Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimburi consumabile Freelander TD4 la 110 k

ORESTE

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un Td 4 din 2005 .

Incepand de azi numai am permis de conducere:grin: pentru 30 de zile (sper) si tot trebuie sa fac schimburile de ulei, filtre.

Intrebare: trebuie schimbate si ceva curele, intinzatoare, saboti spate?

mentionez ca masina are 110 000 km. Am luat-o la 70 000km si nu am schimbat decat ulei motor, ulei cutie, filtre, discuri fata si placute.

O sa fac comanda pe unul din siteurile cu piese si as vrea sa iau cam tot ce trebuie in mod normal schimbat la km astia.

Ovidiu, Freelander td4 2004

Craiova 0761 418 578

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimburi consumabile Freelander TD4 la 110 k

Salut,

Ar trebui sa schimbi si uleiul din cutia de viteze, IRD, difrential.

Vezu ac sunt in cartea masinii. pentru td4 2002 ulei pentru cutie si IRD este obligatoriu sa cumperi de la reprezentanta.

Este indicat sa verifici cureaua de accesorii, eventuial si cea pentru AC.

Daca tot verifici curelele verifica si fulia de pe vilbrochen, adica starea cupajului de cauciuc.

Curata EGR si galeria de admisie si pentru ca tot esti pe acolo schimba si "epuratorul" ,"breather" in engleza, e un filtru situat intre linia de injectoare si carcasa filtrului de aer.

Tot la 100 k se schimba si filtrul de motorina care la modelul tau ar trebui sa fie sub aparatoarea rotii din sapte dreapta.

Dupa carte ar trebui sa schimbi si lichidul de frana si cel de racire, "antigelu"

Muta si rotile de pe spate pe fata, pe aceiasi parte, nu incrucisat daca ai A/T pe care scrie M+S daca nu, pune de iarna sa nu iei amenda..:ha:

Daca tot faci comanda pune si un set de saboti si ii schimbi doar atunci cand este nevoie.

Cam atat deocamdata

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Salut,

Ar trebui sa schimbi si uleiul din cutia de viteze, IRD, difrential.

Vezu ac sunt in cartea masinii. pentru td4 2002 ulei pentru cutie si IRD este obligatoriu sa cumperi de la reprezentanta.

Este indicat sa verifici cureaua de accesorii, eventuial si cea pentru AC.

Daca tot verifici curelele verifica si fulia de pe vilbrochen, adica starea cupajului de cauciuc.

Curata EGR si galeria de admisie si pentru ca tot esti pe acolo schimba si "epuratorul" ,"breather" in engleza, e un filtru situat intre linia de injectoare si carcasa filtrului de aer.

Tot la 100 k se schimba si filtrul de motorina care la modelul tau ar trebui sa fie sub aparatoarea rotii din sapte dreapta.

Dupa carte ar trebui sa schimbi si lichidul de frana si cel de racire, "antigelu"

Muta si rotile de pe spate pe fata, pe aceiasi parte, nu incrucisat daca ai A/T pe care scrie M+S daca nu, pune de iarna sa nu iei amenda..:ha:

Daca tot faci comanda pune si un set de saboti si ii schimbi doar atunci cand este nevoie.

Cam atat deocamdata

Referitor la filtrul de motorina, el este situat impreuna cu pompa de joasa presiune sub ECU-ul motorului in compartimentul motor, NU sub aparatoarea rotii spate dreapta, aia de acolo e alta mancare de peste, e o pompa de combustibil auxiliara pentru FBH (Fuel Burning Heater).

Land Rover Freelander TD4

Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex.

Alfa Romeo 156 2.0TS - ex.

Link spre comentariu

Referitor la filtrul de motorina, el este situat impreuna cu pompa de joasa presiune sub ECU-ul motorului in compartimentul motor, NU sub aparatoarea rotii spate dreapta, aia de acolo e alta mancare de peste, e o pompa de combustibil auxiliara pentru FBH (Fuel Burning Heater).

Am mai schimbat filtrul de motorina. Si pt TD4 2005 se afla exact la roata spate dreapta, sub o aparatoare.

Dupa ce site as putea lua toate uleiurile alea? Sau ce firma e recomandata? Nu stiu sincer daca ma duc cu toate schimburile sugerate cred ca se uita aia la mine ca la felu 14.

Astea sunt service-urile din Craiova.

PS Nu dauneaza daca "Muta si rotile de pe spate pe fata, pe aceiasi parte, nu incrucisat daca ai A/T pe care scrie M+S "?

Am Micheline Synchrone.

Craiova 0761 418 578

Link spre comentariu

Salut,

Conteaza sa folosesti numai uleiul de cutie si ird de la reprezentanta.

Daca pui orice altceva, chiar daca iti spun cei de la service ca este bun risti sa strici cutia si ird.

Michelin Syncrone sunt echiparea de fabrica, de altfel foarte bune.

Nu stiu daca scrie M+S dar deja nu mai conteaza, orodnanata se amana pentru 2011 =))

Link spre comentariu

Merci.

Da sincer nu prea imi sunt clare niste chestii:

- care filtru de motorina trebuie schimbat? nu cel care seamana cu un spray de sub aparatoarea de la roata din spate dreapta?

- trebuie schimbata vreo curea (cea de accesorii), sau role inainzatoare (distributia e pe lant)?

- pana la urma dauneaza sau nu schimbarea rotilor de pe fata pe spate?

Craiova 0761 418 578

Link spre comentariu

Salut

Filtrul de motorina la modelul tau si care este singurul filtru de motorina arata ca un cilindru cu doua shtutzuri la capete.si este sub aripa din spate dreapta.Tot aolo este si pompa de motorina de joasa presiune. Vezi ca are o sageata de sens.

Cureaua de accesorii se schimba daca este uzata, scartaie, fluiera, daca vrei sa o schimbi o poti schimba costa cam 70 ron un Continental. Poti schimba si cureaua de AC daca tot umbli pe acolo. Curele au caneluri longitudinale si daca una din role "filfaie" cureaua poate incaleca o canelura si parctic se taie longitudinal, in acets caz etse posibil ca suvita rezulata sa intre pe fulie si sa arunce afar si cureaua de AC. Mi s-a intamplat mie.

Distributia la TD4 este pe lantz.

Cauciucurile se schimba fata spate pe aceiasi parte cam la 10k km. Daca nu le schimbi, o s ajugi in situatia in care cele pe fata vor fi uzate si pe spate mult mai putin , in acest caz cumperi doua noi , acelasi profil, aceiasi dimesiune dar caucicurile noi le pui OBLIGATORIU pe spate. Daca nu le "rotesti" si vrei sa schimbi profilul sau dimensiunea vei fi nevoit sa renunti la doua cauciucuri care sunt inca bune.

Link spre comentariu

Salut

Filtrul de motorina la modelul tau si care este singurul filtru de motorina arata ca un cilindru cu doua shtutzuri la capete.si este sub aripa din spate dreapta.Tot aolo este si pompa de motorina de joasa presiune. Vezi ca are o sageata de sens.

Cureaua de accesorii se schimba daca este uzata, scartaie, fluiera, daca vrei sa o schimbi o poti schimba costa cam 70 ron un Continental. Poti schimba si cureaua de AC daca tot umbli pe acolo. Curele au caneluri longitudinale si daca una din role "filfaie" cureaua poate incaleca o canelura si parctic se taie longitudinal, in acets caz etse posibil ca suvita rezulata sa intre pe fulie si sa arunce afar si cureaua de AC. Mi s-a intamplat mie.

Distributia la TD4 este pe lantz.

Cauciucurile se schimba fata spate pe aceiasi parte cam la 10k km. Daca nu le schimbi, o s ajugi in situatia in care cele pe fata vor fi uzate si pe spate mult mai putin , in acest caz cumperi doua noi , acelasi profil, aceiasi dimesiune dar caucicurile noi le pui OBLIGATORIU pe spate. Daca nu le "rotesti" si vrei sa schimbi profilul sau dimensiunea vei fi nevoit sa renunti la doua cauciucuri care sunt inca bune.

MULTUMESC!:x

Sapt viitoare o bag in service.

cauciucurile nu le-am schimbat pana acu(in 30-40 k km). Nu stiu daca mai e cazul sau nu.

Craiova 0761 418 578

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare