sebasd Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Salut Am niste mrl-uri cu 2 pozitii LOCK si AUTO ce se schimba cu cheia de roti .Poate sa -mi spuna cineva ce se intampla in pozitia AUTO (lock sunt blocate pe planetare sa se invarta permanent) . Pe pozitia Auto am ridicat-o pe crick si am observat ca roata stanga se invarte liber fara grup iar roata dreapta se invarte cu tot cu grup la actionarea manuala.Nu ar trebuii ca si aceasta roata sa se invarta liber? De asemenea am mers cu ele in pozitia AUTO si la o panta mai abrupta pe 4x4 L tragea fata de rupea. Normal era sa nu traga deloc??Pur si simplu ori nu inteleg eu mecanismul ori sunt mrl-urile busite.:hl Multumesc Dorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 1. pe Lock roata e zavorata cu planetara 2. pe AUTO, cand 4x4 nu e cuplat, roata ruleaza liber fata de planetara, cand cuplezi 4x4 se zavoreste MRL-ul si antreneaza roata. Dar zavorarea e una firava si daca ai de gand sa faci chestii mai strong ar fi indicat sa te dai jos din masina si sa te pui pe lock. DV: MRL-urile automate nu au viata lunga. Niste trosnete grozave te anunta asta Se intampla frecvent sa ramana "agatat" si implicit sa plimbe aiurea planetara + dif fata+ cardan fata Se impune , dupa scoaterea din 4x4, acea manevra de cativa metri in marsarier pt decuplarea acaretelor ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 da am observat ca puse pe auto la dirca 80- 90 km /h incepe sa se auda un huiruit mecanic ca o saiba care joaca acolo( pe dreapta fata) , reduc viteza si cand ajung la o viteza de circa 5-10 km/h se aude si se simte un ..cum sa zic ca si cum cum s-ar bloca pe ceva si atunci nu se mai aude huruitul mecanic .Este nevoie sa le desfac sa le gresez sau altele noi 100 % manuale? Multumesc D.lui Luigi anticipat Dorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 E exact ceea ce vorbeam. Te anunta .......... ca trebuie altele !!! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spy07 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 daca a intrat mizerie la ele mai ai o sansa sa le desfaci sa le curati si sa le montezi la loc(pe auto nu se invarte planetara pt ca a ramas cuplata din mrl deci sigur are mizerie ca daca era ceva rupt nu mai cupla) MRL-urile auto sunt pt soft si comoditate sa nu te mai dai jos din masina sa le cuplezi/decuplezi dar cand esti nevoit sa dai inainte inapoi cu cele auto pe 4x4 este cam loterie posibil sa fie ultima incercare pt ele daca sunt si cauciucuri mari cramponate pt ca ele se culpeza atat pe inainte cat si pe inapoi spre deosebire de cele manuale care odata cuplate nu conteaza sensul de mers OFF-ROAD Club 4x4 CUGIR VITARA 99 :lr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Da am 33 /12.5/15 MT am inteles treaba acum . O sa incerc sa le gresez intai apoi o sa vad . Multumesc pt sfaturi si pareri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 (editat) Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 E o situatie clasica , frecventa . Mai devreme sau mai tirziu cad , si nu atunci masina sta in parcare ... Citeodata se rup mecanismele si instant se blocheaza componentele , cu un mare trosnet , de scutura praful de pe masina - caz recent la patrolul lui @Tofan . Am gasit alte MRL , insa erau si altele in ecuatie , care zapaceau functionarea pe AUTO , asa ca le-am facut manuale , anulind functia AUTO.Mai sigur , nu mai cupleaza aleator , insa nu e mai comod . Mai cunosc si alte cazuri de MRL automate , care dau semne de uzura , dupa ce au fost curatate si deblocate au inceput sa scoata zgomote de incercare a angrenarii , la plecarea de pe loc si in curbe . Ca o paranteza , acest fapt e favorizat si de faptul ca la puntea de Patrol ( discutind de cazul de fata ) puntea fata e impartita asimetric stg-dr . Din acest motiv si eu caut sa procur AVM-uri manuale , desi am pe viitoarea punte un set impecabil de automate de Y61 . Am avut automate ( Automatic solo ) fara LOCK manual , si m-au omorit cu capu' . M-a rezolvat Calinvas cu un set de manuale , la 9 dimineata le-am montat si dupa un sfert de ora am pecat in concediu , n-am vrut sa ma opresc si dau in marsalier la fiecare 10 km , si sa ma frec cu cuplarea 4x4 asa cum descrie in manualul masinii .Erau batrine si nu mai faceau fata . Editat Noiembrie 14, 2010 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 AVM............am luat si eu de la dl nissan 4x4......nu mai am probleme.....inainte simteam la viteze mici ca agata ceva..... Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Le-am dat azi jos le-am curatat le-am dat cu "alifie" le-am suflat in fund,(scuzati-mi expresia) ...le-am descantat ..Concluzia: ACELEASI SIMPTOME. Plec frumos fara probleme simt cum trage mai bine masina lejera la circa 80 - 90 km /h incepe sa se auda un carait metalic ca o saiba mai solida care joaca pe o teava ...reduc viteza ..pe la circa 5- 10 km se simte o smucitura ca si cum s-ar cupla ceva apoi liniste dar simt ca masina trage mai greu ... Medicament recomndat : AVM-uri noi. Imi recomanda cineva de unde le iau? Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Cel mai bun tratament . La Calinvas , GTC, Nissan 4x4 ...Farmacii pe alese ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Le-am dat azi jos le-am curatat le-am dat cu "alifie" le-am suflat in fund,(scuzati-mi expresia) ...le-am descantat ..Concluzia: ACELEASI SIMPTOME. Plec frumos fara probleme simt cum trage mai bine masina lejera la circa 80 - 90 km /h incepe sa se auda un carait metalic ca o saiba mai solida care joaca pe o teava ...reduc viteza ..pe la circa 5- 10 km se simte o smucitura ca si cum s-ar cupla ceva apoi liniste dar simt ca masina trage mai greu ... Medicament recomndat : AVM-uri noi. Imi recomanda cineva de unde le iau? Multumesc anticipat[/quote salut, am eu un set de avm ptr y60 si y61, modelul cu carcasa de inox. sunt noi le-am cumparat ptr un k160 3,3td si nu s-au potrivit. tel 0742101696 cu stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Y60 si Y61 au 31 de caneluri . De obicei de aici mai vine cite o confuzie . Spanioloaicele ( 260...) au 29 de caneluri . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 E vreo diferenta ( in afara de pret lol ) intre AVM 445 si AVM 445HP ? °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 (editat) Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 HP = high performance .Producatorul spune ca sunt 'de competitie '.Se mai deosebesc prin rozeta de actionare rosie , care la cele standard e neagra . Astfel nu mai are importanta cit de neagra e pisica care ti-a taiat calea , transformind ghinionul intr-o pisicuta blonda de max 21 yrs, virsta limita . Asa e la mine , pentru care lucru aduc multumiri lui Calin , care a fost un dragut ca intodeauna si mi-a dat HP la pret de standard , cu descintec-bonus... Revenind la MRL de origine de pe nissan , la cele full-auto nu le mai poti face nimic , iar la cele auto/lock , obisnuite pe Y60/61 le mai poti transforma in manuale , inlaturind din ansamblu grupul de frictiune .Ramine astfel numai posibiltatea de functionare pe LOCK, manual , ceea ce presupune si cheia de 21 tubulara la indemina , sau cheia de roti de origine , daca o mai ai in posesie . Bineinteles ca s-a dus boieria de a avea cuplare AUTO , insa majoritatea covirsitare a conducatorilor de acest gen ignora faptul ca , cuplarea AUTO nu e SIGURA, ci are un anumit grad de decuplare ( non accidentala , ci absolut normala tehnic la cuplajele in cauza ) , care te lasa cu buza umflata in groapa .Acesta e principalul motiv al existentei si nevoii de utilizare a sistemului manual LOCK , care trebuie cuplat INAINTE DE INTRAREA IN TEREN , SI CUPLAREA ACESTORA VERIFICATA . Sa amintim aici ca si MRL manuale tip AVM au o rata mare de cuplare instantanee, insa exista o mica posibilitate de a nu cupla in momentul rotirii rozetei de actionare .Acest fapt de datoreaza unei posibilitati (mica dar exista ) ca mansonul de cuplare sa se gaseasca cu dintii de cuplare suprapusi cu cei ai carcasei , astfel ca stau 'cap in cap'.Deci practic dintii nu sint cuplati , ci doar tinuti 'buza in buza ' , de arcul de tragere al mansonului de cuplare ., care arc va trage mansonul la prima aliniere 'dinte intre dinte ' al mansonului si carcasei . Daca se intimpla ca MRL sa nu cupleze din cauza mai sus aratata , la o plecare in forta se poate distruge dantura de cuplare , dintii neavind imbucarea completa si solicitarea fiind prea mare pe angrenarea partiala , rezultatul fiind 'barbierirea' partiala sau totala a danturii de cuplare . In cazul meu a fost totala , s-au ras intr-un mare fel , cu un carait major , si GATA . Sitatia a fost una de raminere cu masina in urcare . Acum le cuplez la minuta ( manuale AVM HP) si la urcarea in masina 'o simt in c*r' daca a cuplat sau nu .Se detecteaza si la mina , daca intra pe carcasa cu un 'clanc' (atunci cind se angreneaza ) sau daca mai asteapa sa se roteasca planetara / roata , oricare vine prima .Dar nu am mereu mintea acasa , asa ca nu le simt intodeauna . Desi locuiesc in capitata judetului , major port la Dunare , nu-mi pot baga locomotiva in garaj decit cu 4x4 . pe LOW.... Asa ca le frec zilnic .... Editat Noiembrie 30, 2010 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 E vreo diferenta ( in afara de pret lol ) intre AVM 445 si AVM 445HP ? HP-otel srunjit cu bucsa bronz Normale-fonta turnata complet(inkl. bucsa) 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Mersi baieti. Am facut comanda pentru HP-uri. °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 salutari! Am si eu o intrebare,la y60-ul meu pe stanga AVM-ul e manual iar cel de pe dreapta e automat,e vreo problema? Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 AVM este o firma......stii,adidasi..... MRL este numele lui, si ca firme, AVM,Warn,AISIN... Acum, ideal sa fie amindoua manuale,daca automatul te lasa-caz foarte frecvent,-,un singur MRL nu cupleaza puntea...adica esti in caca. Din pacate varianta cu una buc MRL AVM de cumparat sunt foarte rare....asa ca va trebui sa cumperi setul complet si nou,pentru siguranta. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Sustin cele de mai sus . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Probleme MRL-uri Patrol Y60 Multumesc pentru informatii :tk tre sa caut sa vad cat e un set de MRL-uri. Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate