Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Viteza maxima 4*4 Feroza

baghy

Postări Recomandate

Nu mai e mult vine iarna, si cu ea primele zapezi. Atunci ma gandesc sa cuplez putin 4*4 si pe asfalt. Vreau sa va intreb pe voi care este viteza maxima cu care putem sa mergem pe drumuri mai nasoale pe asfalt cu ale noastre Feroze?

Experientele personale sunt binevenite.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Viteza maxima 4*4 Feroza

Eu am mers toata iarna trecuta cu 4x4H cuplat pentru ca din cauza frigului uleiul din grupul fata se intareste si MRL-urile automate sunt pacalite ca ai vrea sa le cuplezi, pentru ca se transmite miscarea spre ele. Si se mai blocheaza independent cate unul din ele si incepe sa caraie. Scrie si in carte despre problema asta care apare uneori la sub -10 grade. Solutia data de ei este sa cuplezi 4x4 H. Nu cred ca e vreo problema.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Eu am mers toata iarna trecuta cu 4x4H cuplat pentru ca din cauza frigului uleiul din grupul fata se intareste si MRL-urile automate sunt pacalite ca ai vrea sa le cuplezi, pentru ca se transmite miscarea spre ele. Si se mai blocheaza independent cate unul din ele si incepe sa caraie. Scrie si in carte despre problema asta care apare uneori la sub -10 grade. Solutia data de ei este sa cuplezi 4x4 H. Nu cred ca e vreo problema.

Am inteles. Si in curbe nu e nicio problema daca nu avem diferential blocabil?

Link spre comentariu

Viteza maxima in 4x4 este cam aceeasi pt toate : pe H maxim 70-80km/h, iar pe L, n-ai ce cauta pe asfalt, deci nexam viteza........

Pentru gazul meu zice la manual sa nu depasesc 30 Km/h cu 4x4 cuplat.

Parerea mea este ca e bine sa folosesti 4x4 doar atunci cand ai nevoie, indiferent de masina.

Editat de mirciulica
Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Nu mai e mult vine iarna, si cu ea primele zapezi. Atunci ma gandesc sa cuplez putin 4*4 si pe asfalt. Vreau sa va intreb pe voi care este viteza maxima cu care putem sa mergem pe drumuri mai nasoale pe asfalt cu ale noastre Feroze?

Experientele personale sunt binevenite.

Baghy, atunci fii mai explicit si intreaba tintit pentru ca raspunsurile primite au tinut cont de ce-ai zis in primul post si de unde reiese ca mai degraba te intereseaza comportamentul 4x4 pe asfalt.........

Link spre comentariu

Baghy, atunci fii mai explicit si intreaba tintit pentru ca raspunsurile primite au tinut cont de ce-ai zis in primul post si de unde reiese ca mai degraba te intereseaza comportamentul 4x4 pe asfalt.........

Pentru ce intrebi acuma , poti folosi 4x4H.......

Exact. Pe asfalt acoperit de zapada, mazga, fleasca, polei etc.

Link spre comentariu

Exact. Pe asfalt acoperit de zapada, mazga, fleasca, polei etc.

Tine minte schema :

- asfalt :

-----uscat : 4x2,

-----ud : 4x4H si atat !!! (aici sunt situatiile enumerate de tine)

- off-road :

-----uscat : 4x4H, uneori 4x4L

-----ud : 4x4L

......Si revenind la viteze maxime, sunt cele pe care ti le-am zis in primul post.....:h5

....Si sunt oarecum logice vitezele alea pt ca pe asfalt cu aderenta scazuta chiar devine periculos sa ai mai mult 80-90km/h, iar in teren cu noroi etc oricum n-ai cum sa mergi mai mult de 30-40km/h, ca doar nu te dai la rally-raid......

Editat de Astral
Link spre comentariu

Masina are diferential central din cunostintele mele. Diferentialul central este gandit pentru cazurile in care mergi 4x4 H pe asfalt. Preia diferentele dintre puntea fata si puntea spate. Ca atare se poate merge 4x4H pe asfalt uscat.

Va rog, daca gresesc, sa-mi atrageti atentia!

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Stiu ca in Italia s-au vandut si cele cu tractiune 4*4 permanenta. Cred ca alea aveau diferential central.

La a mea cand am schimbat uleiul in grupuri si cutie stiu ca am bagat in 4 gauri. Una fata, una spate si doua centrale. Una din cele doua centrale era cutia. A doua ce e?

Link spre comentariu

M-am documentat. Eu greseam.

Exista 2 modele de Feroza: PART TIME 4WD si FULL TIME 4WD with Diff Lock.

Deci una care trage doar cu spatele si nu are diferential central si la nevoie cuplezi si puntea fata si una care trage permanent cu toate 4 rotile, are diferential central, si la nevoie acesta se blocheaza.

Sursa: Manualul de utilizator, imaginea se vede mai jos.

http://www.vertizontal.ro/SCAN160.jpg

Editat de Ryder
VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare