greierul Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Salutare tuturor, Scuze ca nici nu am facut prima postare si gata am facut si un topic cu probleme.Dar cinstit asa m-am hotarat sa intru in clubul vostru 4X4 si vreau sa cer ajutorul. Am o problema la Freelanderul meu din 2004, in mers, dupa ce se incalzeste destul de bn se aprinde martorul de injectie si pierde puterea mergand ca melcul. Daca schimb vitezele sau daca il scot pe liber si il turez putin martorul se stinge si isi revine la normal. Vreau sa va mai spun ca am schimbat filtrul de motorina si l-am dus la tester.La tester mi-a zis ca ar fi injectoarele sau pompa de inalta presiune sau supapa de pe commrail , etc. Nu au spus ceva sigur dar ma gandeam daca poate cuiva s-a mai intamplat sau poate cineva stie despre ce e vorba sa nu incep sa cumpar de toate si sa constat ca nu au fost ele. Freelanderul este unul facelift cu motor Td4 de la bmw. Martorul nu se aprinde odata si ramane asa , ci se poate stinge in mers si aprinde de multe ori sau poate nu se aprinde mult timp, sau cateodata merge prost la ralanty, sau odata chiar s-a oprit in mers cand am las-to pe liber. Cu respect, I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor ......La tester mi-a zis ca ar fi injectoarele sau pompa de inalta presiune sau supapa de pe commrail , etc. Nu au spus ceva sigur ...... Cu respect, I.Marin Salut, fa-ma sa inteleg, cum adica la tester au spus ca ori...ori, acolo ar trebui sa dea coduri de eroare cu trimitere directa la defectiune, mai ales ca ai erori stocate in memoria ECU daca ti s-a aprins martorul la bord, ti-au dat cumva o varianta printata a scanarii ??.... ar fi mult mai usor daca am sti ce a dat concret testerul, altfel e jocul de-a ghicitoarea, mai ales ca vorbimm de piese scumpe cum ar fi o pompa sau un injector. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Verifica pompa combustibil de joasa presiune, cam astea erau simptomele si la mine si era pompa baiul. Ti-o poate verifica in orice service auto, pur si simplu + si - de la baterie. Poti incerca pe moment sa o alimentezi si invers de la baterie + la minus si - la plus, asta in cazul in care poate ai ceva mizerie in interiorul ei care o poate bloca, dar in general se duc carbunii de la motorasul pompei. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Stai sa vedeti daca tot nu am avut probleme asa mai mari la freelanduri nu prea m-a interesat pana acum testerul. Cand au terminat cu diagnoza mi-au adus decat doua facturi si o foaie pe care scria trei lucruri cu pixul..verificare injectoare, pompa de inalta presiune si o supapa sau valva de pe commrail. un service din Ploiesti . Ma mai gandesc si va zic si voua : am fost undeva prin Balta Ialomitei si pe acolo mi s-au rupt conductele la motorina in dreptul rotii spate chiar de langa filtru de motorina. Si ca sa nu raman fara motorina am scos conducta dintr-un "vas" si l-am ocolit, cred ca era un decantor si am bagat conducta fara el mai departe in filtru. A mers foarte bn si asta a fost acum cateva saptamani in urma. O sa incerc si pompa de combustibil de joasa presiune sa vad daca functioneaza normal Poate sa simta lipsa la chestia aia care cred ca era un vas decantor si pe care fiind noapte l-am uitat acolo jos? Cu respect, I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 (editat) Re: Freelander Td4 -probleme la motor mi s-au rupt conductele la motorina in dreptul rotii spate chiar de langa filtru de motorina. Si ca sa nu raman fara motorina am scos conducta dintr-un "vas" si l-am ocolit, cred ca era un decantor si am bagat conducta fara el mai departe in filtru. Cu respect, I.Marin 1. Eu am un prieten cu Td4 si-l mai ajut la masina....la el filtrul de motorina este in dreptul rotii din stanga fata...hai sa zicem ca asta nu-i relevant... m-am uitat pe schema alimentarii(o atasez - click pe ea si se mareste) si de aici deduc ca ceea ce ai bypasat tu e o valva de fapt(nr.7) si e destul de importanta. Prima data ar trebui sa o pui la loc(eventual sa o inlocuiesti cu una noua) si dupa aia vezi ce se intampla. Oricum cel mai bine ar fi sa o duci la un TESTER adevarat ca sa citeasca codurile de eroare. Pressure Relief Valve The pressure relief valve is located below the fuel filter. A tee connection in the outlet hose from the filter is connected back into a tee connection in the fuel feed hose, upstream of the secondary LP pump. The relief valve is located in this line and controls the pressure of fluid delivered to the fuel injection pump to between 2 and 2.4 bar (29 to 35 lbf/ in 2 ). At pressures above this, the relief valve opens allowing fuel to flow back to the fuel feed hose, decaying the pressure delivered to the injection pump. The primary reason for the relief valve is to protect the injection pump from high fuel input pressure from the secondary pump if a high voltage condition occurs. Sa speram ca din cauza lipsei asteia sa nu ti se fi bulit pompa de injectie Editat Decembrie 14, 2010 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Am vazut schema si poate nu o fi valva aia (imi doresc sa nu fie asa:cr),daca este asa inseamna ca am gresit grav dar pe moment trebuia sa ajung acasa. O sa caut sa vad ce dracu a fost chestia aia pe care am uitat-o in camp si eu il credeam decantor. Daca stie cineva ce sunt cele trei piese de la modelul td4 facelift de la roata spate dreapta (o pompa de alimentare, un filtru motorina cu intrare si iesire pe la capete si un vas de marimea unui "filtru de ulei" cu intrare si iesire pe la capac) sa ne dea ceva lamuriri. Schema afisata de tine ar fi de la modelul ce l-am avut cu ceva timp in urma la care se stricase pompa din rezervor, la ala am avut filtru in fata langa aripa din stanga.Atunci nu functiona LRF decat pana la jumatatea rezervorului si se oprea..am inlocuit pompa cu una de bmw si am rezolvat problema ( a stiut la fix un prieten de ce face asa). @sierrafery Tin sa-ti multumesc pentru ca incerci sa ma ajuti, o sa merg maine la service sa incep verificarile si inlocuirile. Cand voi rezolva o sa postez ce dracu s-a intamplat, necazul e ca nu am cu ce pleca la vanatoare saptamana asta.:ang2 Cu respect I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Langa roata din spate sunt pompa si filtrul acelui FBH/Webasto de care s-a vorbit inainte, asa ca aolo nu ai nimic legat de motorizare.......am crezut ca ai gresit in exprimare cand ai zis spate si de fapt te-ai gandit la fata....m-am uitat in RAVE si pt Td4 doar asta arata ca poate fi in spate, nu apare nici un desen cu vre-un model sa aibe acolo ceva legat de alimentare Uite singura varianta, daca erau mai multe modele eu zic ca erau si schemele: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Aha, am studiat schema si nu este modelul asta (asa schema avem la un LRF din 2001), ce am eu este un model ce s-a facut intre 2004 si 2006 cu pompa si filtru bagate la dracu la roata din spate stanga.Ca asa imi da de furca cand schimb filtru de motorina si atunci cand mi-au intrat coceni de porumb de mi-au rupt conductele i-am injurat de toti sfintii pe aia care sau gandit sa faca schimbarea asta a alimentarii (si pe mine ca am alergat pe cocenis):hm. Ma gandesc unde sa gasesc diagrama modelului asta ca tot am cautat pe site-uri si nu vad decat ceva asemanator cu ce imi arati tu.Si pe site-urile cu vanzare piese nu gasesc chestia aia care am dat-o jos si care nu stiu cum o cheama. Am citit tot pe aici pe forum dar trebe sa caut ca are cineva unul cu filtru la roata din spate stanga o sa-l caut si sa-i dau um p.m.. Cu respect, I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Langa roata din spate sunt pompa si filtrul acelui FBH/Webasto de care s-a vorbit inainte, asa ca aolo nu ai nimic legat de motorizare.......am crezut ca ai gresit in exprimare cand ai zis spate si de fapt te-ai gandit la fata....m-am uitat in RAVE si pt Td4 doar asta arata ca poate fi in spate, nu apare nici un desen cu vre-un model sa aibe acolo ceva legat de alimentare Uite singura varianta, daca erau mai multe modele eu zic ca erau si schemele: [ATTACH=CONFIG]94019[/ATTACH] Incepand cu modelul 2003 e cu totul alt sistem de alimentare,fara pompa secundara de combustibil care era amplasata langa filtru in compartimentul motor. Caut si eu o schema dar in Rave nu apare nimic.Modificarea a fost facuta incepand cu seria .....23A..... Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Am citit tot pe aici pe forum dar trebe sa caut ca are cineva unul cu filtru la roata din spate stanga o sa-l caut si sa-i dau um p.m.. Al meu freelander e asa cum zici tu! Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Prietene ai cum sa vezi ce scrie pe dracia aia de langa filtru? sau nu stiu.. o foto nu ai cum ca este prea inghesuit. sau uite-te daca are vreo mufa bagata in ea.Macar stiu daca este si alimentata ca acolo sunt si mai multe mufe in aer..parca. Respect I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Ma uit si iti spun, numai ca afara ninge rau de tot... Vezi daca te ajuta cu ceva poza de mai jos. Te referi la reperul 2 cand spui ca l-ai aruncat ? Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Este posibil ca problema sa fie pompa de joasa presiune. Daca ea nu asigura presiunea necesara la intrarea in pompa de inalta presiune motorul se opreste pentru a proteja pompa de inalta care se "unge " cu motorina. Tu ai dat jos filtrul decantor. Ca idee generala pentru ca defectula a aparut dupa ce ai umblat acolo verifica etanseitatea conductelor pe pompa si filtru de motorina sa nu traga aer fals. ( vezi colierele sau eventualele fisuri sau "gatuiri") Nu inversa pompa de joasa , o sa "videzi" instalatia. pana la pompa de inalta. Poti conecta pompa de joasa la o baterie , cu iesirea din pompa decuplata ca sa vezi "cum baga". Cei de service ti-au luat banii degeaba daca nu ti-au dat codurile de eroare. Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Prietene, asta e dracaria care eu am "aruncat-o" ( am uitat-o) si care ca e un filtru decantor, sa vad ce o sa gasesc, sa ce trebuie sa remediez, si unde gasesc asta. Mutumesc de ajutor, in continuare o sa va tin la curent cu probleme ce gasesc. Cu respect I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greierul Postat Decembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: Freelander Td4 -probleme la motor Romeo, Am o rugaminte, daca dupa schema data si ce descrieri mai ai sa imi zici pe unde intra si pe unde iese combustibilul? Best regards, I.Marin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 (editat) Re: Freelander Td4 -probleme la motor La TD4 cu pompa intermediara, ( cea din compartimentul motor) asa cum ai avut si tu la celalat model, pompa intermediara are si rolul de a emulsiona eventuala apa din motorina, si lipseste filtrul decantor. La modelul care il ai acum, ordinea logica ar fi: filtrul decantor, pompa de motorina si filtrul de motorina privind dinspre rezervor spre motor. Nici eu nu am gasit ceva concret dar ce a postat "landrover" arata clar ca este decantorul cel pe care l-ai lasat pe campiile patriei. O sa incerc sa mai caut in limita timpului disponibil. Inca odata, vezi din nou cum ai conectat conductele de motorina si etanseitatea lor. Un test specializat va da insa solutia corecta. Mai pot fi si alte cauze dar suspectul principal este lantul de alimentare cu combustibil dupa parerea mea. Editat Decembrie 15, 2010 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate