Kamena Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 salutare tuturor! de curand am intrat in posesia unui pinin de anglia fabricatie 2001 motor 1.8 benzina 118 bhp cutie automata model 3 usi cauciucuri 215/60/16 in prima faza vreau doar sa-l ridic putin a inaltat cineva asa ceva? mi-a zis cineva ca pe fata se inalta din barile de torsiune ce cauciucuri pot sa-i pun dupa o prima inaltare? astept pareri si raspunsuri si eventual costuri http://i260.photobucket.com/albums/ii19/trofeevanatoare/DSC01192.jpg http://i260.photobucket.com/albums/ii19/trofeevanatoare/DSC01193.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mimi Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Faina masinutza si destul de buna in offroad...bine soft. sunt si eu curios daca se poate inalta din bare pt ca si eu am vrut sa incalt pininutzu, dar nu intra gume mai mari, in special in fata. Si din pacate suntem foarte putini cu masinute d'astea si nu prea gasesti mare lucru pt ele. Eu mi-am cautat jante sa pun ceva gume at sau mt pe ele dar nimic...sau f f scumpe si nu merita. Daca reusesti ceva spune-ne si noua. Bafta si sa ai parte de iesiri minunate in natura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin uite aici gasiti o treaba facuta de un grec: http://www.m1911.org/pinin.htm am vorbit si eu pt a mea cu cineva, dar se pare ca nu e asa simplu, exista riscul sa se smulga planetara, si in Romania nu cred ca a modificat cineva un Pinin. daca nu ramaneti pe burta cu Pininul, si mai aveti si gume bune, treceti prin/peste orice. eu m-am decis sa o vand pe a mea si sa-mi cumpar ceva mai mare. succes la modificari! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin chiar nu a inaltat nimeni un pinin nu ma intereseaza sa-l ridic foarte mult cauciucuri chiar nu merg mai mari? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mimi Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin eu zic ca merg si o idee mai mari...din pacata nu am gasit sa-mi cumpar jante second pt pinin. Am vrut sa tin astea originale din alu pt cauciucuri de sosea si sa-mi iau alte jante de tabla, de orice si sa pun ceva cauciucuri de offroad. Ce jante am incercat si merg exact pe pinin sunt cele de pe hyundai tucson...asta de pe care am incercat avea cauciucuri 235/60/16 deci mult mai late decat alea originale si merg perfect, dar din pacate nici jante de tucson nu gasesti pe toate gardurile. Nu stiu daca se potrivesc de pe suzuki vitarra, ca deastea mai gasesti si dezmembrate si din anglia la preturi rezonabile. Daca ar merge de pe o vitara jante pe 15 atunci cred ca ar fi super cu niste gume 205/75(80)/15 si deastea gasesti resapate MT super tari..adica te-ai putea baga la niste noroaie :)...daca mai aflati ceva...keep in touch Sarbatori fericite si drifturi faine pe omat(zapada) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin pai 235/60/16 e cam echivalentul lui 215/65/16 eu vreau sa-l inalt am aruncat o privire pe http://www.m1911.org/pinin.htm si cred ca ar merge 215/75/16 dupa o inaltare de 3 cm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Daca vrei o inaltare de calitate din suspensie (arcuri, telescoape) +5cm, construite special pentru masina ta, cu garantie 3 ani si reparabile pe viata (in sensul ca telescoapele nu va trebui sa le schimbi niciodata, se vor repara) ia legatura cu Delfino din Timisoara, service AWAK4x4, sunt deja colegi de pe forum care au ridicat masina la el, iar eu am vazut live asa o lucrare, si ti-o recomand din toata inima. Eu sunt un client al lui si am si eu in planuri de viitor o inaltare la Pajero meu. Asta daca vrei ceva profi. Daca esti interesat de o oferta scrie un mail aici: info@awak4x4.com unde sa specifici eventual , dar nu obligatoriu, ca ai fost sfatuit de Tavi sa-i scrii. Bafta! [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristanx Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Salutare! o intrebare? asta e 4x4 full time sau mergi cu spatele si cuplezi fata la nevoie? Foarta faina masina, felicitari!:cl:cl Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mimi Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Nu e 4x4 permanent, are exact reductor ca si pe Pajero mare, adica maneta cu 2H, 4H, 4HLC si 4HLLC, din pct asta de vedere e peste celelalte suv-uri...ca doar tre' sa mi-l laud nu??? :) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Nu e 4x4 permanent, are exact reductor ca si pe Pajero mare, adica maneta cu 2H, 4H, 4HLC si 4HLLC, ??? :) Avand diff central nu e 4x4 permanent ?? :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Nu. Daca are pe maneta 2H, inseamna ca are si tractiune spate. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mimi Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin asa e...are 2H adica tractiune spate, 4h-tractiune fata spate, 4hlc-tractiune fata spate la mare cu diff central blocat si 4LLC-tractiune fata spate la mic cu diff central blocat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin Suficient off-topic, nu credeti ? Aici vorba de INALTAREA masinii, nu de altceva !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Decembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin am facut cateva iesiri la munte si sunt destul de multumit de masina in afara de faptul ca este prea joasa (putin mai inalta decat un logan) am masurat garda la sol si are pe undeva la 16-17 cm chiar nu a inaltat nimeni un pinin? si inca o intrebare: ce inseamna diferential central blocabil si atunci cand il cuplez cu ce viteza pot merge? o alta problema destul de mare dupa parerea mea este puterea motorului masina are 1250 kg si motor 1.8 benzina 118 cp am cutie automata si atunci cand incep sa urc o panda destul de dificila pur si simplu nu se tureaza motorul mai mult de 2200 ture (selectat pe greu viteza 1) sau daca raman in noroi intepenit si incerc sa turez motorul aceasi problema face nu se tureaza la turatii foarte mari (patineaza toate rotile) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin ............... si inca o intrebare: ce inseamna diferential central blocabil si atunci cand il cuplez cu ce viteza pot merge? ..................... Raspunsul la intrebarea asta il gasesti aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39926-Diferentialul-central-cum-stim-ca-e-sau-nu-cuplat http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44924-Diferenta-intre-diferential-autoblocabil-si-blocant-! 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin ...am masurat garda la sol si are pe undeva la 16-17 cm ... la modelul in 5 usi sunt dati 20,5 cm, si cred ca si la cel in 3 usi trebuie sa fie la fel... ... o alta problema destul de mare dupa parerea mea este puterea motorului ... din tot ce am citit eu pe vremea cand aveam Pininul, reiese ca se recomanda motorul de 2.0 la Pinin. avand in vedere ca cel in 3 usi e ceva mai usor, ar trebui sa mearga si 1.8. daca zici ca bagi in viteza 1-a + reductor si tot nu trage, e bine sa duci masina la un meserias pt ca nu e normal sa faca asa. fiind automata nu ma pricep, dar ceva cupleaza aiurea acolo, sau nu cupleaza... eu am trecut prin noroaie nasoale cu a mea, plus am urcat pante mari pe iarba, zapada, noroi, si masina tragea perfect. singura buba a ei fiind dificultatea de a-i face modificari la suspensii, in sensul ca pt ceva profi te costa de nu merita, doar daca vrei sa castigi bani la concursuri cu ea :grin: eu am ramas impotmolit doar cand o suspendam, in rest m-a scos de fiecare data, si am urcat orice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Decembrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin booboo eu nu am zis ca nu trage trage dar la 1.8 118 cp si masina de 1250 kg ar trebui sa mearga mult mai bine pe teren drept se tureaza pana la 7000 ture dar la o panta mare si sa mai fie si namol e cam puturoasa si daca ramai cu ea atunci nu se mai tureaza asa cum trebuie si este prea joasa pt o masina de teren in ianuarie o sa o incers sa o inalt si o sa postez ceva poze si metode pana atunci oricine e binevenit cu un sfat sau o parere proasta despre masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin si este prea joasa pt o masina de teren Pai si Panda are model 4x4 si nu se diferentiaza prea mult de cel clasic. De fapt, mai deloc. Daca ii trag toate rotile, asta nu inseamna ca e masina de teren. Lucru perfect valabil si pentru celelalte autoturisme 4x4, AWD, 4WD Syncro, etc. Pininul, prin constructie (fara sasiu), nu este nimic altceva decat un mic SUV. Da, stiu, si Gip Cirochi e fara sasiu, insa are rigide, lucru de o mie de ori mai bun la teren decat independenta. Eu zic ca ar trebui sa te bucuri de el asa cum e, cu garda joasa. Adica sa mergi cu el doar pe unde crezi tu ca-ti permite masina, iar astfel vei fi foarte fericit de el, la fel ca BooBoo. De altfel, se stie ca Mitsubishi nu are masini de offroad greu, cel mult de rally-raid. Ca noi le rupem in copaci si ca scoatem untul din ele, e partea a doua... Metode de inaltare la Pinin... Nu prea sunt. Poate doar daca pui niste tampoane de 2 cm pe/sub arcuri, apoi faci iarasi unghiurile de cadere a rotii. Astfel, poti sa pui roti umpic mai mari, si creste garda la sol. Sau, poti sa tai din aripi sa pui roti umpic mai mari, sa castigi macar un 2-3 cm, insa nu merita pt ei, sa te apuci de bagat flexul in masina, cand ea din fabrica nu a fost gandita pt asa ceva... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin ... la o panta mare si sa mai fie si namol e cam puturoasa si daca ramai cu ea atunci nu se mai tureaza asa cum trebuie... pai exact asta vroiam eu sa-ti spun, ca e o buba cu motorul ala, pt ca la a mea se tura de-i sareau capacele, indiferent ca eram in 4HLc sau 4LLc, si am urcat panta mare cu zapada si noroi sub ea, cu gume de iarna, a fost cumplit, dar am urcat pana la urma. de aia merita sa o verifici la un meserias. ti-am zis ca am citit pe net ca toti recomandau motorul de 2.0 in loc de 1.8, pt ca trage mai bine si consuma mai putin, dar din ce explici tu acolo mie imi pare ca ceva nu este in regula. sau o fi cutia de viteze automata care nu stie ea ce trebuie sa faca... eu avand cutie manuala la fosta. referitor la inaltarea masinii, am pus eu un link mai in fata cu modificarea facuta de grecul ala, si mi se pare valabila solutia aia (am vrut sa o fac si eu), ridici caroseria cu 3 cm si poti pune si niste anvelope mai mari apoi, unde mai castigi vreo 2 cm la punti. iti mai recomand scuturi sub motor si intre punti, vezi ca tot grecul ala si-a pus asa ceva, si astfel stai linistit daca mai atinge pe sub ea. oricum, Pininul este o masina destul de bine facuta si robusta, a mea a vazut ceva omoruri si vreau sa zic ca atunci cand am vandut-o a verificat-o clientul intr-un service unde au tras aia cu ranga pe sub ea de m-am speriat, si nu i-au gasit nimic rupt/defect. in afara de toba care mi s-a rupt o data la o coborare extrema, n-am avut alta problema. de aia zic ca scuturile sunt absolut necesare la masina asta, daca vrei sa faci offroad. si poti face linistit offroad, cu conditia sa te uiti bine pe unde te bagi, sa eviti sa ramai suspendat. si sa ai gume bune, niste MT-uri. sincer sa fiu, ii cam duc dorul la buburuza... daca noua masina nu ma va satisface cel putin la fel ca Pininul, revin la Pinin :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kamena Postat Decembrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin sincer eu sunt foarte multumit de ea m-am uitat pe site cu grecu si i-am scris si un mail dar inca nu a raspuns in ianuarie o sa ma apuc sa o inalt cat de cat eu zic ca conteaza si 5 cm multumesc pt sfaturi am mers si cu pinin de 2.0 si nu am observat nici-o diferenta. poate are cutia automata ceva probleme o sa o testeze un meserias la multi ani la toata lumea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: inaltare mitsubishi pinin ...m-am uitat pe site cu grecu si i-am scris si un mail dar inca nu a raspuns... pai ala nu a mai pus nimic pe siteul ala de atunci :) probabil ca nici masina nu o mai are de mult timp... :) bafta la modificat! sunt si eu curios ce iese :) la multi ani! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vass_alexandru Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Re: inaltare mitsubishi pinin sincer eu sunt foarte multumit de ea m-am uitat pe site cu grecu si i-am scris si un mail dar inca nu a raspuns in ianuarie o sa ma apuc sa o inalt cat de cat eu zic ca conteaza si 5 cm multumesc pt sfaturi am mers si cu pinin de 2.0 si nu am observat nici-o diferenta. poate are cutia automata ceva probleme o sa o testeze un meserias la multi ani la toata lumea si eu am un pajero-pinin fabricatie 2001 motor 2l gdi cutie automata Eu il detin din 2008 adus din Germania . Incearca sa faci schimbul de ulei din cutie si o sa vezi o diferenta mare .Eu l-am schimbat in reprezentanta la Deva la Mitsubishi. Au facut vreo 3 schimburi pana a iesit uleiul curat .Toata afacerea a fost vreo 400 de ron. Si tot acolo mi-au verificat cam tot ce era de verificat la ea :Suspensii , eventuale erori de pe calculator, frane si bucseraie. asta a mai costat cam 100 de ron . mentionez ca masina o foloseste tatal meu in regim mai batranesc desi cam 90% merge pe drumuri forestiere . Cu problema inaltarii eu iti propun urmatoarea varianta : cumperi cauciucuri de 215/75/15 pentru inaltare . Genti se potrivesc de la mercedes si sunt de tabla .Eu am cumparat de la SH ( unul care aducea cauciucuri din Germania ) si am dat cred 25 ron /bucata. Maine o sa-ti pun si tipul de geanta are ceva caracteristici pe care acum nu mi le mai amintesc , dar o sa ma uit pe ea si ti le spun . Asa s-a mai inaltat ceva, plus ca poti pune gume mai inalte ca talon si mai ieftine .Rotile originale le am in garaj si daca merg undeva la un drum mai lung sau la ITP le montez pe cele pe 16 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Re: inaltare mitsubishi pinin pai n-ai facut nici o smecherie cu "inaltarea" aia, pt ca ai pus gume cu talon mai mare pe o janta cu diametru mai mic ;) cu jante + gume standard, vei observa ca ai aprox 1,5 cm intre roata si suportii arcurilor pe fata, deci daca pui roti cu diametru mai mare iti vor bate pe fata in suportul ala. daca iei gume second hand si uzate, inaltimea gumei sigur este mai mica decat a unei gume in stare buna, adica noua... deci, oricum o dai, nu ai inaltat-o deloc :) eu inca n-am gasit nici o solutie rezonabila de inaltare a Pinin-ului (alta decat sa schimb totul pe sub masina) pt ca daca o gaseam, inca mai aveam masina aia, care altfel este exceptionala. din experienta mea, cred ca cel mai bine este sa-i puneti niste MT-uri bune (Goodyear Wrangler se gasesc la dimensiunea standard din talon) si scuturi pe sub caroserie... + mai multa atentie sa nu ramaneti suspendati pe undeva, mai ales daca sunteti singuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Calugaru Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Re: inaltare mitsubishi pinin si eu am un pajero-pinin fabricatie 2001 motor 2l gdi cutie automata Eu il detin din 2008 adus din Germania . Incearca sa faci schimbul de ulei din cutie si o sa vezi o diferenta mare .Eu l-am schimbat in reprezentanta la Deva la Mitsubishi. Au facut vreo 3 schimburi pana a iesit uleiul curat .Toata afacerea a fost vreo 400 de ron. Si tot acolo mi-au verificat cam tot ce era de verificat la ea :Suspensii , eventuale erori de pe calculator, frane si bucseraie. asta a mai costat cam 100 de ron . mentionez ca masina o foloseste tatal meu in regim mai batranesc desi cam 90% merge pe drumuri forestiere . Cu problema inaltarii eu iti propun urmatoarea varianta : cumperi cauciucuri de 215/75/15 pentru inaltare . Genti se potrivesc de la mercedes si sunt de tabla .Eu am cumparat de la SH ( unul care aducea cauciucuri din Germania ) si am dat cred 25 ron /bucata. Maine o sa-ti pun si tipul de geanta are ceva caracteristici pe care acum nu mi le mai amintesc , dar o sa ma uit pe ea si ti le spun . Asa s-a mai inaltat ceva, plus ca poti pune gume mai inalte ca talon si mai ieftine .Rotile originale le am in garaj si daca merg undeva la un drum mai lung sau la ITP le montez pe cele pe 16 . Sal Intrebare: In momentul in care ai pus jante pe 15, de la nu stiu ce Mercedes ( nu ai mai pomenit nimic de model), nu iti atingea etrierul la cele de pe fata...te intreb pt ca am facut acelasi lucru, numai ca am achizitionat niste jante de mazda 626 si pe fata vreau sa-ti spun ca am intampinat aceasta problema, insa s-ar putea solutiona cu niste flanse/distantiere, dar totusi m-ar interesa si la varianta ta dar au existat probleme!?!?!?! Bafta, astept un raspuns... Ii greu tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 Re: inaltare mitsubishi pinin referitor la jante, Pinin "imparte" aceleasi jante cu Outlander, tot Mitsubishi. daca vreti sa cautati jante sh, Outlander este mai raspandit pe la noi, posibil sa gasiti ceva... daca va tine buzunarul, aveti aici cea mai buna liftare pe care am vazut-o pana acum: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate