Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema neidentificata ambreiaj

peter

Postări Recomandate

Am sa scriu povestea de la inceput ca poate asa identificam problema (mai mult voi, ca eu nu i-am dat de cap). Este vorba de un suzuki samurai (santana) din 90, motor de 1324, 47 kw. Am cumparat-o cu gume stock, dar uzate, asa ca i-am pus gume noi, dar simex (resapate insa turbo) marime standard 195 80 r15 care bineinteles ca, fiind mai mari, frecau. Asa ca am montat un chit de inaltare de 5 cm intre caroserie si sasiu. Prima problema care am observat-o a fost ca mai sare levierul de la reductor din viteza (mentionez ca am decupat un pic in caroserie sa se poata misca in voie maneta de la reductor). Am pus set complet nou de ambreiaj (am ramas fara ambreiaj dupa ce am tractat un defender din noroi timp de o ora). Dupa nici 300 km am ramas din nou fara ambreiaj. Am pus iar kit nou sachs (disc, placa, rulment) iar la prima iesire, fara sa o fortez am simtit ca miroase a ambreiaj si pe un deal usor deja nu mai puteam urca nici cu treapta intai la mic pt ca patina.

Daca ma puteti ajuta si pe mine cu o idee, ca eu sincer am ramas in pana. Sper ca nu trebuie sa schimb si volanta.

Multumesc anticipat

Suzuki Samurai Santana '90
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: problema neidentificata ambreiaj

daca vrei un ambreiaj de serie mai bun monteaza un kit EXEDY si nu vei mai avea probleme sau daca te lasa bugetul monteaza un ambreiaj HD cum ar fi Center Force Dual Friction,nu esti primul care pateste asa

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

mie mi se pare totusi ciudat sa termine doua seturi, fie ele si standard, in nici o mie de km. sa nu fie vreo eroare de montaj....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

mie mi se pare totusi ciudat sa termine doua seturi, fie ele si standard, in nici o mie de km. sa nu fie vreo eroare de montaj....

sunt deacord cu tine, este imposibil sa termini 2 seturi de ambreaj fara o alta problema. Acolo este ceva problema

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

am fost cu ea inapoi la mecanic sperand sa fie o eroare de montaj. Omul a spus ca daca e nevoie o desface, dar nu prea e ce gresi la montaj. Zicea si el sa nu cumva sa trebuiasca alta volanta. Eu ma intrebam daca nu o fi de vina faptul ca am ridicat caroseria de pe sasiu.

Link spre comentariu

Sigur e o problema undeva.Eu am pus Simexuri pe Samuraiul cu motor de 1.000 cmc si nu am avut nici o problema cu ambreiajul.

Incepe si tu sistematic.Vezi daca nu cumva masina merge infrinat, sau se infrineaza o roata.Vezi si cind masina e rece si dupa ce mergi cu ea.Nu rideti ca zic si la rece si la cald, pentru ca stiu pe cineva care a tras-o citeva luni.Cind masina era rece, avea frine destul de slabute iar cind se incalzea se infrina singura.Un dobitoc de "mecanic" ii pusese ulei de servo in vasul de la lichidul de frina.Dar sa revenim.Daca nu ai astfel de probleme la trenul de rulare, ma gindesc sa nu fie volanta dusa si sa nu mai ajunga placa de presiune sa preseze cum trebuie discul pe ea(pe volanta).

Cu levierul de la reductor e alta poveste.Este acolo o bucsa din cauciuc, care odata ce incepe sa se duca, iti arunca levierul din treapta selectata.

Link spre comentariu

. Eu ma intrebam daca nu o fi de vina faptul ca am ridicat caroseria de pe sasiu.

Nu are nicio legatura cu ambreajul.Uita-te si la cablul de ambreaj...sa nu cumva sa ramana intepenit si ambreajul sa nu debraieze complet.

Link spre comentariu

Masina nu merge infranat. Patinajul l-am simtit tocmai la cald. Simptomele sunt ca si cand nu ar atinge pe volanta. Am uitat sa specific faptul ca discul vechi nu prea i-mi parea uzat, nici la mecanic nu i s-a parut a fi terminat, doar ca placa de presiune parea a fi arsa si zicea mecanicul ca poate a ars si discul de ambreiaj si atunci nu mai are proprietatile specifice. Pe de alta parte, care este bucsa de cauciuc ce se uzeaza la reductor?

Link spre comentariu

@alex22_xxx --- Aici s-ar putea sa ai dreptate pentru ca s-a mai intamplat sa scartaie cablul si chiar sa simt ca agata, doar ca nu l-am mai auzit in ultima vreme si astfel nu l-am mai luat in calcul. Asadar urmeaza o verificare si mai mult ca sigur o sa cumpar unul nou (doar sa gasesc).

Link spre comentariu

Sunt sanse mari ca volanta sa fie uzata. Placa de presiune era arsa din cauza frecarii de disc(patinaj), cauzata tot de lipsa de braiere complecta (contact complect intre placa disc si volanta). Eu i-ti recomand sa schimbi volanta. pentru siguranta poti verifica si grosimea discului de ambreaj original in comparatie cu primul cel prajit primul.

1995 Nissan Patrol 2.8

Link spre comentariu

Evorba de bucsile astea.Levierul de la reductor are aproape de capatul de jos ca o bila, iar aceasta se sprijina pe bucsa respectiva.

http://www.lowrangeoffroad.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/165x165/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/t/c/tcasebush_1_1.jpg

Sloppy Shifter Fix Bushings and Bolts

Link spre comentariu

Cand am luat masina, in prima saptamana s-a dus discul, l-am schimbat... in vreo 9 luni s-a dus si asta... A urmat un kit complet Centerforce Dual Friction, pe care de peste un an il forjez la maxim si nu i-am simtit deloc mirosul

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Din pacate nu apuc sa verific nimic la masina decat in weekend. Totusi am sa incep cu o verificare la cablu de ambreiaj dupa care ies in proba. Daca iar face mofturi urmeaza sa verific placa de presiune. Dar va tin la curent. Deocamdata multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Nu am apucat sa merg cu ea nici acum in teren, dar am incercat in parcare sa vad cum lucreaza cablul si sunt destul de sigur ca el nu debraiaza complet. Intre timp caut sa cumpar unul nou. Daca si atunci face mofturi cred ca-i pun tractiune animala.

Multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu

hai sa ne lamurim un pic cu termenii:

debreiere - decuplarea ambreiajului, la apasarea pedalei

ambreiere - cuplarea ambreiajului, la eliberarea pedalei.

mai exact, ce nu face cablul tau bine? daca nu DEBREIAZA complet, selectarea vitezelor este imposibila, foarte grea (se aude de la coltul strazii:ha:) sau intra, dar cu un usor carait. dar asta nu prea are legatura cu patinajul in sarcina....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

hai sa ne lamurim un pic cu termenii:

debreiere - decuplarea ambreiajului, la apasarea pedalei

ambreiere - cuplarea ambreiajului, la eliberarea pedalei.

mai exact, ce nu face cablul tau bine? daca nu DEBREIAZA complet, selectarea vitezelor este imposibila, foarte grea (se aude de la coltul strazii:ha:) sau intra, dar cu un usor carait. dar asta nu prea are legatura cu patinajul in sarcina....

Datorita faptului ca ambreajul lui patineaza,(daca este cablul vinovat) inseamna ca ambreajul nu ambreieaza complect. Atunci cand pedala este libera, cablul trebuie sa aiba un mic joc, care in mod normal se poate regla

1995 Nissan Patrol 2.8

Link spre comentariu

La mine levierul nu statea in 4H din cauza burdufului din cauciuc care e cam vechi si cam intarit. I-am desprins chenarul de tabla si acum e liber sa se miste, nu mai sare din 4H. Sper ca nu vorbesc prostii, dar cred ca oricum levierul trage mai mult de burduf cind e masina inaltata, contactul cu burduful fiind mai sus pe levier, unde are cursa orizontala mai lunga.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Am si eu probleme cu ambreiajul in sensul in care are momente cand pur si simplu nu vrea sa debraieze (evident nici sa intre in viteze - aici am gasit o oarecare rezolvare: turez motorul 2500-3000 de ture si la revenire introduc in viteza si intra relativ ok). se simte si in pedala ca se tensioneaza cablul. nu stiu daca are legatura dar problemele au aparut dupa ce am schimbat cablul de ambreiaj. exista varianta sa fi montat/ reglat prost cablul? din experientele mele pe faimoasa dacie (recunosc nu foarte ample) imi pare ca e o problema de la placa de presiune. ce ziceti?

Si ca o problema secundara: stiti de unde se poate cumpara o placa de presiune (si nu tot kitul)? ce am gasit eu era doar la pachet si nu mi s-a parut chiar accesibil ca pret (480 ron parca).

Multumesc,

Dragos

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Salut,

Am si eu probleme cu ambreiajul in sensul in care are momente cand pur si simplu nu vrea sa debraieze (evident nici sa intre in viteze - aici am gasit o oarecare rezolvare: turez motorul 2500-3000 de ture si la revenire introduc in viteza si intra relativ ok). se simte si in pedala ca se tensioneaza cablul. nu stiu daca are legatura dar problemele au aparut dupa ce am schimbat cablul de ambreiaj. exista varianta sa fi montat/ reglat prost cablul? din experientele mele pe faimoasa dacie (recunosc nu foarte ample) imi pare ca e o problema de la placa de presiune. ce ziceti?

Si ca o problema secundara: stiti de unde se poate cumpara o placa de presiune (si nu tot kitul)? ce am gasit eu era doar la pachet si nu mi s-a parut chiar accesibil ca pret (480 ron parca).

Multumesc,

Dragos

Probabil ca este reglajul ambreajului, verifica jocul la cablu sa nu fie prea mare. Mai poate fi placa de presiune decalita, sau sa se fi miscat un arc la discul de ambreaj care sa nu permita debraierea complecta. Oricum nu i-ti recomand schimbarea numai a placii de presiune. Este prea multa munca, si daca a cazut placa sunt infime sanse sa fie discul atat de bun sa-l refolosesti.

1995 Nissan Patrol 2.8

Link spre comentariu

Este important sa aiba un mic joc, ca atunci cand pedala de ambreaj este libera, cablul sa nu actioneze furca. Daca este prea mare jocul , nu mai ai destula cursa utila la cablu, si implicit nu debraiaza complect (nu poti baga in viteza).Jocul la cablu ar trebui sa fie pina la 5mm

1995 Nissan Patrol 2.8

Link spre comentariu

Problema Samurai-ului e ambreiajul. Datorita motorului mic care nu prea te ajuta e normal sa fortezi si sa incerci sa o ti din ambreiaj. Eu am pus un HD ( center force) de mai bine de un an si inca rezista. In mod normal nu are cum sa fie de la cablu, ci doar din reglaj dar e bine sa schimbi tot, astfel inlaturi orice dubiu.

LIVE FREE OR DIE!
Link spre comentariu

Problema Samurai-ului e ambreiajul. Datorita motorului mic care nu prea te ajuta e normal sa fortezi si sa incerci sa o ti din ambreiaj. Eu am pus un HD ( center force) de mai bine de un an si inca rezista. In mod normal nu are cum sa fie de la cablu, ci doar din reglaj dar e bine sa schimbi tot, astfel inlaturi orice dubiu.

In ideea asta poti sa-ti iei o masina noua, ca ai garantie.

Dar sa nu uitam ideea omului, legat de costul unui ambreaj nou, daca se poate cu cost mai mic... nu cred ca sar banii singuri din buzunar:2dr

1995 Nissan Patrol 2.8

Link spre comentariu

Eu cand am cautat kit de ambreiaj am gasit diverse variante de a cumpara si separat, atat placa, cat si discul. Preturile erau destul de diferite de la o firma la alta, dar am aruncat hartia pe care am notat toate preturile pe care le practica firmele din Oradea. Cu ocazia asta am aflat ca la anumite firme se fac deja si falsuri foarte reusite ca si aspect , dar nu ca si caracteristici (un exemplu ce mi s-a dat a fost cel de la valeo). Eu am montat un kit sachs pe care am dat 720 lei. Pe acest kit m-i s-a cerut 1000 lei in celelalte magazine. Am gasit si kituri la preturi mult mai mici (jakoparts, japan parts, valeo), dar nu mi-au fost recomandate nici de mecanici nici de vanzatori (ma refer la vanzatorii care ma cunosc). Cred ca cel mai bine ar fi sa ne recomande colegii de pe forum, care cunosc mai bine aceasta problema care marca ar fi mai buna in conditiile in care la un ambreiaj normal si nu trecem la un heavy duty. O seara placuta si sarbatori fericite tuturor. LA MULTI ANI! (am strigat intentionat)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare