Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cablu dezaburire luneta

Alex Focsa

Postări Recomandate

Buna ziua! Recent mi s-a desprins cablul de dezaburire de la luneta. Cum pot sa-l lipesc astfel incat sa si functioneze ? Mi s-a spus ca, chiar daca il lipesc, nu va avea nici un efect in afara de a arata ca inainte. :hl

P.S.: Mentionez ca masina e un Grand Cherokee 3.1 din '99.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cablu dezaburire luneta

Eu am lipit cu solutie speciala de reparat liniile de dezaburire.dar nu a tinut mult si sa desprins din nou.Este o pasta la magazinul de elctronice.....ca aia de cip termoconductoare dar pentru lipituri la rece.Nu am mai ajuns sa cumpar si acuma chiar ma gandeam sa caut din nou.

Daca gasesti ceva postaeza aici sa stiu si eu de unde.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Buna seara

nasol ce se intampla cu cablurile astea dar inca nu stiu sa fi reusit cineva sa remedieze problema decat prin inlocuire.

Respecte.Radu

Nu te certa niciodată cu un prost,

te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta!

Link spre comentariu

Am remediat eu ceasta problema.Lipesti cablul la loc pe luneta cu asa ceva http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=40076.Dupa lipire aplici peste lipitura silicon la tub sau plastic care se lipeste la cald.Plasticul se aplica cu un pistol special.Pistolul si batoanele din plastic le gasesti la magazinele de bricolaj de la tine din localitate.Atasez 2 fotografii ca sa vezi cum arata pistolul si batoanele din plastic.

5156431_1277196120.jpg.1b5db84026d7117f4a19381817b0ee49.jpg

289232_1_1266324322.jpg.0ddc8c2bcca1307d4c3e354dd78adbc0.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua !

In limbaj de utilizator de astfel de pistol si batoane, materialul in sine, acel plastic, se mai numeste si "muci", datorita formei si culorii pe care o prinde la utilizare...

Batoanele sunt de diverse diametre, si nu trebuie neaparat sa cumperi chestiile. Orice depanator de electronice care se respecta are asa ceva in dotare.

Recomand cositorirea cu un pistol de putere mica sau cu statie de lipire (flacara de joasa temeparatura), pentru un contact electric cat mai bun, si abia apoi lipirea cu "muci", pentru adaugarea de rezistenta. Inainte de aplicarea de "muci", zona sa fie degresata, curata si uscata.

Am facut-o si tine inca. Si culmea, nu la masina mea...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Pe bune ai cositorit si nu a crapat geamul? Am un mare semn de intrebare.Mai toata lumea are un letcon sau un pistol de lipit,eu de exemplu am cel pe gaz cu flacara mica..in fine am considerat ca daca lipesc cu asa ceva adica cositorire poate sa se spargaa luneta .Mai ales ca aceste sisteme nu sunt lipite direct pe geam vin pe niste foi ca abtibildele si le transpui apoi pe luneta .Deci cositorirea are loc fara a fii montate pe luneta.

:old

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Buna seara !

@ Reti:

Da, a tinut figura. Am avut si statie de lipire la indemana, da' nu m-am incumetat tocmai din motive de "poc", si am folosit un pistolet de vreo 20W, si ceva lita din aceea tip cea de colectat cositorul de pe picioarele unui IC sau alta componenta electronica.

La cata caldura degaja pistoletul nu am avut emotii, dar in apararea mea trebuie sa spun ca treaba s-a facut indoor, intr-o hala a carei instalatie de incalzire reproducea in interior exact conditiile de afara (ca la vechile vagoane CFR), adica era cancer inauntru, ca era iarna afara, acum vreo 14 ani.

Am folosit apa tare pentru curatat portiunea unde urma sa ma leg cu lita mea, si apoi, dupa ce am scos cateva fire din lita, ca sa bata la asa-zisa "sectiune", am executat operatia. Apoi am verificat continuitatea, functionarea incalzirii, si apoi am umplu finut cu "muci", ca sa arate oarecum si estetic, si sa nu-l doara ochii pe proprietar cand se uita la ce am facut...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara

grija mare cat de tare incalziti locul unde lipiti(pe luneta) pentru ca se pot exfolia usor circuitele pentru ca nu sunt intre straturile de sticla.

circuitul respectiv este un bun conducator de curent(este o rezistenta si functioneaza ca un resou aprox.)si sa nu cedeze cablajul in alta parte.

ce sa spun?

spor la lucru si mare atentie

Respecte.Radu

Nu te certa niciodată cu un prost,

te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta!

Link spre comentariu

Daca cumva cedeaza cablajul acesta se poate repara cu solutia din linkul pe care l-am pus mai sus.

Link spre comentariu

Din ce inteleg eu, este vorba fix de cablul ala gros care se lipeste pe o portiune lata a instalatiei de dezaburire. Nu e vorba de a lipi o linie deaia subtire intrerupta.

Ca atare, o poti lipi cu cositor si pistol de lipit fara nici o problema. Si la dacie, si la nissan, mi-am lipit, pe dinauntru, pe partea superioara a parbrizului, precum si pe laterala stinga banda de cupru (autoadeziva) de juma' de cm latime, pe post de antena la radio. Am cositorit si coltul de sus, unde se intilneau benzile, si in partea de jos miezul coaxialului ce mergea la radio. Nu s-a spart nimic si a tinut fara nici o problema. Bafta mare la lucrare!

ps: aveam o receptie ca prindeam FM-ul si la Maguri-Racatau (pt. necuncoscatori, cca 40 km de oras, din care 20 km departe in munti apuseni).

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

La mine nu a mers cu pistolul de lipit si cu cositor,am incercat si am reusit sa stric o portiune de cablaj pe care l-am reparat ulterior tot cu solutia pe care am prezentat-o in link.

Link spre comentariu

Aveam un discutie mai veche ,' lipire terminal ' , sau pe acolo ...

Te mai inspiri cumva .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Inainte unde aveam biroul langa noi erea un service parbrize si stiu ca baieti lipeau incalzirea de pe lunete cu un letcon cu varful ascutit si puneau o carpa uda in partea exterioara lipiri. Nu am auzit niciodata ca s-ar fi spart vreo luneta. Pe urma verificau cu becul daca circuitul este bun si nu mai este intrerupt pe undeva.

NISSAN PATROL GR 2.8/1992 LUNG

Învaţă din greşelile altora, viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Da , asta e topicul .

Lipirea tine , dezaburirea functioneaza , desi eu nu prea o folosesc , luneta fiind la mai multe mile distanta . Surubul ala e tot acolo , imposibil de desfacut ...

Acu' treaba asta cu lipirea am facut-o cu mult timp inainte de a fi pusa in exploatare , asa ca adezivul a avut tot timpul sa se intareasca , matureze , imbatrineasca , creasca nepoti alte alea ...Adezivul e Bison Electro , cu argint .Flacon mic , vine si cu o pensula ascutita , buna pentru trasee subtiri .

Si e bun si aproape ieftin (probabil si din cauza cantitatii mici ).

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare