damovis Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 am o problema cu incalzirea. Pe orice pozitie reglez levierul de comanda de la incalzire (dezaburire, fata, jos etc) tot pe dezaburire imi merge. Ma poate ajuta careva cu o informatie ce ar putea fi si cum se rezolva? plus iluminatul panoului de la incalzire, nu functioneaza, cum se poate schimba becul daca are asa ceva? multzam fain Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza Uite aici cum sa schimbi becul http://www.feroza-club.com/public/lampade_consolle.htm Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
damovis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza multzam fain becurile oare sunt universale, le gasesc in comert? Am cautat bec pt plafon si nu am gasit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza Da. Si eu l-am schimbat. Se gasesc la orice magazin de piese care chiar e magazin nu doar plaseaza comenzi si livreaza marfa adusa de curier a doua zi. Costa vreo 2 lei. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
damovis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza l-ai gasit si cel de plafon? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza apropos de incalzire, nu stiu sa-ti raspund la intrebare damovis...dar putem surubarii impreuna intr-o zi, ca nici mie nu-mi merg primele doua trepte ale ventilatorului, stiti oare ce sa fie? o fi avand doua motoare? nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
damovis Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza e doi cai frumosi:ha: cred ca e un singur motor. Poate is duse ceva contacte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza Bine ca dau peste discutia asta, m-am chinuit sa scot panoul din consola centrala ca sa schimb becul ala nenorocit fara sa stiu cum, evident nu am reusit. Multumesc Baghy! Cu incalzirea va ajut eu ca am reparat la mine: Trebuie desfacut ventilatorul, e in dreapta jos, sub torpedo. Iese mai cu chin, dar iese. Nu mai tin minte sa spun procedura pas cu pas, mie mi-a luat vreo 2 ore sa descopar tot, dar cu ceva sfaturi poate o sa va fie mai usor. Undeva pe carcasa de plastic in care e montat ventilatorul exista prinsa cu niste suruburi o piesa electrica - legata parca cu o mufa ceva - care are pe ea niste sarme spiralate, ca niste rezistente electrice, de grosimi diferite. Daca nu ma insel sunt 3 la numar. La mine cea mai subtire era intrerupta si tin minte ca era atat de fragila incat cu toata grija cand am scos piesa din carcasa s-a dezintegrat efectiv. Am luat o sarma subtire, am facut o improvizatie romaneasca si am cositorit-o pe piciorusele originale. Succes! Daca faceti operatiunea poate faceti si niste poze, ar putea sa ajute pe viitor alti posesori, asa cum m-au ajutat pe mine pozele din linkul pus mai sus de baghy. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza Ma bucur ca v-a ajutat linkul meu. Ryder, am si vorbit despre forumul asta din Italia care are multe chestii prin el. @Damovis, nu am cautat becul din plafon ca inca nu e ars. Macar ala sa fie intreg :)) In schimb sunt varza contactele de la usi. Banuiesc ca nici la voi nu face niciun zgomot daca lasati farurile aprinse si scoateti cheia din contact. Sau face? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza Contactele din usi le-am curatat deja, si le-am si uns. Sunt simplu de scos: - pe partea interioara a pragului, sub masina, este un dop din cauciuc prin care trec firele de la contact. - se scoate dopul si se decupleaza mufa - cu o cheie potrivita se desurubeaza contactul (e posibil sa fie intepenit, dati cu un spray gen WD40 cu o zi inainte, ca sa aiba timp sa patrunda) - se desface contactul care e compus din trei (parca) piese: un corp metalic, un arc, un miez de plastic. - se curata bine bine bine corpul metalic pe dinauntru (eu l-am curatat cu o minifreza cu un smirghel foarte fin), se curata si se unge cu un pic de vaselina grafitata miezul de plastic - se monteaza totul la loc Avantaj: dureaza maximum 10 min/usa si efectul e maxim: merge lumina! :)) Daca stie cineva cum se poate face o legatura ca sa piuie ceva cand ai uitat farurile aprinse si deschizi usa cred ca am fi cu totii recunoscatori... VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: incalzire feroza La mine in partea dreapta nu e niciun contact. Trebuie sa-l montez si sa vad unde dopul de care zici. Ce ar fi sa facem niste topicuri separate pentru chestii de service? Oare avem voie? De genul celui cu becul din bord. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Apropo, un bec din bord cum se schimba oare? Ma refer la cele care ilumineaza vitezometrul/turometrul. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Ma interesez si iti zic. Se da jos turometrul si in spatele lui gasesti becurile. Am inteles ca sunt bagate in ceva plastic verde ca sa dea culoarea aia deci se pot pune becuri albastre daca doresti. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
damovis Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Bine ca dau peste discutia asta, m-am chinuit sa scot panoul din consola centrala ca sa schimb becul ala nenorocit fara sa stiu cum, evident nu am reusit. Multumesc Baghy! Cu incalzirea va ajut eu ca am reparat la mine: Trebuie desfacut ventilatorul, e in dreapta jos, sub torpedo. Iese mai cu chin, dar iese. Nu mai tin minte sa spun procedura pas cu pas, mie mi-a luat vreo 2 ore sa descopar tot, dar cu ceva sfaturi poate o sa va fie mai usor. Undeva pe carcasa de plastic in care e montat ventilatorul exista prinsa cu niste suruburi o piesa electrica - legata parca cu o mufa ceva - care are pe ea niste sarme spiralate, ca niste rezistente electrice, de grosimi diferite. Daca nu ma insel sunt 3 la numar. La mine cea mai subtire era intrerupta si tin minte ca era atat de fragila incat cu toata grija cand am scos piesa din carcasa s-a dezintegrat efectiv. Am luat o sarma subtire, am facut o improvizatie romaneasca si am cositorit-o pe piciorusele originale. Succes! Daca faceti operatiunea poate faceti si niste poze, ar putea sa ajute pe viitor alti posesori, asa cum m-au ajutat pe mine pozele din linkul pus mai sus de baghy. La mine nu e problema cu ventilatorul. La demontarea ventilatorului, ai vazut cumva sistemul de functionare a deflectoarelor? Dupa cum am mai sctis, caldura baga, da numai pe la parbriz. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Cica turometrul sau vi vitezometrul au un capac deasupra. Se da capacul ala jos si apoi se scoate cu totul dupa ce se desfac suruburile care il tin prins de o bucata de fier. Din pacate nu mai au italienii poze:grin: Ps: Atentie la cablul de la chilometraj cand scoti bordul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Salut, si yo vreau sa iluminez panoul de incalzire si nu pot vedea pagina oferita de baghy, probabil a cazut serverul. alta pagina cu schema mai gasesc? Multumesc Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: incalzire feroza Iti spun eu pe scurt: 1. Fa chestia asta cu masina calda, adica dupa ce s-a incalzit bine INAUNTRU, altfel vei pati ca mine, sa rupi plasticul respectiv, care devine casant la frig. 2. Trage de tzamburusii de plastic de la comenzile glisante ale ventilatorului, incalzirii, etc. Trebuie sa fie vreo 4 daca nu ma insel. Daca tragi de ei spre tine o sa iasa usor. In felul asta dai panoului posibilitatea sa iasa. 3. Scoti capacelul de plastic care acopera locul unde ar trebui sa fie butonul de aer conditionat. 4. Bagi degetul prin gaura si tragi usor, incet si uniform de panoul de plastic. E prins cu niste cleme, ai grija sa nu-l flexezi prea tare ca se va rupe. 5. Cand iese de tot o sa observi in capatul dinspre volan un beculet mic insurubat in panou intr-un suport de plastic. Trebuie desurubat si schimbat. Costa cca 1 leu si il gasesti la orice magazin de piese auto. 6. Schimbi becul si faci operatiunile de montare in ordine inversa. Bafta! VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 (editat) Re: incalzire feroza Super tare, n-am rupt nimic, apropo tineti cont de faptul ca e super casant plasticul, cu putina grija iese usor panelul Multumiri Editat Decembrie 23, 2010 de pacepa Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirkuletz Mirk Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 toata stima va salut.sunt si eu posesor a unui daihatsu feroza ..sunt f multumit de ea , nu m`a lasat la greu dar de 2 zile am auzit un sunet ciudat atat la relanti cat si in timp ce sunt in mers..si cred ca sunetul este de la ambreiaj..a mai avut cineva probleme cu ambreiajul ? cam cat ar costa ? orice informatie este bine primita..multa bafta si un an nou cat mai fericit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: incalzire feroza Salut. Vezi ca trebuie sa treci pe la prezentarea membrilor. Kitul de ambreiaj costa de la 550 Ron in sus. Depinde de marca. Pe e-bay gasesti si mai ieftin. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: incalzire feroza Ambreiaj de marca, AISIN, cca 600 ron. Daca ai nevoie da-mi un semn dupa anul nou si iti recomand si de unde sa il iei si la cine sa il schimbi. Bafta! VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate