Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Kia Sportage

Schumi

Postări Recomandate

Avand in vedere ca n-am gasit nimic despre Kia Sportage modelul 1994 pana in 2002 m-am gandit sa fiu eu cel care sa isi prezinte aici SUV-ul si sa dezbata cu viitorii fostii si actualii posesori de Sportage diverse ....

Eu am un Kia Sportage din 1999 benzina 2.0 16.v proaspat achizitionat si pe care incep usor usor sa-l descopar.

Pe mine m-a atras masina pentru ca are motor sub 2000 ccm si nu ma rupe la impozite si asigurari, are 4 usi , A./C si servo si are reductor.Vreau sa-i schimb 4 mortizoare si sa-i bag GPL.

1210685118_sportage-1070-11.jpg.29a5115b766502a0d343e4ce04d4edb5.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Kia Sportage

Salut si bine ai venit.

Am si eu un Sportage, de fapt tata, 1.9 diesel. Primul lucru pe care sa-l faci, daca cuplajele dau semne de oboseala, inlocuieste-le cu niste AVM-uri manuale, sunt excelente.

Daca vrei modificari, sunt kit-uri, poti cauta pe kia forums sau pe upyourkia .

Spor!

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

modelul asta numa suv nu prea este

are sasiu separat de caroserie are reductor deci e la fel de suv ca si pajero,vitara,sau terano

modelul pe benzina e nesimtit de-a binelea, consuma cat vrea el insa e o masina draguta care alearga binisor si e foarte elastica in acceleratie

cea diesel e lenesa insa la limita decentei ,

ca si fiabilitate modelul se poate lauda. la banii la care a fost masina nu se astepta nimeni sa o duca ani buni si km multi fara probleme majore

(cunosc o masina de asta luata de noua prin 96-97 care inca merge bine si nu au fost pb cu ea desi are km gramada )

io am cunoscut indeaproape una cabrio benzinara in afara de mrl-uri si consum masina a fost super

si o poza cu un ''suv curat''

P1020944.jpg.60647b77dd0cdde1be7e534e0c40f296.jpg

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu am luat masina si stiam la ce sa ma astept legat de consum.. o sa-i bag gpl , dar masina asta se comporta bine pe sosea , este comoda si rezistenta.Am avut probleme cu o cruce de cardan fata facuta varza pe care am schimbat-o si rotile pe fata nu ieseau din cauza ca aveau sare.A durat pana le-am scos ca nu am vrut sa bat in ele , le-am bagat mult degripant si au iesit in final.Ulei , filtre si placute ....dar in rest merge foarte frumos si imi place mult mie personal. Poate este si trecerea mare de la aro la kia dar oricum eu zic ca masina face banii.Eu am dat 4600 euro pe ea si am mai bagat cam 400 Euro cu tot cu 4 amortizoare.Pana sa gasesc masina asta am mai vazut si alte Kia Sportage dar erau deplorabile.(M-am jucat cu ea putin pe zapada si senzatia e super)

DSC_0512.jpg.01f9de2e009ca4f6e1941373496334bd.jpg

DSC_0515.jpg.9991e4d09bc9fd666eb42f3ca4005642.jpg

DSC_0519.jpg.330eb07618f0a83e00bae1bf9f97c22a.jpg

DSC_0520.jpg.218bcf9819ba61a3fc07bf678fd0fd9a.jpg

DSC_0524.jpg.cbed728d4be33991f550f48f631e1519.jpg

DSC_0522.jpg.1f405c1c505bd236c9db834a36855f02.jpg

DSC_0521.jpg.3df32d72017ddcbeaa2105cb66b7e17a.jpg

Editat de Schumi
Link spre comentariu

In ultima poza am surprins turismele care venisera cu gand de drifturi si defapt se inpotmolisera toate din cauza ghetii de sub zapada.Se ajutau reciproc sa se miste din loc 2 metrii , cred ca soferii venisera sa faca miscare cu impinsul in loc de drift

DSC_0536.jpg.8b6308427317453bcfd6e1a6af7a6cc1.jpg

DSC_0526.jpg.8cc3e57b87f99127e37f967fe62d5e00.jpg

Link spre comentariu

Buna alegere ! Nu discut pretul , valoarea se vede in utilizare nu neaparat la cumparare . Cu acest model am fost acum cativa ani la o vanatoare , iarna pe noroaie( nu zapada) de la Periprava pana la Chilia pe dig, eu avand emotii cat carul ... Nu am avut nici o problema si am ramas extrem de incantat , chiar daca aspectul exterior lasa foarte mult de dorit ... Spre deosebire de alti doritori de masini de noroaie , eu pun mai mult accentul pe "ceea ce poate " si nu "pe cum arata "... altfel exista Q.X si alte litere .

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

Am vazut o discutie in care cineva era nelamurit ca unii isi cumpara SUV-uri , sigur ca daca ai un jeep ti-se pare total aiurea dar nu-i chiar asa.Nu stiu daca v-am mai zis , am fost posesor de ARO , il regret si vreau sa-mi iau un aro 10 iarasi , dar Kia asta este o masina de familie , de vanatoare , de agrement ca sa zic asa.Septimiual nu stiu ce sa zic , legat de aspect , mie personal imi place , stiu ca un jeep adevarat trebuie sa fie patratos ca o caramida dar asta nu e jeep.Cred ca depinde si de gusturi , ca si masina una peste alta mie persoanl imi place maxim, pacat ca s-ar putea sa o vand.

P1120454.jpg.820a1caed244ef881919663bc6c59e8e.jpg

P1120457.jpg.b337994253e5f3c0ed06069a5f9bd4fd.jpg

P1120459.jpg.3ee018844495028c77c87e7fab138377.jpg

P1120453.jpg.861d8ea2514d1f4023db95c1472c5545.jpg

P1120461.jpg.f151f3294498bd7967ca861d9d8cbe73.jpg

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

si eu sant un posesor a unei masini kia sportaga 1999 diezel si sant foarte multumit de ia ---o am de 2 ani si nu am bagat bani in ia doar pentru componentele de intretinere curente [ulei filtre etc]

P1070024.thumb.jpg.e7bd0ee0d5ff374a7d7055f01b748db2.jpgP1060998.thumb.jpg.7a1f6d0e6f62eba5a211a0ad2c6e3ccc.jpg

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit.

Am si eu un Sportage, de fapt tata, 1.9 diesel. Primul lucru pe care sa-l faci, daca cuplajele dau semne de oboseala, inlocuieste-le cu niste AVM-uri manuale, sunt excelente.

Daca vrei modificari, sunt kit-uri, poti cauta pe kia forums sau pe upyourkia .

Spor!

daca sti cumva unde are filtru de polen sau daca are anuntama si pe mine .!!!!MULTUMESC MULT!!!

Link spre comentariu

Salut, am si yo o Kia sportage din 99, 2.0 benzina Am schimbat multe pe la ea: amortizoare, arcuri spate, distributie, toate filtrele mai putin cel de benzina ca nu l-au gasit, toate curelele, etc si sunt multumit de ea, mentionez ca am pus instalatie GPL BRC si are un consum de 13lgaz/100Km

Ar mai trebui sa-i schimb sonda de O2 oxigen ca imi sta ledul de check engine aprins, in rest fac cu ea in jur de 40-70 Km zilnic si merge brici

Nobody remains virgin, life fucks everyone
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutari numele meu e Sorin si am achizitionat si eu de curand un Kia Sportage din 2002, insa am de schimbat /inlocuit mai multe la ea, cunoaste caineva vreo firma sau persoana fizica care ar avea vreun model pe care il dezmembreaza?!?! Sau daca e careva mai priceput in mecanica poate sa-mi raspunda la o intrebare privind cuplajul reductorului, pt ca nu am ajuns inca la mecanic, si nu stiu de ce atunci cand incerc sa cuplez reductorul imi arata in bord ca functioneaza, dar nu se simte nici o modificare la modul de rulare, trag in continuare doar rotile din spate. Exista posibilitatea sa nu mearga cuplajele de la rotile din fata, am probleme la reductor sau ceva probleme cu crucea cardanica (ceva urme de ulei la cutie asta daca ajuta cu ceva)? Astept raspun! Multumesc!

Fotografie0135.thumb.jpg.aae2df58d2f374353873b9e9c20a93c5.jpg

Ii greu tare
Link spre comentariu

Salutari numele meu e Sorin si am achizitionat si eu de curand un Kia Sportage din 2002, insa am de schimbat /inlocuit mai multe la ..................

Ti-am facut un topic al tau, asa cum ti-am recomandat aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=712775&viewfull=1#post712775

Topicul tau se afla deja pe link-ul de mai jos, nu mai era nevoie sa-l rescrii iarasi :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64624-Kia-Sportage-nu-cupleaza-4x4

:h5

Link spre comentariu

Ti-am facut un topic al tau, asa cum ti-am recomandat aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=712775&viewfull=1#post712775

Topicul tau se afla deja pe link-ul de mai jos, nu mai era nevoie sa-l rescrii iarasi :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64624-Kia-Sportage-nu-cupleaza-4x4

:h5

Da, multumesc! Asa e la inceput! O sa ma straduiesc sa fiu mai atent!

Seara buna!:tk

Ii greu tare
Link spre comentariu

Salutari numele meu e Sorin si am achizitionat si eu de curand un Kia Sportage din 2002, insa am de schimbat /inlocuit mai multe la ea, cunoaste caineva vreo firma sau persoana fizica care ar avea vreun model pe care il dezmembreaza?!?! Sau daca e careva mai priceput in mecanica poate sa-mi raspunda la o intrebare privind cuplajul reductorului, pt ca nu am ajuns inca la mecanic, si nu stiu de ce atunci cand incerc sa cuplez reductorul imi arata in bord ca functioneaza, dar nu se simte nici o modificare la modul de rulare, trag in continuare doar rotile din spate. Exista posibilitatea sa nu mearga cuplajele de la rotile din fata, am probleme la reductor sau ceva probleme cu crucea cardanica (ceva urme de ulei la cutie asta daca ajuta cu ceva)? Astept raspun! Multumesc!

[ATTACH=CONFIG]109770[/ATTACH]

salut si eu am un kia sportaga 1999 si am avut aceasi problema cuplam dar nu imi trgaea si fata sigur si la tine nu iti functioneaza un cuplaj roata fata sau poate ai numai capace false demonteaza si vezi
Link spre comentariu

Trec in fiecare zi pe langa ea. Pe Dimitrie Pompeiu, vis-a-vis de HP.

http://i1028.photobucket.com/albums/y344/koais/KiaSportage.jpg

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

am si euceva asemanator-kia retona-belea de masina , are aceasi mecanica si as vrea sa o cocot.va rog sfaturi si mai ales surse pentru un kit:hl

nu luati disel ca economisiti maxim 1 litru pentru 50 de cp

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut Schumi

Mai ai masina? sau ai vandut-o? Ma intereseaza daca ai pus GPL si cat te-a costat instalatia. Benzina cat consuma in oras (mers normal)

De ce te intreb? De curand mi-am cumparat si eu o Kia Sportage pe benzina si nu imi place cum merge motorul intrerupe si nu are viata si de consumat consuma de rupe s-a dus la 18 la suta in oras.Persoana de la care am achizitionat-o mi-a spus sa-i schimb bujiile.fapt care le-am cumparat impreuna cu setul de fise care mau costat 500roni dar nu le-am schimbat inca sa vad daca se cunoaste ceva urmeaza sa merg la service sa le schmb.

Astept un raspuns

Multumesc anticipat

Cristi 0742994140

Link spre comentariu

Pt Pacepa

Salut Pacepa

Da-mi te rog un nr de telefon sa pot sa iau legatura cu tine,vreau sa te intreb

cate ceva de masina ca am vazut ca esti din Pitesti si eu lucrez la o societate din Pitesti.

Multumesc anticipat

Cristi 0742994140

Link spre comentariu

Salut, am si yo o Kia sportage din 99, 2.0 benzina Am schimbat multe pe la ea: amortizoare, arcuri spate, distributie, toate filtrele mai putin cel de benzina ca nu l-au gasit, toate curelele, etc si sunt multumit de ea, mentionez ca am pus instalatie GPL BRC si are un consum de 13lgaz/100Km

Ar mai trebui sa-i schimb sonda de O2 oxigen ca imi sta ledul de check engine aprins, in rest fac cu ea in jur de 40-70 Km zilnic si merge brici

Salut Pacepa

Te rog da-mi un nr de telefon sa te intreb cate ceva despre masina(KIA) ca am cumparat si eu o Kia Sportage si am ceva probleme cu motorul ( nu merge bine si consuma de rupe)

Eu sunt din C-lung,dar lucrez la Pitesti si poate imi recomanzi un mecanic bun.

Multumesc anticipat

Cristi 0742994140.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare, scuze pentru offtopic dar cred ca un posesor de Sportage e cel mai in masura sa-mi raspunda.

Intrebarea mea e binenteles legata de atitudinea masinii pe teren accidentat, mai exact poate masina pe reductor in situatii mai neplacute, urcari pante, ceva namol etc... Am un amic care vrea sa-si ia asa ceva pentru ceva offroad soft si nu stiu ce sfaturi sa-i dau... Multumesc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare