Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

modificare cardan

hnicu

Postări Recomandate

Sal la toti.

Am un verisor la munte care are un aro 10 pickup. acesta a atasat sub bena o pompa hidraulica pe care o foloseste la diferite aplicatii in curte (crapator de lemne hidraulic, freza de puturi etc.) Acesta cupleaza pompa hidraulica astfel: desface suruburile cardanului din puntea spate , apoi il scoate din culisanta. Pompa hidraulica are un cardan mic pe care il baga in culisanta. Aceasta operatiune dureaza destul de mult.

Exista o posibilitate de a modifica cardanul spate pt o decuplare mai usoara?

ps: aro este doar cu tractiune spate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: modificare cardan

1.sa folosesca tractiunea fata pentru pompa hidraulica

2.sa modifice cardanul sa aiba doua culisante ( catre reductor si catre punte) cu un cui de blocare cand vrea sa-l desfaca scoate cuiul si aluneca jos singur cardanul

Propun varianta 2 simplu de realizat si necesita doar inca un cardan si un pic de sudura

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

...Sau monteaza un pinion de lant pe flansa cardanului si pompa alaturi , iar cind foloseste pompa monteaza doar lantul si ridica spatele pe butuci , sa se invirta in gol ...si un manson de cuplare culisant , decuplind cardanul spre punte ...

...Sau monteaza o pompa mai mica dar pe care o actioneaza direct de la o fulie de la motor (pompa e mai mica dar la o turatie mai mare va avea acelasi debit si presiune ca una mare si mai lenta )...

Are semne de aliniere la cardan ? Sau il monteaza doar potrivind crucile ?

Desi...daca culisanta e folosita la mai multe cardane ...canelurile nu cred sa mai aiba centrarea necesara .

Oricum , bine ca-si face treaba cu utilaju' .O complicatie mai eleganta si mai scumpa ar fi un generator si un motor electric cu o pompa in cap cuplata printr-un ambreiaj auto... Ar fi oarecum mai usor de folosit acolo unde are curent, pe linga case .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

un topor ar fi mai simplu .... am vazut eu pe unul ca spargea lemne cu el ...!!!

:ha::ha::ha:

Eu am vazut undeva in Alba ( la Galda) mai exact "una care spargea lemne" si barbatu-so era la poarta. sta pe banca si admira peisajul cu o tigara in coltul gurii!

:ha::ha::ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

O complicatie mai eleganta si mai scumpa ar fi un generator si un motor electric cu o pompa in cap cuplata printr-un ambreiaj auto... Ar fi oarecum mai usor de folosit acolo unde are curent, pe linga case .

Am vazut o solutie asemanatoare...

ciocan hidraulic pentru spart pietre, cu pompa hidraulica antrenata de un motor termic cum se gaseste pe generatoare. Motor termic, generator, motor electric, pompa, se pierde din eficienta. Mai bine fara partea electrica :grin:

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Adevaru ii ca utilajul ii ok. Omul sapa puturi in varfu muntelui unde curent nu prea este iar pompa hidraulica ii de putere mare consuma dupa cate am inteles 20 kw in sarcina maxiama.

:)

Apropo de alinierea cardanelor si-a facut semne.

Link spre comentariu

Adevaru ii ca utilajul ii ok. Omul sapa puturi in varfu muntelui unde curent nu prea este iar pompa hidraulica ii de putere mare consuma dupa cate am inteles 20 kw in sarcina maxiama.

:)

Apropo de alinierea cardanelor si-a facut semne.

Varianta 2 propusa de unimog cred ca ii cea mai ok.

2.sa modifice cardanul sa aiba doua culisante ( catre reductor si catre punte) cu un cui de blocare cand vrea sa-l desfaca scoate cuiul si aluneca jos singur cardanul

Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Salutare

O intrebare daca se mai poate?

Daca atasez pe flansa puntii spate o roata dintata care sa antreneze un lant acesta nu influenteza negativ axul pinionului de atac din grup ?

Link spre comentariu

Depinde de sarcina . Lagarul ( rulmentii ) ar tebui sa fie in buna stare , iar pentru a atenua o parte din dezechilibru se reduce jocul functional sau se anuleaza ( situatie delicata , rulmentii pretensionati functioneaza mai dezavantajos ) . Tot ansamblul nu e conceput pentru incarcari laterale , deci si asta e un aspect delicat .

Depinde de sarcina ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare