greby93 Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 (editat) Re: Rasturnari cu samuraiul In principiu 195x80/15 nu necesita inaltare. Am vazut Samurai standard cu dimensiunea asta, e drept ca nu era resapata anvelopa, dar cred ca si resapatele incap. Sfatul meu: vezi ce poate Samuraiul cu 195x80/15 fara inaltare, iesi cat mai mult si ulterior o sa iti dai seama singur care din modificarile posibile iti e indispensabila. Subscriu... arunca pe masina simexuri 195/80/15 si castiga experienta si distreaza-te fara prea multi bani pana esti capabil sa te abtii... dupa care vrand nevrand daca ai de unde, vei pune pe lista de investitii offroad-ul... Un sfat... daca gasesti cauciucuri profil tractor, dimensiune care sa-ti intre fara modificari, opteaza pentru ele... nu vei regreta... si niste pantofi cat mai grei:grin: Inca un sfat... pentru un fost dragracer... ca sa nu ai emotii... ar trebui sa te gandesti la un kit ambreiaj HD:h5 Multumesc inca odata pt sfaturi, sunt in cautare de cauciucuri, in fct de ce voi gasii apoi voi inalta masina(cred ca din bodylift pt inceput). sincer mie nu imi place deloc ideea de bodylift... cum spuneau si colegii... mai bine decupezi daca nu iti intra rotile. daca tot vrei sa inalti masina low cost pentru inceput eu zic sa pui niste cercei mai lungi, care ii poti cumpara sau confectiona chiar tu. P.s.: asta nu il mai numesc sfat ci doar informare... banii ce ii vei baga in masina vor avea valoare mica la revanzare... Deci daca incepi sa-ti modifici masina ta stock vei ajunge sa bagi bani multi in ea si cand te vei uita la ea este doar soft modificata :))... si probabil nu cu mult peste valoarea de vanzare a unui samurai stock. Depinde de mentalitatea ta... daca iti place sa stii ca ai pus suflet in masina cu care te dai... lucra la ea si baga bani... daca nu, ia-ti una modificata gata cand prinzi o ocazie buna. Editat Ianuarie 24, 2012 de greby93 Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul ... banii ce ii vei baga in masina vor avea valoare mica la revanzare... Deci daca incepi sa-ti modifici masina ta stock vei ajunge sa bagi bani multi in ea si cand te vei uita la ea este doar soft modificata :))... si probabil nu cu mult peste valoarea de vanzare a unui samurai stock. asa e, performantele castigate in urma diverselor modificari nu sunt direct proportionale cu valoarea investitiilor :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PUIU DEVA Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul [ATTACH=CONFIG]129301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]129300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]129299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]129302[/ATTACH]poate cu asa ceva nu ai mai avea probleme,si nu sunt costuri foarte mari,,,trebuie sa ai rabdare si cu munca multa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Eeee, Puiule, asta e deja alta carte :) Pentru unii dintre noi ramane SF. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 (editat) Re: Rasturnari cu samuraiul 195/205 80 R15 intra fara probleme. Noi am avut ziarelli mai mari cam cu un cm decat celelalte resapate (copie simex). Am fost cu masina aia in multe locuri fara modificari majore. Bodylift-ul nu isi are rost daca nu ii pui niste roti mari, altfel arata a cocostarc. :)) 235/80/15 le trage samuraiul dar le resimte in unele situatii. Pentru marimea asta (235) trebuie "slefuite" putin aripile si colturile la praguri. Pentru roti mai mari de la 235 in sus, incearca un reductor de SJ410, are reductii mai bune de 4 : 1 mi se pare... Editat Ianuarie 25, 2012 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul poate cu asa ceva nu ai mai avea probleme,si nu sunt costuri foarte mari,,,trebuie sa ai rabdare si cu munca multa munca multa = mult timp... multi dintre noi nu-l avem din pacate foarte frumosa iese lucrarea :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban_pc Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul @puiu deva - asta chiar ca e lucrare, imi place f mult ce vad, dar sunt curios de rezultate. Am o masina cu modificari majore de acest gen dar este de domeniul dragrace, stiu f bine ce inseamna acest gen de modificari, sper doar sa le invat si pun in practica pe samuraiul meu. Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan12000 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul sunt curios la o rasturnare mai agresiva daca se stramba tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul eu sunt curios daca "suspensia" aia o sa functioneze vreodata. eu banuiesc ca nu. nu am mai vazut asa ceva. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Eu am vazut ...dar sint citeva aspecte delicate , care ma fac si pe mine sa cred ca nu e tocmai OK suspensia in discutie . Motivul principal este instabilitatea exagerata pe care o poate genera , asa cum se arata acum nu prea sta nici pe drum drept la 40-50 kmh. Asta e umila mea parere , sper sa ma insel si sa fie o geometrie geniala . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PUIU DEVA Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul DRAGI COLEGI,sa stiti ca aceleasi probleme si griji mi le fac si eu,,,o sa mearga?,,nu o sa mearga? cine stie?eu zic sa mai aveti rabdare findca saptamina asta o sa pun motorul,caseta de directie si incepem probele si cu siguranta o sa va tin la curent,,pana atunci ramin doar cu speranta findca speranta moare ultima,,:j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Va rog sa cititi titlul discutiei, primul post si @ PUIU--- unde s-a ajuns cu discutia, unui membru care si el a dorit ceva . @ Moderator-i , nu credeti ca @ Puiu isi are locul lui deja, a inceput un topic candva, dac el a uitat:grin::old Scuze de off:uameni SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Am doua rasturnari la activ pina acum si ambele pe partea stinga .Aveti foarte mare grija la tendinta de a scoate mina stinga pe geam in conditiile in care acesta este deschis...tot o sa va rasturnati,dar nu riscati sa va prindeti mina sub masina.Partea buna a lucrurilor este ca o pui usor pe roti...eu am ridicat-o odata cu trei babute care isi sapau via. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 (editat) Re: Rasturnari cu samuraiul Simpaticule , ce 'succesuri' ai tu la babute ! Membrele care ies afara accidental sau voit sint una din marile mele probleme cu capu' , fapt pentru care nu agreez softtopul , usile lipsa sau halfdoor. Scuze de offtopic , e un fapt dovedit ca deraierile de la subiect nu ocolesc absolut nici un forum , data fiind diversitatea ideilor ....si altele ...Personal regret fapta si semnez PV.... Editat Februarie 2, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Va rog sa cititi titlul discutiei, primul post si @ PUIU--- unde s-a ajuns cu discutia, unui membru care si el a dorit ceva . @ Moderator-i , nu credeti ca @ Puiu isi are locul lui deja, a inceput un topic candva, dac el a uitat:grin::old Scuze de off:uameni Mie mi se pare ca discutia este on-topic pentru ca rasturnarile au legatura directa cu suspensia, iar Puiu Deva n-a facut decat sa exemplifice cu poze o suspensie bine construita.......eventual ii putem modifica titlul si sa punem : "Rasturnari cu Samuraiul si cum se pot preveni" REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Eu am fost cel mai aproape de o rasturnare anul trecut in primavara. Eram cu un prieten si coboram pe o ulita accidentata intr-un satuc din nordul Dambovitei. La un moment dat ulita capata aspect de tobogan care vireaza la dreapta. In treimea din dreapta pe zona cea mai abrupta toboganul avea un mare bolovan care nu putea fi incalecat intrucat asa cum bine stiti la samurai diferentialul e pe dreapta. Asa ca ce fac eu, incerc sa ocolesc bolovanul cu totul urcand masina pe malul din stanga. Am inceput coborarea oarecum incet virand spre stanga insa masina, din cauza alunecusului si a pantei nu vroia sa urce malul. Am crezut ca rotile erau prost orientate asa ca am luat si mai mult stanga. Si ce credeti... dintr-o data masina prinde aderenta si brusc da sa se urce pe mal... dar sus de tot. Roata din spate a fost prima ce am simtit-o ca se desprinde de pamant apoi am vazut cum bolovanul pe care incercasem initial sa-l ocolesc da sa imi intre pe geamul din dreapta. :ha: Instinctiv am pus mana sa ma tin de el pentru ca mi-era clar ca urmeaza sa ma rastorn dar dupa aia mi-am pus repede ambele labe pe volan am luat dreapta cat mi-a permis momentul si i-am dat talpa. Sincer m-am uimit pe mine insami cand m-am vazut inca pe 4 roti. Ca sin invataturi trase din aceasta experienta: 1. zonele cu risc de rasturnare trebuie abordate cu foarte mult calm si fara graba; 2. e bine sa scoti capul pe geam sa urmaresti pozitia rotii stanga fata atunci cand ai nevoie de precizie sau nu esti sigur de pozitia ei; 3. nu lasati niciodata garda jos; mie nu mi-a trecut nici-o secunda prin cap ca in acel loc m-as putea rasturna; Priviti filmuletul de mai jos minutul 2.23 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul Fain moment, Omoroka! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PUIU DEVA Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Rasturnari cu samuraiul mda...imi cer scuze pt deranjul cu ideile,pozele si devierea de la subiect va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate