Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Evacuare "serpisori" Samurai

adi200100

Postări Recomandate

Daca exista un posesor de asa ceva pe masina cumparate de la Calmini sau alte firme specializate (sau chiar home made)... si poate sa-mi dea ceva detalii, as fi recunoscator :2dr .

- diametrul tevilor (cele 4 de la evacuare, 2 de la unirea lor, ultima finala...)

- grosimea materialului

- grosimea flansei

- materialul (daca se pot face din inox)

- eventual ceva poze pe masina sa ma orientez la dimensiuni

Merci anticipat

Editat de adi200100
completare

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Re: Evacuare "serpisori" Samurai

Si pe mine m-ar interesa sa stiu daca ce si cum, pentru ca eu (de fapt socrul meu) mi-am facut restul de evacuare din inox si ar fi de bun augur sa fie completa treaba cu acesti serpisori (unde mi-am cam batut capu ca sa inteleg ce sunt aia).

Cu privire la dimensiuni diametre si altele nu te pot ajuta deoarece masina e in service la maurizio. :sr

Multumesc

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vizitator Claudiu samurai

v-as putea trimite la cineva care face serpisori din inox de la zero , doar daca aveti ceva poze cu modelul pe care vreti sa-l copiati. acesta e nr meu de tel. 0744544311. cel care-i face sta in pipera

Link spre comentariu

Ma intereseaza si pe mine, chiar si originali, sau dezmembrai,

ai mei sunt crapati, si se cam aude motorul. Probabil ca este si

ceva pierdere de putere ...

ce frumosi ar fi astia:

http://www.puresuzuki.com/header1.htm

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

din cate am vazut eu pe forum Farfarello ar avea... pana raspunde el mai asteptam poate apare altcineva cu dimensiuni.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Chiar nu stiee nimeni dimensiunile tevilor....

Ia cere matele o oferta de pret....sa vezi cum apar imediat cunoscatorii!

Uneori informatia costa...pe unii banii...pe altii nopti de lectura pe fel de fel de forumuri....

Plus ca ceea ce ceri tu nu cred ca are nimeni.Tie ti-ar trebuii un 3d nu o schita.

Ps.ideea este ca toate galeriile sa fie cat mai egale ca si lungime

.lungimea segmentelor nu este atat de importanta sa zicem 40-50 cm(parerea mea),iar grosimea tevii de 2 inch

Link spre comentariu

Ia cere matele o oferta de pret....sa vezi cum apar imediat cunoscatorii!

Uneori informatia costa...pe unii banii...pe altii nopti de lectura pe fel de fel de forumuri....

Plus ca ceea ce ceri tu nu cred ca are nimeni.Tie ti-ar trebuii un 3d nu o schita.

Ps.ideea este ca toate galeriile sa fie cat mai egale ca si lungime

.lungimea segmentelor nu este atat de importanta sa zicem 40-50 cm(parerea mea),iar grosimea tevii de 2 inch

man...

nu-mi trebuie schita 3d, ma descurc, nu cer imposibil, adica o masuratoare cu sublerul ar fi de ajuns (exterior + grosime materialului)...lectura am facut cat de cat pe net dar am gasit cateva dimensiuni care nu prea imi vine a le folosi : 38mm diametru teava si 1.5 mm grosime (eu ma gandisem minim 2mm).

varianta de 2in ce ai zis tu e chiar mare...eventual bucata de finalul sa fie de 2 in

P.S Apropo daca informatia asta costa, si accepta paypal, atunci...............:uameni

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Nu am intrat o perioada pe forum , si mi-a scapat intrebarea ta . Daca mai e de actualitate :

Eu am pe niva si face minuni. Sa construit mai multe variante dar asta e singura la care simt ca are un cuplu superior motoru meu de 2000 cmc , benzina . Are cele 4 iesiri de 38mm , pe placa de 15mm grosime ,fiecare iesire de piston intra in colectorul de 60 mm cu o inclinare de 15grade respectind ordinea de aprindere. Se simte eficienta peste 2000 rpm , unde evacuarea pistonului 1 creaza vacum pentru pistonul 3 care la rindul lui creaza vacum pentru cilindrul 4 si asa mai departe.Pun doua poze.

[ATTACH=CONFIG]105694[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]105695[/ATTACH]

Lungimea de la flansa de galerie pina la teava colectoare trebuie sa fie egala la fiecare piston.

1619332144_galerieev.2.JPG.d10b38256ffaf8849b41cc47e3c5b680.JPG

1625601443_galerieevacuare1.JPG.ff4300d78cd2b14f2b6abeda76f6acea.JPG

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

merci niva

daca ai putea sa zici si grosimea peretelui la teava.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Daca teava are compozitie de crom nikel atunci e de 1,5 mm , in lipsa de acest material teava de gaz 2 mm. in cazul ca ai crom 1,5 mm dar e obligatoriu piesa elastica intre galerie si tobe , altfel iti va fisura din sudura. De altfel se recomanda piesa elastica in toate cazurile , mai ales daca "utilajul " este folosit in mediu de anduranta (4x4)

Editat de Niva
corectare
Link spre comentariu

serpisori se fac cu un anumit scop de castig de putere......sa faci doar galerie de evacuare ee alceva si nu ai nevoie de calcul al puterii masini unghi de deschidere supape ..lungime cursa de piston cu diametrul lui..etc ee un calculator si sunt 2 metode prin care afli lungimea si diametrul tevii pana la imbinarea lor ca si traseul minim.Deci trebuie sa dai un minim necesar sau mai bine da google serch si afli....................exhaust header calculation..si vezi mai bine.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

am intrat sa calculez ce ai zis dar nu cunosteam toate datele care se cereau... asa ca am hotarat sa folosesc teava trasa de inox 42mm cu 2 mm perete, flansa de 10mm tot inox si 4 coturi de frica ca nu pot sa o indoi atat de mult (in loc)

avand in vedere ca galeria model 4 2 1 e mai complexa si necesita mai multe grosimi la teava (se vinde numai la 3 m) cred ca o sa fac modelul 4 1 ....cand o sa ma apuc o sa vin si cu poze

Daca are cineva alta sugestie sau reclamatie e bine asteptata .

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

In mare e cam acelsi volum dintr-un piston x expansiunea din explozie ..... singura diferenta sau chestie este ca se formeaza vid tot timpul pentru urmatorul piston......e o chetsie ..mare...daca iti iese, si numai cu coturi si sudura fara presa de idoit...

ai laut destul cu 2 mmm e chiar prea mult se face cu 1.5

..Acum trebuie sa-ti zic ca daca nu o faci cum trebuie mai bine te lasi ca ai sa ajungi la conluzia ca nu trage motorul.

Citeste mai multe da serch peste serch-uri si documenteazate inati sa nu muncesti vreo 3 zile si za vezi ca nu merge ...

vezi si daca ai turbo..etc.tec

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare