Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jenti samurai 15", 16"

cipak

Postări Recomandate

Salutare,

Poate ma ajuta si pe mine cineva cu o dilema pe care o am legata de dimensiunea rotilor. Vreau sa pun anvelope de iarna, cele de pe masina fiind cam vechi si tocite.

Masina este un Samurai din 1996, tip SJ/S02V (asa scrie in cartea de id). Tot din carte, dimensiunile anvelopelor:

- 195R15 78Q sau 205/70R15 78Q, si pe fata si pe spate la fel

- in plus, jos la Modificari, scrie ALTE ANVELOPE: 205/75 R15 78Q

Problema e ca azi la vulcanizare am observat ca anvelopele de pe masina sunt 215/65 R16C. Jantele stiam ca nu sunt originale, mi-a spus vinzatorul ca le-a luat de pe o Vitara, ca erau mai frumoase, de aluminiu.

Am mai multe intrebari:

1. merg mai bine in offroad jantele de 16" decit cele de 15" pe samurai?

2. dauneaza la directie, transmisie, ambreiaj?

3. daca ma prinde politia cu roti mai mari, am probleme? daca sunt implicat intr-un accident, pic de vinovat chiar daca altfel n-as fi?

Daca raspunsurile la 2 si 3 sunt DA, as fi inclinat sa le schimb cu niste jante de 15". Mai ales ca janta din fata stinga se freaca de ceva din corpul masinii la viraj maxim stinga.

Astept parerile voastre, multumesc.

http://lectiidedansuri.ro/samurai/profil.jpg

Ciprian

Editat de cipak
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jenti samurai 15", 16"

In taloanele noi , nu mai este trecuta dimensiunea la roti, deci nu cred ca o sa ai probleme mari cu legea. parerea mea este :

1: 15 merg mai bine in off road

2: 16 nu dauneaza la nimic

3: nu cred ca o sa ai probleme

4: e mai frumoasa cu 16

5: Sunt mai ieftine anvelopele pe 15

Sper ca nu te-am bagat mai rau in ceata:grin::grin:

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Re: jante samurai 15", 16"

Gata, m-ati lamurit. Daca nu-s sensibil mai bune in offroad cele de 16 (chiar din contra, din ce spune Florin), n-o sa le tin doar de frumusete:) Trec pe 15. Prefer sa fiu in regula cu politia si RAR-ul, in plus, cu diferenta de bani care imi ramine de la anvelope poate imi iau si jante:) sau le dau la schimb pe cele de 16, sa vad ce gasesc. merci!:wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare