Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dezaburire parbriz + geamuri laterale

Vizitator ius

Postări Recomandate

Re: dezaburire parbriz + geamuri laterale

Din cate ai vazut din post-urile mele si eu am probleme cu caldura. Momentan (acum mi-am desfacut bordul si astept sa vad ce rezolv cu caloriferul vechi, unul nou e 600 ron) am mers cu aerul rece la maxim pe parbriz, fara recirculare (dezabureste si la rece) si cu spray dezaburire luat de la kaufland (8 ron). Pana iti rezolvi buba sau vine caldura, poti incerca si tu asa, dar fara recirculare a aerului, ca aburesti mai rau asa si daca esti la drum lung... risti sa adormi.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am schimbat termostatul (38 lei) si nu mai am probleme...:P

ia dimensiunile la calorifer si baga dela dez ceva asemanator

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Aceeasi problema o am si eu;si mai ales cand este ploaie sau umezeala afara,nici macar parbrizul nu se usuca tot.Iar iarna,stratul de gheata raschetat pe interior este prezent totdeauna,ceea ce devine suparator.Am scos chiar si filtrul de ambient,...degeaba!Acum citesc topicele si ma instruiesc.Insa,constat cu indignare,ca si in cazul altor autoturisme,literatura prezentata este pregnant in Engleza,fapt ce dezavantajeaza francofonii;este si cazul meu,dar cel putin ma mai descurc.

Necunoasterea limbii engleze nu o vad ca pe un cusur,ci un neajuns in intelegerea deplina a documentatiei(chiar as vrea sa vad un englez,american,etc. cum s-ar descurca in literaratura romana de specialitate!).

Asa ca,rugamintea mea este sa ma indrumati spre ceea ce cunoastem cel mai bine:ceea ce este scris in limba romana-nu mi-o luati in nume de rau,nu sunt nici de varsta frageda-54 ani,nici slab pregatit-sunt inginer,si nici nu trebuie sa va referiti la patriotism,ci pur si simplu sunt roman,cetatean european, si doresc sa fiu informat in limba romana!

Va multumesc,

Landroverist
Link spre comentariu

Presupun ca daca i-ai scos filtrul de polen ai Frontera B...Presupun de asemenea ca nu ai ventilatia pe recirculare.daca am presupus bine pana aici,inseamna ca ai umezeala multa in masina,care poate proveni 1-de la ploaie (parbriz lipit defectuos sau vreo gaura/crapatura in podea)

sau 2-caloriferul fisurat sau care scapa antigel in interior.Deasemenea,infundarea scurgerii condensului de la AC poate fi o cauza.

poti controla buretii de sub mocheta,acolo se aduna apa.Mocheta e posibil sa fie uscata,daca e apa dedesubt,se abureste.Mai uita-te si in portbagaj,in zona rotilor,poate intra pe acolo,dar mai greu.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Nu stiu ce filtru de polen ati scos voi, dar frontera b NU are asa ceva.

Nu l-am scos `noi`..La A nu este,si de aceea am presupus ca e B..daca nu e nici la B..

Chiar sunt curios..Ce i-o fi scos si de unde,cu titlul `filtru de ambient`..poate o fi scos filtrul de aer?Sau poate nu e Frontera..:ha:

Link spre comentariu

Multumesc Superdragos,

Ideea este ca eu am un Freelander 1 4DH din 2001,la care am mai multe improvizatii la A/C si incerc sa o repar singur,cu ajutorul membrilor acestui forum,de la care fiecare cred ca are numai de invatat.In cazul de fata,am demontat tabloul de sigurante si relee din compartimentul pasagerilor,de sub volan,si am constatat ca sunt cateva improvizatii,existand fire taiate care duc la butonul de dezaburire/degivrare si sunt legate in alte mufe,sau sunt nelegate,ceea ce face nefunctionala aceasta functie.Sper sa gasescc schema electrica de actionare si sa-mi rezolv problema.

Landroverist
Link spre comentariu

Da, probabil discutia trebuie mutata la sectiunea Land Rover.

Pana atunci o sa vorbesc cu un prieten bun, fost " landrover-ist " sa vad daca te poate ajuta ( o sa iti dau PM cu nr. lui/ o sa il " chem" aici pe topic :grin: )

:h5

Editat de Andrei_vl
ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Multumesc Superdragos,

Ideea este ca eu am un Freelander 1 4DH din 2001,la care am mai multe improvizatii la A/C si incerc sa o repar singur,cu ajutorul membrilor acestui forum,de la care fiecare cred ca are numai de invatat.In cazul de fata,am demontat tabloul de sigurante si relee din compartimentul pasagerilor,de sub volan,si am constatat ca sunt cateva improvizatii,existand fire taiate care duc la butonul de dezaburire/degivrare si sunt legate in alte mufe,sau sunt nelegate,ceea ce face nefunctionala aceasta functie.Sper sa gasescc schema electrica de actionare si sa-mi rezolv problema.

Butonul de dezaburire este pentru luneta . Pe unele modele exista si unul ptr parbriz, daca acesta este "incalzit".

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

Da, probabil discutia trebuie mutata la sectiunea Land Rover.

Pana atunci o sa vorbesc cu un prieten bun, fost " landrover-ist " sa vad daca te poate ajuta ( o sa iti dau PM cu nr. lui/ o sa il " chem" aici pe topic :grin: )

:h5

0746245042;0766548742 Marian Lupu

Landroverist
Link spre comentariu

Butonul de dezaburire este pentru luneta . Pe unele modele exista si unul ptr parbriz, daca acesta este "incalzit".

Pune domne la sectiunea "masina" : Opel Frontera :grin: :h5

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

buna ziua,am urmarit acest subiect pentru ca si eu am aceeasi problema la masina: ingheata parbrizul pe interior peste noapte iar dezaburirea si dezghetarea lui se face foarte greu pe viteza cea mai mare a ventilatorului dar persista si in timpul rulajului.Mentionez ca am si eu un TD4 din 2001. Multumesc

Link spre comentariu

Daca tot se cauta rezolvarea problemelor la Range in sectiunea Opel,sa-l ajutam pe baiat-

La Frontera am avut si eu aceeasi problema ca la tine-dezaburire greoaie,pe treapta 4,si caldura cam subtire,dupa mult timp,chiar daca temp.la motor era unde trebuie.Prin urmare am scos usa de la torpedou,am desfacut cat s-a putut carcasa de la calorifer,ca sa am acces la calorifer,cat de cat.Dupa ce am scos tocatura de frunze,fulgi si praf de pe fagurii caloriferului,l-am suflat cat s-a putut (la service,la compresor).

Dupa asta i-am montat plasticele la loc si i-am facut o proba.Am constatat ca aerul iesea prin toate partile,pe la toate imbinarile dintre aeroterma,calorifer si tubulatura :wtf1: M-am scarpinat in cap de cateva ori,dupa care am studiat iar problema-Pe la toate imbinarile erau urme de scoci,si nu intelegeam de ce.Singura explicatie (confirmata mai tarziu) a fost ca PE LA TOATE imbinarile era un burete de jur imprejur,de fabrica,ce asigura trecerea aerului PRIN CALORIFER ,si nu pe langa el.Asa ca in lipsa altor posibilitati,am taiat fasii lungi de burete cam de 2cm in sectiune,pe care le-am dat cu silicon de garnituri si le-am indesat cu surubelnita pe unde scapa aerul.Dupa asta caldura imi usca nasul,asa cum este la o masina noua..

Deci ideal ar fi cand se umbla la calorifer,sa se studieze si buretele,fara de care randamentul instalatiei scade drastic..

Cam asta ar fi la Frontera A si B,la Range poate fi diferit dar,nu cu mult,principiul e acelasi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare