Marcovici4x4 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul frumoasa rasturnare la ianova:br mai incearca Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul daca esti singur nu ar merita sa te risti:bi Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul deja planuiti rasturnari in grup :ha: max visa un guines pt cele mai multe masini de teren adunate cred ca sunt sanse mai mari pt cele mai multe suzi rasturnate in grup. daca se organizeaza ceva serios vin si eu cu samuraiu :bx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunica Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul Asta cred ca s-ar numi "rasturniada":ha: :pl1Bunica Hilux 3l din 2008,marea dragoste Mercedes 3500 turbo diesel '93 confort Skoda tour Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eul Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul Daca vrei hai duminica spre lipova,remetea mica zona aia,sa ne cunoastem.O sa fim 3 samuraiuri. voi fi in zona! de data asta insa, la rasturnari cu sania... XJL... 4L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul http://www.youtube.com/watch?v=DOGL8r6uVOE. Era s-o comita.Nu se vede in film dar erau 45 de grade. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul era sa o sa dai in copac.....:br Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul saraca mea masina.... toata ziua a tras alte masini Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul pacat de eugen(eul) ca sa stricat samuraiul lui dar sper sa sil faca repede ca mai vreau sa mai iesim:dr1:lr:jp1 Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul pacat de eugen(eul) ca sa stricat samuraiul lui dar sper sa sil faca repede ca mai vreau sa mai iesim:jp1 Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marcovici4x4 Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul ce senzatie ai cand te rastorni? Mercedes c220-pt sufletu meu Vw touareg-de calare Suzuki samurai-de rasturnare Ford fiesta-de raliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eul Postat Decembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul ce senzatie ai cand te rastorni? depinde pe ce parte si cu cine esti in masina :h5. scuze de off-topic. XJL... 4L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul Hmmm... Trebuie avut grija, se pot intampla tragedii, depinde cat de serioasa e treaba. La Albota in 2009 daca nu aveam ranforsaje interioare, nu stiu cum aratam dupa... Pe langa parbriz, rama parbriz, usa, am indoit si ranforsajul...deci atentie! http://img193.imageshack.us/img193/2117/dscf6218800x600.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img841.imageshack.us/img841/6910/dscf6203800x600.jpg Uploaded with ImageShack.us Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul Hmmm... Trebuie avut grija, se pot intampla tragedii, depinde cat de serioasa e treaba. La Albota in 2009 daca nu aveam ranforsaje interioare, nu stiu cum aratam dupa... Pe langa parbriz, rama parbriz, usa, am indoit si ranforsajul...deci atentie! Dc nu aveai ranforsajul, nu te bagai asa cu incredere :h5 Oricum, ranforsajul a fost bine executat! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Rasturnari cu samuraiul ...a mai contribuit si cheful de cu o seara inainte de la Suzuki Fest ! Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban_pc Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Nu spuneti nici unul ce putem face pt ca Samuraiul nostru sa devina cat mai stabil si sa o ajutam in astfel de inclinari? Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Cu siguranta vei gasi destule idei legate de inclinarile laterale, dar ele sunt doar solutii partiale. Masina e ingusta si inalta, ba mai e si scurta pe deasupra, asa ca asigura un maxim de adrenalina in situatii la limita. Multi ne inaltam masinile, aducand un aport personal la instabilitatea laterala. E o chestiune de a pune in balanta necesitatea garzii marite la sol pe de-o parte si necesitatea stabilitatii pe alta. Corectarea problemei se poate face prin cateva solutii: folosirea de flanse, intoarcerea jantelor sau folosirea unora cu ET negativ cat mai mare, combinatia celor doua... E mai bine, dar nu infailibil. Pe de alta parte solutia sta si in educarea personala, masina nu e chiar atat de instabila pe cat pare. Trebuie sa testezi limitele ei si sa te inveti pana unde ai voie sa mergi. Chiar azi am avut cateva situatii in care credeam ca o pun pe cant, si ea a iesit cu bine fara probleme. Trebuie condusa corespunzator limitelor ei, adica nimic nou sub soare. Orice masina trebuie cunoscuta cu bune si rele si condusa in consecinta. Nota: tot ce am scris se revera la mers in offroad. Pe sosea chiar trebuie sa ai grija cand intri in curbe, mai ales daca esti pe tractiune spate. Masina supravireaza serios, mai ales pe asfalt alunecos, situatie in care combinatia tractiune spate cu masina scurta devine cel putin neplacuta. In asemenea caz inclinarea laterala poate fi ultima ta grija, dar daca nu supravirezi, curba luata cu viteza prea mare te poate intr-adevar culca pe cant. Oricum, orice sofer cu ceva experienta simte chestiile astea inainte de a se intampla. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Salut, in afara de precizarile lui Zoltan as mai adauga si eu cate ceva. Stabilitatea se mai poate imbunatati prin marirea ampatamentului insa cu modificari costisitoare. Ca si exemplu, trecerea la arcuri de wrangler mareste un pic ampatamentul mutand puntea fata cu 1cm mai inainte. Nu e mult dar orice cm in plus conteaza. De asemenea la conversia pe elicoidale, atunci cand se face, unu din aspectele avute in vedere este impingerea puntilor mai spre extremitati pentru marirea ampatamentului, dar deja intram in lucruri mult prea grele care atrag modificari serioase si despre care numai niste experti (nu e cazul meu :grin:) ar putea sa ne povesteasca cate ceva. Un alt aspect de care trebuie tinu cont, si aici nu este vorba doar de samuraie, este mentinerea suspensiei in bune conditii de functionare. Amortizoarele nefunctionale si arcurile obosite pot favoriza rasturnari, si am vazut pe net o gramada de filmulete in care masina avea suspensia prea "moale", a "topait" un pic si s-a rasturnat unde nici nu te asteptai. Nu in ultimul rand la inaltarea masinii, atunci cand se opteaza pentru ea, trebuie sa nu se exagereze prea mult iar la realizarea ei sa se utilizeze materiale de calitate. Personal, consider ca optima inaltarea combinata folosind maxim 2/3 suspension lift iar restu body lift, toate astea compensate prin marirea ecartamentului cu flanse si/sau jante intoarse. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban_pc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul OK, am citit si memorat ce mi-ati spus amandoi pt ca vad ca aveti ceva experienta in ale Samurai-lor.... Spuneti-mi cu ce sa incep in modificarea suspensiei stock si anume inaltarea masinii. Ca si cauciucuri cred ca am sa optez pe insa turbo sahara 195/80/15 pe jante intoarse si probabil chiar si flanse pe viitor. Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul OK, am citit si memorat ce mi-ati spus amandoi pt ca vad ca aveti ceva experienta in ale Samurai-lor.... Spuneti-mi cu ce sa incep in modificarea suspensiei stock si anume inaltarea masinii. Ca si cauciucuri cred ca am sa optez pe insa turbo sahara 195/80/15 pe jante intoarse si probabil chiar si flanse pe viitor. 1. De ce vrei sa inalti samuraiul si ce urmaresti prin asta? 2. Ce astepti de la o inaltare daca o sa folosesti anvelope de 19/80/15 avand in vedere ca puntile raman la aceiasi distanta fata de sol? 3. Din punctul meu de vedere, as merge pe varianta de roti cat mai mari(cat permite transmisia si motorul), o suspensie mai elastica si decupare din caroserie. Impusti mai multi iepuri deodata: nu afectezi negativ stabilitatea si nu intri in alte probleme cauzate de inaltare. Asta daca nu te intereseaza o inaltare care sa dea bine pe bulevard. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 (editat) Re: Rasturnari cu samuraiul Jante intoarse de ARO tip JR, putin coafate aripile sa nu frece si samuraiul nu mai are nevoie de nici o modificare. Fara SPOA si fara body lift, doar arcurile daca sunt obosite, schimbate... Editat Ianuarie 23, 2012 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban_pc Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul NU , nu sunt din cei care fac totul de ochii lumii(ca sa dea bine), vreau sa incep de undeva dar cer sfaturi ca sa nu fac greseli. Momentan sunt impatimit al dragrace-ingului, dar sper sa reusesc sa las la urma acest sport in favoarea offroad-ului in final, dar momentan vreau sa incep cu inceputul, ca amator nu sa intru direct in grupul celor vechi. Fac totul din pasiune , nu ca sa fiu aplaudat. Deci cauciucuri mai mari(dar ce poate trage 1.3-ul de 60cpa samuraiului?), jante intoare clar(ramane de vazut unde le fac) , bodylift(de cat?), cercei mai lungi(cu cat?), prelungitoare de amortizoare(pe fata de papuc spate, pe spate ramane de vazut cum se poate rezolva), flanse distantiere,etc. Multumesc tuturor pt sfaturi ! Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 (editat) Re: Rasturnari cu samuraiul daca vrei o solutie ieftina si eficienta de ridicare acceptabila a samuraiului, in regim diy, fa urmatoarele. -springluieste arcurile si adauga pe fata o foaie -inlocuieste cerceii cu unii PUTIN mai lungi (sa nu stea cerceii intinsi max) -pune distantiere la suportii barei de torsiune (in cazul in care o pastrezi) -pune distantiere la tampoanele limitatoare de cursa la punti -inlocuieste amortizoarele fata si spate cu unele mai lungi -inlocuieste furtunele de frana pe fata cu unele mai lungi -cauciucuri max 235/75R15 (29 inch) daca vrei cauciucuri mai mari de 235 o sa ai nevoie in plus de: -reductor cu rapoarte modificate -taiat din aripi/contraaripi -jenti cu et negativ sa nu-ti atinga cauciucurile de arcuri sau daca ai resurse mergi la un atelier dedicat. Editat Ianuarie 24, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul In principiu 195x80/15 nu necesita inaltare. Am vazut Samurai standard cu dimensiunea asta, e drept ca nu era resapata anvelopa, dar cred ca si resapatele incap. Sfatul meu: vezi ce poate Samuraiul cu 195x80/15 fara inaltare, iesi cat mai mult si ulterior o sa iti dai seama singur care din modificarile posibile iti e indispensabila. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban_pc Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Multumesc inca odata pt sfaturi, sunt in cautare de cauciucuri, in fct de ce voi gasii apoi voi inalta masina(cred ca din bodylift pt inceput). Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate