Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou in familia Land Rover Freelander

luci45

Postări Recomandate

Buna seara! numele meu este Lucian sunt satmarean si de azi sunt posesor de Freelander fabricatie 1999 ,motor 2000 diesel, inmatriculat recent. Merge frumos motorul dar la viraj stanga sau dreapta strange ca si cum ar frana,este normal pentru un 4x4 permanent sau trebe a interveni la ceva. Multam fain!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nou in familia Land Rover Freelander

Buna seara, ce pot sa-ti spun e ca nu e deloc normal sa faca asa, acum ca o fi din planetare sau altceva ramane de vazut, mai vedem ce zic alti posesori de Freelander:wink:

Hai noroc

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

te salut de bun venit luci45

sunt si eu mai nou in aceasta familie si te asigur ca o sa ai colegi saritori si bineintentionati, incepand cu moderatorii.

trebuie doar sa dai dovada de bune intentii si de modestie, zic eu; vei vedea imediat rezultatele. o spun din experienta.

referitor la problema ta, sieraferi are dreptate, nu e normal sa franeze in curba. daca vei analiza procesul vei vedea ca e datorat necorelarii puntii fata cu cea de spate.

ca sa te convingi ca nu e din planetare (de fata presupui tu) poti sa dai caradanul jos si ve vedea disparitia fenomenului de franare.

intereseazate daca nu cumva a fost schimbat grupul spate ori fata, probabil acolo s-ar putea sa fie hiba, ori poate cardanul nu este instalat pe centrul caroseriei. chiar daca are cruci, efectul se poate produce la 4x4, trebue centrat foarte bine.

ar mai fi o idee, vezi nu cumva ai bucse sau pivoti, pe fata, slabiti si se modifica unghiul de cadere ducand astfel la fenomenul de franare in viraj. in acest caz ar trebui sa-ti manance cauciucurile fata

cam aceasta e parerea mea dar tu mai asteapta sa se mai pronunte si alti membrii inainte de a actiiona.

cu stma NELU B

Link spre comentariu

Salut, bine ai venit!

Problema este SIGUR in urma descentrarii cardanului, dar mai poate fi si o problema a IRD-ului, a rulmetilor intermediari de la cardan, sau chiar cuplajul vascos. Mai poate fi de asemenea o uzura inegala a rotilor fata/spate, trebuie verificate toate acestea. Nu iti recomand sa mai umbli mult asa, in timp toate elementele transmsiei vor avea de suferit.

Land Rover Freelander TD4

Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex.

Alfa Romeo 156 2.0TS - ex.

Link spre comentariu

are dreptate treger_felix.

sfatul meu este ca pana verifici toate cele indicate sa dai jos cardanul si sa mergi doar cu tractiune fata. urc-o pe o rampa si e foarte simplu; ai la IRD 6 suruburi, la grup spate 4 suruburi iar la mijoc la vascocupla 4 suruburi.

asa vei putea verifica si vascocupla dar mai ales rulmentii de cardan.

ai grija sa nu-ti scape cardanul pe ceva dur ca il descentrzi imediat si apoi sa vezi bucurii.

spor la treaba.

Link spre comentariu

:tk Mare dreptate aveti voi ca grupul diferential din fata chiar a fost schimbat . Vineri sunt programat la service sa vad ce se poate face. Dela cine am cumparat masina maine mai aduce un Freelander si vine cu el sa-l comparam cica asa-s toate, sunt curios. :uameni numa sa-si vanda masinile. VA MULTUMESC pentru raspunsuri !:h5raman dator :dr4.

Link spre comentariu

Salut,

Daca este vorba de viraje in parcare la viteze mici este normal sa ti s epara ca "franeaza" e 4x4 permanent, la fel la mersul inapoi .

Se poate verifica vascocuplajul suspendand cate o roata.

Nu inteleg ce inseamna "strange "in viraje..adica supravireaza ?

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Da franeaza la viraje pe loc si-n fata si-n spate,de mers merge ok cand iau demaraj si pe urma virez stanga sau dreapta si incetinesc sau o scot la liber atunci apare efectul de franare. La unghiuri am umblat azi e ok, probabil nu sunt obisnuit cu 4x4 permanent, o sa ma straduesc:tk

Link spre comentariu

Verifica si cablurile de la frana de mana. Sunt doua... unul pe stanga, unul pe dreapta. Poate nu iti elibereaza complet si sabotul ramane inca pe frecare. Zic si eu...

Daca de exemplu o pui pe liber in panta/rampa si nu o ia la vale rapid posibil sa ai sabotii "lipiti". Dai doua ciocane in oala sa sara si vezi apoi :)

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu

Buna seara! numele meu este Lucian sunt satmarean si de azi sunt posesor de Freelander fabricatie 1999 ,motor 2000 diesel, inmatriculat recent. Merge frumos motorul dar la viraj stanga sau dreapta strange ca si cum ar frana,este normal pentru un 4x4 permanent sau trebe a interveni la ceva. Multam fain!

Se poate sa ai VCU (vascocuplajul) blocat sau aproape blocat, astfel incat se comporta ca si cum ai cuplat 4H pe asfalt la o masina 4x4 part time.

Ca sa verifici VCU trage 2 linii de vopsea pe ambele cardane. Ambele linii trebuie sa fie in acelasi plan, ca o linie continua. Mergi apoi cu masina pe asfalt ~1km cu vreo 10 curbe stranse. Daca liniile s-au deplasat e ok. Daca sunt in continuare in aceeasi pozitie una fata de cealalta, atunci ai VCU blocat.

Daca ai rotile spate uzate neuniform, in trepte, nu mai are rost sa tragi liniile, e sigur blocat.

Daca e blocat scoate de urgenta cardanul spate, altfel strici IRD-ul (cutia de transfer) si unul reconditionat este 7-800EUR.

Gasesti VCU reconditionat in UK cu 200Lire.

Link spre comentariu

Mai simplu si elocvent ar fi sa urci o panta cu namol,iarba si sa-i dai putin "span" sa-ti cupleze "TC"-ul :h5

bineinteles dupa ce faci asa cum a explicat @wld cu vopsea sau creta

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

Se poate sa ai VCU (vascocuplajul) blocat sau aproape blocat, astfel incat se comporta ca si cum ai cuplat 4H pe asfalt la o masina 4x4 part time.

Ca sa verifici VCU trage 2 linii de vopsea pe ambele cardane. Ambele linii trebuie sa fie in acelasi plan, ca o linie continua. Mergi apoi cu masina pe asfalt ~1km cu vreo 10 curbe stranse. Daca liniile s-au deplasat e ok. Daca sunt in continuare in aceeasi pozitie una fata de cealalta, atunci ai VCU blocat.

Daca ai rotile spate uzate neuniform, in trepte, nu mai are rost sa tragi liniile, e sigur blocat.

Daca e blocat scoate de urgenta cardanul spate, altfel strici IRD-ul (cutia de transfer) si unul reconditionat este 7-800EUR.

Gasesti VCU reconditionat in UK cu 200Lire.

Good posting

The rear wheels are 0.8% under driven, so in most conditions the vehicle is effectively front wheel drive, with the rear

wheels turning the rear propeller shaft slightly faster than the IRD drives the front propeller shaft. Since the speed

differential is low, the increase in viscosity of the silicon jelly is marginal and there is little resistance to relative rotation

of the slotted discs.

When there is a significant speed differential between the front and rear propeller shafts , e.g. the front wheels lose

traction or traversing rough terrain, the viscosity and resistance to rotation of the silicon jelly increases to a level that

slows or stops relative rotation of the slotted discs. With the front and rear propeller shafts locked together, drive is

thus transferred from the IRD to the rear wheels.

Link spre comentariu

Mai simplu si elocvent ar fi sa urci o panta cu namol,iarba si sa-i dai putin "span" sa-ti cupleze "TC"-ul :h5

bineinteles dupa ce faci asa cum a explicat @wld cu vopsea sau creta

:uameni

The purpose of electronic traction control is to

aid traction when one wheel spins while the

other still has good grip (if one side of the

vehicle is on ice and the other is on tarmac, for

example). The system works by applying the

brake to a spinning wheel in order to transfer

torque to the other side of the axle.

NOTE: Traction control only operates below

approximately 30 mph (50 km/h).

Link spre comentariu

wld, esti mare !

o sa incerc si eu chestia cu liniile pe cardan dupa ce schimb rulmentii intermediari si il reinstalez.

chiar e interesanta procedura de verificare a vascocuplajului.

pana acum am avut impresia ca masina merge mult mai greoi in sistem 4x4 decat cu cardanul dat jos; chiar si consumul este mai mic fara cardan.

mersi fain !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Depinde ce intelege englezul prin SLIGHT BRAKING EFFECT WHEN ON FULL LOCK.

E normal intr-o oarecare masura sa se infraneze cand ai rotile bracate la maxim, dar nu prea ai cum sa-ti dai seama unde se opreste normalul si unde incepe defectiunea.

Propun o intalnire sa comparam mai multe masini.

Link spre comentariu

Corect bine zici o comparatie intre mai multe masini ar fi bine venita. Cu dungile pe cardan am efectuat experienta si sau miscat liniile una fata de cealalta,deci merg asa mai departe s-apoi om vedea. Mersi pentru implicare in discutii.

Link spre comentariu

Vizitator Freelander 2.0di 1999

Salut! si la mine este acest fenomen cind virez in stinga sau dreapta de tot, apare o frinare, dar mam deprins, am incercat si fara cardan, este o diferenta totala, dar tot mai bine este cu 4x4, putin mai lenos dar merge. Am o alta problema, cind merg prin noroi apare cite o data un sunet de parca nu intra rolele in cutia de viteze si imi pare ca e ceva din IRD, daca cunoaste cineva ajutatima. Merci...

Link spre comentariu

Afecteaza fiindca atunci apar turatii diferite care se intalnesc intrun loc si nefiind egale undeva se sparg.(sateliti in diferential sau alte pinioane din sistemul de transmisie) parca asa ar fi,nu?

Link spre comentariu

plus ca la freelander mai are si TC, care simte prin senzorii de ma ABS daca masina patineaza, si ar mai fii vascocuplajul, care la fel din cauza ca se invarte puntea fata diferit se spate cupleaza 4x4 permanent, deci ai mari sanse sa te manance in buzunar

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare