Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patanie cu politia, itp-ul si un sofer "in regula"

Darius

Postări Recomandate

Hai sa va zic patanie, poate mai e de folos cuiva... Aseara, veneam eu frumos cu sotia de la Brasov, pe DN 1. Coloane, nebunii, tocmai fusese un accident pe la Potigrafu. La un moment dat, cand s-a deblocat traficul, prin Balotesti, nu stiu cum naiba s-a facut ca am ajuns cap de coloana pe banda 2. Pe banda 1, in fata unui TIR, un echipaj de politie care mergea cam cu 40 la ora. Ma fac viteaz si-mi zic... doar n-o sa stau dupa ei, merg legal cu 70, n-au ce sa-mi faca. Trec pe langa ei si asta a declansat totul... Ies din Balotesti, accelerez si-i zic sotiei... sa vezi, astia poate se iau dupa noi ca i-am depasit. Si asa s-a intamplat... Politistul da drumul la girofaruri, isi face loc, eu ma dau pe dreapta sa le fac loc si... poc, paleta sub ochi. Ma duc intr-o parcare, actele, alea, alea...

Domnu', nu va suparati, aveti ITP-ul expirat din 2009! Nu va suparati nici dumneavoastra, dar il am si expira anul viitor, in februarie! Eu, nu si nu, ca am ITP... Si ma invita la masina de politie si-mi arata un monitor... Intr-adevar, nu aveam... Gata, amenda 270 de lei, 9 puncte de penalizare si talonul ridicat.

Cum s-a ajuns aici, de fapt? Printr-un prieten, am facut ITP-ul la un service din Bucuresti. Nu l-am facut pe bune fiindca aveam parbrizul crapat... Am dat o "atentie" si gata... Ce nu stiam eu insa era ca mecanicul nu a inregistrat revizia in baza de date RAR, ci doar mi-a lipit o folie cu stampila pe spatele talonului. Mai pe romaneste... un fals!

Ce concluzii tragem de aici...

1. Politia rutiera are baze de date si incepe sa semene, cat de cat, cu politia de afara.

2. Niciodata sa nu lasi masina mecanicului iar tu sa pleci si sa te intorci mai tarziu...

3. Exista doua tipuri de facut itp-ul mai... neglijent: cel in care se mai inchide cate un ochi, dar esti, totusi, in baza de date RAR si cel naspa de tot, doar cu o folie in talon

4. Nu depasiti masini de politie...:ha:

PS: acum trebuie sa merg la RAR... pe bune! Iar masina nu e asa... pregatita! Noi sa fim sanatosi!

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Patanie cu politia, itp-ul si un sofer "in regula"

Intrucat am patit-o si eu cu un RCA neraportat din X motive, facut chiar la un birou de asigurari din fata sediului IGPR Ilfov :uameni (unde s-a ajuns!) am facut pe site un topic util ptr a va feri in viitor de asemenea contraventii ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Da, corect. Putea fi mai nasol de atat, numai ca eu n-am avut nicio vina. E drept ca am dat o "atentie", dar chiar n-am stiut ca e falsificat. Sigur, putea fi vorba de uz de fals, dar chiar am fost de "semi-buna" credinta si nu sunt obligat sa stiu, din punct de vedere legal, cum a facut el de m-am trezit cu aia pe talon. Dincolo de toate astea, tocmai am venit de la RAR si mi-a povestit un inginer de acolo ca e un adevarat fenomen cu foliile falsificate. Exact ca si mine, foarte multi nu stiu ca totul a fost "manarit" si se trezesc inhatati pe drum. Eu i-am platit omului taxa normala pentru ITP si o atentie, deci m-a "facut" pana la capat. Sfatul meu, daca pot da unul...: verificati online ce itp si rca aveti, indiferent de cat de "incredere" pare omul, ca sa nu platiti mai mult mai tarziu. Gata, sunt bun de drum... sper ca acum sunt in regula....:ha::ooo

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Da, corect. Putea fi mai nasol de atat, numai ca eu n-am avut nicio vina. E drept ca am dat o "atentie", dar chiar n-am stiut ca e falsificat. Sigur, putea fi vorba de uz de fals, dar chiar am fost de "semi-buna" credinta si nu sunt obligat sa stiu, din punct de vedere legal, cum a facut el de m-am trezit cu aia pe talon. Dincolo de toate astea, tocmai am venit de la RAR si mi-a povestit un inginer de acolo ca e un adevarat fenomen cu foliile falsificate. Exact ca si mine, foarte multi nu stiu ca totul a fost "manarit" si se trezesc inhatati pe drum. Eu i-am platit omului taxa normala pentru ITP si o atentie, deci m-a "facut" pana la capat. Sfatul meu, daca pot da unul...: verificati online ce itp si rca aveti, indiferent de cat de "incredere" pare omul, ca sa nu platiti mai mult mai tarziu. Gata, sunt bun de drum... sper ca acum sunt in regula....:ha::ooo

Si ai trecut ITP-ul la RAR ?

Link spre comentariu

vezi ca daca ai pe talon lipita folia ai toate sansele sa anulezi pv de contraventie, desi fapta exista, ea nu e cu vinovatie, mai mult, erai in eroare de fapt

cred ca ai sanse 99% sa castigi

nu e de bani, e de 9 puncte , de talon...tot nu il dau pana nu esti cu itp facut

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Da, am trecut ITP-ul la RAR, am din nou talonul... Asta ma mira si pe mine... Politistul mi-a zis... dom'le, asta e un fals, nu inseamna nimic pentru noi. Dar nu m-a intrebat nimeni, nici la politie, nici la RAR... stati putin, la ce statie ati facut itp-ul ca vrem si noi sa-l cunoastem pe mecanic. Nimeni, nicio vorba! Sigur, in momentul asta nu e intentia mea sa-l "torn" pe om, ca si eu ma simt cu musca pe caciula, dar intr-o tara normala, astia ar fi fost pasii. Poftiti cu noi la sectie, declaratie cum a ajuns un fals pe talonul dumneavoastra, eventual citat in calitate de martor, mers la service, luat la bani marunti... Nu! In Romania, sanatate, drum bun, am rezolvat problema ITP-ului lui Darius, dar tot ei se plang ca se confrunta cu un "fenomen de amploare". Pai cum facem?! DaR amenda a fost maricica, prostul are niste puncte acum, au intrat bani la buget, de ce sa mai mergem pe fir??

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Politaiu stia bine ce are de facut,dar trebuia sa inceapa o ancheta ampla....dar a lasat balta (isi batea cuie in talpa)declarati,alergatura,nebuni,sefi....tot el pica rau.Si mai era si chestia cu contestatia ta (daca o faceai) stia ca tu ai castig-ptr ca politia nu vine la instanta(trimete note scrise)iar judecatorul nu are baza de date....(numai daca este membru forum 4x4 si citeste topicul lui YONUT si pe al tau)

-STIMA-

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Nu e cea de pe Subcetate, unde locuiam!:grin: Nu mai stau acolo, m-am mutat la tara, in Voluntari, dar, no, cum ne-am tot intalnit la cafea...Poate asa, daca stam mai departe, ne vedem...:h5

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

pentru ca m-ati facut curios am verificat si eu in baza de la CSA ... si nu figurez cu numarul de la masina :sh2

daca verific insa dupa seria de sasiu ... apar cu asigurare

probabil ca sunt cu capul in nori cand introduc datele in calculator si au gresit numarul de inmatriculare

Link spre comentariu

pentru ca m-ati facut curios am verificat si eu in baza de la CSA ... si nu figurez cu numarul de la masina :sh2

probabil ca sunt cu capul in nori cand introduc datele in calculator si au gresit numarul de inmatriculare

Daca ti-ai facut asigurarea inainte de a avea numarul la masina ( de obicei se intampla cand iti inscrii masina in circulatie la vanzare cumparare) atunci nu iti apare la CSA asigurarea dupa numar ci doar dupa sasiu sau serie motor.

Eu cel putin sunt in situatia respectiva.

Pajero Sport 2,5

Toyota Corolla 1,6

Link spre comentariu

Era vorba de ITP.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

La CSA / Asigurari daca nu figurezi dupa numar e ok.

La RAR / ITP daca nu figurezi dupa numar e un smen de intrebare, si ar trebui investigat, e posibil nici pe pedeaurile alea destepte de la politisti sa nu figurezi si atunci tre sa stai sa te explici cu ei.

Link spre comentariu

Asta cu statul la explicatii e relativa. In cazul meu, politistii nici n-au vrut sa auda ce am de spus. Nu aveti itp si cu asta basta! In rest, va priveste ce rezolvati cu mecanicul si alte chestii. Nu figurati cu itp, talonul ramane la noi si amenda la dumneavoastra...

Si mai e o chestie... PDA-ul politistilor inregistreaza tot, adica daca el baga un numar de inmatriculare ca sa il verifice, pda-ul tine minte asta. La sediu, superiorii pot verifica memoria lui si daca masina cu pricina(verificata) a avut probleme, iar ei nu au luat masuri e clar ce s-a intamplat(o atentie pe drum...)

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

La CSA / Asigurari daca nu figurezi dupa numar e ok.

La RAR / ITP daca nu figurezi dupa numar e un smen de intrebare, si ar trebui investigat, e posibil nici pe pedeaurile alea destepte de la politisti sa nu figurezi si atunci tre sa stai sa te explici cu ei.

masinile cu pana la 2 ani vechime NU figureaza in baza de date RAR cu ITP valabil, deoarece nu au trecut inca pe la vreo statie ITP, le-a fost acordat din oficiu.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Auto cu vechime pana in doi ani care nu au trecute ITP-ul pe certificatul de inmatriculare nu vor avea probleme in trafic (conducatorii auto). ITP-ul la autoturisme se face din 2 in 2 ani, se afla in baza de date si se pot verifica dupa ce trec de varsta de 2 ani.

Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare