Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jimny - motor G13BB

cristi2010

Postări Recomandate

Pana la urma, dupa multe cautari si variante analizate, am luat un jimny din 2000 cu motor G13BB si cu AC din Germania. Deocamdata nu am pus poze, dar o sa pun pana vineri. Masina are 130.000 km si pare ok din toate punctele de vedere. Inainte de a face orice modificare, ca sa fiu sigur, o sa schimb toate uleiurile si consumabilele, inclusiv distributia(curelele). Nu am gasit multe comentarii despre motorul G13BB. Cam la ce probleme ma pot astepta de la un astfel de motor la peste 130.000 de km? Totusi exista si o problema, are un joc mic la crucea cardanica de la diferentialul spate, pe care o voi inlocui. Ceea ce mi se pare ciudat este ca nu are cruce cardanica la cuplajul cardanului spate la cutia de transfer. Acest cuplaj este cu caneluri, care preia doar jocul axial la miscarile pe verticala ale puntii spate. La alte masini cu tractiune pe spate cardanul are doua cruci, la cele doua capete, si un culaj cu caneluri. La Jimny cardanul are doar o cruce, spre diferential, si un cuplaj cu caneluri, spre cutia de transfer. De ce? In cuplajul cu caneluri exista un joc destul de mare, atat axial cat si radial. Pentru eliminarea (eventual micsorarea) acestui joc pot sa schimb doar partea ''mama'' a culajului (se gaseste separat ca piesa de schimb?) sau trebuie sa schimb tot cardanul?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jimny - motor G13BB

Si eu am G13BB pe Samuraiul meu. Probleme, pana acum nu am avut cu el, doar ca nu am gasit un manual pt tipul asta de motor. Mi-a dat Vitalies ceva de Swift (se pare ca este motorul si de pe Swift, primele modele).

Vezi la Rar, cand te duci ca ar trebui sa iasa Euro 3!!! Cel putin la mine asa este in carte.

Bafta si sa-l stapanesti sanatos :h5

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Sa-l stapanesti sanatos, masina e foarte OK, are nevasta-mea unul la fel pe care il conduce de 3 ani si-i indragostita de el, a zis ca-l schimba numai cu Infinity sau X5 (adica never ever :wink: )

cuplajul din fata la cardanul spate e o chestie foarte desteapta - este facut la fel ca planetarele. Permite niste unghiuri de lucru pe care crucile nici nu viseaza. Eu mi-as dori sa am asa ceva pe samurai. Jocuri trebuie sa aiba ( ca orice planetara) important este sa nu bata si sa nu vibreze.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

cuplajul din fata la cardanul spate e o chestie foarte desteapta - este facut la fel ca planetarele. Permite niste unghiuri de lucru pe care crucile nici nu viseaza. Eu mi-as dori sa am asa ceva pe samurai. Jocuri trebuie sa aiba ( ca orice planetara) important este sa nu bata si sa nu vibreze.

Eu lucrez la adaptarea unor cruci duble la cardanele de samurai.

4x4
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

A iesit euro3, iar taxa a fost 1000 lei!

Am inceput sa o pregatesc pentru iesiri off-road in zona inundabila a Dunarii:

1.Fertan + vopsea protecta pe dedesubt si mici reparatii tinichigerie sub overfenderele fata

2.Anvelope 215/75/15 BF Goodrich Winter Slalom M+S (pana la primavara cand voi pune MT)

3.Body lift mic 1,5-2cm

4.Suspension lift mic 1.5 cm(sa nu fie nevoie de bucsele excentrice ptr modificare unghi caster)

5.Flanse distantiere roti, mici,1-1,5 cm (2-3cm pe osie) ca sa nu bata la ochi

6.Carlig remorcare demontabil !!! ptr tractat peridocul de barca

7.Troliu electric (nu m-am hotarat de care, probabil WINCH), cat mai mic ca volum ca sa incapa in interiorul barei de protectie fata (am si A/C, deci ventilatorul ocupa si el ceva loc), pe care sa il folosesc cu scripete (double line) pentru dublarea fortei de tractiune

8.Ceva proiectoare

9.Statie radio

10.Inlocuit cardan spate (are uzuta la articulatia homocinetica si la cruce

11.Schimbat toate curelele la motor, toate filtrele si toate uleiurile si lichidele

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare