Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

rd28t y60 - probleme la 4x4 cuplat

timplaru

Postări Recomandate

Patrol LWB RD28T Y60 din 1994, mi-am zis azi ca tot se apropie iarna, sa verific cum (mai) merge 4x4. Surpriza, neplacuta, ca atunci cand este 4x4 cuplat si maresc viteza spre un 60 km/h, apare si se amplifica un huruit de mama focului.

Si cum ziua abia incepuse, in timpul mersului, la ceva interval de timp (sa zicem la fiecare aprox. 25-30 s) se auzea un zgomot sec, ca ceva ce trozneste, plus un soc resimtit ca si cum ai trece peste o denivelare mai pronuntata.

Ambele simptome apar numai la 4x4 H/L, pe 2x4 totul pare ok.

Asa ca tot aici revin si rog pe cine poate sa isi dea seama cam pe unde ar fi problema, sa imi dea un indiciu poate si cum sa rezolv. Sa stiu in ce cheltuieli ma pregatesc sa intru ..

De ajutor orice sfat. Multumesc!

Nissan Patrol 3.0 LWB 2008
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: rd28t y60 - probleme la 4x4 cuplat

.......poate trebuie crucea cardanica fata gresata (sau schimbata), sau ai probleme cu cuplajele fata..........verifica daca mai ai ulei in grupu fata (5.4 L)....

p.s....pe 4x4H eu merg cu max 50 km/h, pe low nu mai vorbesc......

Trosniturile fata se aud sigur de la MRL (partea din mijlocul jantelor fata)...trebuie schimbate......

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Corect! Nu am folosit 4x4 deloc pe sosea (ceilalti proprietari inaintea mea, cine stie ..). Numai acum, cateva sute de metri la iesirea dintr-un teren noroios, prilej cu care am dat de problemele astea.

Link spre comentariu

.......poate trebuie crucea cardanica fata gresata (sau schimbata), sau ai probleme cu cuplajele fata..........verifica daca mai ai ulei in grupu fata (5.4 L)....

p.s....pe 4x4H eu merg cu max 50 km/h, pe low nu mai vorbesc......

Trosniturile fata se aud sigur de la MRL (partea din mijlocul jantelor fata)...trebuie schimbate......

Ms de raspunsul rapid. O sa verific uleiul si cucea cardanica si fac si gresarea (tot am amanat..). La cuplaje, banuiesc ca odata desfacute, tb curatate, gresate?! It's a first. In cazul in care mai pot fi recuperate, daca nu, cautam altele.

Link spre comentariu

Grup fata: ulei 5.4 L 80w90

Cruce cardanica: gresata sau schimbata (max 150 ron) dupa caz

MRL: incearca sa le desfaci sa le ungi, cureti dar eu le am schimbat am pus AVM manuale (150 eur ambele)

p.s...ne vedem in teren :2dr

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Grup fata: ulei 5.4 L 80w90

Cruce cardanica: gresata sau schimbata (max 150 ron) dupa caz

MRL: incearca sa le desfaci sa le ungi, cureti dar eu le am schimbat am pus AVM manuale (150 eur ambele)

p.s...ne vedem in teren :2dr

:tk. Suna rezonabil .. ca si cheltuieli. E posibil ca problema sa fie pe la grup fata (exceptand o posibila lipsa de ulei), cardan sau reductor? (ipoteze avansate de niste baieti la un service azi .. de m-au bagat la ganduri). Se mentionau niste sume cam indecente.

Link spre comentariu

Aceeasi problema si eu , peste 60 km /h huruit metalic apoi cand reduceam viteza se simtea cum se cupleaza ceva aiurea si masina tragea mai greu.Concluzia MRL stanga fata rupt si dreapta blocat (datorita vaselinei din el).Din cate am inteles in MRL-uri NU se pune unsoare. Chiar producatorul AVM specifica ca se pierde garantia daca se pune unsoare in MRL-uri.

Sfat :AVM-uri manuale.

Link spre comentariu

Ai MRL automate ?

Probabil ca da , si de aici poti incepe cu revizia .

Daca vrei o treaba buna pina la capat , inlocuieste-le cu manuale .

Pe teren tare si cu aderenta buna ( asfalt , etc ) unele simptome de mai sus pot aparea chiar si la o masina in buna stare tehnica daca o roata e mai dezumflata , sau cauciucurile sint inegale . Si altele , mai sus mentionate - cruci cardanice , cardane dezechilibrate sau desincronizate , planetare ....butuci de roata cu jocuri in rulmenti ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Din cate am inteles in MRL-uri NU se pune unsoare. Chiar producatorul AVM specifica ca se pierde garantia daca se pune unsoare in MRL-uri.

Sfat :AVM-uri manuale.

Ai MRL automate ?

Probabil ca da , si de aici poti incepe cu revizia .

Daca vrei o treaba buna pina la capat , inlocuieste-le cu manuale .

Am MRL automate, intr-adevar. Am observat ca recomandarile generale pe forum sunt pentru AVM manuale. Duminica le verific pe cele de pe masina, le curat/(de)gresez, daca sunt defecte si nu rezolv problema, atunci le schimb.

Apropo de curatat/gresat, am inteles ca nu este bine sa se puna unsoare, ceea ce este important pentru mine, pentru ca eu ma pregateam sa pun o pelicula subtire de unsoare (cantitate foarte mica) din

- White Lithium Grease (Berkebile 2+2) "high viscosity grease that maitains its lubrication and viscosity properties under extreme heat, highly resistent to water and evaporation, excellent for lubricating chassis, linkages and windows/door jambs", la spray, 26 lei;

sau

- Multipurpose Lithium Base Grease (CleanOx), recomandata pentru componente auto, rulmenti, zone cu frictiune. Este la cutie rotunda de 400 gr., 10 lei.

cel mai probabil a doua mi se parea mai potrivita.

"Deci", se curata si degreseaza si atat .. sau este permisa adaugarea unei pelicule fine de unsoare?

Si daca tot o sa fiu duminica cu mainile prin vaselina, poate sa imi indice cineva care sunt punctele de gresare la Patrol si ce cantitati/tip de vaselina trebuie? Sa fac treaba pana la capat.

Multumesc pentru raspunsuri

P.S. Hary, te deranjez numai dupa ce incerc sa rezolv eu si nu reusesc. Nu vreau sa fiu atat de comod :wink:

Link spre comentariu

Din cate stiu eu astea se ung cu un ulei !

De care ulei nu mai tin bine minte dar poate stiu baietii !!

Punctele de gresare sigur exista tutoriale pe acilea , functia search !!

Editat de Bobinator

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

Din cate stiu eu astea se ung cu un ulei !

De care ulei nu mai tin bine minte dar poate stiu baietii !!

Punctele de gresare sigur exista tutoriale pe acilea , functia search !!

hehe, ms! searchiuesc searchiuesc (L.E. ... si gasit aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39989&highlight=gresat)

Editat de timplaru
completare
Link spre comentariu

Ulei obisnuit de transmisie , as evita din start uleiurile industriale recuperate ieftine .Cantitatea nu ti-o pot indica exact , eu le ung la bunul simt , toate componentele sa fie bine unse , fara sa curga de pe ele inutil .Garnitura de hirtie/oringul ar tebui sa fie pe pozitie , sau cel putin sa fie inlocuite cu siliconul de garnituri .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare