Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor v8 5.2 sau 25tdi fiat-pareri

alin-jeep

Postări Recomandate

SALUTARE .Azi am dat jos caroseria de pe sasiu ptr unele lucrari si am observat la CJ-ul meu o mare problema-BLOC MOTOR SPART foarte rau si a fost lipit . M-a cam dezamagit dar am variante pentru care astept parerile voastre.V 8 donator jeep gr. che.94 sau 25tdi fiat ducato. Mentionez ca masina nu o sa fie folosita la EXTREM.Multumesc.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Motor v8 5.2 sau 25tdi fiat-pareri

SALUTARE .Azi am dat jos caroseria de pe sasiu ptr unele lucrari si am observat la CJ-ul meu o mare problema-BLOC MOTOR SPART foarte rau si a fost lipit . M-a cam dezamagit dar am variante pentru care astept parerile voastre.V 8 donator jeep gr. che.94 sau 25tdi fiat ducato. Mentionez ca masina nu o sa fie folosita la EXTREM.Multumesc.

Cred ca tine doar de buzunar. Depinde cat o sa mergi cu masina. 5.2 consuma minim 22.

Nu cere niciodata o parere despre o masina cuiva care are masina, ci cuiva care a avut-o, doar asa vei obtine un punct de vedere obiectiv!!!
Link spre comentariu

Buna ziua !

V8 de 5.2, clar. Treaba cu consumul e perfect neadevarata. Media ar fi pe la 15-16%, consum mixt oras/drum intins, daca nu mergi in teren.

In teren, la greu, undeva intre 60 si 80%, dar nu mai conteaza, doar e hobby...

@georgegam:

Daca un V8 de 7.5 cu carburator cu patru camere, cum am eu pe masina de weekend, consuma in medie 15-18%, nu vad de ce un 5.2 injectie ar consuma 22%, nici datorita unui 4x4 permanent, nici datorita aerodinamicii de dulap... Am reusit chiar un record de 13.4%, in regim de autostrada, cu 75-85mph, intre Calais si Frankfurt, acum vreo patru ani.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

V8 de 5.2, clar. Treaba cu consumul e perfect neadevarata. .....

Dragos ... da-mi voie sa te contrazic

Consumul la 5.2 este de 26-28 in oras si 19-21 afara, si indiferent ce am facut nu a scazut consumul

Am avut nu una, ci chiar doua masinutze dotate cu V8 5.2 din 1996 si pana in 2000, iar ca ani de fabricatie 1996 iar apoi un 1997, asa ca in 4 anisori am reusit sa-i fac si eu consumul, cu atat mai mult cat in perioada respectiva eram intr-o extrem de buna colaborare cu Brimex Motors...

tot in perioada aia am cochetat cu un 5.9 dar...din motive extrem de rezonabile am renuntat la idee.

dar sa revenim, V8 5.2 ... o bestie de motor, merita fiecare litru pe care il :x, si daca ti si cutia....e dementa curata, nu-i HEMI dar ... merita

succes la transplant

dan

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Buna seara !

Dubios consumul... Dubios de mare, vreau sa zic. Si nici normal nu e. Adevarul este ca daca motorul de 5.2 nu e in apele lui, adica la parametri, cu totul functionand normal, poate s-o ia razna usor.

Doar ca asta se aplica pe orice motor gestionat electronic, cu senzorii aferenti... In oras inteleg sa ia 18-20, dar la drum intins cu 110-120kmh n-are ce cauta sa ia peste 12% decat daca e dereglat...

Inseamna ca la 7.5-ul meu ceva e defect, de consuma mai putin decat un 5.2. Si e cu automata in trei trepte...

In conditiile astea, poate e mai bne cu Fiat-ul ala, desi nu sunt prieten cu dieselele italiene, si nici nu am experienta cu ele. Dar decat 20%, sigur e mai bine 10%...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna .Multumesc Heavy D. ptr.incurajari ,m-am decis V 8 dar o sa incerc sa-l pun cu carburator ptr.ca sunt prea satul de electronice ( eu fiind proprietar de SERVICE ).De Luni incep la flansa dintre motor si cutie si modificarea volantei, astea in limita timpului disponibil.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Ca sa mai scutesti din eforturi, daca tot pui 5.2 sus, pune-l cu tot cu cutia lui, si vei iesi mai bine per ansamblu. Poate chiar si reductorul aferent...

In acest caz, in afara de noi suporti de motor si o noua traversa suport cutie, poate o sa ai nevoie doar de alte cardane sau yoke-uri (furcile de pe axul pinioanelor din grupuri, cele care prind crucea de cardan)

Daca vrei carburatie insa, va fi ceva de munca... Si asta pe langa carburatorul corect, flansa lui de adaptare pe galerie si o pompa de benzina electrica de debit aferent noii capacitati cilindrice. Plus ca ma cam indoiesc sa gasesti chiulase fara loc de injectoare...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara.Nu pot sa pun c.v a v8-ului ptr.ca nu o am SI urasc c.v. automate SI nu se poate monta deoarece la CJ 7 diferentialul fata este pe partea dreapta SI vreau sa vad ce face acest motor cu toata puterea dirijata spre axa spate cu o caroserie foarte usoara .In legatura cu injectoarele .de ce m-ar deranja .ele raman la locul lor ,fara alimentare cu benzina si curent sunt un fel de dopuri.Problema cea mai mare este scanteia.Inca nu am studiat la v8 instalatia electrica.Salutari.

Link spre comentariu

Buna seara !

Probabil inca nu-ti dai seama ce inseamna o automata, de-aia preferi cutiile clasice. Termenul de "manu-matic" iti spune ceva ? Eu nu vreau sa aud de cutii standard... Ma rog, nu conteaza, raman mai multe automate pentru mine... Fara ambreiaj, fara pompa de ambreiaj, fara rulment de presiune, fara placa de presiune, etc. Ah, da, si fara pedala de ambreiaj...

In functie de ce tip de reductor ai, acesta se poate intoarce pe cealalta parte, cu ajutorul unui kit complet care faciliteaza acest lucru (D300), Nu stiu daca si D20 se poate folosi invers (flipped), dar e posibil.

Si sper ca nu vei folosi carburatoare de ARO, daca vei face conversia...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

....De unde vine oroarea mea fata de c.v. automate .Primul GRAND al meu motor 4 l ,c.v. -Varza ,inlocuit motor cu 21td c.v 5trepte Cherokee-vandut cu profit-merge de 4ani . Al II-lea GRAND 5.2 QADRA DRIVE blocata in tr. de avarie- inlocuit agregat cu 25 td c.v. 5 tr mec. folosit 4 ani la naveta ,tractari,HOBBY, drumetii non stop,in general super multumit. 3 ,VW. PASSAT 19TDI 116 CP c.v. tiptronic -defecta ,masina cumparata -,,chilipir,, inlocuit c.v. cu 5tr. mec. .am 60.000 km facuti din ian. 2010 fara probleme ,momentan OPEL FRONTERA 2000 DTI C,V,automata MOARTA , a unui prieten are 3 luni de cand zace , sa spunem ca si din cauza banilor.Totusi ,care sunt motivele ptr.care esti impotriva unui carb . CARFIL cu doua camere NOU-care poate candva a echipat ARO-urile si M-urile cu care unii se mandresc. Cu respect.

Link spre comentariu

Buna seara !

Multe experiente negative ai cu automatele... Eu nu am nici una...

1982 Taunus 1.6 automat, luat de la primul proprietar, nemiscat de patru ani. Dupa doua zile, ulei pierdut din auotmata (semering imbatranit). Schimbat semering (12DM, la vremea aia, deci 5 Euro), manopera vreo patru ore. De atunci si pana la vanzare, nici o problema.

1974 Firebird 7.5 automat, intr-o zi n-a mai vrut. Refacut cutia cu kit stage II, mai multe roti dintate planetare inauntru, benzi de franare din Kevlar, cuplaje cu mai multe placi, rulmenti noi, semeringuri noi, modulator de vacuu nou, etc. Duce 1500CP si 2000Nm cuplu. Costuri undeva pe la 1000 Euro. Pana acum, nici o problema. Kit-ul standard ar fi fost 200 Euro, iar manopera tot cam atat.

Niciodata nu as alege o cutie clasica in favoarea uneia automate, mai ales daca valve body e modificat sa tina treapta la orice turatie, iar in mod "Drive" sa schimbe singura...

O cutie automata nu cade brusc. De obicei da semne ca ceva nu e bine. Un senzor, un switch, un nivel de ulei sau ulei prea vechi, schimba tarziu sau cu socuri, cu zgomot, etc.

Cand se intampla asa ceva, deja este semn ca ceva nu ai facut bine. Adica intretinerea acesteia, schimbat filtre si uleiuri la timp, curatit radiator de ATF, bagat in ea ce trebuie, nu ce zice cel din fata blocului, si asa mai departe. Si va tine mult si bine... E mai simplu sa treci pe clasic cand un automat face stres, dar nu asta este solutia.

Carburatorul de ARO are ce cauta pe ARO. Pe un motor AMC/GM/Chevy/Ford/Chrysler/Pontiac/etc, doar Holley, Rochester sau Edelbrock. Se poate manipula CARFIL-ul la jigloare ca sa duca 5.2 in loc de 3.2, dar nu asta este solutia...

Ca mai trebuie sa mearga corect si in sarcina, la ture mari, cand are nevoie de "energie"... Poa' sa fie nou, daca e singur. Cu doua, poate ca da... Dar vreau sa vad cat de corect o sa faci sincronizarea lor (mai ales daca au si vacuumuri pe ele), si cum o sa faci imparteala care camera ce cilindri alimenteaza... Si abia mai tarziu o sa vorbim de consum.

Mai vedem...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Nu te lasi ,,FRATE,, de loc si asta imi place la tine,deja sunt foarte sigur ca o sa ne vedem,,fata in fata ,,. Am ales varianta ,,preturi mici,, CARFIL din motive strict financiare ,nu ma intereseaza consumul si nu vreau ca acest HOBBY sa-mi afecteze in mod negativ viata de zi cu zi .Sunt de acord ca se pot face multe chestii cu bani multi dar ideea mea este sa fac ce-mi place fara bani multi eventual cu multa munca<de care nu ma feresc>.Mor de nerabdare sa ,,simt,, acel 7,5.

Link spre comentariu

Buna seara !

Dupa cum spuneam, ai de munca la conversia respectiva. Dar cum nu trebuie toate facute deodata, ci asa, pas cu pas si cu multa gandire, va trebuia sa iasa pana la urma.

7.5 e OK, dar nu e bine sa-i calci pedala prea catre podea, mai ales daca pe jos e umed... Am montat Lockright inauntru, ca doar cu o singura roata tractoare nu se prea putea pleca de pe loc de pe o sina de tramvai sau de pe ceva suprafata uda...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Good morning.Ai putea fi putin mai explicit ,macar cu mine,tehnic vorbind,eu sunt-posibil- ceva mai ROMAN ,cam 100 la 100 (poate sunt de ,,MODA VECHE,,-oare ??? ) dar deschis tot timpul ptr.idei si sfaturi noi ...PLEASE ???

Link spre comentariu

Buna seara !

Ce n-a fost clar din treaba de mai sus ? Ca n-am criptat nimic, nici macar neintentionat...

Daca te referi la Lockright, asa se cheama diferentialul auto-deblocant pe care l-am montat in grup. E produs de Powertrax. Au zburat afara si pinioanele satelite, si cele planetare, si s-a inlocuit cu asta:

http://i55.tinypic.com/2vc7ygk.jpg

Daca te referi la altceva, fii mai precis, ca nu m-am prins.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara/dimineata !

Ar trebuit creat un nou topic pe tema asta, ca acum suntem cam pe langa treaba cu motoarele tale.

In principiu, tine diferentialul tot timpul blocat, si deschide doar daca sarcina pe el e ca si inexistenta. Am si in Firebird, si in ambele punti ale Cherokee-ului. Si nu regret o secunda.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare