bigdaddy Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Va rog sa ma ajutati.... Am dat un Search pe forum despre taxe... nu am reusit sa ma lamuresc. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Se platesc taxe vamale/accize sau alte cele in urmatoarele situatii ( nu vb de TPI? 1. Masina NOUA provenienta non UE cumparata de la dealer din tara UE 2. Masina SECOND HAND provenienta non UE cunparata de la dealer/privat Multumesc. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 1. daca masina nu este inmatriculata, inseamna ca dealerul nu a platit nici un fel de taxa. in RO, taxa pentru non UE este de 10% din val masinii (factura) [ex: gasesti jimny 0 km, import japonia, la dealer germanski => in RO mai dai 10% pentru non UE] 2. masinile SH din vest, care au fost inmatriculate deja in spatiul UE, nu mai necesita plata niciunei taxe suplimentare (ba, daca o iei pe firma, iti poti deduce si tva-ul); [ex: gasesti jimny rulat in germania => masina a fost "europenizata", nu platesti taxe vamale] insa, daca un dealer SH a adus, sa zicem din Rusia, o masina SH (deci care nu a fost inmatriculata in UE), la vama RO se considera ca este non UE si dai 10% din cate stiu, la inceput de 2008 nu exista absolut nici o modificare in legislatia romaneasca in acest sens. sa ma corecteze cei cu mai multe cunostinte, pls, invatam din greseli, la urma urmei :bean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Tocmai am aflat ca se va modifica taxa de prima inmatriculare cu pana la -90%. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nanuk Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 am vazut si eu,dar depinde mult de cilindree se pare.avantaj veveritele :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 am vazut si eu,dar depinde mult de cilindree se pare.avantaj veveritele :h5 Shit :evil: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Eu zic ca nimic nu este sigur.. Din cate am citit si inteles ... sunt reduceri de pana la 90% a taxei actuale. Fara a avea in mana un proiect clar care sa si fie aprobat, nu-mi pot face nici un calcul si nici nu pot avea vre-o siguranta ca si e buna la ceva modificarea (pt mine). Poate fi o chestie de marketing.. ca la magazine cand anunta reduceri de pana la 90%.. si de fapt e pt unul-2 produse.. asa poate fi si aici.. reduceri de 90% a actualei taxe.. pt motoare de de pana la 359 cc.. adica de exemplu suzuki SJ20 Conteaza sa ne facem fiecare calculul.. pe baza a ceva, si sa vedem daca e vre-o modificare. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 probabil ca o sa reduca la euro 3 si 4 ! avioanele noastre non euro sau euro 2 cred ca va ramane tot asa ! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 mai devreme de iunie-iulie nu se schimba nimic :) tergiversare legislativa in folosul afacerilor importatorilor, pai nu? amu, fara suparare, dar non-euro nu trebuie incurajat :grin: daca s-ar aplica si la autobuzele si camioanele rable ar fi cu atat mai bine. io nu stiu de ce nu se concentreaza conducatorii nostri multiubiti (cititi voi ce trebuie) pe promovarea combustibililor mai ecologici, gen biodiesel, care se preteaza de minune la dieselurile vechi. in europa, legislatiile tarilor dezvoltate spun ca minim 10% din combustibilul vandut sa fie de felul asta. si procentul va creste mult in anii urmatori. ... am impresia ca iar vorbesc aiureli idealiste :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Mai fac o corectura la taxa vamala: Taxa vamala se plateste si pentru suma platita pe transportul aducerii in tara, in caz ca omul si-a adus pe roti trebuie sa faca o declaratie cu suma cheltuita pe transport si baza de calcul este (Fact masina+cheltuieli transport)x10% Va mai aduc la cunostinta ca este in curs de armonizare a legislatiei noastre cu cea Europeana unde ex.in Germania pt camione (orice>3,5 t) se plateste 22% taxa vamala Asa ca inca stam "bine" Traiasca Revolutia! 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Tocmai am aflat ca se va modifica taxa de prima inmatriculare cu pana la -90%. :grin: adica ai auzit un zvon .... de la un 'zvoner' ... si acum faci pe 'raspandacul' ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Tocmai am aflat ca se va modifica taxa de prima inmatriculare cu pana la -90%. :grin: adica ai auzit un zvon .... de la un 'zvoner' ... si acum faci pe 'raspandacul' ... Zvonerul e Stirile ProTV. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Re: Taxe Vamale Va rog sa ma ajutati.... Am dat un Search pe forum despre taxe... nu am reusit sa ma lamuresc. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Se platesc taxe vamale/accize sau alte cele in urmatoarele situatii ( nu vb de TPI? 1. Masina NOUA provenienta non UE cumparata de la dealer din tara UE 2. Masina SECOND HAND provenienta non UE cunparata de la dealer/privat Multumesc. Deci avind in vedere ca lucrez la o reprezentata auto te pot lamuri: 1.In primul rind trebuie sa ai de la dealerul din tara UE un pret explicat, adica: daca s-au platit taxele de intrare in UE sau nu, daca ti se ofera toate actele de omologare din tara respectiva UE, daca ti se ofera numere provizorii pentru transport in cadrul UE, si multe altele. Taxele vamale non UE (auto noi/second hand) sunt de 10% la valoarea de intrare in tara (pret cumparare plus toate taxele pana la granita). Dupa ce aduni aceasta taxa la valoarea de intrare in tara vei calcula la total si 19% tva de plata tot in vama. Este mult de explicat si ar fi bine sa te hotarasti la ceva concret si putem vorbi atunci. 2. La second hand nu mai ai de platit nimic pentru ca masina a fost indigenizata in UE. Daca ai detalii concrete nu ezita sa ma contactezi pe tf (in cartea de tf). Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Mai fac o corectura la taxa vamala: Taxa vamala se plateste si pentru suma platita pe transportul aducerii in tara, in caz ca omul si-a adus pe roti trebuie sa faca o declaratie cu suma cheltuita pe transport si baza de calcul este (Fact masina+cheltuieli transport)x10% mariusg - tu stii de chestia asta? mi se pare chiar aberant sa platesti TAXA PE CHELTUIELI DE TRANSPORT! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
r3dscorpion Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 .. adica de exemplu suzuki SJ20 Cu alte cuvinte trecem toti la "Veverite" :h5 "Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson" PORCTROLL Y60 DE PRIN 95 - 0724569397 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 10, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Multumesc tuturor pentru lamuriri. Am vrut sa-mi iau o Lada Niva din Germania, noua, dar daca se mai plateste pe langa taxe vamale si TVA, atunci nu prea mai merita.... Ideea era ca pe masina noua in D pretul era pe la 7500 iar aceeasi masina la Oradea e la 9500 epuroi... (bineinteles lasand la o parte chestii de genul garantiei, revizii etc..) Deci deocamdata mai sap....poate totusi gasesc ceva pe la noi. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 daca iei din germania de la dealer masina noua, ti se scade TVA-ul lor. asa ca daca la CIP e o diferenta semnificativa intre RO si germania -> mergi si ia de-acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Nu se scade nimic pentru ca esti si tu comunitar. Plus ca de la 1 ian au marit TVA in Germania. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Mai fac o corectura la taxa vamala: Taxa vamala se plateste si pentru suma platita pe transportul aducerii in tara, in caz ca omul si-a adus pe roti trebuie sa faca o declaratie cu suma cheltuita pe transport si baza de calcul este (Fact masina+cheltuieli transport)x10% mariusg - tu stii de chestia asta? mi se pare chiar aberant sa platesti TAXA PE CHELTUIELI DE TRANSPORT! Asa este legea. Am scris si eu acelasi lucru. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 ok, dar asta nu se mai aplica daca iei un SH din UE, nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 PT SH din UE nu se aplica taxa vamala pentru ca a fost introdus deja in spatiul vamal UE. Mai sunt si alte probleme pe care trebuie sa le aveti in vedere la cumpararea unui SH sau unuia nou deja introdus in spatiul vamal din UE: -vanzator persoana fizica ue-cumparator persoana fizica/juridica romana= nu se plateste nimic in plus -vanzator persoana juridica ue-cumparator persoana fizica romana= se plateste factura cu tot cu tva aplicabil in tara vanzatorului. -vanzator perosana juridica ue- cumparator persoana juridica romana= factura nu contine tva (nu se plateste tva pentru livrari intracomunitare de marfuri-pentru firmele care sunt declarati platitori de tva). Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 -vanzator perosana juridica ue- cumparator persoana juridica romana= factura nu contine tva (nu se plateste tva pentru livrari intracomunitare de marfuri-pentru firmele care sunt declarati platitori de tva). adica daca iau jimny pe firma, la pretul lui de 10.000 nu mai adaug tva la intrare in tara, ci chiar il pot deduce, nu? dar tot dau 10.000 banul jos la dealer :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate