Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema cu 4x4

bogdan013ro

Postări Recomandate

Buna am si eu o problema la masina mea si nu stiu daca este normal sa faca asa sau nu!! Cand cuplez 4x4 pe mic (4wd) se aude asa un zgomot mic ca un zumzait este normal?? si mai am o nelamurire!! am inteles de la cineva ca daca pun pe greu (4wd-L) in panta ar trebui sa se tureze pana in 2000 si apoi sa scada?? este adevarat?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema cu 4x4

e cam greu sa faci diagnoza online dar e important daca zgomotul se aude tot timpul mersului dupa ce ai cuplat sau doar la cuplare?Daca e doar la cuplare s-ar putea sa fie normal.Doi la mina nu vad legatura intre 4l si crescutul sau scazutul turatiei :grin:.

PS forumul are un regulament ,respecta-l si mai ales fereste-te de nenea Astral ca "musca" .....tare :ha::ha::banana

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Vizitator rat_vitara

Buna am si eu o problema la masina mea si nu stiu daca este normal sa faca asa sau nu!! Cand cuplez 4x4 pe mic (4wd) se aude asa un zgomot mic ca un zumzait este normal?? si mai am o nelamurire!! am inteles de la cineva ca daca pun pe greu (4wd-L) in panta ar trebui sa se tureze pana in 2000 si apoi sa scada?? este adevarat?

in primul rand, masina este 8v? 16v? manuala? automata? daca automata 3 viteze? 4 viteze?

da putin mai multe date despre masina

Link spre comentariu

Hai s-o luam pe rand.....

Inainte de toate : :W:cl:h5!!!!.......Asta asa, ca tot ma recomanda unii colegi ca "musc tare"........:ha:

Apoi :

1. Stii conditiile de utilizare 4x4 High si 4x4 Low ?

2."Zumzaitul" cand apare ? Este continuu ? Este insotit si de alte zgomote ? Pe 4x4 H apare ?

3.Iti recomand sa citesti, pentru inceput, usor, "de vara" si topicul de mai jos.......Am un feeling ca ti-ar fi util..... :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58582-Viteza-maxima-4*4-Feroza

Editat de Astral
Link spre comentariu

pai.... 1: da am citit pe forum si stiu cand sa le cuplez dar le cuplez cand masina este oprita si cand le decuplez trebuie sa dau cu spatele nu?

2:Apare cand il pun pe 4x4H (prima treapta) si este constant dar pe 4x4L nu cred ca apare nu mai tin minte...

3: multumes!! sunt de folos sfaturile!

Link spre comentariu

pai.... 1: da am citit pe forum si stiu cand sa le cuplez dar le cuplez cand masina este oprita si cand le decuplez trebuie sa dau cu spatele nu?

2:Apare cand il pun pe 4x4H (prima treapta) si este constant dar pe 4x4L nu cred ca apare nu mai tin minte...

3: multumes!! sunt de folos sfaturile!

Poti cupla 4x4 h din mers dar cu rotile fata drepte(la gv pot sa fac lucrul asta pina la 100 km/h,e posibil sa fie si la vitara la fel) si folosesti doar pe suprafete alunecoase

Poti cupla 4x4l doar oprit si folosesti la urcarea si coborirea rampelor sau pantelor abrupte alunecoase

Nu trebuie sa dai cu spatele cind decuplezi cel putin nu la vitara.

Ps:nu imi sariti in cap daca am omis ceva tot ce e mai sus e citat din cartea masinii.

Link spre comentariu

ok sa zicem ca problema asta am rezolvat-o!! Si va multumesc tuturor pentru sfatrurile date!! dar acum am descoperit alta problema!! cand merg la un drum mai lung sau mai greu(in rampa) se simte un miros urat de la roata dreapta din spate! foarte urat misorul ...ce poate sa fie?? eu am intrebat ceva oameni si au zis ca poate ii de la anbreiaj...se poate sa fie asta?

PS: am pedala de ambreiaj foarte tare si prinde sus de tot

Link spre comentariu

ok sa zicem ca problema asta am rezolvat-o!! Si va multumesc tuturor pentru sfatrurile date!! dar acum am descoperit alta problema!! cand merg la un drum mai lung sau mai greu(in rampa) se simte un miros urat de la roata dreapta din spate! foarte urat misorul ...ce poate sa fie?? eu am intrebat ceva oameni si au zis ca poate ii de la anbreiaj...se poate sa fie asta?

Vad ca nu iti citesti PM-le, ti am scris acolo ce si cum cu pedala tare de ambreiaj si reglajul acesteia inclusiv cu poze din manualul de reparatie.

Intra pe PM si citeste acolo.

2. Poti cupla in 4x4 in mers DOAR daca ai MRL-ri manuale si ele sunt puse pe LOCK sau daca planetarele sunt angrenate permanent(nu exista MRL-ri).

Daca ai MRl-ri automate, trebuie sa opresti inainte de a cupla 4wd.

Ca sa decuplezi cele automate, trebuie sa dai cu spatele cativa metrisori(daca deschizi geamul si dai cu spatele o sa auzi un click, ce semnaleaza decuplarea MRL-lor).

numai bine stimate coleg

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Daca pui mina pe ea(janta) o sa te si frigi:ha: verifica instalatia de frinare si asculta-l pe roly ca stie ce spune:2dr

Link spre comentariu

sa sti ca nu se incalzeste janta si nici pistonasul nu ii stricat ... functioneaza bine.. sabotii sunt putin uzati dar asta nu cred ca ar fi o problema nu?

Daca nu incalzeste janta inseamna ca nu e infrinata deci nu ai probleme acolo.Daca miroase urit dupa cum spui in afara de mirosul de infrinat singurul miros mai naspa care il stiu e ala de ambreaj patinat din diverse cauze.

Link spre comentariu

Pai reglaj prost a pedalei de ambreaj ,accelerezi fara sa fi eliberat inainte complet ambreajul(patinezi) etc etc.Pot fi destul de multe cazuri din care sa miroasa urit desigur urmind eventual" prajirea" lui.

Am intilnit destul de des in practica mai ales la conducatorii auto fara experienta(no offence) patinajul ambreajului mai ales la urcarea unei rampe din cauza ca nu cunosc exact modul de distribuire a fortei de urcare implicit a treptelor de viteza.

ps :am vazut ca roly ti-a scris ca ai pe pm modul de reglaj al ambreajului asa ca citeste-l bine si foloseste-l!

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Buna , am si eu un autoturism suzuki vitara 1.6 , 8 valve , 1995 si din nefericire am agatat un bolovan (ascuns in zapada)pe un drum forestier in partea din fata , zona punti transversale , totul functioneaza normal , dar am observat pierdere d e ulei in zona reductorului , culmea , nu pe la semering si nici din reductor ci chiar din cuplajul cardanului la reductor , poate cineva sa ma ajute cu o schita a cuplajului caradan fata la reductor ? Eu cred ca s-a fisurat ceva in acea zona , mai exact , zona culisanta dintre axul cardanic si reducor, Scuze pt. exprimare .

Link spre comentariu

Sper sa fie de ajutor

http://img812.imageshack.us/img812/6126/propelershaft.jpg

By null at 2010-12-13

http://img841.imageshack.us/img841/8779/reductor.jpg

By null at 2010-12-13

http://img138.imageshack.us/img138/3177/cutiev.jpg

By null at 2010-12-13

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic, acum de Sarbatori am primit <cadou> de la Mosu''o problema la Zuza. Cand trec cu masina prin ravene sau denivelari gen santuri si le abordez in diagonala(adica nu intru perpendicular prin ele) sau cand sunt pe 4x4L, dar in conditii grele de tot se aude un zgomot sub masina ca atunci cand mergi taras pe ceva, ca si cum as atinge pe dedesubt...Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie crucile cardanice....Acum, eu nu ma pricep si nici mecanici liberi acum nu gasesc....Stiu ca e greu de facut diagnoza pe "nevazute" si nici explicatia mea nu-i foarte "explicita'', dar daca mi-ar spune cineva cum sa verific daca sunt crucile sau daca pot fi alte probleme, mi-ati fi de mare ajutor....Nu de alta,dar n-as tine masina in garaj de Sarbatori ci m-as duce pe dealuri sa-l caut pe Mosu' sa-i :ps multumesc de cadou!

P.S. : cand merg pe drum intins sau urc pe teren drept nu face nimic,chiar daca panta-i mare...doar pe 4x4L face zgomot si pe teren drept doar daca-i foarte abrupt si o solicit mult! Aaaaa....si am senzatia ca as simti ceva trepidatii cand se aude zgomotul respectiv pe undeva pe sub podul pedalier.....

Scuze daca v-am innebunit!!!!!!!

IULY
Link spre comentariu

N-o mai solicita si tu pina nu gasesti un mecanic liber! :)

Nu cred ca sunt crucile cardanice, mai degraba reductorul, daca face urit doar in 4L. Crucile cardanice sunt usor de verificat, scoti din viteza si pui reductorul pe N, tragi frina de mina (sau blochezi cumva masina), te bagi dedesubt si misti crucea cu doua miini, ca si cum ai vrea s-o storci:) N-ar trebui sa aiba niciun fel de joc. Oricum, cea mai buna verificare la cruci se face cu cardanele scoase de pe masina (vezi ca sunt 3).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare