Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme sau asa sunt toate?

aurasky

Postări Recomandate

de o saptamana in familie a intrat o Lada Niva. Masina este din 2007 si are 32000km. se comporta bine atat pe asfalt cat si pe drumuri de tara. Am observat insa niste probleme si as dori sa ma ajutati cu sfaturi sau pareri.

La relanti fluctueaza intensitatea luminilor de bord si a farurilor. se poate remedia in garaj sau e nevoie de mecanic / electrician?

Am mai observat baia de ulei si cutia de viteze sunt murdare de ulei. cum pot verifica nivelul de ulei din cutie si diferentiale? Fostul proprietar afirma ca a facut revizia la 30000 dar...

Scuze daca s-a mai discutat si am deschi un nou topic.

Editat de aurasky
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme sau asa sunt toate?

Bine-ai venit...ce sa-ti zic...daca citeai regulamentele, ai fi vazut ca exista rubrica de prezentari... in al doilea rand, in contextul de mai sus se scrie "ajutati" si nu "ajuta-ti", astfel scriindu-se cand "ti" e pronume. Exemplu: "ajuta-ti aproapele". Te-as ruga de asemenea sa ne zici ce inseamna "fluctuiaza"....sau poate voiai sa zici "fluctueaza" ?

In alta ordine de idei, daca fiecare posesor de Niva, vine si incepe sa puna aceleasi intrebari de fiecare data, fara sa arunce un ochi cat de cat pe forum....macar la rubrica special dedicata acestei masini, ma intreb oare unde vom ajunge!? Foloseste functia "cautare" din pagina forumului, dreapta sus, si vei gasi atata informatie de citit incat n-o sa-ti ajunga o saptamana..... Dupa ce vei fi facut asta, si ai sa mai ai nelamuriri, atunci poti sa pui intrebari, pana atunci insa...mai ai de explorat si citit!

Sanatate maxima si succes la navigare!!

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

@aurasky

Bine ai venit !

Precum a mentionat colegul de forum ,te rugam sa treci pe la http://www.club4x4.ro/forum/showthread.php?t=41601&page=139 si prezinta-te (asa e obiceiul pe la noi:wink:), citeste si aplica te rog regulamentul acestui forum .

Dupa ce ai trecut peste acesti pasi de familiarizare cu forumul , iti raspundem la.....:wink: aproape toate intrebarile !

Editat de Astral
Link spre comentariu

nu te speria si nu lua in serios chiar tot ce ti se spune pe aici !

tu fii perseverent si intreaba (intradevar dupa ce citesti tot pe la niva )

la probleme tehnice sigur te ajuta moderatoul , la gramatica si alte chestii avem destui alti poeti si profesori , important pe acest site sa intelegem ce spunem si cum comunicam pe chesti tehnice :wink:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Teo Pes are dreptate...p-aci cu gramatica stam mai prost... Insa sfaturi tehnice vei primi cat incape. Eu am invatat o droaie de lucruri doar citind topic-urile posesorilor de Niva. Si eu is cam afon la tehnice, dar cand l-am luat la intrebari pe cate unul-altul care are de vanzare masina, ala credea ca sunt meserias.

Chiar merita citite cu atentie toate chestiunile postate.

Spor la treaba si sa te bucuri de noua achizitie!

Link spre comentariu

de o saptamana in familie a intrat o Lada Niva. Masina este din 2007 si are 32000km. se comporta bine atat pe asfalt cat si pe drumuri de tara. Am observat insa niste probleme si as dori sa ma ajutati cu sfaturi sau pareri.

La relanti fluctueaza intensitatea luminilor de bord si a farurilor. se poate remedia in garaj sau e nevoie de mecanic / electrician?

Am mai observat baia de ulei si cutia de viteze sunt murdare de ulei. cum pot verifica nivelul de ulei din cutie si diferentiale? Fostul proprietar afirma ca a facut revizia la 30000 dar...

Scuze daca s-a mai discutat si am deschi un nou topic.

Uite aici ai o discutie despre schimbul de ulei, nefiind o investitie uriasa, pentru linistea ta poti sa-ti faci un schimb de uleiuri sa verifici sa nu curga pe undeva, cel putin eu asta am facut cand am achizionat masina.

La 30.000 ar trebui sa ai carte service la ea, sa vezi ce s-a schimbat pana acum!

Bine ai venit in:cl citeste ce s-a discutat pe aici, o sa gasesti o gramada de informatii folositoare!

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

In loc sa-ti vezi de diferentialele si de crucile tale cardanice, spui prostii.slp

Ce, tu asta obisnuiesti sa faci, sa bagi la oameni in frigider?! :no1 Baietii au dreptate, si daca unii au fost un pic mai ..acizi, dar fara intentii rele..

Propun ca moderatorul sa stearga aceste ultime 2 posturi!

Multumim!

Link spre comentariu

Nu m-am speriat si nu am umplut nici un frigider.

Problemele la masina sunt unele electrice. Am mai studiat. Iar scurgerile de ulei le voi rezolva cand voi face schimbul.

Cati mai multi Km cu Nivele voastre!!!!

Link spre comentariu

In loc sa-ti vezi de diferentialele si de crucile tale cardanice, spui prostii.slp

Ce, tu asta obisnuiesti sa faci, sa bagi la oameni in frigider?! :no1 Baietii au dreptate, si daca unii au fost un pic mai ..acizi, dar fara intentii rele..

Propun ca moderatorul sa stearga aceste ultime 2 posturi!

Multumim!

Cred ca ai vrut sa spui " ultimele 2 postari"

Bafta la corectia altora!

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

Corect, postări. Acum sunt mai multe ! Se mai intampla si la case mai mari, multumesc asemenea ! :wink:

Cred ca ai tastat gresit " u" in loc de "a":bannana:bannana

Apropo chiar iti place "Iron Maiden"?

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

Mai citeste, dupa ultimele reguli se scrie "sunt" nu "sant" ...si asta de ceva timp....

Iar daca nu ma crezi si vrei sa te lamuresti, uite, ai aici un ghid de exprimare!:wink:

Sanatate!

Editat de maiden
Link spre comentariu

Mai citeste, dupa ultimele reguli se scrie "sunt" nu "sant" ...si asta de ceva timp....

Iar daca nu ma crezi si vrei sa te lamuresti, uite, ai aici un ghid de exprimare!:wink:

Sanatate!

Hei Maiden ,facusem referire la "posturi". Inlocuieste "u" cu "a" si sigur ai sa intelegi ca nu am facut misto. A fost o neintelegere la mijloc.Am vrut o rezolvare mai delicata a acestui subiect. :uameni Si n-am intrebat la misto, chiar iti place Iron Maiden? Pt ca mie unul imi place.:y

Link spre comentariu

Am inteles ca in urmatoarea postare. :ang2

Eu am recunoscut ca am gresit, putini o fac....nu mai trebuia sa continui. Discutiile de apoi sunt de prisos, si nici nu-si au locul aici. Bine ca-ti place trupa, nici mie, fusesi la vreun concert?!:wink:

Poate face curat vreun moderator aici totusi !!:grin::grin:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am facut cateva sute de km. cu masina. Este ok. Cam inceata in oras in unele situatii dar te poti descurca binisor cu ea, iar la capitolul parcare poti urca orice bordura (numai sa fie libera).

Mai am o nelamurire. Atunci cand schimb viteza, sau plec dupa loc simt o smuncitura oricat as elibera ambreajul de incet. La trecerea intr-o treapta superioara la fel se aude un sunet infundat (ca si cum as bate cu mana in volan), la eliberarea pedalei de ambreaj.

Sa fie discul sau vreun cardan are joc?

Sper ca am fost destul de explicit si scuze daca am suparat pe cineva cu acest topic.

Editat de aurasky
Link spre comentariu

Verifica -jocuri cruci cardanice,diferentiale , planetare respectiv bucsile de pe tendoanele spate.Suma uzurilor din aceste piese si angrenaje poate sa dea un sunet ciudat cind cuplezi tractiunea prin ambreaj.

Link spre comentariu

Atunci cand schimb viteza, sau plec dupa loc simt o smuncitura oricat as elibera ambreajul de incet.

Cand pleci de pe loc simti o smucitura?! Poate accelerezi prea tare la plecare, si avand un joc undeva, iaca smucitura ! Verifica jocul in crucile cardanice si chiar tendoanele puntii spate! Succes!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare