ar fi si o masa lipsa la pompa. Masa cred ca e generata de ECU. Sper sa gasesc pe cineva care sa cunoasca motoarele acestea.

Un lucru bun e ca dupa 2 saptamani mecanicii renunta si spun ca nu stiu si nu cer bani. Mai rau e ca cresc costurile legate de platforma.

Nici la o reprezentanta de mazda?ai incercat sa cauti ecu dupa cod sa vezi pe ce alte masini e pus eventual si motorul tau pe ce alte masini e folosit?De exemplu la a mea am motorul de peugeot care echipeaza o serie de variante de la peugeot,fiat,lancia etc si tot timpul imi cumpar piesele cit mai ieftin posibil.Ecu tau e bosch?

PS daca te iei dupa post cred ca acelasi motor e si pe kia sportage http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48626,

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41725

nu strica sa risti o intrebare si la discutiile despre mazda poate stiu mai multe cei de acolo

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

@grandvitara

Multumesc mult. Pompa aceea din link e compatibila si as da banii pe ea in ultima instanta daca as stii sigur ca asta ar fi problema.

Multumesc mult pentru Kia Sportage. Cred ca e acelasi motor si acum fac cateva cercetari. E o varianta mult mai ieftina decat ce am gasit eu pana acum.

ECU nu stiu sigur ce marca e. Dar voi afla sa vad daca e acelasi ca pe sportage.

Am sa incerc si pe sectiunile de mazda si kia.

@cucuci

Masina e la Oradea. Am sa dau numarul de tel pe PM

Multumesc

@roly

Mai fac cateva incercari la Oradea si daca nu reusesc repatriez masina la Alba si o sa te contactez.

Ms

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

S-a rezolvat problema dupa ceva timp. Masinii i se stricase pompa de injectie. Datorita nepriceperii unor electricieni s-a stricat si Ecu. Pentru ca nimeni nu stia care e problema se incercau diferite scurtcircuitari. Curentul fiind slab s-a ars ecu. Rezolvarea: s-a reparat pompa si inlocuit ecu.

Multumesc si se poate inchide.

Editat de Max
Link spre comentariu

Asta asa e. Dar din pacate nu stiam care e motivul. Si din incredere am trimis masina cu totul la serviceuri autorizate suzuki. Acestia in incercarea de a diagnostica/repara au ars si calculatorul. Bine ca s-a rezolvat si pe parcurs am mai invatat si eu una alta

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Probleme: dupa repararea ecu si pompa am inaltat-o cu un SL de 5 cm si am pus anvelope de 235 70 16. In urmatoarele luni cauciucurile atingeau peste tot si am cosmetizat. Am spart grupul fata si am hotarat sa revin la cauciucurile standard 235 60 16. De atunci nu am mai avut probleme si deja s-a facut un an. Am mai avut probleme cu vascocupla pe care am schimbat-o. In rest sunt foarte multumit de masina. Trage foarte bine in teren pentru o masina de clasa ei. Pe drum merge extraordinar in afara de depasiri unde nu e foarte sprintena. Consumul e undeva intre 8,5 si 10 mixt. Nu am scazut niciodata mai jos fara sa o fortez. Una peste alta eu o consider o masina foarte buna.

Link spre comentariu

mi se pare un consum cam maricel pentru ea....,eu acu am un ford ranger 2.5 tdi din 2005,si vroiam sa iau o grand vitara pentru un consum mai mic,merg mult pe drum rau(locuiesc in romania :al),dar nu e prea mare diferenta.ramane sa caut alternative.Ms mult pentru informatii.o seara faina!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare