Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

scurgere butuc M

bob_cox

Postări Recomandate

Salutare fratilor de suferinta!

Cu o intrebare ma adresez din nou la voi,cei cu stiinta mai multa.De mai de mult timp am observat ca butucii din fata al m-ului meu tot picura picura neincetat insa nu am acordat prea mare importanta crezand ca e normal cum se topeste cate un pic vaselina.Lucrurile s-au schimbat cand in urma cu 2 saptamani am spart un rulment si era sa pierd o roata din fata.Atunci fiindca am ramas in drum mi-a fost mai la indemana sa schimb butucul cu totul-asa am si facut.Cu butucul schimbat dupa cateva ture(nu multe ori prea hard) am observat ca din butucul nou se scurge mai ceva vaselina topita(normal,doar era mai multa) si mi-am dat seama ca voi ajunge la aceasii situatie periculoasa in care imi pot pierde o roata in trafic fiindca si prima data am spart rulmentul probabil dupa ce a mers pe sec vaselina curgand incet-incet.

Gata povestea-stie oare cineva cauza acestei probleme si bineinteles si un remediu?

Va multumesc mult-Pace si voie buna va doresc!

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: scurgere butuc M

Nu cred ca e "vaselina topita" mai degraba uleiul din grup pe la semeringul din punte(verifica in grup nivelul).Poti incerca sa lasi masina inclinata in partea cu pierderea si cum garniturile de la omocinetica nu sunt prea reusite la M-uri o sa vezi imediat daca acel semering e de vina.

Link spre comentariu

Da prima data la uleiul din grup m-am gandit si eu insa nu stiu de ce a inceput sa curga butcul dintr-o data mai tare dupa ce l-am schimbat...

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Da prima data la uleiul din grup m-am gandit si eu insa nu stiu de ce a inceput sa curga butcul dintr-o data mai tare dupa ce l-am schimbat...

Vezi si semeringul de la butuc! Daca e nevoie, schimba-l! Si ... inca ceva: poate ai strans prea tare piulitele de la fuzeta (alea mari) si de aia se incalzesc rulmentii si se sparg! Sau ... roata merge infranata, se incalzeste si topeste toata vaselina din butuc, care se gripeaza si se sparge! :wink:

Link spre comentariu

merci arcasule-toate posibilitatile enumerate de tine sunt logice

si rationale!Problema asta am cam neglijat-o parte fiindca a venit frigul si nu mai curgea9ori nu mai are ce)insa trebuie sa o rezolv cat de curand findca daca nu voi ramane "triped" din nou:ha:

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

si ai reusit sa rezolvi problema,oare ce semering merge acolo,se gaseste de noua ?

Link spre comentariu

iti multumesc in avans ,la mine aceasta problema a ramas nerezolvata asa ca orice ajutor va fi binevenit!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare