Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Antigel OAT pentru TD4

bratu romeo

Postări Recomandate

Salut,

In cartea tehnica pentru Freelander Td4 este indicat pentru agent de racire Havoline XLC sau orice alt lichid cu tehnologie OAT

Este subliniat faptul ca numai acest tip de lichid poate fi folosit. Daca nu avem lichid de racire cu tehnologie OAT este indicat sa se completeze cu apa si interzice compeltarea cu alte formule conventionale.

Culoarea antigelului pe care il are masina este roz, in concluzie este fara silicati. Bineinteles ca am completat cu ARAL SILIKATFREI si apoi m-am uitat in carte =)).

Nu cred ac s eva intampla mare lucru dar e bine de stiut ca lichidul asta OAT are o durata de 6 ani intre schimburi sau 250.000 km si aduce o protectie marita motoarelro si componentelor.

Mai multe amanunte aici:

http://www.ehow.com/how-does_5790165_organic-technology-engine-coolant-work_.html

http://www.uztexaco.com/cgi-bin/page1.cgi?p_lang=e&str=3&uprod=1120731987&upprod=1120732114&mtime=1120732551

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Antigel OAT

Texaco original cam foarte rar in Romania (este valabil pentru toate produsele). Restul ce vezi pe piata nu prezinta incredere (ex: Turcia). Asa ca poti baga linistit Aral. Vei schimba radiatorul mai repede decit normal. Si sincer spus nu cred ca as astepta 6 ani sau 250.000 km sa schimb antigelul.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Si mie mi s-a parut ciudat dar in specificatii, vezi linkul , scrie ca nediluat ingheata la -20 grade

Dependence freezing point versus antifreeze concentration

Attention! Freezing point of concentrated antifreeze is -20°С.

Este ultimul tabel .

Observatia ta este corecta, am scris exact invers, prin folosirea de antigel 100% pentru completare creste concentratia si scade punctul de inghet.

Multumesc de observatie

PS Am gasit astazi TEXACO XLC fabricat un UE si distribuit de Chevron Belgia la pretul de 20 lei /litru

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

azi am vazut ca putin cam 1 cm antigelu sub minim ...pot sa complectez cu apa ?

Da poti doar sa fie distilata de preferabil

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Poti cumpara un kil de antigel si un kil de apa distilata , le amesteci pe amandoua intr-o sticla de 2 kile si apoi "complectezi" cat este nevoie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare