Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential Land Rover Discovery 1994

Vizitator RaduG

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

De 3 zile sunt fericitul posesor al unui LR Discovery 1 din 1994, adusa din UK si habar nu am cum se foloseste diferentialul - H, L, OFF, LOCK. Stiu ca suna stupid dar in principiu stiu ca pe H se tine cand mergi pe drum normal. L este pentru situatiile cand ai nevoie de super putere in roti: urcat pante abrupte, iesit din situatii nasoale.

Am luat-o pentru a ma scoate din noroiul de pe drumul din fata casei. Noroi din care am fost de 2 ori scos de vecinul cu un Pajero, eu avand un Ford Mondeo.

LR este nemaipomenit, ma distreaza la maxim sa ma bag cu el prin noroaiele din jurul casei :grin:

Cel care mi-a vandut masina nu a stiut sa imi explice exact cum se foloseste diferentialul! Mi-a spus ca cel mai bine este ca acel schimbator mic sa stea in pozitia din dreapta jos "H", iar daca e nasoala rau treaba, adica daca raman blocat in noroi sa dau in stanga sus si ar trebui sa ma scoata. Dar cum ajung pe drum normal sa o trec inapoi in dreapta jos.

Ajutati va rog un incepator intr-ale The best 4x4 by far :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: diferential LR Discovery

Salutare tuturor,

De 3 zile sunt fericitul posesor al unui LR Discovery 1 din 1994, adusa din UK si habar nu am cum se foloseste diferentialul - H, L, OFF, LOCK. Stiu ca suna stupid dar in principiu stiu ca pe H se tine cand mergi pe drum normal. L este pentru situatiile cand ai nevoie de super putere in roti: urcat pante abrupte, iesit din situatii nasoale.

Am luat-o pentru a ma scoate din noroiul de pe drumul din fata casei. Noroi din care am fost de 2 ori scos de vecinul cu un Pajero, eu avand un Ford Mondeo.

LR este nemaipomenit, ma distreaza la maxim sa ma bag cu el prin noroaiele din jurul casei :grin:

Cel care mi-a vandut masina nu a stiut sa imi explice exact cum se foloseste diferentialul! Mi-a spus ca cel mai bine este ca acel schimbator mic sa stea in pozitia din dreapta jos "H", iar daca e nasoala rau treaba, adica daca raman blocat in noroi sa dau in stanga sus si ar trebui sa ma scoata. Dar cum ajung pe drum normal sa o trec inapoi in dreapta jos.

Ajutati va rog un incepator intr-ale The best 4x4 by far :wink:

Respecta regulamentul si fa-ti o prezentare in sectiunea destinata. Ai 1 ora sau postul tau va fi sters.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vizitator RaduG

Diferential Land Rover Discovery 1994

Salutare tuturor,

Ajutati va rog un incepator intr-ale The best 4x4 by far

Multumesc,

Radu

Link spre comentariu

Re: Diferential Land Rover Discovery 1994

Salut,

Avand in vedere ca este un LR Discovery cel mai probabil are o cutie de transfer LT 230.

ai cinci pozitii la manta aferenta cutiei de transfer (care inglobeaza diferentialul central)

1. dreapta jos (normal - mers de drumuri uscate, macadam, suprafete umede, chiar si zapada) - diferentialul central este deschis

2. dreapta sus - reductor - diferentialul central este deschis

3. stanga jos - normal - diferentialul central blocat

4. stanga sus - reductor si diferentialul central blocat

5. neutru

Mergand cu masina ai sa-ti dai singur seama care este este pozitia ideala pentru fiecare timp de suprafata / teren.

bafta

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator RaduG

Salut Un An Nou Fericit,

Multam frumos de explicatii! Asa este, am tot bagat-o prin diferite noroaie, balti, campuri din jurul casei si am inceput sa mai prind ce si cum cu cutia!

Multumesc,

Radu

Link spre comentariu

salut!

as avea si eu o intrebare...cum functioneaza diferentialul?

ieri coboram o panta si era gheata sticla,si am intrat in sant sa pot opri masina dupa care am ramas acolo....dezamagit(aveam pretenti de la discovery)

am cuplat diferentialul si la mic si la mare si se invarteau doar rotile din dreapta care erau pe gheata, cele din stanga nimic. eu credeam ca acest diferential face ca toate rotiule sa se invarta in acelasi timp...

e posibil sa nu fi cuplat bine?(desi s-a aprins martorul din bord)sau o fi stricat???

Link spre comentariu

Salut, blocajul ala la care te referi tu ca toate rotile sa se invarta la fel e ceva ce Discovery nu are....asta are un blocaj central care face legatura intre axul fata si axul spate si un sistem electronic de control al tractiunii care ar trebui sa franeze roata care derapeaza mutand astfel tractiunea pe cea cu aderenta. La un Discovery(ma refer la seria II cu toate ca in topicul asta e clar ca ar trebui sa vorbim de Disco 1) daca toate sistemele astea functioneaza bine atunci nu au voie sa se invarta rotile asa cum spui tu.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ca sa te scoata la liman, masina ta trebuia sa aiba diferentialele fata si spate blocabile (sau cel putin unul dintre ele).

Din pacate, atat Defender-ul cat si Discovery 1 nu au decat diferentialul central (localizat in cutia de transfer) blocabil. Asta face ca sa ai transfer 50/50 catre punti-cardanele se invart cu aceeasi turatie-cand acesta e blocat (pozitia diff lock hi sau low)

Ca sa-ti poti rezolva acest neajuns, ar trebui sa instalezi diferentiale blocante aftermarket ,cum ar fi ARB-urile

Land Defender 90
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut, blocajul ala la care te referi tu ca toate rotile sa se invarta la fel e ceva ce Discovery nu are....asta are un blocaj central care face legatura intre axul fata si axul spate si un sistem electronic de control al tractiunii care ar trebui sa franeze roata care derapeaza mutand astfel tractiunea pe cea cu aderenta. La un Discovery(ma refer la seria II cu toate ca in topicul asta e clar ca ar trebui sa vorbim de Disco 1) daca toate sistemele astea functioneaza bine atunci nu au voie sa se invarta rotile asa cum spui tu.

Salut,

La Disco 1 din '96 cu ABS se poate monta ceva sistem cu calculator TCS ? Eventual cu piese/sistem de pe Disco 2 din '98-'99 ?

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Salut,

La Disco 1 din '96 cu ABS se poate monta ceva sistem cu calculator TCS ? Eventual cu piese/sistem de pe Disco 2 din '98-'99 ?

Salut, hai ca la chestia asta nu m-am gandit pana acum...tre sa studiez problema..... dar si daca sa zicem s-ar putea, ar fi destul de complicat si eu zic ca nu merita. Sistemul asta e destept el dar destul de instabil si nu foarte eficient in teren greu sau unde apa/noroiul trece de partea cu senzorul de ABS si etrier...eu cred ca l-au gandit pentru chestii mai usoare. Eu cu tot cu sistemul asta(si la mine functioneaza in parametri) acum ma gandesc serios sa imi pun diferential automatic truetrac pe spate ca sa-l ajut.....asta in conditiile in care am diferential central blocabil....asa cu truetrac pe spate, CDL si ETC ar tebui sa fie impecabil. Daca vrei sa-ti imbunatatesti capabilitatile off-road la Discovery 1 parerea mea e sa te gandesti mai bine la montarea(sau activarea...daca nu ai deja) blocajului diferentialului central si schimbarea diferentialeor pe care le ai cu Detroit automate...cum s-a demonstrat deja in cazul "Bator" aici pe forum, un Detroit locker pe spate si un truetrac pe fata face masina imbatabila in noroaie....e relativ accesibil ca pret(depinde de bugetul fiecaruia) si foarte usor de montat. Mai este varianta ARB cu comanda pe aer comprimat care blocheaza diferentialele fata/spate...asta e mai complicat de montat, la pret cam tot pe acolo dar e foarte eficient de felul lui. Cam atat imi vine acum in minte...hai noroc.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Salut, hai ca la chestia asta nu m-am gandit pana acum...tre sa studiez problema..... dar si daca sa zicem s-ar putea, ar fi destul de complicat si eu zic ca nu merita. Sistemul asta e destept el dar destul de instabil si nu foarte eficient in teren greu sau unde apa/noroiul trece de partea cu senzorul de ABS si etrier...eu cred ca l-au gandit pentru chestii mai usoare. Eu cu tot cu sistemul asta(si la mine functioneaza in parametri) acum ma gandesc serios sa imi pun diferential automatic truetrac pe spate ca sa-l ajut.....asta in conditiile in care am diferential central blocabil....asa cu truetrac pe spate, CDL si ETC ar tebui sa fie impecabil. Daca vrei sa-ti imbunatatesti capabilitatile off-road la Discovery 1 parerea mea e sa te gandesti mai bine la montarea(sau activarea...daca nu ai deja) blocajului diferentialului central si schimbarea diferentialeor pe care le ai cu Detroit automate...cum s-a demonstrat deja in cazul "Bator" aici pe forum, un Detroit locker pe spate si un truetrac pe fata face masina imbatabila in noroaie....e relativ accesibil ca pret(depinde de bugetul fiecaruia) si foarte usor de montat. Mai este varianta ARB cu comanda pe aer comprimat care blocheaza diferentialele fata/spate...asta e mai complicat de montat, la pret cam tot pe acolo dar e foarte eficient de felul lui. Cam atat imi vine acum in minte...hai noroc.

Merci de informatii.

Evident, TCS pt. offroad greu nu inseamna mare lucru.

Eu ma gandeam doar la situatii gen 2 roti in sant si 2 roti pe gheata (intamplarea relatata de lulu_ord) pe care am patit-o si eu (din fericire aveam 2 roti pe zapada si 2 intr-un sant mare acoperit cu zapada dar am iesit cu diferential central blocat + ceva emotii ).

La toate masinile de strada pe care le-am avut dupa 2000 TCS-urile au functionat perfect si m-au scos pe "uscat"

Solutia cu diferentialele blocabile nu e aplicabila la mine pt. ca n-as investi in diferentiale mai mult decat am dat eu pe masina - folosesc masina doar pt. pescuit si am dat 3 lei pe ea....

Link spre comentariu

Am inteles......deci, daca e vorba de adaptat un sistem ca pe D2 in primul rand ABS-ul trebuie sa fie cu modulator WABCO D, din cate stiu la D1 este WABCO C...ceea ce deja complica lucrurile.....mai trebuie un ECU pentru asta care ar fi o parte din bani risipiti ca jumate din el se ocupa de suspensia pneumatica la D2 (SLABS ECU), inca ceva relee, cablaj, etc. si un electician hipermeserias ca tot sistemul asta ar trebui facut si diagnosticabil. Plecand de la premiza ca trebuie schimbat si modulatorul ABS deja toata tarasenia devine mai scumpa decat orice diferential blocabil.

Poti sapa un pic si vezi daca exista masini cu modulator WABCO C care au si TCS cum se numeste in cazul asta si eventual adaptat un sistem din ala.....pana atunci invata smecheria cu piciorul drept pe acceleratie si stangul pe frana in cazuri din astea.

Link spre comentariu

Da, o sa sap dupa informatii, electrician/electronist hipermeserias chiar am, totul depinde de compatibilitate si preturi.

Povestea cu frana+acceleratie nu cred ca merge la mine pt cam cutie automata....

Link spre comentariu

.....pana atunci invata smecheria cu piciorul drept pe acceleratie si stangul pe frana in cazuri din astea.

Super interesanta smecheria asta cu piciorul usor pe frana.Ai incercat si merge ?

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

Eu nu a trebuit ca am ETC si pune ala dar am citit pe forumurile englezesti exact la masinile fara ETC si aia erau super incantati...acum nu stiu care-i chestia cu cutia automata sau nu, in mod normal punand putin frana ar face ca diferentialul sa invarta si roata care-i in gol...trebuie incercat.

Link spre comentariu

Eu nu a trebuit ca am ETC si pune ala dar am citit pe forumurile englezesti exact la masinile fara ETC si aia erau super incantati...acum nu stiu care-i chestia cu cutia automata sau nu, in mod normal punand putin frana ar face ca diferentialul sa invarta si roata care-i in gol...trebuie incercat.

La cutia automata ma gandesc ca se face un fel de debreiere cand apesi frana, deci dispare tractiunea. Nu stiu exact, nu am facut exeprimente. Oricum cutiile automate vechi difera mult de generatiile noi. Cand o sa ies cu masina o sa incerc un experiment, asta inseamna sa intru voluntar intr-un sant...sper sa nu fiu scos cu tractorul de acolo :grin:

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Are cineva blocant fata sau spate pe disco 1?

Unde afost montat?

a juns?at

Ai de gand totusi sa-ti deschizi un topic cu masina ta unde sa pui toate intrebarile de care ai nevoie?

Ai de gand sa citesti intai ce exista in rubrica LR si dupa aceea sa pui intrebari?

Nu trebuie sa-mi raspunzi ci sa te conformezi.

Multumesc.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare