Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mrl niva!

Liviu-San

Postări Recomandate

Re: Mrl niva!

zau ! ia sa te mai surprind putin cand te oi pune sa ne explici de ce intra boltu n carterul diferentialului? acolo vrem noi sa stim ce face,ce furca sau pe ce ax sau pinion in sateliti se interpune

si ia surprinde tu auditoriul aici si spune roata pe care o blochezi cu frana de mana cum se invarte , iar cea ce trage in afara ca dubleaza forta nu mai are in plus si momentul fortei de ,,inamolire"?, ce planetare rasucite ar fi!!:banana

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am senzatia ca nu vorbim de acelasi lucru. Uite am sa dau aici cum se poate accesa pagina despra care vorbesc eu :

http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/index.htm

unde la Brakes, Diffs and Cv 's este ultimul articol denumit

Fiddle/Cutting brake*aka*Poor Man's LSD*- a twin handbrake set-up that can simulate aspects of an LSD (1.3M).*

Care contine un link de unde se descarca direct un document in care gasesti afirmatiile celui care a facut modificarea, afirmatii preluate de mine.

Ceea ce NU se gaseste este boltul despre care vorbesti....

De aici cred eu ca nu vorbim despre acelasi lucru.

Prin urmare am sa te rog sa imi dai linkul spra pagina ta de unde se vede acel bolt despre care faci amintire ca sa fim pe acelasi subiect.

Cat despre tonul folosit in ultimul post...las la aprecierea ta .

Daca tot vrei sa iti faci un diferential blocabil sau sa vezi cum funtioneaza unul, de ce nu te uiti in cutia de transfer ?

Adapteaza-l pe cel din cutia de transfer ( evident alt diferential, nu chiar cel din cutia de transfer) ca sa il pui pe spate si cu o manetuta actionata cumva( de exemplu cu ideea ta de bobina de la demaror...parca am citit ceva de genul acesta postat de tine) sa iti poti bloca diff-u cand vrei.

Ai aproape tot ce iti trebuie, ai crabot, ai arbore cu pinion de crabot si caneluri pentru roata planetara, ai si furca de actionare a crabotului. Ce nu ai este butucul rotii fata de Dacie 1310 si niste bucsi ce trebuie facute la strung.

Stii ca mi-am modificat cutia de transfer si mi-am facut punte fata decuplabila.

Mi-am facut niste pseudoMRL la rotile fata.

Acum am pe drum blocarea diferentialului spate cu ajutorul pieselor enumerate mai sus.

Am scapat de transmisia de cauciuc sintre cutia de viteze si cea de transfer.

Vreau sa modific bordul masinii ca sa o fac mai prietenoasa.

Gratie tie voi avea si servodirectie.

Tot ce am facut deja am postat pe forum. Oricine este liber sa incerce ce am facut eu. Nu pot garanta ca functioneaza perfect, la mine cel putin pentru moment merg

Tu ce ai facut la masina?

PS. Ce este momentul de namolire si cum se calculeaza?

Editat de gabytm
4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Vreau sa imi cer scuze tuturor colegilor de forum , inclusiv lui Teo Pes pentru cele scrise anterior, tonul folosit de dumnealui m-a cam " turat"

Acum ca am revenit la "relanti" doresc sa subliniez ca ce modificari a facut Teo la masina dumnealui este irelevant, iar eu prin faptul ca am enumerat modificarile facute de mine nu am vrut sa ma scot in evidenta.

Cred ca forumul a fost creat ca sa ne ajutam intre noi, din pacate mai exista si derapaje.

Nu se va mai repeta.

Multumesc pentru intelegere

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

colegule , aci e un site de 4x4 nu vo conferinta academica , daca te ataci ca mai glumim intre noi e treaba ta ,unde nu ti convine poti sa ignori (eu asa procedez):wink:, ce am facut eu la masina e functional si fiabil exact pt ce mi trebuie ,pe mine nu prea ma intereseaza sa ajung pe luna cu modelul asta , ma satisface excelent doar cu troliu si daca reusesc sa blochez si spatele e absolut minunat ,pentru altceva am cumparat alt utilaj.

eu ma refer la asta :[ATTACH=CONFIG]174541[/ATTACH]

172783212_-20Blocant20Parghie.jpg.e5bed851e7f18ce77bb3cfbf169a9704.jpg

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Exact cum am presupus: vorbeam amandoi despre acelasi lucru in baza a doua poze diferite.

Ce face boltul respectiv in diferential...sunt mai multe optiuni, in functie de ce anume diferential este.

Daca este unul pe baza unui diferential Dioffer, atunci actionarea din imagine "trage" piesa conjugata pe canelurile care ies din diferential si astfel blocheaza roata planetara de carcasa rotativa a ambreiajului.

Daca este un diferential cu colivie, care prin impingere blocheaza tot roata plantara de carcada mobila a diffului( in principiu cam acelasi lucru cu Dioffer, dar distractia e in interiorul diff-ului), atunci boltul din imagine actioneaza colivia.

In rest este imaginatie.

Apropo de piesele insirate de mine referitoare la diff blocabil: ce zici de ideea urmatoare:

-luam o carcasa de diferential central si din ea folosim gatul cu dinti care este folosit la blocarea diffului.

- luam crabotul cu care se blocheaza difful

- luam furca de actionare a crabotului

- luam piesa care este arborele dinspre transmisia fata, care are pe el pinionul de crabot si canelurile pentru roata planetara su canelurile pentru flansa cardanica.

Plecand de la modificarea pe care o face Dioffer pe diferentiale, sugerez:

- barbierim nervurile de pe carcasa difetentialului spate:

- cumparam un butuc de Dacie 1300 fata si il montam " fund in fund" cu carcasa diffului. Prin aceasta obtinem un " gat" mai lung acolo unde este rulmentul conic de sprijin al diffului;

- pe acest gat "tragem " la cald cu strangere bucata de diferential fata care are dintii de blocare (evident sunt necesare modificari dimensionale);

- prin gauri date in prealabil sudam ansamblul rezultat la cald de mai sus ca sa fim siguri ca nu se mai desface;

- se inlocuieste rulmentul conic original al diffului cu doi rulmenti radiali si unul axial (ratiuni dimensionale)

La planetara:

- taiem capatul dinspre diff ;

- montam arborele din cutia de transfer( cel cu caneluri si pinion de crabot) in prelungirea planetatei astfel incat la final obtinem o planetara la fel de lunga, dar care are pe ea pinionul de crabot;

La montaj obtinem o situatie similara cu cea din cutia de transfer. Actionarea crabotului este la latitudinea fiecaruia.

Ce parere ai/ aveti?

Personal nu am rezolvat inca treaba cu planetara, restul este facut, trebuie sa iau piesele de la strungar.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

colegule , aci e un site de 4x4 nu vo conferinta academica , daca te ataci ca mai glumim intre noi e treaba ta ,unde nu ti convine poti sa ignori (eu asa procedez):wink:, ce am facut eu la masina e functional si fiabil exact pt ce mi trebuie ,pe mine nu prea ma intereseaza sa ajung pe luna cu modelul asta , ma satisface excelent doar cu troliu si daca reusesc sa blochez si spatele e absolut minunat ,pentru altceva am cumparat alt utilaj.

eu ma refer la asta :[ATTACH=CONFIG]174541[/ATTACH]

@teo,se pare ca ai ajuns in aceeasi situatie ca mine,in sensul ca o sa ramanem cu nivele sa ne dam pe colo pe colo si pt plimbari mai lungi care nu implica off-road-ul mergem cu altceva mai comod,dar musai 4x4,ca nu se stie niciodata pe unde ajungi:grin:

Link spre comentariu

@teo,se pare ca ai ajuns in aceeasi situatie ca mine,in sensul ca o sa ramanem cu nivele sa ne dam pe colo pe colo si pt plimbari mai lungi care nu implica off-road-ul mergem cu altceva mai comod,dar musai 4x4,ca nu se stie niciodata pe unde ajungi:grin:

eu zic sa te apuci sa jupoi masina sa o usurezi ca asa se mareste raportul kg pe cal putere :)

plus ca vei castiga in garda la sol cativa centimetri :D

iar daca te mananca de noroiala mai bine ocolesti :D:D:D

Link spre comentariu

Nu,nu!O sa ma apuc de ea,pe la vara,da nu in stilul tau:grin: Gume si troliu si atat!

L.E am uitat ca I-am cumparat si macarale electrice de anul trecut,dar nu am apucat sa le montez:wink:

Link spre comentariu

Nu,nu!O sa ma apuc de ea,pe la vara,da nu in stilul tau:grin: Gume si troliu si atat!

L.E am uitat ca I-am cumparat si macarale electrice de anul trecut,dar nu am apucat sa le montez:wink:

e clar tu in loc sa o faci mai usoara o faci mai grea :) mai bagi in ea vreo 60 de kilograme :) dupa ce ca e grea mai bagi si tu fara sa scoti nimic :D:D:D

Link spre comentariu

macarale?:id

de unde ai luat macarale?

Am luat kit macarale electrice universale,pe care am dat in jur de 100 lei, cu tot cu instalatie si butoane.Mi s-a parut prea ieftin ca sa nu le cumpar.Se monteaza pe macarelele existente ale masinii.Nu se baga nimeni sa le monteze,pt ca cica sunt proaste,DAR! Niva are macaraua pe cablu(nu pe parghii) si functioneaza foarte usor,deci nu sunt probleme de fortare a motorasului.De aceea, o sa le montez singurel si probabil o sa apelez la un electrician sa mi le lege la alimentarea masinii.:x

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Ce ziceti de piesa din cele 2 poze din dreapta, fata de prima poza din stanga?

Asa ochiometric se aseamana dimensional.

2101989501_comparatiebutuci.JPG.283eac93cc7524f6117d5b871b64196c.JPG

Am incercat sa le pun una langa cealalta, cu paint-ul din vindows , pentru o comparatie vizuala.

Nu stiu inca de la ce masina provine piesa din cele 2 poze dreapta, dar fac sapaturi...

Prima poza din stanga face parte din pozele cu fuzeta modificata de la inceputurile acestui thread.

Editat de gabytm
4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare