Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Luneta Hardtop Samurai, am nevoie de ajutor

omoroka

Postări Recomandate

Re: Luneta Hardtop Samurai, am nevoie de ajutor

Am reusit sa-mi fac luneta pana la urma. Multumesc lui valah care mi-a pus la dispozitie originalul pentru copiere :h5

A fost nevoie de ceva munca, mai ales ca nu a iesit din prima, forma fiind cea corecta insa inaltimea fiind un pic mai mare decat ar fi trebuit.

Nu prea se inchide ermetic si va trebui sa mai lucrez aici, oricum nici geamul original nu se inchidea prea bine, insa ce mi s-a parut interesant la taierea policarbonatului a fost urmatorul fenomen intalnit.

Decuparea am facut-o cu ferastraul pendular. Taierea policarbonatului s-a desfasurat usor ca si cum ai fi taiat placaj. Nu s-au creat fisuri, nu s-a spart, totul a fost bine atata timp cat placa a avut lipita pe ambele fete folia protectoare, asa cum am cumparat-o.

Cand insa am efectuat ultima corectie apucasem sa dezlipesc foliile protectoare si s-a intamplat ca in timpul taierii policarbonatul se topea din cauza energiei termice degajate de lama pendularului.

In concluzie: nu dezlipiti foliile protectoare decat dupa finalizarea lucrarii. Acestea se pare ca au nu doar rolul de protectie impotriva zgarieturilor :grin:

In urma procesului mi-au ramas doua fasii policarbonat de aproximativ 15cm x 60cm. Daca aveti nevoie de ele vi le pot oferi gratis.

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pt inchiderea ermetica incearca in felul urmator ;pune un cheder de dacie de usa pe marginea policarbonatului si va inchide cheder pe cheder .costa cam 29.00 lei poate ca nu va fi foarte estetic dar cred ca va ajuta la etansietate .pune te rog si o poza cu lucrarea :br

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

pt inchiderea ermetica incearca in felul urmator ;pune un cheder de dacie de usa pe marginea policarbonatului si va inchide cheder pe cheder .costa cam 29.00 lei poate ca nu va fi foarte estetic dar cred ca va ajuta la etansietate .pune te rog si o poza cu lucrarea :br

e si asta o idee... cred ca chiar am vazut la cineva asa ceva la un moment dat, ca sa nu mai zic ca chiar chederul de pe hardtop trebuie inlocuit... tot cu cheder de dacia :grin:

o sa pun si poza

Va salut !

Link spre comentariu

Am mai observat un fenomen neplacut, in zona de contact cu chederul se matuieste din cauza frecarii si a abraziunii. Nu se observa prea rau fiind in zona de contact cu chederul dar este inca un punct in minus pe langa faptul ca nu etanseizeaza bine din cauza flexibilitatii.

Iata si poza:

http://img153.imageshack.us/img153/6823/imag0025hy.jpg

Va salut !

Link spre comentariu

Si inca o chestie, din proprie experienta, sa nu incerci s-o cureti de gheata, in perioada asta, si cand o speli, s-o speli doar cu jet de apa. Sa nu dai cu racleta de geamuri pe ea, niciodata, pt ca se zgarie foarte ushor :wink:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Si inca o chestie, din proprie experienta, sa nu incerci s-o cureti de gheata, in perioada asta, si cand o speli, s-o speli doar cu jet de apa. Sa nu dai cu racleta de geamuri pe ea, niciodata, pt ca se zgarie foarte ushor :wink:

m-am gandit si la asta :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

Ambele variante sunt plauzibile: ori schimbarea cu o caroserie full metal top daca o gasex convenabila pe undeva ori alt hardtop.

La hardtop as vrea sa-mi fac unul pick-up cum am vazut ca si-a facut deja un coleg, insa din metal, nu mai vreau fibra de sticla.

Deocamdata lucram in Autocad, sa vedem virtual cam cum ar iesi, apoi sa vad daca gasesc timp pentru confectionare si bunavointa din partea lui taica-miu sa ma ajute cu sudurile :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Salut,

"' Craciun fericit alaturi de cei dragi, sanatate, impliniri personale si profesionale!"'

Ne pare rau de problemele create.

Cu stima,

Marcel

salut marcel

sarbatori fericite si tie si lui alex :h5

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare