Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 - proiect Ursula

MihaiB

Postări Recomandate

Salut,

Dupa cateva luni de la achizitie, Y60 (fostul Tractozaur, denumit in continuare Ursula, ca e nordica) a suferit cateva schimbari importante. Si vor mai fi, se pare. O sa le prezint in topicul asta pentru cei interesati, precum si pentru a tine un "history" al masinii. De asemenea, il invit si pe dl Luigi sa completeze pentru ca stie modificarile mai bine ca mine :)

Ce s-a facut pana acum:

- motorul a fost refacut, aproape complet. Practic acum masina are motor "RD28T"

- cutia de viteze schimbata

- carcasa puntea fata schimbata

- filtru aer schimbat

- turbina schimbata si refacuta

- cauciucurile schimbate din AT-uri in BFG MT 33x10.5x15

- troliu Four Wheeler 10k

- snorkel

- proiectoare schimbate, acum are IPF

- bateria a fost schimbata si s-a adaugat inca una (ambele Rombat), cu battery splitter de la T-max

- statie Alan 42

- diverse si multe maruntisuri (panouri usi interior aluminiu, pompa centrala schimbata, computer de bord schimbat, MRL-uri noi, tot felul de bucse, pistonarse, simeringuri, bara directie, overfendere, etc....)

Ce mai urmeaza:

- schimbarea arcurilor de la suspensie (fata-spate), cu unele OME. Asta se va face foarte curand, arcurile sunt pe drum.

- bara fata si bara spate

- probabil roofrack si ceva mai multe proiectoare

- sistem de depozitare in portbagaj - aici trebuie sa vad exact ce gasesc / ce se poate face....

- scuturi

- praguri

Cam asa arata Ursula in momentul de fata, pozele sunt de calitate slaba, iar am uitat aparatul foto acasa si a trebuit sa folosesc telefonul... Orice idei, sfaturi, sugestii, critici sunt incurajate.

http://i1045.photobucket.com/albums/b453/mihaibotea/Picture001.jpg

http://i1045.photobucket.com/albums/b453/mihaibotea/Picture003.jpg

http://i1045.photobucket.com/albums/b453/mihaibotea/Picture005.jpg

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y60 - proiect Ursula

:br Mihaie, ma bucur ca i-ai gasit un nume original :wink:, suna si foarte bine :h5, ma bucur tare sa-l (sau sa o, ca o cheama Ursula pe masina) vad la lucru din nou, faza tare, ca o constatare la prima vedere, pe vremea cand nu avea roll-cage, antena era pusa de mine exact in acelasi loc in care ai pus-o tu actualmente :y, deci gand la gand...

De abia astept ca B 76 NJA sa mearga impreuna in teren cu B 110 NJA! :wink::2dr:h5

Link spre comentariu

Pe de alta parte, din ce stiu eu, cele din tabla sunt mai putin rezistente (se indoaie mai des). Si sunt mai grele.

Cred ca o varianta ar fi ca in ceva timp sa le schimb pe cele actuale cu unele HD pentru offroad, din aliaj - care sunt si rezistente si usoare in acelasi timp.

Pareri?

Link spre comentariu

Asta cu jantele de aliaj care se sparg e cam povestioara zic eu ! Eu am si m-am tot dat cu ele si nu au nici pe drq! Plus ca arata mult mai bine ! Daca te dai grav se poate sa se sparga nu infirm dar trebuie sa fii mai brutal !

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

:) Foarte frumos si sa te tina! Ne-am vazut noi prin primaverii cand credeam ca e p'acolo tractozaurul si am inceput sa dau in masina ca sa iasa din vilele alea bengoase:ha:

In alta ordine de idei: UR SULA? Sper ca nu te-ai gandit ca URca SULA, nu?!:grin:

Link spre comentariu

:ha:

Dupa cum vezi, de cand ai vazut-o in Primaverii s-au mai schimbat destule...

Legat de nume, nu m-am gandit dar s-ar putea intelege yoU aRe SULA :). Glumesc, cum ziceam m-am gandit la un nume de nordica, asa e si masina, a fost facuta pentru tarile nordice (n-are racitor de ulei....). Cel putin asa mi-au zis altii mai priceputi decat mine :D

Link spre comentariu

Zilele acestea Ursula a mai primit 2 tratamente:

- au fost schimbate toate arcurile de la suspensie. Masina avea arcuri standard cu niste adaptari pentru kit-ul de suspensie, acum are arcurile potrivite suspensiilor, tot de la OME.

- dupa indelungi investigatii s-a rezolvat si problema inchiderii centralizate care pana acum nu functiona decat ca "deschidere" centralizata. S-au schimbat servomotoarele si acum se inchide cum trebuie.

Nu am inca poze, dar cand fac rost le pun...

Din nou, multumiri echipei de la Caravan pentru ajutor!

Vor urma in curand (sper) elementele de exterior: bara fata, bara spate, roofrack, ceva mai multe lumini, etc.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Frate, toti veniti ca la tirg......sa le faceti de ris......:ha:

In doua luni nimic,nimic.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Asa e, n-am mai pus poze. Pun mai jos. Intre timp s-au mai intamplat diverse:

- bara proiectoare si 4 proiectoare (2 driving lights, 2 ceata)

- tendoane spate si bara Panhard spate ranforsate

Raman in asteptare bara fata si bara spate, poate si praguri, sa vedem...

Si pozele:

http://farm6.static.flickr.com/5013/5404958673_88ddce16a5_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5016/5405555570_8aa67d08d1_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5055/5405553438_0570c5fd05_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5089/5360774234_0e4a4130a6_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5043/5361238992_c5d2b94a84_z.jpg

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am vazut in topicul de vanzari ca ai patit un necaz....

Mi se pare mie s-au te dai batut cam usor, dupa cat ai muncit la masina asta? Ar fi pacat.

Cam anul trecut pe vremea asta m-am catapultat prin parbrizul unui patrol si drept multumire ca am scapat intreg am mai cumparat o troaca si am facut din doua una in mai putin de un an....

Mai gandeste-te....

Link spre comentariu

Accidentul s-a produs dintr-o combinatie de factori - prostia mea (ca nu am mers cu 4x4 cuplat), lipsa unor dotari la masina (ESP pentru a putea evita, airbag-uri pentru ca impactul sa fie mai putin dureros...). Din cauza asta as prefera ca urmatoarea masina de offroad sa fie ceva mai dotata din punctul asta de vedere.

Pana la urma, pana ajungi in teren trebuie sa mergi si pe strada destul de mult iar pe strada accidentele pot avea cele mai neplacute urmari.

In final, eu prefer offroad-ul ceva mai soft, orientat spre expeditii, motiv pentru care masina aia nu era chiar potrivita. Un Y61 lung ar fi fost mult mai potrivit, probabil ca voi merge chiar spre ceva gen SUV cu performante bune in offroad.

Link spre comentariu

....cuvintele nu mai au nici un rost acum....bine ca ati scapat cu bine,totul se putea transforma intr-o tragedie...fiarele se indreapta....viata are prioritate. Cred in continuare ca la impactul care s-a produs,masina nu are asa mari avarii,zici ca ai avut 40km/ora..rula si tirul,deci vitezele se aduna la inpact,de obicei testele se fac la 60km/ora...si bietele masini se fac praf cu tot cu pasagerii manechini...in fine daca ai alte ganduri,parerea mea e sa nu o dezmenbrezi si sa mai astepti putin poate o cumpara cineva cu totul si o pune din nou pe roti..e o masina potenta si e pacat.Asta e parerea mea si scuze daca sunt off-topic.O seara placuta!:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare