Vizitator gruncar Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Salut, Am si eu un Suzuki Vitara scurt, motor 1.6 din 1996. Masina e foarte ok, si ca impresie de pana acum piesele schimbate relativ ieftine. E adevarat ca nu am avut curaj de ceva excursii "off-road". Va rog sa ma ajutati cu un stfat/ o poza. Usile au in partea de sus un spatiu fata de caroserie destul de mare cam 0.5 cm. Si nu reusesc sa inteleg - trebuie reglate din balamale, sau cumva exista pe usa un al doi-lea cheder. Am citit pe forum ca se potrivesc chederele de la dacia 1300. Dar nu reusesc sa ma lamuresc si acum cu vremea rece nu e foarte comfortant. Apreciez orice sfat sau chiar poza cu cantul usii pentru a ma lamuri. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucic Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara Salut, Din cate am vazut si am inteles eu la vitara mea, la usi avem , sa zicem 2 chedere. Unul este prins de/in usa, si asigura etansarea fata de aer/apa din exterior. Al doilea e prins de caroserie si are rolul de a face trecerea de la tapiteria de plafon sau ornamentele laterale la partea de tabla a caroserie, ca sa nu te poti agata si sa nu arate rau estetic. Spatiul dintre usa si caroserie il am si eu si e cam de jumatate de centimetru. Daca vrei sa maresti etansarea masinii,poti inlocui chederul interior cu cel de dacie.Am gasit eu o bucata de cheder si se potriveste perfect, pe incercate.Nu am cumparat inca un cheder nou ca sa vad daca si la lungime se potriveste insa nu ar trebui sa fie probleme. La incercarea chederului de dacia, am remarcat de asemenea ca usa preseaza usor pe acesta asa incat, la umblatul pe coclauri se va mai reduce/amortiza socul care se transmite in usi si care poate produce zgomot (scartz scartz pana martz....sau tot felul de greieri ciudati). SUZUKI VITARA 1992 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator gruncar Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara Salut lucic, In primul rand multumesc pentru raspuns m-a ajutat mult. Problema la mine era ca nu aveam chederele de pe usa, lucru care nu a fost deranjant vara, dar acum nu era prea placut. Am recuperat chederele de pe usi - ramasesera la un mecanic mai aiurit unde avusesem o reparatie. Acum sa impartasesc din experienta mea si colegilor forumisti. Chederele de Dacia 1300 - se potrivesc in locul chederelor care tin tapiteria, in sensul ca intra bine - problemele sunt: 1 sunt ceva mai scurte decat cele orginale - nu e o problema majora 2 din cauza faptului ca sunt mul mult mai groase usa nu se mai inchide, Astfel am renuntat la ideea de a folosi chedere de Dacia 1300. Se pot folosi dar doar pe anumite portiuni, si nu pe tot cadrul. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaila Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara salutare, @gruncar incearca cu chedere de dacia 1300 alea de porbagaj! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara Salut lucic, In primul rand multumesc pentru raspuns m-a ajutat mult. Problema la mine era ca nu aveam chederele de pe usa, lucru care nu a fost deranjant vara, dar acum nu era prea placut. Am recuperat chederele de pe usi - ramasesera la un mecanic mai aiurit unde avusesem o reparatie. Acum sa impartasesc din experienta mea si colegilor forumisti. Chederele de Dacia 1300 - se potrivesc in locul chederelor care tin tapiteria, in sensul ca intra bine - problemele sunt: 1 sunt ceva mai scurte decat cele orginale - nu e o problema majora 2 din cauza faptului ca sunt mul mult mai groase usa nu se mai inchide, Astfel am renuntat la ideea de a folosi chedere de Dacia 1300. Se pot folosi dar doar pe anumite portiuni, si nu pe tot cadrul. Multumesc. La Vitara LWB (4+1 usi) folosesc cu succes chedere de Dacia 1300, fara a fi constatat ca sunt mai scurte, ba, dimpotriva, am mai taiat din ele (chedere luate din targ, din Vitan). Da, sunt ceva mai groase, dar nu am avut probleme cu inchisul usilor, in schimb, cam vreo doua-trei luni, a trebuit sa inchid usile ceva mai tare decat mi-ar fi placut. Dupa aceea chederele s-au "lasat", si acum nu mai sunt nevoit sa trantesc usile. @mihaila: ma indoiesc ca chederul de portbagaj de Dacie merge la usi (zona de etansare e asezata in prelungirea celei de prindere, in timp ce, in cazul chederelor de usi, cele doua zone sunt asezate la 90 de grade una fata de cealalta). In schimb pot spune ca il folosesc excelent la hayon (desi a fost mai scurt cu vreo 10 cm si a trebuit sa il "carpesc" cu o bucata din cel vechi). Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Resiteanul Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara Este cum spune csaf,şi merg şi la vitara scurtă,chederele de Dacia 1300. Uşile se inchid ca la Aro,mai forţat, trântite, în prima fază. La mine chiar se deschidea greu portiera de la şofer , pentru că agăţa capitonajul uşii şi-atunci i-am ,,tras" un holşurub negru de rigips,de 2.5 cm în capitonaj,în zona închizătorii. În schimb etanşarea chederelor e fără cusur.Nici urmă de curent sau praf! Dacă vrei, pot să-ţi fac mâine nişte poze. Tuturor,sănătate la maxim! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara am scos si eu chederele si aparatorile de plastic, am curatat urmele fine de rugina, am dat cu feruginol cand le montez la loc ar fi indicat sa dau cu ulei sau vaselina, previne rugina sau mai rau face? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: chedere Suzuki Vitara cred ca ajuta mai mult chederul sa iasa singur 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
overmax Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: chedere Suzuki Vitara Salutare, Am urmarit discutiile voastre si toti cred ca va referiti la chederele prinse pe caroserie si nu cele prinse pe usa.Rugamintea mea este sa-mi dati o sugestie legata de chederul de pe usa.Problema mea este ca masina are bare portbagaj originale cu prinderi in fanta ramasa sus intre caroserie si usa iar in zona respectiva chederul este uzat.Fapt pentru care la o ploaie mai teapana se prelinge apa inside. Merci, [ATTACH=CONFIG]95682[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]95682[/ATTACH] R Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate