Adisan Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Poate cineva sa imi recomande o vulcanizare serioasa care sa poata echilibra roti mai maricele? Adica nu de turism cum fac majoritatea. Am fost la doua vulcanizari si mi-au spus ca nu pot face echilibrarea la 33x12,5x15. :uameni Mi-au spus ca nu le incap pe masina de echilibrat si alte explicatii "tehnice". Ori nu aveau chef sa care de ele ori e pe bune. Preferabil in sectorul 2 sau 3. We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Poate cineva sa imi recomande o vulcanizare serioasa care sa poata echilibra roti mai maricele? Adica nu de turism cum fac majoritatea. Am fost la doua vulcanizari si mi-au spus ca nu pot face echilibrarea la 33x12,5x15. :uameni Mi-au spus ca nu le incap pe masina de echilibrat si alte explicatii "tehnice". Ori nu aveau chef sa care de ele ori e pe bune. Preferabil in sectorul 2 sau 3. Eu am echilibrat 35x12,5x15 fara probleme. Eu cred ca nu aveau aia chef de ridicat roti asa mari. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 mergi la Autosoft de pe Dudesti, am vazut multe masini de teren acolo si e si in sect 3 :grin: Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Autozone -pe Barbu Vacarescu -am echilibrat simexuri si la 140 sunt ok. A durat c-am 2 ore , dar au reusit:wink: Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adisan Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Multam mult. Pe lângă Autozone trec aproape zilnic si nu mi-a dat prin cap sa intru. Si cam ce cost a avut echilibrarea ta de doua ore? Max, m-am gândit ca nu vor aia sa care de caucioace ca au unii un sictir in ei ....:al:dr3 We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Ar merita drumul pana la Delta, in Popesti.....ei au mai multa experienta cu roti mari si resapate...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tatarosu Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Unii chiar nu pot echilibra, ca au masini low-end-uri de echilibrat si sunt limitate la diametrul rotii ce se echilibreaza/greutatea rotii... mai sunt si aia de nu au chef de ridicat....:uameni...dar vine criza si peste ei... Pajero 3.2 DiD. Lung. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 La Delta Grup in Popesti Leordeni si in Crangasi / Militari, pe Soseaua Virtutii, pe dreapta, cum mergi catre Lujerului, dupa Podul Ciurel penultima vulcanizare. Cea care are program non-stop. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adisan Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: Echilibrare roti de 4x4 Gata, am rezolvat cu echilibratul la Autozone. 25 RON de roata, factura, totul profesional. Recomand. :tk We need to dream! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Ce plumbi ati folosit aplicati sau turbo prinsi pe buza jantei? La mine aplicati trebuia sa pun prea multi ca sa ajung la valoarea care trebuia iar aia turbo am fost avertizat ca o sa sara si ce sa vezi la primul noroi am pierdut unu. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Cei turbo sunt folositi in special la jantele de aliaj. Daca greutatea ceruta intr-un anumit punct este foarte mare, sunt cateva trucuri care trebuie facute pentru a micsora aceasta greutate. Un vulcanizator adevarat trebuie sa cunoasca foarte bine masina de echilibrat si posibilitatile oferite de aceasta, pentru micsorarea greutatii sau uniformizarea ei pe roata. Sunt o gramada de programe la masinile de echilibrat. Totul este sa citesti si sa le intelegi. Dar cum vulcanizatorii din ziua de azi sunt baieti fara prea multa carte, este cam greu sa gasesti o vulcanizare in care personalul d'acolo sa fie foarte bine instruit. Editat Iunie 17, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Eu recomand Auto Agusta Service Roti, din Catelu. Oamenii sunt meseriasi, iar seful de acolo e foarte profi. Vad ca au deschis si sambata si duminica. Fac si geometrie, incarca freon in instalatia de AC. Am pus si AT-urile si MT-urile la ei, multumit de fiecare data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 @mac eu zic ca plumbii Turbo sunt mai degraba folositi la jante de tabla, unde nu se pun plumbi aplicati. Problema mea era ca pe masina de echilibrat cel mai bine iesea treaba cu plumbi dispusi pe marginea jantei nu doar central unde puteam pune aplicati fara probleme insa am ales varianta turbo (cei prinsi cu bareta metalica pe buza jantei) pentru a nu incarca cu foarte multi plumbi aplicati de 20. Cu meseriasii priceputi si cu rabdare la o lucrare mai delicata intradevar mai greu, totusi cei de la Autosoft au avut bunavointa sa studieze un pic rotile si am cautat impreuna o solutie, insa am fost avertizat ca vor sari prin noroi. [ATTACH=CONFIG]182126[/ATTACH] Editat Iunie 19, 2013 de Ignis :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Plumbii sunt de trei feluri; 1; plumbi pentru jante de tabla (au clema de prindere mult mai ingusta si se aplica prin bataie pe marginea jantei de tabla). 2; plumbi asa zisi turbo, special pentru jante de aliaj (au clema de prindere mult mai larga si se monteaza pe marginea jantei de aliaj tot prin bataie). 3; plumbi adezivi (se aplica prin lipirea pe janta de aliaj sau de tabla) Deci plumbii batuti sunt de doua feluri. Pentru jante de tabla si pentru jante de aliaj. Cei pentru jante de aliaj se mai numesc in termeni populari "turbo". Intre cei doi difera aspectul, forma si in special clema de prindere. Editat Iunie 19, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Eh acum m-ai lamurit, merci. Eu cand ziceam "turbo" ma gandeam la cei cu clema care se prind pe buza jantei dar nu stiam ca e diferenta intre tabla si aliaj. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Si pana la urma cum se poate rezolva problema cand la echilibrare cere 300-400 gr si pui mai multi si sar prin noroaie? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Eu ma intreb de ce trebuie echilibrate rotile in offroad? Zboara cineva cu peste 70-80 km/h prin noroaie? Daca te afli pe traiectoria unui plumb care sare de pe janta, nu prea este bine. Editat Iunie 19, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Eu ma intreb de ce trebuie echilibrate rotile in offroad? Zboara cineva cu peste 70-80 km/h prin noroaie? Daca te afli pe traiectoria unui plumb care sare de pe janta, nu prea este bine. Pai de exemplu eu pana sa ajung la primele noroaie merg de obicei cam 100-150km. Deh stau la campie - Urziceni. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Daca totusi vrei sa impaci si capra si varza, masina de echilibrat are o gramada de programe. Se poate echilibra roata doar pe partea interioara sau pe mijloc (plumbii nu mai sar in exterior), se poate rasuci cauciucul pe janta pentru a obtine greutatea optima (cea mai mica), se poate distribui greutatea pe roata, etc....toate acestea le spune masina de echilibrat. Editat Iunie 19, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Iar daca vrei sa scapi definitiv de plumbi, exista echilibrarea dinamica prin sfere ceramice, bile, granule, etc... care se pun in interiorul anvelopei, inainte de jantarea ei sau prin valva daca anvelopa este jantata (operatie putin mai dificila, necesita rabdare multa). Editat Iunie 19, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Echilibrare roti de 4x4 Iar daca vrei sa scapi definitiv de plumbi, exista echilibrarea dinamica prin sfere ceramice, bile, granule, etc... care se pun in interiorul anvelopei, inainte de jantarea ei sau prin valva daca anvelopa este jantata (operatie putin mai dificila, necesita rabdare multa). Unde se pot face toate procedeele care le mantionezi tu mai sus - echilibrare dinamica si partea cu echilibrare pe interior mijloc rasucire. Rar vezi asa meseriasi la vulcanizari. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 (editat) Re: Echilibrare roti de 4x4 Echilibrarea cu bile se foloseste la jante echipate cu anvelope cu taloane mari. Pentru offroad este foarte buna aceasta echilibrare. In functie de dimensiunea anvelopei se pune in interior cantitatea necesara de bilute. Banuiesc, ca orice vulcanizare ar trebui sa aiba in meniu un astfel de procedeu. Totul este sa intrebi si sa le ceri o astfel de echilibrare. Cat priveste partea cu rasucirea cauciucului, optimizarea greutatii pe janta, etc...am observat ca nu se practica la multe vulcanizari din cauza comoditatii sau de ce nu, a necunostintei in cauza. La fel cum nu se strange roata cu cheia dinamometrica ci cu pistolul pneumatic. Secolul vitezei...ce sa-i faci. Toata lumea-i grabita. Editat Iunie 20, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 Re: Echilibrare roti de 4x4 Sal'tare! Pana in ziua de azi a reusit cineva sa faca echilibrare de genu asta cu bile la vreo vulcanizare si sa iasa bine? Poate recomanda si altora: locatie, metoda, durata si pret. A trecut ceva timp din 2013 poate chiar exista si la noi. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
the_mav Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 Re: Echilibrare roti de 4x4 Dyna Beads, as ase numesc unii care produc asa ceva, evident de peste ocean, pentru orice fel de vehicule, de la combine agricole la biciclete. Eu folosesc demult pentru motocicleta (un cruiser mai mare si greu) si pentru Tucson, indifferent de cauciucurile folosite (cred ca am vreo 7-8 ani deja de cand le folosesc). Mai am cativa prieteni cu LC, Hilux si L200 care le folosesc si sunt multumiti de ele. Cantitatea de Dyna care se introduce in fiecare roata e in fctie de tipul rotii, modalitatea de introducere e cum s-a scris mai sus; atentie ca nu se impaca cu solutiile anti-pana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Re: Echilibrare roti de 4x4 Am avut eu la rotile de la toyota, dupa 2 saptamani le-am scos si am pus plumbi. Granulele sunt pt camioane, autobuze, care nu depasesc 100km/h. Si la mine pana in 100 km/h erau ok, dupaia pa.... Am revenit la plumbi si pana la 150km/h la cat am testat nu am nici o vibratie Jenti originale toyota de aliaj cu gume cooper st/maxx de 33" Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate