apostolioanradu Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Revin cu o problema. A venit frigul si vad ca masina mea nu baga sub nici o forma caldura. Am verificat tot pana am ajuns la caloriferul de incalzire de sub bord. Turul si returul se incalzesc, dar circulatia se face doar pe primul rand, deci este infundat. Un calorifer nou de incalzire este 650 ron, iar momentan nu mi-l permit. Ce e de facut? Se poate desfunda cel pe care il am? Exista vreun model de pe alta masina care sa se potriveasca? Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Calorifer incalzire Salut, Cam nasoala treaba, se curata destul de greu dar nu imposibil. Nu stiu daca este un sfat demn de urmat, dar am un amic care si-a spalat tot circuitul de racire cu Calgon, cica este multumit. Cica a scos si mama lu' mizerie de pe acolo. Eu unu parca nu as incerca decat il ultima instanta. Mai sunt si alte solutii de curatat instalatia de racire, dar sunt destul de acide si pot deschide porii astupati cu diferite depuneri. Pana una alta, cred ca ar fi bine sa-l dai jos, sa vezi despre ce este vorba, sa incerci sa-l cureti cu ceva...d-astea babesti, otet, sare, sare de lamaie. Totusi nu poate fi infundat decat cu depuneri de calcar( in cazul in care ai utilizat o vreme doar apa). Daca nu vrea asa... mergi la dezmembrari. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: Calorifer incalzire :oldpoti scoate furtunele de la el,dinspre compartimentul motor,le mufezi pe fiecare(cu cate 3 m)cu furtune pe masura,apoi dizolvi 2-3 pumni de calgon in apa calda(max 8-10l),ridici un furtun si torni solutia(cu o palnie-intra max 2-3l) pana curge pe celalalt(trebuie scos antigelul),pe care la randul lui il ridici ....si lasi asa vreo 20-30 min sa faca reactie.Intre timp trebuie sa imprumuti de la cineva un compresor si un pistol de teroson(are o teava in jos pt a trage materie lichida).Iti faci rost de un vas deschis de aproximativ 10l ,pui restul de solutie in el...si formezi circuitul,adica la capul pistolului montezi un furtun,in vas celalalt...si incepi sa apesi pe tragaci putin cate putin,dar serii scurte,pistolul trebuie dat pe minim la aer ca daca e la maxim si apesi pe tragaci pana la fund risti sa spargi radiatorul de caldura....si dai bice ... sa vezi cum ies bucati de depunere si mai schimbi sensul circuitului,adica furtunele intre ele.La furtunul care intra in vas e bine sa pui o sita sa nu introduci din nou depunerea... La mine a mers cu succes anul trecut metoda asta.Nu e complicat si e cea mai ieftina solutie. Sper sa intelegi explicatiile... spor la treaba si multa caldura! :2dr PS Dupa procedeu se pune apa curata in vas de cate ori este nevoie pana iese limpede si fara spuma Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Calorifer incalzire Multumesc mult de idee, atunci Calgon sa fie ! :g Oricum mai stricat decat este, nu am cum sa-l stric, iar daca il perforez, pot oricand uni turul cu returul si pana strang bani de unul nou tot atata caldura baga. :wink: Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Calorifer incalzire Multumesc mult de idee, atunci Calgon sa fie ! :g Oricum mai stricat decat este, nu am cum sa-l stric, iar daca il perforez, pot oricand uni turul cu returul si pana strang bani de unul nou tot atata caldura baga. :wink: cu placere!! sa ne tii la curent cu lucrerea:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sm69ema Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Calorifer incalzire Se gaseste in comert solutie special pentru inlaturat depuneri din sistemul de racire . Se scoate antigelul si se lasa motorul sa mearga cu solutia respectiva in combinatie cu apa si sa sti ca face treaba. ( eventual poti inversa turul cu returul in calorifer pana se curata ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 (editat) Re: Calorifer incalzire Asta nu stiam. :g Voi cauta intai solutia si voi incerca varianta aceasta. De aseenea, va voi tine la curent, dar va dura o vreme pana sa trec la treaba, masina e acasa iar eu ma intorc pe miercuri. Imi poate da cineva o idee de unde gasesc lichidul magic si cat costa? Editat Decembrie 16, 2010 de apostolioanradu Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: Calorifer incalzire salut incearca pe la magazinele de piese auto ca poate au sau stiu unde se gaseste. spor la curatat. AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ius Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire la dezmembrari nu incerci unu poate te costa cat solutia si cred k se potriveste si coloriferu de omega A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire Nu as incerca la dezmembrari pentru ca e posibil sa aiba doar 2 segmenti circulanti (eu am unul singur) din tot radiatorul, iar daca il suflu, aerul trece fara probleme, dar pe masina caldura nema. Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire Ma scuzati ca scriu aici,am zis ca sunteti cu ochii pe postul asta si poate imi raspundeti mai repede :D am un opel fontera A din 92 si pana astazi a mers aeroterma fara probleme.Azi nu mai misca nimic...am verificat pe cabluri,se pare ca nu primeste curent..stie cineva care este si unde siguranta de la aeroterma?ms mult :) Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire Rece baga? Se aude vreun bazait? Vezi ca pe panoul sigurantelor e desenata schema care spune ce siguranta e si cum. Sa o stapanessti sanatos ca e frumoasa (presupun ca e cea din poza) Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire da,cea din poza este si multumesc :) am verificat tot,am gasit pana la urma unde este siguranta,este langa borcanul de expansiune,am verificat si releul,este brici..nu merge deloc aeroterma,nu am ac ca sa bage rece sau cald,baga foarte putin aer din exterior,o sa desfac maine bordul sa pot umbla mai bine la sistem...stie cineva cum se desface bordul?ca sa nu rup ceva cand o sa ma enervez :)) Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire Daca doresti, iti pot oferi documentul TIS (in engleza) al masinii. Acolo gasesti tot ce vrei pentru intretinere/desfacut, daca ai rabdare sa cauti printre pagini. Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ius Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire scz ca intru in topicul tau, darcred k nu este ncesar sa deschid altul deorece si la mn este aceeasi problema ... apa imi sta la prima liniuta ceea ce nu cred k este normal si masin nu mai baga cald ... i-am pus si un carton infata si degeaba ... am fostla un mecanit si mi-a zis k este termostatul, dar altul mi-a spus ca daca apa sta constant este atceva ... genu clapeta nu miaetanseaza bn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire Daca doresti, iti pot oferi documentul TIS (in engleza) al masinii. Acolo gasesti tot ce vrei pentru intretinere/desfacut, daca ai rabdare sa cauti printre pagini. Daca se poate,ar fi bine,am si eu un tis in romana dar nu imi arata calumea acolo ce si cum,nu arata cum sa dau bordul jos,ce mufe trebuie sa aiba fiecare rahatel..bla bla :) si daca stie cineva masina asta are turbo?debitmetru?ca se misca cam greut,cam lenesa :) Trimite-mi pe bogdanvintila@gmail.com , ms mult,sper sa pot dezmembra masina fara sa ma apuce dracii si sa o tai :D :cl :h5 Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire scz ca intru in topicul tau, darcred k nu este ncesar sa deschid altul deorece si la mn este aceeasi problema ... apa imi sta la prima liniuta ceea ce nu cred k este normal si masin nu mai baga cald ... i-am pus si un carton infata si degeaba ... am fostla un mecanit si mi-a zis k este termostatul, dar altul mi-a spus ca daca apa sta constant este atceva ... genu clapeta nu miaetanseaza bn Nici mie nu imi crestea apa de prima liniuta(maxim) si am rezolvat usor,am pus carton intre radiatoare,daca ai tot diesel atunci vezi ca radiatorul mare dinspre motor este cel de apa,pui intre radiator si caroserie,ar trebui sa aiba si o garnitura acolo si mai verifica si nivelul apei in borcan,eu nu mai aveam deloc apa :D... am completat si acum urca apa :) si a murit aeroterma :)) aa,ai grija sa nu urce apa prea mult sa arzi garnituri ceva,a mea urca peste jumatate,aproape de urmatoarea liniuta dar nu sta acolo,coboara sub jumatate de obicei... succes ! Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ius Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire e benzinar .... si nu am ac ...:( a mea nu ajunge nici la jumatate decat la prima liniuta de la albastru in sus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Re: Calorifer incalzire e benzinar .... si nu am ac ...:( a mea nu ajunge nici la jumatate decat la prima liniuta de la albastru in sus verifica apa din borcan si vezi sa nu fie cumva electroventilatorul pus pe direct . Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 (editat) Re: Calorifer incalzire Daca nu creste apa de prima liniuta inseamna ca a ramas blocat pe deschis circuitul mare si de vina este termocupla. E normal ca daca apa nu se incalzeste la masina sa nu dea nici cald. Pentru a testa termocupla se da jos de pe masina si se sufla in ea. Daca trece aerul prin ea asta este buba. Daca nu inseamna ca e inchisa si e bina. Pentru a testa daca se si deschide (asta in cazul supraincalzirii motorului) se poate testa prin fierbere, apoi cat e calda suflat in ea, si daca merge suflat prin ea, e buna. Cu toate astea, termocupla nu are nici o treaba cu ventilatorul care nu se invarte, deci acolo e alta buba. La mine pe vremea asta, liniuta de temperatura sta la mijloc (la fel si vara) si asa este normal. Din cate stiu (nu garantez ca am dreptate) Frontera A nu a fost scos cu electroventilator. Editat Decembrie 18, 2010 de apostolioanradu Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: Calorifer incalzire Am gasit buba la mine,am demontat torpedoul si am desfacut aeroterma...avea zapada la greu in ea :D acum am adus-o in casa sa vad daca se mai poate face ceva la ea.. Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: Calorifer incalzire Nasol. Sa ne anunti cum se rezolva, te rog. Eu acum incarc tis-ul pe mail sa il trimit. Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BODI Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 (editat) Re: Calorifer incalzire L-am primit,ms mult.Am rezolvat asa:am curatat aeroterma(am desfacut-o) mai am carbuni pana la vara sper :D si am incercat-o pe un acumulator de 12V,mergea brici,am dus-o pe masina...nimic,am masurat firele care o alimenteaza si imi dadea maxim 11V asa ca am pus-o pe direct :)) si acum merge brici,fara trepte dar baga caldura bine de tot :X :cl :old Pe direct dar printr-un contact ! :grin: Editat Decembrie 18, 2010 de BODI adaugare Nissan Patrol Y60 `97 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 (editat) Probabil avea vreo masa pusa prost. Oricum, e bine si asa. Cred ca poti gasi in comert intrerupator pe trepte de insensitate, pentru a regla intensitatea aerului. Am curatat caloriferul, dar tot nu baga caldura. Temperatura motorului se ridica, dar degeaba. Butoanele de reglare din bord, pentru caldura actioneaza, se simte cum clancane, termocupla merge perfect. Ce sa ii mai fac? Mi-a scos peri albi. :al M-am enervat, am dat jos bordul, am ajuns la calorifer, l-am dat jos, am incercat sa suflu printre galerii (duipa ce am indepartat un covoras "dubios" de mare de praf, si surpriza. E strat cimentat de mizerie si nu permite trecerea aerului completa. Sper ca asta sa fie problema. Maine il curat. Editat Ianuarie 3, 2011 de Astral Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Calorifer incalzire dal jos si spalal bine cu jet de apa spor la treaba AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate