Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota LJ70 a lui Astral - Black Swan

Astral

Postări Recomandate

Re: Toyota LJ70 a lui Astral - Black Swan

Si pentru ca stiam ca urmeaza MMOF-ul si cazarea o planificasem la cort cu intoarcerea spre casa evitand asfaltul, am dotat masina si cu rezervor de apa de 84l cu dus electric la 12V.

Bancheta spate a fost rabatata (n-am dat-o jos pentru a evita demontare-montare, deci comoditate, :ha:, dar si din lipsa unui spatiu de depozitare...de fapt, alta comoditate pentru ca, probabil, as fi gasit unde s-o parchez.....).

Rezervorul a fost fixat cu chinga cu clichet (sau cRichet?) din imagine care s-a ancorat de carlige fixate pe suruburile de fixare in podea a banchetei - sunt acele carlige care se afla jos, pe stalpii din spate la Toyota 70.

Astfel de carlige am pus si pe suruburile pe care venea prinsa centura de siguranta din spate, inclusiv pe un profil de AL (multumiri, coane Didone !) fixat la marginea din spate a portbagajului.

Profilul de AL vine fixat la capete pe stalpii din spate.

Intr-una din cele doua cutii mari negre se afla ustensilele de bucatarie(vesela de inox, arzatorul cu butelie, etc), iar in cealalta se depoziteaza mancarea(conserve, paine, etc) si este suficient de incapatoare pentru mancarea pe 2-3 zile a 3-4 persoane.

Totul se acopera cu o prelata de armata contra prafului.......

564013840_IMG_1771(Medium).thumb.JPG.aadc62b769cdbc9c63abd458a2c306ad.JPG464375483_IMG_1770(Medium).thumb.JPG.8231f6bf80af9d678ff6dc49722b5769.JPG668930430_IMG_1772(Medium).thumb.JPG.39e89cf0b6a294c64fd89d1d9a07c9a3.JPG453331056_IMG_1773(Medium).thumb.JPG.c40bb985fe1ccbe3cdef339fca66edd4.JPG

Umplerea rezervorului de apa se face asa :

484486604_IMG_1718(Medium).thumb.JPG.3beb72d632445c3bb200d8e290152054.JPG2093358646_IMG_1717(Medium).thumb.jpg.ff0ac57a119d87ebfb455a07011cc169.jpg1478004941_IMG_1720(Medium).thumb.jpg.ab332320034a384039d11e6ec0d90195.jpg

Rezervorul are dimensiunile 48x88x22 cm si intra perfect in spatele banchetei, iar in laterale raman cam 5-6cm.

A fost achizitionat la pretul de 387 lei de la Motorhome, Otopeni (Google...) si au mai multe dimensiuni, capacitati.

1238361773_018SBXMM.jpg.1ae419702e62bd7778e2e48c05f4b433.jpg

In interior, pentru prevenirea balansului apei, care la cantitatea asta, influenteaza si balansul masinii, am bagat o platbanda de naturalbond (compozitul din care am facut si cutiile utilitare).

Balansul masinii datorat balansului apei din rezervor l-am constatat pe sosea cand am fost la Macin, in special, pe curbe.

Pe drumul spre Baia-Mare si apoi, pe coclauri, acest efect a disparut, platbanda avand latimea aproximativ a rezervorului si are forma de potcoava cu cocoasa in sus.

Dusul tot de la ei l-am luat cu 110 lei si pompa are un debit de 8l/min, deci daca nu sunt atent la dus, imi suge rapid rezervorul....:ha:

0815008NM.jpg.4d260c54044378e72f033d4843f23c44.jpg

Daca rezervorul este umplut de seara, pana a doua zi, seara, pe caldurile astea, apa nu mai este rece, devine suportabila si dusul, pe varful muntelui, "in-the-middle-of-nowhere", credeti-ma, e o binecuvantare dupa o zi de inghitit praf prin toti porii si toate orificiile......

"Unii", sa nu dam nume, colegi de camera, sus, la "Marriott", au fost indiscreti si mi-au tras poze......:ha:

465394434_IMG_1883(Medium).thumb.JPG.c1ae989f39ece2e953beaf3718eb8f7d.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna treaba Astrale dar lasa licoarea aia neagra din sticla de 2.5 litri ca nu este buna :))

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Acum ia spune,indiscretule, cine te sapunea pe spate? :ha:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Topicul de AICI, mi-a adus aminte ca am mai prestat oarece chestie la masinuta, motivul fiind rugina aparuta pe arcurile OME, lucru confirmat de cativa prieteni ca intr-adevar arcurile OME, desi la mare cautare au marea calitate ca sunt foarte prost vopsite !

Cu ocazia asta am inspectat si starea sasiului si a podelei si in general cam tot ce se afla pe sub masina.

Sasiul este fara rugina, nici macar superficiala, astfel ca am scapat de corvoada de a-l freca cu peria de sarma, glaspapir, etc !

Practic, pe langa arcuri, imi cam "statea pe creier" si rugina superficiala de pe punti, tendoane, cardane, tamburi frana, rezervor, etc

1466077423_IMG_0236(Custom).thumb.JPG.78f4a155123bacbb7b69e9e09cfee0a7.JPG776574990_IMG_0227(Custom).thumb.JPG.e12a78f3271ec2fadd41fdea7a8c897d.JPG20541399_IMG_0229(Custom).thumb.JPG.3de338dcee971b9135c5a08fb0cc3f14.JPG45013783_IMG_0230(Custom).thumb.JPG.5451b0918d3acba28d5b1e2d772fab34.JPG34230401_IMG_0232(Custom).thumb.JPG.613845377d4018bd7798f4a9acc31958.JPG526213191_IMG_0233(Custom).thumb.JPG.7b139e11e68fe6f21ff2eababd2b24b2.JPG

1069775024_IMG_0239(Custom).thumb.JPG.ec02c59368cf45b436725dbaa60c62c6.JPG

Dupa frecatul temeinic cu peria de sarma cat sa indepartez basicile de rugina superficiala, chestie care mi-a luat cam doua zile, am inceput vopsirea cu celebra vopsea PROTECTA, chestie care mi-a luat inca doua zile :

1210463196_IMG_0244(Custom).thumb.JPG.83d94f92f4a945bdfc1b42f4c12b502d.JPG 889060488_IMG_0249(Custom).thumb.JPG.157872456875f75f3c90e58b35e088dd.JPG

7960135_IMG_0246(Custom).thumb.JPG.0a6deb872667db462178988489ee7a9b.JPG 1981540243_IMG_0260(Custom).thumb.JPG.9c74f087f16cdc1f5053edfbd0ef645c.JPG

424944581_IMG_0262(Custom).thumb.JPG.d911c3c3ba71f59c5907e9219f8c821e.JPG160197372_IMG_0261(Custom).thumb.JPG.705502d93bc180e4439b41afbe425438.JPG564583991_IMG_0259(Custom).thumb.JPG.d4ea92dfd0e9378d8cbf3bc4194fd83b.JPG

Daca am facut sau nu un lucru bun sau doar i-am "dat fata" ca samsarii de masini, ramane sa vad peste cateva ierni.....

Pana una-alta, mi-am facut damblaua, pe care, claaar, e prima si ultima oara cand o mai fac pentru ca sa stai pe sub masina cu mainile in sus, cand una, cand alta, fie frecand cu peria de sarma prin toate cotloanele, fie vopsind si vopseaua prelingandu-se mereu in jos (sic!) pe maini, in cap si pe unde mai vroia ea, eu incercand sa acopar cat mai din belsug cu vopsea toate cotloanele alea imposibile, deci nu mai fac asa ceva cate zile voi avea !

Cine mai comenteaza tarifele pentru o astfel de manopera la ateliere, il invit s-o faca cu propriile manute....

Link spre comentariu

Ceva vreme o sa fie protejata, rau n-are cum sa-i faca. Cred ca era mai usor sa o pui pe o parte si o vopseai mai usor stand pe scaunel.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Sa n-ai incredere in Protecta , mai multa decit intr-o curva . Cea mai buna miscare in viitorul foarte apropiat este un strat de teroson , si abia atunci poti rasufla linistit si bazat .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sa n-ai incredere in Protecta , mai multa decit intr-o curva . Cea mai buna miscare in viitorul foarte apropiat este un strat de teroson , si abia atunci poti rasufla linistit si bazat .

Multumesc de sfat !

Si terosonul sa-l aplic direct peste Protecta sau trebuie sa fac figura cu peria de sarma ?

Link spre comentariu

Direct .

O proba de compatibilitate e binevenita , nu stii ce mai cumperi cu nebunia asta de reducere a solventilor ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@ Astral : am facut si eu distractia asta, si ai erfecta dreptate ca nu e deloc o placere. Placerea vine la urma, cand vezi ca a iesit o treaba buna!

Eu am folosit un grund special, nu mai stiu marca / model, si apoi am dat cu Hammerite negru.

Treaba e ca dupa doua ierni pe drumurile patriei (si nu numai), acum este iar rosiatica pe dedesupt, rugina de suprafata :ang3

si nu imi place cum arata. Dar nici nu imi da inima ghes sa ma apuc iar de treaba asta...

Apropos, imi poti spune unde gasesc celebra vopsea Protecta, de care spui in postul de mai sus?

Multumesc

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@Astral: :g

intentionam si eu sa fac treaba asta acuma in toamna, de prin octombrie o bag si eu la "cosmetica" pe sub. Azi am fost la un tinichigiu sa vada masinuta si sa vad daca se baga el sa faca treaba asta...raspunsul lui: "nene n-ai tu bani sa ma platesti cat ti-as cere sa fac operatia asta" :uameni e frept ca eu am ridicat un pic miza si i-am cerut sa ridice caroseria de pe sasiu....deci in concluzie omu nu se baga, a spus doar ca ma ajuta cu indicatii si know-how, vine sa-mi arate cum sa fac, dar munca e treaba mea ... el o sa-mi repare aripile spate, muchia este atacata de rugina (sub overfendere) si inca intr-un loc sub usa stanga unde e mai adanca rugina.

saptaman viitoare incerc sa dau pragurile jos si placa de troliu sa le duc la zincat, sa vad cum ma "programeaza"cei de la atelierul de zincare.

L-am intrebat pe tinichigiu si cat m-ar costa o vopsire integrala (caroseria), si zicea ca undeva intre 800-1000EUR in functie de ce vopsea&lac ma hotarasc sa folosesc. Am sa vad la primavara caum stau cu banii.... probabil acelais cost ar fi si ptr un J70, la mine e mai lunga putin masina dar plafonul e de plastic, deci cam tot atata vopsele si lac ar intra.

deci intrebari:

inainte de aplicare ai facut un "tratament" al suprafetei? sau doar peria de sarma si suflat de praf suprafata de aplicat?

cata Protecta ai folosit in total?

banuiesc ca ai aplicat-o cu pensula...se poate aplica si cu spray?

cate straturi ai dat

eu vreau sa dau si pe caroserie pe burta, nu doar pe sasiu. si vreau sa fac acelasi lucru si pe Opel, pribabil saptamana viitoare bag Opelul la "teste"cu smeclean de asta :grin:

Peste Proitecta asta zicea @cos ca se da cu Teroson. Eu am gasit la un magazin aci un "grund cauciucat" ptr auto. Acuma sincer nu-mi aduc aminte marca si modelul, era la bidon de 4L parca. Incer maine sa ajung pe acolo sa vad exact cum ii spune. Oare e bun? Sincer Teroson nu tine minte sa fi vazut de aia ma gandesc la ce solutii alternative as avea. oricum ma gandesc la grundul asta cauciucat si ca imbunatatire a izolarii fonice, si eu il "vad" aplicat si pe interiorul aripilor, contraaripi, in compartimentul motor, pe panourile interioare laterale, pe usi si mai ales pe pasajele rotilor.... ceva de genul

Multam anticipat de info.

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Daca vrei vopsire profi la mult mai putini bani da-mi PM si vorbesc eu cu mecanicul meu care a facut specializare prin Germanica si a lucrat la Automobile Bavaria ca vopsitor.

• Like 1

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

@Astral: :g

...............

deci intrebari:

1-inainte de aplicare ai facut un "tratament" al suprafetei? sau doar peria de sarma si suflat de praf suprafata de aplicat?

2-cata Protecta ai folosit in total?

3-banuiesc ca ai aplicat-o cu pensula...se poate aplica si cu spray?

4-cate straturi ai dat

..........

Multam anticipat de info.

1.Doar peria de sarma, scopul initial sa rezolv rugina de pe arcuri si punti......faptul ca n-am facut aplicat inainte nimic, cred ca nu e o problema pentru ca importat pentru mine a fost sa constat ca nu am probleme cu rugina pe sasiu sau pe podea, iar daca Protecta asta se va exfolia, atunci o sa refac revopsirea integral la un.....profesionist cu toate tratamentele recomandate !

2.Cam 3-3,5 l......

3.Se poate aplica si la pistol, dar stratul depus e mai subtire si trebuie data in "doua maini"......la pistol am facut bara fata (ca sa fie si aia facuta....) si nu prea sunt multumit, dar aia se o voi reface in primavara cu sablare si tot dichisul.....

4.Un singur strat, dar dat din belsug, cu vopseaua nediluata, (ca de-aia ziceam ca s-a scurs pe mine de ma facusem Dalmatian....:ha:...) Cu pensula nestoarsa (pensula de calorifere, marime medie), am aplicat si am pensulat intr-un loc pana nu se mai prelingea pe mine.....

Link spre comentariu

E una din cele mai nasoale operatii de intretinere de la masina . Oricind a fost posibil , m-am lipsit cu placere si respect pentru cel care a facut-o in locul meu .

Se poate aplica si cu pistolul de spalat , care pulverizeaza grosolan , dar eficient .Daca se sacrifica unul ( aprox cca si ceva vreo 20-30 lei ) si se indoaie lancea binisor , in combinatie cu unul neindoit , ar putea acoperi majoritatea punctelor dificile de la un sasiu . Se incepe de sus , si din zonele dificile .

Dezavantaje - pregatirea prealabila ( mascarea elementelor ce nu trebuie pulverizate ) poate fi mare consumatoare de timp si nervi , se consuma ceva mai multa vopsea ( nu neaparat , totusi ...se regaseste pe obiectul muncii ) , trebuie lucrat in combinezon , cu manusile lipite peste mansete ( un combinezon maaare e cel mai indicat ) , cu capul acoperit si masca faciala totala ( mie mi-au trebuit doua vizoare la masca , care au raposat dupa ) .

Citeva retusuri vor fi necesare , dar sint minime .

Nu se poate face corect fara elevator sau rampa , pe canal e aiurea tare .

Avantaje -as mentiona doar atit - rezultatul e mai bun decit la pensulare , in principal la muchii , timpul efectiv de munca la aplicare e incomparabil . Si de asemenea se scapa muult mai curat ....adica iese dalmatianul doar cu petele cu care a intrat in combinezon .....

Editat de cos

Link spre comentariu

:grin: Ma uit la ultimele posturi-restul nu ma intereseaza, am vazut totul pe viu si nu-s pasionat :ha: de Toyota- si-mi vine sa-mi smulg ceva par ca ma paste o operatiune similara BGP....

@Astral, cite beri bei daca stai si dai indicatii? :grin:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Bre sa iasa treaba si sa nici nu munciti sa dati in gropi ...

1.Spalare "la blana" cu solutie concentrata

2.Curatare cu peria rotativa de sarma

3.Curatare cu peria rotativa de smirghel

4.Strat de Kelfos sau alt inhibitor de rugina

5.Curatare cu peria rotativa de smirghel

6.Strat de Kelfos sau alt inhibitor de rugina iar

7.Aplicat la pistol Protecta sau alt 3 in 1 de genul

8.Aplicat vopsea la pistol prima data diluat

9.Aplicat vopsea la pistol putin mai gros

10.Admirati rezultatul ...

...

999. Facut gratar si mancat cu prietenii ... :ha:

Ptr un "fund de masina" (sasiu, tendoane, punti) va trebuie aproximativ 2 litri de Kelfos, 4 kg de Protecta, 3 litri de vopsea si 1 litru de diluant.

Ca o constatare ...poti sa-i dai peste posterior si cu rahat de randunele ...daca dupa iarna nu bagi jetul sub ea sa-i scoti sarea de la drumari, urme de coroziune vor aparea oricum!

l_stoian79

"L-am intrebat pe tinichigiu si cat m-ar costa o vopsire integrala (caroseria), si zicea ca undeva intre 800-1000EUR in functie de ce vopsea&lac ma hotarasc sa folosesc. Am sa vad la primavara caum stau cu banii.... probabil acelais cost ar fi si ptr un J70, la mine e mai lunga putin masina dar plafonul e de plastic, deci cam tot atata vopsele si lac ar intra."

Nene, 1000 euro vopsit integral ptr o masina de teren este un pret extrem de rezonabil (as indrazni sa spun ca prea mic) daca:

-masina de dezechipeaza/echipeaza cum trebuie (nu doar izolat cu ziare)

-pregatirea se face cu atentie si respectand procedurile specifice

-procesul de vopsire se face folosind produse de calitate

-procesul de vopsire se face in mediu cu temperatura controlata

-omul iti da garantie pe lucrare.

Ptr plastic procedura de pregatire/vopsire e putin diferita fata de metal...ca sa iti reuseasca si sa te si tina trebuie sa respecti niste pasi si sa folosesti niste materiale care nu sunt deloc ieftine ...:grin:

@cos

Operatiunea lu' Astral se face foarte bine si pe canal ...daca stii cum sa o iei ... eu am facut-o si nu mi s-a parut prea aiurea ...cei drept m-am ajutat de cateva ori cu un cric de rampa ... :wink:

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu am tot frecat-o mai la stinga , mai la dreapta , pe un lateral de canal , pe celalalt lateral de canal ...

Link spre comentariu

Am vazut unele situatii in care se pune masina pe o parte sprijinita pe ceva cauciucuri, ma gandesc ca se va putea executa operatia mult mai usor si se vor vedea si remedia de asemenea defectele.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Destul de riscant cu masina echipata , in special la masinile ceva mai grele .

Inainte vreme pe timpul ( lu' al batrin a lu' al batrin ) aveam doua dispozitive care se prindeau pe butuc in locul rotilor si ajutau enorm la stabilitate si siguranta ( se articulau numai pina la un unghi la care masina statea binisor in echilibru ) .

Link spre comentariu

nu este bine sa o inclini pe o parte ,sau sa o tii foarte mult timp inclinata pt ca fortezi in rulmentii pivoti si poti avea surprize pe viitor ,si la omocinetica lafel

numai bine !!!:h5

KAMIKAZE Off Road Team
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

@Astral: pune nene poze cu pragurile ce ti le-ai luat. Sa vaza si oq meu cum e p'acolo...ca vine primavara si tre sa-mi fac totusi niste praguri, nu "scarite" cum am eu :grin:

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

Link spre comentariu

Sunt pragurile luate de pe masina lui Retel, dar au fost sudate pe sasiu si au fost date jos cu flexul si urmeaza sa le faca Didone&Aiurica bridele de prindere cu suruburi...

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74745-dezmembrez-toyota-lj-70-2-4l-%28faruri-patrate%29

Daaaaar, intre timp, guess what ?!?

MI-AM PUS TRASEUL DE TOBA SI AM SCAPAT DE GALAGIA pe care o face toba scurtata si pusa sub pragul din dreapta !!!

:banana:banana:banana

Cand vor fi gata pragurile, le pozez si le postez ! :h5

Link spre comentariu

@Astral: vezi sa nu crezi ca ti-i oprit motorul si sa te dai jos din masina in mers, acuma ca o sa fie "silentioasa":ha:

abia astept pozele cu pragurile... spor la mesterit! vezi ca am rapsuns pe topic-ul meu legat de treaba cu a2a baterie :wink:

Link spre comentariu

@Astral: vezi sa nu crezi ca ti-i oprit motorul si sa te dai jos din masina in mers, acuma ca o sa fie "silentioasa":ha:

abia astept pozele cu pragurile... spor la mesterit! vezi ca am rapsuns pe topic-ul meu legat de treaba cu a2a baterie :wink:

Uite cum am facut eu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67317-Englezoaica-mea-LJ-VX-70&p=861972#post861972

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare