silvones Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Multumesc frumos de increderea acordata. Dar pentru moment trebuie sa va dezamagesc. Vreau sa termin caroseria ca sa ma apuc de reasamblat masina si pentru ca vreau sa pun pe ea si servodirectie si aer conditionat va trebui sa intervin si pe fulii si dispunerea lor. Ideea care o am este sa folosesc o curea lata(nu trapezoidala) asa cum sunt pe masinile mai destepte sau mai noi, curea care sa invarta tot dintr-una, chiar daca freaca pe ambele parti. Va trebui sa vad ce curea se preteaza la asa ceva, sa vad daca intr-adevar antreneaza cu ambele suprafete si sensurile de rotatie a rotilor conduse. Cred ca alternatorul se poate invarti in ambele sensuri si de aceea cred ca pozitia lui va fi pe post de intinzator de curea. Pentru ca precis nu voi mai avea loc pentru roata de rezerva, voi ridica si eu alternatorul cat mai sus. Cam asta este la ce m-am gandit, dar recunosc ca nu am aprofundat... :) De ce nu si un compresor de aer si actionezi pneumatic diff-ul ala blocabil si i faci si sistem de reglat presiunea in pneuri din mers, ca la veh. militare. Glumesc, sunt doar invidios ca nu am ideile, priceperea, uneltele sau timpul tau. La modul serios, cred ca exita si pompe servo electrice, mai scapi de o fulie dar mai bagi niste fire.Asta daca nu vrei servo de fabrica.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Am deja cumparat kitul de servodirectie si este prevazut cu pompa clasica. Este adevarat ca pot renunta la ea si pune una electrica...dar o am deja... Iar de idei ce sa zic...tot ce fac pun aici, cine vrea sa faca ceva, are cel putin un punct de plecare. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Am gasit pe net filmuletul asta: referitor la povestea cu mutarea alternatorului, am observat in filmulet doua chestii - una este acest suport care tine pe el pompa de AC, alternatorul si compresorul de servodirectie. - cureaua lunga ce se muleaza pe toate cele inclusiv pompa de apa si rola intinzatoare. Nu stiu cum s-ar putea prinde de motorul de Niva acel suport...eu am delcoul acolo, poate e mai simplu la cei care au injectie E o posibilitate. Ca sa nu mai spun, ca in functie de "timpul"(=banutii) fiecaruia, daca iti iei de la dezmembrari suportul si reusesti sa il prinzi solid, iei si restul si intra la fix. Doar fulia de la motor mai trebuie modificata. Ca si precizare, trebuie oricum ragandit traseul curelei pentru ca pompa de apa de la Niva nu merge (sau cu modificari ample) relocata. La Logan pompa de apa e cea indicata cu sageata rosie in poza a doua (asta daca nu ma insel, filmuletul e destul de rapid). Probabil ca nici lungimea curelei nu va mai fi potrivita, dar curele se gasesc de diferite lungimi. Ideea este de suportul acela gata facut.....si mi se pare ca este dint-o bucata.... Si pentru ca azi pe la lucru a cam batut vantul... si pe calculator se poate desena orice, oricat de fantezist, iata o posibilitate de montaj. Intre timp m-am prins ca in partea de interes se afla pe langa delcou si pompa de benzina si filtrul de ulei, dar foaia suporta orice:) scuze daca am luat-o pe aratura, dupa cum am spus, la servici cam a batut vantul.... :) Editat Martie 11, 2014 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs din filmulet nu se paote folosi nimic :) e motorul de renault sau cel dezvoltat impreuna cu ei de cei de la LAda desi nu cred ca e un motor din ce vad de 1,4L la motoarele pe carburator cu delcou nu merge pus alternatorul sus,dar la cele pe injectie merge dupa ce faci relocarea bobinei de inductie si dupa ce schimbi cureaua cu una mai lunga. actualmente ai curea pe varianta cu injectie de 9,5x940 sau 945 nu mai stiu exact iar daca pui alternatorul sus trebuie sa treci la o curea de 1200 si ceva din ce am vazut eu asa la o masuratoare relativ empirica cu o sfoara defapt chinga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Pe http://www.koroffka4x4.ru gasiti poze cu relocarea alternatorului. Din link-urile urmatoare poate iesi ceva. http://www.ladanivabelgium.be/Niva%20stuff/Niva%20M/Niva_M.htm#top http://www.koroffka4x4.ru/images/morfeoshow/21214_______-7812/big/212910944ko.jpg cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs revin cu aceeasi chestie sacaitoare: "mecanicii de niva" ...caz intamplat astazi la niva unui prieten, care desi, soata e basarabeanca se incapataneaza sa o repare loco. Masina a iesit proaspat dintr-o revizie, si o mica "lifting-uiala", pentru ca el o foloseste mai mult onroad ca a doua masina. ...toate bune si frumoase, nu mai trancane, in schimb la scoaterea din viteza(in momentul de liber), turatia ramane unde era, 200/2500 rot, si doar daca stai 10-15sec revine la normal. ... evident mi-a incoltit o :id:id oprim, tragem pe dreapta si incercam si in varianta pe liber(accelerare/decelerare). Acelasi simptom - un fâșâit, ca la patinare ambreiaj, dar disparand dupa 10-15 sec ... ne mutam peste un sant pe pe margine si ma uit la reglajul furcii de ambreiaj(ca eu is patit), siiiii ce sa vezi: masina precizes ca e pe injectie/2003, un resort destul de teapan(cu mana nu il trageai), legat de furca ambreiajului, iar celalalt capat de cutie inspre inaintea masinii(nu am intalnit, m-am minunat, si cred ca e gresit). furca e trasa artificial catre inainte, deci cred ca tine cuplat discul pe volanta(cred ca au inlocuit rulmentul cu acel resort dar au obtinut efectul contrar) ...astept comentarii P.S.: pe modelul 2007, nu am resortul , si nici nu mi s-a spus ca ar lipsi Editat Martie 12, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Mie nu-mi displace nimic la Niva, defapt e masina potrivita pt Romania Simpla si usor de reparat. Totusi prefer cea pe carburator. Nu stiu raportul de compresie al motorului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Mie nu-mi displace nimic la Niva, defapt e masina potrivita pt Romania Simpla si usor de reparat. Totusi prefer cea pe carburator. Nu stiu raportul de compresie al motorului? Ai avut Niva,ai,sau vrei sa-ti iei,ca nu inteleg? Sau vorbesti din ce-ai vazut pe strazi? Doar cred ca vrei sa strangi posturi...:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Am avut 7 Lazi , toate tipurile insa nici una NIVA Caut una . Ma intereseaza fff mult raportul de compresie al motorului. Sa fie cat mai mic , genul 7 si ceva ca la UAZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hermano Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Mie nu-mi displace nimic la Niva, defapt e masina potrivita pt Romania Simpla si usor de reparat. Totusi prefer cea pe carburator. Nu stiu raportul de compresie al motorului? De ce o preferi pe cea cu carburator ? Si eu si taica-miu avem Nive cu carburator si ne-au mincat ficatii ... :ang2 De ani de zile cautam un mecanic care sa le regleze carburatoarele si nu gasim. :ang3 Nu stau la relanti sau nu se alimenteaza cu benzina asa cum trebuie si iti vine sa le dai foc !!! :cr3 "Terorismul nu ma ingrijoreaza. Sint casatorit de doi ani." Sam Kinison Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Ii pui un carb nou si gata . Daca se potriveste cel de Lada 1200/1500 e super. In schimb functioneaza ..cu orice:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Ii pui un carb nou si gata . Daca se potriveste cel de Lada 1200/1500 e super. In schimb functioneaza ..cu orice:grin: cred ca nu mai e nevoie sa iti spun ca postezi de dragul postarilor dar trecem peste ca de asta vor avea grija moderatorii ,noi doar iti atragem atentia ca ce faci nu e bine si nu pui intrebarile cum trebuie si in aria aferenta...dar trecem peste. raportul de compresie la niva este de 9,5:1 asa ca nu e ca la uaz iar la uaz e de la 7,2 la 8,5 in functie de anul de fabricatie. ce poate eventual cauti tu este un motor de Aro, un M 207 sau chiar mai vechi care are raportul de compresie de la 6,7 in sus ca sa mearga cu orice cum spui tu,desi nu e asa dar te las sa crezi ca asa este daca tu esti atat de convins. poti sa ne enumeri si noua cele 7 lazi pe care le-ai avut si sa ne faci te rugam un topic separat unde sa le prezinti si sa pui poze cu ele si toate cele. daca vrei neaparat o niva ti-o vand pe a mea asa cum e in starea actuala cu 4500 euro, daca esti interesat contacteaza-ma altfel mai bine Editat Martie 13, 2014 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs La 1,7i este 9,3 La 1,6 carburatie este 8,4-8,6 Nu ti-as cumpara masina ta , nu asa se vinde o masina. Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs La 1,7i este 9,3 La 1,6 carburatie este 8,4-8,6 Nu ti-as cumpara masina ta , nu asa se vinde o masina. Succes Deci stiai care este raportul de compresie si totusi ai intrebat,de dragul posturilor. Penibil!:hw Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Intre timp am verificat pe Lada Rusia Ai ce ai cu posturile alea... Adevarul e ca sunt in Post :br Daca aveai ceva sa-mi spui eu am tel afisat . Tocmai pentru nu face posturi multe. Daca urmaream sa fac posturi aveam cateva mii de aproape 1 an de cand am contul. Nu va mai legati de posturi atat ca nu are relevanta. Editat Martie 13, 2014 de marculescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Intre timp am verificat pe Lada Rusia Ai ce ai cu posturile alea... Adevarul e ca sunt in Post :br Daca aveai ceva sa-mi spui eu am tel afisat . Tocmai pentru nu face posturi multe. Daca urmaream sa fac posturi aveam cateva mii de aproape 1 an de cand am contul. Nu va mai legati de posturi atat ca nu are relevanta. bravooooo inseamna ca in sfarsit ti-ai dat seama ca inainte de a pune o intrebare aiurea e mai sanatos sa te documentezi si sa folosesti functia "search"la care mai toti moderatorii fac referire tocmai pentru a nu avea aiurea topicuri deschise inutil tinand cont ca in decurs de un an ai reusit sa aduni fantastica suma de 30 de posturi denota clar cat ai contribuit cu detalii si informatii in acest timp pe diverse topicuri. si cum spunea cineva mai sus noi ca fraierii scriem si iti raspundem si iaca tu ai mai facut 5 posturi discutatnd cu noi :):):) iar legat de vanzarea masinii stai linistit ca nu o vindeam si nu e de vanzare oricum,iar de vandut masini...da-mi voie sa nu comentez :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs 1 - nu am deschis topic pe aceasta tema 2- am pus intrebarea crezand ca aflu mai repede de la proprietari 3- daca dadeai un telefon nu mai existau discutiile astea 4- nu am de gand sa-ti cumpar masina, dealtfel tu ai precizat neintrebat faptul ca o ai de vanzare si pretul. Aici topicul se refera la ce nu-ti place la masina ta. Inseamna ca vrei sa scapi de ea daca pomenesti de vanzare... . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs 1 - nu am deschis topic pe aceasta tema foarte rau, asta trebuia sa faci 2- am pus intrebarea crezand ca aflu mai repede de la proprietari trebuia intai sa cauti tu raspunsurile,implicit daca respectai punctul 1 primeai raspunsul 3- daca dadeai un telefon nu mai existau discutiile astea nu ma intereseaza sa te sun sa vorbesc cu tine...asa ca nu te sun:) vrei cumva sa te sun? primesti bonus la apeluri? 4- nu am de gand sa-ti cumpar masina, dealtfel tu ai precizat neintrebat faptul ca o ai de vanzare si pretul. uneori o ironie fina scapa unora,mai ales celor care nu ma cunosc. Aici topicul se refera la ce nu-ti place la masina ta. Inseamna ca vrei sa scapi de ea daca pomenesti de vanzare... . da asa e nu imi place masina vreau sa o vand dar nu o vrea nimeni, asa de naspa ma simt...:) am cerut mai putin am subevaluat-o chiar si nimeni nu vrea... :) ai impresia ca bagam in masina de 3-4 ori cat am dat pe ea doar asa in scarba ca nu imi place?...e clar ca nu stii ce vorbesti si doar comentezi asa ca sa te afli in treaba. Editat Martie 13, 2014 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hermano Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Ii pui un carb nou si gata . Daca se potriveste cel de Lada 1200/1500 e super. In schimb functioneaza ..cu orice:grin: Am pus carburator nou la a mea si degeaba. "Terorismul nu ma ingrijoreaza. Sint casatorit de doi ani." Sam Kinison Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Helooooo, am umplut topicul asta cu discutiile baiatului asta despre uaz, mai intai apoi despre lada cu nu stiu ce compresie. Aici e topicul ce va enerveaza cel mai tare la lada(fiind forum 4x4 evident e vorba de niva). deci baiatu deocamdata poate sa spuna ca estetic nu-i frumoasa si atat, iar cum gusturile nu se discuta, nu cred ca ne intereseaza nici macar daca ii place sau nu ...iar eu intreb o chestie care ma deranjeaza la o niva si nu-mi raspunde nimeni :uameni :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs ...iar eu intreb o chestie care ma deranjeaza la o niva si nu-mi raspunde nimeni :uameni Daca te referi la mecanici,eu stiu,dar in Bucuresti si nu vad cum te-ar putea ajuta.Daca printr-o conjunctura fericita ai drum p-aci,iti pot lasa un nr de tel.:wink: L.E.-pana la Bucuresti,mai aproape e Brasovul unde il gasesti pe dl. profesor Atila. Editat Martie 14, 2014 de Liviu-San Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 (editat) Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs asta cu mecanicii am lamurit-o. intrebarea era daca voi la nivele voastre 2000-2005 aveti furca de ambreiaj legata cu un resort de cutia de viteze sau e o improvizatie ce trebuie eliminata Editat Martie 15, 2014 de Astral :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs Pe Niva mea din 2003 exista acel resort unul din capetele sale intra in orificiul din furca ambreiajului iar celalalt intra in ochiul de pe cilindrul receptor. Vezi ca este un manual pentru Niva pe site si ai sa vezi acolo o poza cu acel resort. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs ... dar pe tija filetata ai piulita de reglaj, lui ii lipseau si cred ca arcul tragea mai mult neavand limitator :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: Ce va enerveaza cel mai tare la LADA dvs eu am vazut ceva ce semana ca un arc dar fiind noapte nu prea am vazut prea bine :) pare a fi legat acel arc de tija aia din tabla ambutisata, daca ajung pe lumina la garaj ii fac o poza si o postez :) scuze ca nu le-am trimis alea dar le trimit saptamana asta :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate