LADA17ABS Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Mrl niva! :grin: da cam asa este ... Eu nu am palosul gros. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Mrl niva! Din pacate nu am putut finaliza planetara saptamana aceasta, strungarul a fost indisponibil. Ideea e ca sa modific capul exterior de planetara si sa montez la el arborele de la capul lung de grup diferential fata. O sa spuneti ca pot pune orice alt arbore, eu il voi pune pe cel mentionat pentru ca il am si pentru ca materialul din care este facut este gandit pentru eforturile la care va fi supus in continuare. Voi reveni cu poze, numai sa ma pot " lipi " de strungar. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ronin1968 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Mrl niva! Hai ca sun nerabdator sa vad ce iese, posibil o imbunatatire cu adevarat utila. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Mrl niva! Seara buna, Dupa ce am citit ceaa ce a zis LADA17ABS referitor la costurile modificarii si datorita faptului ca strungarul nu a fost disponibil, am avut timp sa ma gandesc mai mult la costurile " distractiei" Daca modificarea si echiparea cu rulmenti a butucului rotii nu este oneroasa, este vorba de strunjiri si achizitionarea rulmentilor cu ace + berica strungarului, operatie care pe o roata se ridica la aproximativ 150 -200 lei, cu totul altfel sta treaba cu modificarea capului de planetara. Mai exact, am spus ca vreu sa tai axul de la capatul planetar de la roata si sa montez axulde la captul planetar cel lung de grup, din motivul ca le am si de test puteau fi folosite. Problema este ca practic fac un cap de planetara din doua capete si asta implica niste costuri serioase + de fiecare data cand se strica planetara....o iei de la capat. Deci din punct de vedere financiar, acest cap de planetara modificat este destul de oneros, poate duce la 500 lei bucata. Prin urmare, decuplarea planetarelor fata, fara decuplarea din cutia de transfer, se ridica undeva la un maxim ( dar apropiat) 1500 lei (150-200 butucul de 2 ori si capul planetar cam 500 de doua ori). Impreuna cu decuplarea din cutia de transfer duce la aprox 3000 lei, daca e sa iei decuplarea de la Cluj (1500+ TVA) Asa ca avand timp, am butonat pe net si am dat peste planetarele fata de Aro.... Care au articulatie cardanica, articulatie la care crucea de schimb costa cam 30 lei( cel putin asa am vazut pe net) si care odata modificate si adaptate nu mai ai ce sa umbli la ele, eventual la cruci.... Asa ca acum studiez posibilitatea adaptarii planetarelor de Aro fata cu cruci cardanice ca si cap planetara la Niva. Ca si cost...am gasit pe net folosite la 250 lei ambele, sa vad daca mai este anuntul valabil si le cumpar. Sper sa fie un loz castigator. Daca aveti cunostinte referitoare la " bolile" planetarelor de aro cu cruce cardanica, va rog nu va sfiiti si scrieti despre ele. Multumesc 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 (editat) Re: Mrl niva! Seara buna, Dupa ce am citit ceaa ce a zis LADA17ABS referitor la costurile modificarii si datorita faptului ca strungarul nu a fost disponibil, am avut timp sa ma gandesc mai mult la costurile " distractiei" Daca modificarea si echiparea cu rulmenti a butucului rotii nu este oneroasa, este vorba de strunjiri si achizitionarea rulmentilor cu ace + berica strungarului, operatie care pe o roata se ridica la aproximativ 150 -200 lei, cu totul altfel sta treaba cu modificarea capului de planetara. Mai exact, am spus ca vreu sa tai axul de la capatul planetar de la roata si sa montez axulde la captul planetar cel lung de grup, din motivul ca le am si de test puteau fi folosite. Problema este ca practic fac un cap de planetara din doua capete si asta implica niste costuri serioase + de fiecare data cand se strica planetara....o iei de la capat. Deci din punct de vedere financiar, acest cap de planetara modificat este destul de oneros, poate duce la 500 lei bucata. Prin urmare, decuplarea planetarelor fata, fara decuplarea din cutia de transfer, se ridica undeva la un maxim ( dar apropiat) 1500 lei (150-200 butucul de 2 ori si capul planetar cam 500 de doua ori). Impreuna cu decuplarea din cutia de transfer duce la aprox 3000 lei, daca e sa iei decuplarea de la Cluj (1500+ TVA) Asa ca avand timp, am butonat pe net si am dat peste planetarele fata de Aro.... Care au articulatie cardanica, articulatie la care crucea de schimb costa cam 30 lei( cel putin asa am vazut pe net) si care odata modificate si adaptate nu mai ai ce sa umbli la ele, eventual la cruci.... Asa ca acum studiez posibilitatea adaptarii planetarelor de Aro fata cu cruci cardanice ca si cap planetara la Niva. Ca si cost...am gasit pe net folosite la 250 lei ambele, sa vad daca mai este anuntul valabil si le cumpar. Sper sa fie un loz castigator. Daca aveti cunostinte referitoare la " bolile" planetarelor de aro cu cruce cardanica, va rog nu va sfiiti si scrieti despre ele. Multumesc Eu iti recomand sa nu te complici cu ele din simplul fapt ca nu permit unghiuri mari de lucru, adica o cruce cardanica lucreaza la un alt unghi mai mic decat planetara sau mai bine spus angrenajul respectiv de tip planetar...parca se numeste hipoid. daca nu inalti masina si nu te intereseaza foarte mult "dezbaterea"sau cat lucreaza suspensia atunci nu e problema, dar daca vrei ca atunci cand esti cu o roata in sant si una sus si ai o incrucisare de punti datorata terenului sa mearga si transmisia cum trebuie, e necesar sa ai unghiuri mai mari de lucru. eu pentru ca am inaltat o masina cu 10 cm a trebuit sa prelungesc arborele planetar cu 7 cm :) si tot nu e chiar cum trebuie e la limita dar functioneaza bine de vreo 2 ani in conditii de concurs. :) ca o confirmare a ceea ce spun ca stii cum e nu trebuie sa ma crezi pe mine :) asa numita si trambitata modificare a cardanelor la niva e defapt inlocuire crucilor cardanice cu angrenaj planetar :) avantajul e clar...unghiuri mai mari de lucru si desigur rezistenta in functionare mai mare plus e mult mai silentios asta cu silentiozitatea...eu zic ca e marketing dar celelalte doua sunt intradevar asa :) Editat Ianuarie 14, 2013 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Mrl niva! Pentru cardane si axe planetare cea mai buna firma din Romania este aceasta : http://www.rune.ro . Calculati cuplul la ax si le dati lor sa execute sau sa va gaseasca solutii la aplicatia voastra, sunt profesionisti dar verificati inante de a da acceptul de lucru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Mrl niva! Cardanele cu articulatii hipoide le-am vazut pe o Niva adusa din Germania. Punctul slab in teren il reprezinta acele burdufuri de protectie din cauciuc. Dar cum in Germania nu iesi in teren pe unde si cind te taie capul ...... cred ca se poate justifica folosirea lor. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Mrl niva! Cardanele cu articulatii hipoide le-am vazut pe o Niva adusa din Germania. Punctul slab in teren il reprezinta acele burdufuri de protectie din cauciuc. Dar cum in Germania nu iesi in teren pe unde si cind te taie capul ...... cred ca se poate justifica folosirea lor. corect asa este e un puct sensibil eu ce am vazut era o adaptare facuta de cel care le avea cu protectii de plastic ca cele de la roti de la planetara fata alea de langa fuzeta. acum intradevar nu stiu sa spun cat de eficient e dar e mai bine dacat deloc. probabil e mai simplu si mai comod sa schimbe o protectie de cuciuc in comparatie cu avantajele pe care le are :) eu le-as alege si as adopta solutia respectiva fara probleme dar bugetul nu permite investitia :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Mrl niva! Revenind la diferenta de articulatie dintre crucea cardanica si planetara, nu am cunostinte suficiente sa sustin/combat afirmatiile colegului KAROLOKW si a celorlalti care este mai buna dinte ele si mai rezistenta. Eu am luat-o putin altfel si anume: Aro intoarce intr-un diametru de 12 metri, calculat la roata viratoare din exterior Niva intoarce intr-un cerc cu diametrul de 11 metri, calculat la aceeasi roata deci masinile vireaza similar. Constructiv unghiul de virare este in jur de 20 grade in fiecare sens fata de pozitia de mers inainte si este limitat de catre elementele de directie, chiar daca fuzeta se poate roti mai mult. Si prin mai mult ma refer chiar si 40-50 grade in ambele sensuri fata de pozitia de mijloc. De aceea suporta si toate ridicarile de suspensie care multi au facut-o la masini. Asta nu inseamna ca planetara se "simte bine" la unghiuri mai mari decat cele limitate prin mecanica de directie/suspensie de catre producator, dar functioneaza fara probleme. Ceea ce incerc eu sa fac este o alternativa a unor modificari majore a fuzetei fata, in ideea de MRL, adica sa schimbam fuzeta cu una care are MRL din fabrica, cu implicatii MAJORE in refacerea unghiurilor de cadere si inclinare ale fuzetei fata de cele doua verticale de reglaj (aici nu vorbesc de unghiul de convergenta caci ala se regleaza relativ simplu din capetele de bara). Este adevarat ca nu ma voi duce cu masina la competitii si foarte mult offroad, de altfel de cand am cumparat-o doar repar la ea, si din cauza timpului limitat...deja dureaza de prea mult timp; am cumparat masina pentru puritatea ei mecanica, pentru daca nu ar avea releul de semnalizare electronic masina ar fi doar mecanica si electrica si pentru ca nu am mai vazut dictonul (luat de pe net) "NIVA can be half broken, but never broken down" (Niva poate fi jumate rupta, dar niciodata rupta de tot) la nici o alta masina De aceea am incercat sa modific butucul fata cat mai putin, astfel incat sa pot reveni foarte usor la ce a fost initial. Am ales planetara de Aro pentru modificare pentru ca se gasesc foarte ieftine si pentru ca , cel putin constructiv sunt gandite sa traga o masina mai grea decat Niva, iar crucile de schimb sunt foarte ieftine, iar unghiul de virare se apropie de 50 grade (facut desen dupa planetara de Aro si masurat cu raportorul, cam rudimentar, dar altceva nu am). Eu am dat 18 lei inclusiv TVA pe o cruce cardanica pentru ca cele de pe planetarele second hand pe care le-am cumparat ambele cu 100 lei crucile erau praf. deci am dat 100 lei pe planetare si 100 lei pe 4 cruci cu tot cu transport la curier. Cred ca sunt cu mult sub valoarea unui cap de planetara original de Lada. Si chiar presupunand ca crucile nu rezista ca si planetara, de cate ori intra 18 lei in 230lei (cu atata imi adunce un nene din Ungaria capul de planetara de la roata, nu stiu daca original sau aftermarket) ? Daca privim prin prisma comparatiei, planetara de Aro este mai rezistenta si mai ieftina de intretinut ca cea de Lada. Repet, nu am cunostintele necesare spre a face o comparatie temeinic mecanica, doar cea a comparatiilor raportate la masinile trase de aceste planetare, usurinta de inlocuire/reparare si costurile acestor operatiuni. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 (editat) Re: Mrl niva! O singura mentiune , ca-mi expira timpul - o articulatie cardanica are ca si plaja unghiulara max 20 grade total fata de axa ( si aici vorbim de alea destepte ) . Dupa depasirea unghiului incepe sa transmita rotatia din ce in ce mai neuniform , si randamentul scade , pana la 60 % ( restul se consuma in invingerea eforturilor din articulatie ) . E conventional acceptata si depasirea unghiului optim , in special pentru ca se considera ca va functiona in acesta situatie pentru foarte putin timp din perioada totala de utilizare ( cu acceptarea dezavantajelor de rigoare ) . O articulatie homocinetica se comporta similar , dar mai bine in ce priveste uniformitatea transmiterii rotatiei . Intr-o homocinetica eforturile punctiforme sunt mai mari , dar oarecum mai impartite ( cam tot aia e ...) . Timpul de exploatare scade drastic la unghiuri mari de articulare . Pentru situatii speciale ( unghiuri mari , cardane scurte , unghiuri posibile inacceptabile ) se folosesc articulatii duble cu asistenta la impartirea unghiului ( cardanul dublu are si el un artificiu tehnic cam nefericit - dar simplu si cu viata scurta - care imparte unghiurile intre cele doua cruci care il compun. Experimentez de mult timp folosirea in centru articulatiei duble un rulment sferic supradimensionat - coafura rezista , insa rezultatul e prea mare ca si gabarit si aplicatiile practice sunt limitate ) . Editat Ianuarie 22, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 (editat) Re: Mrl niva! Si atunci pentru ca Aro si Lada vireaza la fel, ca si diametru al intoarcerii (12m si 11m), valori luate din tabelul cu caracteristicile tehice ale lor, inseamna ca unghiul de virare este aproape identic. Prin urmare planetara de Aro ar putea fi folosita cu succes in aplicatia mea, cel putin din punctul de vedere al acestui unghi de virare. Raportat la greutate, se poate observa ca Aro are 2500kg (+/- in functie de varianta). Lada are 1500kg. Momentul motor Aro este 195Nm. la Lada este 116...rapoartele de transmisie prin cutia de viteze si prin cutia de transfer cred ca sunt cam echivalente in final.. Deci oricum am face, sarcina la care e supusa e mai mica. Daca e sa apreciem ca tot topic se refera la decuplarea lantului cinematic fata atunci cand nu este nevoie de el, si poate ca sunt unii dintre noi care pana ajung acolo unde este nevoie de 4x4 ar putea merge linistit cu 4x2, poate sansa planetarei de Aro rezida chiar in faptul ca nu va fi folosita tot timpul, ci numai atunci cand esti in off road la treaba sau la distractie sau mai grav, ai nevoie sa iesi de undeva unde te-ai blocat(de exemplu iarna cu ale ei drumuri "curatate" de municipalitate). Chiar daca din masuratorile pe care le-am facut(cam empirice recunosc) am vazut ca planetara de Aro vireaza mai mult de 20 grade, ea va vira atat cat o lasa directia masinii, si cum nu mergi tot timpul virat la maxim sper ca totul sa fie in regula.. Iar daca crucile cardanice cedeaza repede, raportat la o articulatie planetara, intervine aspectul financiar si asa cum am explicat o cruce e mult mai ieftina decat un cap planetar. Editat Ianuarie 22, 2013 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 (editat) Re: Mrl niva! Am revenit cu finalizarea MRL-ului. Asa cum am mai pus poze si mai inainte, dupa o asteptare lunga la strungar, am primit piesele inapoi si am asamblat prima fuzeta: Am folosit articulatie cardanica si capul de planetara de ARO, aceasta planetara avand arborele suficient de lung pentru transformare. Se observa si din pozele urmatoare ca lungimea excede cu aproximativ 60 mm necesitatile. Nu am taiat inca surplusul de arbore pentru ca am pastra gaura de centrare din capatul original, desi acum nu mai am nevoie de ea, a fost necesara in toate etapele de strunjire a arborelui. evident urmeaza sa o indepartez. In poza urmatoare se vede pana si daca va uitati cu atentie se vede si filetul din gaurile date in jurul rulmentului axial cu ace: Mai jos este flansa care se rigidizeaza cu arborele prin pana si cu butucul rotii cu 5 suruburi de M8x1: Semnele care le vedeti facute si pe butucul rotii si pe flansa sunt facute in ideea ca cele cinci gauri nu sunt date pe o masina cu divizor, deci alinierea gaurilor din flansa cu cele din butuc se poate face doar intr-o anumita pozitie, pentru usurarea montarii suruburilor , sa nu bajbai pana gasesc locul exact Suruburile sunt de M8 cu partea care este nefiletata mai mare in diametru decat filetul. Mai exact partea nefiletata are 7,95mm diametru. Ca sa nu am joc intre flansa si suruburi am polizat un burghiu de 8mm diametru pana la 7,96-7,97mm diametru si cu el am definitivat gaurile. Acum suruburile intra lisa in gauri. De asemenea si in butuc am dat aceasta gaura pe o adancime de 2mm, astfel incat cand strang suruburile, partea nefiletata intra si in butuc, deci planul fortei taietoare este pe partea nefiletata si nu la finalul acesteia si inceputul filetului. Astfel, daca am suruburile de M8 scoase roata se invarte liber, daca am suruburile bagate roata devine solidara la rotatie cu planetara. In cazul in care se considera necesar, rog ca tema "punte decuplabila fata" a lui liviuvisanl si aceasta MRL Niva, deschisa tot de el, eventual sa fie condensate intr-unul singur, astfel incat intr-un loc sa fie toate dezbaterile pe aceasta tema de pana acum. Orice idee, comentariu este binevenit Seara buna Editat Martie 7, 2013 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 (editat) Re: Mrl niva! Salut! Ce-ai mai facut?In ce stadiu se mai prezinta lucrarea? Ai montat pe masina?Cum functioneaza?:grin: Poate ma faci sa vin pana la Timisoara sa rezolv si eu problema....:ha: Editat Martie 12, 2013 de Liviu-San Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: Mrl niva! Pai lucrarea se prezina ca mai sus, nu am pus-o pe masina inca pentru ca pentru moment caut teava de 100 mm diametru ca sa fac prelungirea buzei in care se prinde capacul nichelat, altfel tot ansamblul este la cheremul intemperiilor. Plus ca acum imi sparg capul cu transformarea unui diferential in unul blocabil (stadiu mijlociu) respectiv modificarea transmisiei de cauciuc dintre cutia de viteze si cutia de transfer intr-una fara cauciuc (stadiu mai avansat). De venit la Timisoara poti veni oricand (am vazut emoticonul care se strica de ras), eu chiar vorbesc serios. Daca te intereseaza sa faci modificarea, iti pot da desenele de executie si cum se numesc piesele adaptate. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: Mrl niva! OK,ms de invitatie! Acum cand am vazut lucrarea gata,m-am prins si eu de ce ai facut.Am avut impresia ca o sa pui MRL,dar de fapt,cuplezi planetara cu suruburile de 8.Nu stiam ce inseamna"surogat de MRL" Felicitari inca o data pt proiect si daca ma hotarasc,o sa apelez cu incredere.Deocamdata ma ocup de cealalta masina si Niva a ramas pe planul 2.Sa vina vara si mai vedem....:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: Mrl niva! Pai lucrarea se prezina ca mai sus, nu am pus-o pe masina inca pentru ca pentru moment caut teava de 100 mm diametru ca sa fac prelungirea buzei in care se prinde capacul nichelat, altfel tot ansamblul este la cheremul intemperiilor. Plus ca acum imi sparg capul cu transformarea unui diferential in unul blocabil (stadiu mijlociu) respectiv modificarea transmisiei de cauciuc dintre cutia de viteze si cutia de transfer intr-una fara cauciuc (stadiu mai avansat). De venit la Timisoara poti veni oricand (am vazut emoticonul care se strica de ras), eu chiar vorbesc serios. Daca te intereseaza sa faci modificarea, iti pot da desenele de executie si cum se numesc piesele adaptate. o sa prezinti si diferentialul blocabil? Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Re: Mrl niva! Cu siguranta am sa prezint si diferentialul blocabil, numai sa il termin si am sa deschid un thread nou in care am sa detaliez fiecare pas. Sper sa sa functioneze pentru că e o modificare neortodoxa, dar mult mai ieftina decat diferentialele blocabile de pe piata, mai ales fata de cele de la Dioffer (dupa care m-am si inspirat de altfel). 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Re: Mrl niva! Am gasit cu ceva timp in urma pe youtube un clip cu un "diferential blocabil" simplu, "facut" de un turc. Practic frina de mina a modificat-o, in loc de doua manete avea doua, cu cablu separat pe fiecare roata spate. In momentul in care o roata era in aer o bloca cu frina de mina si gata, simplu si eficient. Probabil nu foarte fiabil in timp dar tipul facea in clip demonstratii cu trecerea peste obstacole in ambele variante, cu diferentialul liber si cu el "blocat" cu frina de mina. Si a functionat de fiecare data. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Re: Mrl niva! Da, am vazut si eu metoda asta pe site-ul Baxter Niva, cred ca articolul se numeste " Fiddler/cutting brake Aka poor man's LSD". Ideea este geniala prin simplitate, dar eu in ceea ce incerc sa fac folosesc principiul de la diferentialele blocabile Dioffer. Sper sa iasa si sa fie fiabila modificarea 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Re: Mrl niva! Este un inginer la Politehnica la catedra de auto care a facut un diferential exceptional pe principiu hidraulic. Este un fel de LSD care functioneaza exceptional. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Mrl niva! Putem vedea si noi ce a relizat domnul respectiv? macar ca si idee, se poate face "acasa" sau trebuie scule dedicate. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Mrl niva! la cel cu frana de mana ma intereseaza si pe mine ,ce se face la interiorul grupului ca restul e simplu,si se poate pune orisice actionare! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Re: Mrl niva! http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/index.htm Pe pagina asta sunt multe modificari si imbunatatiri. Articolul cu frana de mana este cel denumit : Fiddler/cutting brake Aka poor man's LSD 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Re: Mrl niva! http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/index.htm Pe pagina asta sunt multe modificari si imbunatatiri. Articolul cu frana de mana este cel denumit : Fiddler/cutting brake Aka poor man's LSD asa!? si ce vezi tu in grup aici? pe asta l stiu de cel putin 5 ani ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Re: Mrl niva! Pai in asta si consta ideea, in sensul ca in diferential nu se blocheaza nimic efectiv. Cand tragi frana de mana pe roata care o ai in aer sau nu are aderenta atunci fortezi ca sa traga roata cealalta. Atat tot. A facut omu in asa fel incat a obtinut rezultatul unui diferential blocabil fara ca sa il faca blocabil in adevaratul sens al cuvantului. Ai citit cu atentie articolul in intregime, mai ales partea scrisa unde este descris modul de functionare? Pentru ca m-ai surprins cu intrebarea care mi-ai adresat-o. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate