Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa prind pragurile de sasiu ?

Sclipici

Postări Recomandate

Am ajuns la faza de a prinde pe sasiu pragurile...!

Una din posibilitati este de a suda intarituri o platbanda pe sasiu si de acea platbanda sa prind suportii pentru praguri, apoi se mai pot face gauri in sasiu, intarite cu teava, sau ... suporti prinsi cu suruburi sub si pe sasiu...!

Idei sunt multe, dar cred ca nu le-am aflat eu pe toate si, avand pragurile gata, nu m-am hotarat cum sa fac si cum sa prind suportii.

Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa prind pragurile de sasiu ?

La fel sunt prinse si la mine pragurile vechi, din dotarea masinii, dar am pragurile noi foarte zdravene, pentru a rezista si in lateral, in cazul in care ma proptesc de vreun copac, si au si rol de sanie, daca raman pe burta suspendat.

N-as vrea ca prinderile sau sasiul sa se deformeze in cazurile expuse mai sus...

Link spre comentariu

Ai trei variante :

-sudura

-suruburi care trec prin sasiu

-bride care inconjoara sasiul

....sau combinatii fericite intre cele de mai sus....

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/slee2.jpg

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/slider1.jpg

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/62_slider_6.jpg

Link spre comentariu

daca umblii la sasiu o faci pe termen lung ....

1 . in nici un caz nu suda pe sasiu .... pe afara poti curata si terosona in interior nu poti si o sa rugineasca imediat si se va rupe sasiul ....

2 . bride prinse pe sasiu e o solutie provizorie si in timp va face acelasi lucru , anume rugina sub ele ...( tabla peste tabla = rugina) dar aici poti demonta si curata sasiul ( in practica nu se intampla)

ideal ar fi sa sudezi suportii pragurilor de 'iesirile din sasiu' , acelea de tin caroseria( body-lift ) , acolo poti interveni oricand fara sa afectezi sasiul , si cam toate au cel putin 2 de fiecare parte ... le poti face chiar demontabile

vad in pozele de mai sus un sasiu compromis ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Ai trei variante :

-sudura

-suruburi care trec prin sasiu

-bride care inconjoara sasiul

....sau combinatii fericite intre cele de mai sus....

Multumesc ptr poze!

Bridele prinse pe sasiu, in cazul unei sprijiniri a pragurilor, nu au tendinta de a strivi sasiul?

Link spre comentariu

daca umblii la sasiu o faci pe termen lung ....

1 . in nici un caz nu suda pe sasiu .... pe afara poti curata si terosona in interior nu poti si o sa rugineasca imediat si se va rupe sasiul ....

2 . bride prinse pe sasiu e o solutie provizorie si in timp va face acelasi lucru , anume rugina sub ele ...( tabla peste tabla = rugina) dar aici poti demonta si curata sasiul ( in practica nu se intampla)

ideal ar fi sa sudezi suportii pragurilor de 'iesirile din sasiu' , acelea de tin caroseria( body-lift ) , acolo poti interveni oricand fara sa afectezi sasiul , si cam toate au cel putin 2 de fiecare parte ... le poti face chiar demontabile

vad in pozele de mai sus un sasiu compromis ...

La acele iesiri din sasiu m-am gandit si eu, si asa cum spunea si Astral, cred ca voi face o combinatie intre a suda pe acele tevi transversale ce strapund sasiul si a pune bride cu suruburi acolo unde nu pot suda.

Link spre comentariu

Da in goagle "rock sliders" si apoi roaga-l sa-ti arate poze.:grin:

:h5

Am vazut ce poate goagle sa faca, dar ma intereaza si parerile voastre...! Stii cum e ...teoria nu prea da rezultate fara practica...! Experienta unora imi poate fi de ajutor...! :wink:

Link spre comentariu

eu am facut in felul urmator...

sistemul de prindere cu tije filetate sus si jos ( de o 10) si intre platbande si sasiu doua bucati de covor panzat de cauciuc (vreo 5 mm grosime fiecare ) si vreau sa iti spun ca sunt foarte multumit, avand in vedere ca un prieten a sprijinit-o destul de bine de un bolovan (s-a indoit serios tija filetata...aia se schimba ) si eu am sprijinit-o inca de vreo 2-3 ori si sasiul n-a patiti nimic.

are o oarecare elasticitate mecanismul, adica se simte ( caucicul ) in momentul in care urci cu picioarele pe prag..

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

eu am ales varianta bridelor SS prinse peste sasiu in suruburi.

intre sasiu si brida am pus o bucata de cauciuc de 5 mm. din cate am discutat la vremea respectiva am inteles ca orice sudura va duce inevitabil la rugina prematura iar gaurirea lui ii va slabi rezistenta.

daca ar fi sa mai fac odata acele bride le-as face incat surubul ce le strange sa il pot folosi si la prinderea unui scut total sub masina...

http://img405.imageshack.us/img405/9179/08102010002.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/2986/projectpraguri.jpg

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

eu am ales varianta bridelor SS prinse peste sasiu in suruburi.

intre sasiu si brida am pus o bucata de cauciuc de 5 mm. din cate am discutat la vremea respectiva am inteles ca orice sudura va duce inevitabil la rugina prematura iar gaurirea lui ii va slabi rezistenta.

daca ar fi sa mai fac odata acele bride le-as face incat surubul ce le strange sa il pot folosi si la prinderea unui scut total sub masina...

La fel voi face si eu ... voi prinde un scut de bride si voi suda o teava pentru intarire intre bridele interioare, sa pot ridica masina cu hi lift-ul faara a indoi/torsiona nimic.

Link spre comentariu

Foarte util acest topic. Sper sa devina si mai bogat in poze si exemple. Am insa o sugestie, sper sa nu se supere nimeni.. Poate fi mutat la Modificari ca sa poata fi vazut de mai multi??

Link spre comentariu

La ultima cum vrei sa faci este destul de ok dupa parerea mea insa apare si o problema cum mai pui piulita sau surubul daca pe una din talpi pui teava care vine perpendicular pe "slider"

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Foarte util acest topic. Sper sa devina si mai bogat in poze si exemple. Am insa o sugestie' date=' sper sa nu se supere nimeni.. Poate fi mutat la Modificari ca sa poata fi vazut de mai multi??[/quote']

Doc, este la Modificari.

Link spre comentariu

La ultima cum vrei sa faci este destul de ok dupa parerea mea insa apare si o problema cum mai pui piulita sau surubul daca pe una din talpi pui teava care vine perpendicular pe "slider"

Teava va fi mai sus de marginea inferioara a bridei...!

Nu stiu de ce , dar nu pot atasa poze...ca sa ma fac mai bine inteles...

Link spre comentariu

la al meu le voi face prinse de sasiu....cauciuc si vaselina intre ele.....plus tratament cu ulei a sasiului interior si exterior....lunar.....si asa nu am nici cea mai mica treaba cu rugina :grin:

Link spre comentariu

Teava va fi mai sus de marginea inferioara a bridei...!

Nu stiu de ce , dar nu pot atasa poze...ca sa ma fac mai bine inteles...

Pozele se pot pune cum scrie mai jos . Nu uita sa le micsorezi inainte !

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=56551

Link spre comentariu

la al meu le voi face prinse de sasiu....cauciuc si vaselina intre ele.....plus tratament cu ulei a sasiului interior si exterior....lunar.....si asa nu am nici cea mai mica treaba cu rugina :grin:

Cred ca la fel catine le voi prinde si eu, dar in trei suporti/prag, cu cel putin o bara transversala de rigidizare intre bride.

Link spre comentariu

nu sunt sudati

sunt prinsi cu 3 suruburi , nu de sasiu ci de prelungirile laterale ale acestuia .parerea mea ca variantele alea cu bride sunt complicate aiurea.

am citit mai sus de tratament lunar cu ulei si parfumuri....:ha: asa am promis si eu ca saptamanal fac curat si bat covoarele ..si cand colo...

sa fim seriosi. eu zic totdeauna sa alegem cea mai simpla metoda sa nu facem planuri cincinale pe care mai mult ca sigur nu o sa le putem respecta

Link spre comentariu

ulei si parfumuri....eu nu am pomenit nimic de covoare.....si alte treburi....cand e vb de gresat masina si de bagat ulei pe unde trebuie o fac...

daca tu spui si nu faci...e treaba ta :grin:

Link spre comentariu

trebuie si parfumuri si creme...si masaje! :grin: si eu astept un bidon de kelfos ...

Dar am observat ca bridele vechi de pe masina, nedesfacute niciodata de mine (am masina de 2 ani), sunt perfecte, nu au ruginit...nici sasiul nu are rugina acolo unde au stat acele bride...

eu cred ca mai repede locul sudat rugineste...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare